malagos Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 i jak tam Imciowy strachulec się ma? Mieszka sobie jak u pana Boga za piecem, cwaniara jedna! :) Quote
Nutusia Posted June 17, 2015 Author Posted June 17, 2015 Ma się bardzo dobrze. Teraz największy strach budzi przypięta smycz! Powoduje siadanie co 2 kroki. Co 2, bo po drugim kroku, smycz trafia pomiędzy łapki i straszy od strony brzucha ;) Za to jest fantastycznym antidotum na Imcikowe ADHD. Pies jest opanowany, spowolniony, można podejść i pogłaskać nawet jak jest na podłodze!!!! CUD! :) Za doczepiane systemowo i sukcesywnie do obroży coraz dłuższe karabińczyki można już łapać bez większego problemu, ale spowodowanie, żeby pies zrobił choć krok w moim kierunku jest jeszcze nierealne... I jeszcze ciekawa obserwacja... Mniejsze ADHD Imka wykazuje, gdy jest ze mną sam na sam. Np. leżymy sobie na łóżku, mogę ją wtedy przygarnąć do siebie, ułożyć, objąć i smyrać po pyszczku albo po brzuchu (tak, tak - daje się nawet na pleckach ułożyć). Nie ma w niej wtedy tej "nerwowości" i nadpobudliwości, żeby za wszelką cenę wskoczyć mi na głowę zanim zrobi to Kreska, Gapcia lub nie daj boże Lili ;) Quote
DoPi Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 ja nie wiem dlaczego Ty dajesz sobie chodzic po głowie lub wskakiwac na głowę. ja to twarda jestem. Ostatnio w czasie burzy pół godziny walczyłam z Luśka o łóżko. Oczywiście zwyciężyłam, ale tak sobie pomyślałam, ze może mi jednak bedzie wygodniej na złożonej sofie na dole. To nic, ze karczycho odpadło i kręgosłup bolał, a nogi zwisały :D Co do mojej bidy, nie ma wątku bo nie umiem zakładać, jest na facebooku. Dostał łopatą lub kijem po kręgosłupie. W dwóch miejscach złamany, ale jakieś pół roku temu, no i jeszcze jakiś śrut w sobie. Quote
Nutusia Posted June 17, 2015 Author Posted June 17, 2015 Ja Ci (to znaczy) piesiowi wątek mogę założyć. Albo zadzwonić do Cię i razem założymy ;) Co do kręgosłupa i śrutu, wypowiedziałam się u Nuśki... A co do skakania po głowie, to w głowę zachodzę istotnie dlaczego sobie daję?!?!?!? :) Quote
DoPi Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 Ja Ci (to znaczy) piesiowi wątek mogę założyć. Albo zadzwonić do Cię i razem założymy ;) Co do kręgosłupa i śrutu, wypowiedziałam się u Nuśki... A co do skakania po głowie, to w głowę zachodzę istotnie dlaczego sobie daję?!?!?!? :) =)) =)) =)) o wątek się zdzwonię te wczesniejsze znaki to człowieczek co leży i kwiczy ze smiechu, ale dogo nie rozpoznaje :D Quote
Kejciu Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 szkoła życia... https://www.youtube.com/watch?v=thWinESTVWw&feature=youtu.be Quote
malagos Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Rewelacja! Postępy są czynione, jak widac na filmiku :) Quote
konfirm31 Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Brawo :) I widzę, że Kresia z powodzeniem występuje w roli instruktorki :) Quote
Nutusia Posted June 22, 2015 Author Posted June 22, 2015 Raczej przeszkadzajki! I niech mi ktoś wytłumaczy, ciemnej kobicie, dlaczego z dopiętą smyczką (wcale nie trzymaną!) Imka da się pogłaskać na podłodze, a po jej odpięciu - nie ma takiej opcji!!! Ona naprawdę cały czas robi postępy - to aż niewiarygodne... Coraz częściej kładzie się bliżej niż na drugim końcu kanapy i odnoszę wrażenie, że głaskanie może jeszcze nie do końca jest przyjemnością, ale nie jest już takim przykrym doznaniem. Teraz będziemy próbować chodzenia na smyczy w ogrodzie. Czy się kiedykolwiek odważę wyjść na zewnątrz - nie wiem... Quote
Kejciu Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Mam jeszcze dwa filmiki kiepskie bo bez lampy ale najważniejsze widać - z uwagi na późna porę wgrałam wczoraj tylko jeden :D Quote
Marysia R. Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Wow, jestem pod wrażeniem! Brawo Imka, brawo Nutusia! :) :) Quote
DoPi Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 no Pańcia Nutusia, gratulacje :) za postępy. Kresia jak widać jest po prostu zazdrosna, że zajmujesz się tylko i wyłącznie Imcią w tym kilku sekundowym czasie. No niezrozumiałe jest cóż to za wyróżnianie niektórych :D Quote
AMIGA Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Wy wcale nie wiecie, że Kresia po prostu uwielbia odgryzać koniec nosa każdemu, kto ma nos w pobliżu pychola Kresi :) Suuuuuuuuuuuper, że Strachulec wciąz robi postępy - gratuluję Nutusiu cierpliwości i wytrwałości Quote
Nutusia Posted June 23, 2015 Author Posted June 23, 2015 Robi postępy, robi - wczoraj np. z własnej i całkiem nieprzymuszonej woli (!), położyła mi się w zgięciu nóg (leżałam na kanapie na boku). A wcześniej leżała blisko mnie i oparła mordkę na moim udzie! A teraz komunikat: Wczoraj, w godzinach popołudniowych, na posesji przy ul. Poziomki odkryto zdumiewające zjawisko. Na pierwszy rzut oka mogłoby się wydawać, że w czerwcu... spadł śnieg (co tegorocznego lata jest w sumie bardzo prawdopodobne)! Przy bliższych oględzinach okazało się, że nie jest to śnieg, ale kawałki gąbki. Zasypane nimi były: wycieraczka przy furtce, kawałek trawnika przed domem, a także - co ciekawe - taras po przeciwległej stronie domu. Kolejny etap śledztwa wykazał, że z tarasowego fotela zniknęła poduszka. Najprawdopodobniej odnalezione szczątki były jej integralną częścią. Jednak do dnia dzisiejszego zwłok poduszki nie odnaleziono. Śledztwo trwa, mordercy i wandale nadal pozostają na wolności... Quote
werenn Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 :)))))))))))) tu śledztwo, przestępcy, sprawa niewyjaśniona a tu hihihihi normalnie brak powagi... ;-P Quote
Kejciu Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 tu śledztwo, przestępcy, sprawa niewyjaśniona a tu hihihihi normalnie brak powagi... ;-P Ja tam swoje wiem - z uwagi na wcześniejsze moje miejsce pracy sprawca od razu jest mi PRAWIE znany :D chyba będe musiała się przejechać kogoś zaaresztować... oooo udało mi się zacytować post! :) brawo dogo :D Quote
Nutusia Posted June 23, 2015 Author Posted June 23, 2015 Przyjeżdżaj aresztować - niech winni trafią do paki o zaostrzonym rygorze!!! Dziś wszyscy podejrzani zostali w domu, bo przecież... lato mamy :( Obawiam się, że może dojść do kolejnych aktów wandalizmu i znów śledczy będą mieli pełne ręce roboty przy... sprzątaniu ;) Quote
Poker Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Sprytni przestępcy, z doświadczeniem zacierają ślady. Trzeba by Sherloka Holmsa podesłać Quote
Nutusia Posted June 23, 2015 Author Posted June 23, 2015 Głównie bazują na odpowiedzialności zbiorowej i na kompletnym braku konsekwencji ze strony służby penitencjarnej :D Quote
AMIGA Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Ja to bym konsekwentnie porozwieszała kamery na całej posesji i konsekwentnie karała sprawców, żeby nie dawali wiecej przykładu biednej niewinnej Kresi, którą się zawsze podejrzewa o najgorsze :angry: :P Quote
Nutusia Posted June 23, 2015 Author Posted June 23, 2015 Bardzo bym chciała mieć kamerki, bardzo. A najlepiej takie, który by np. włączały alarm na widok aktów wandalizmu ;) :) Quote
malagos Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Sprytni przestępcy, z doświadczeniem zacierają ślady. Trzeba by Sherloka Holmsa podesłać O, Szerlok to pies naszej forumowej Irenas :) Holmsa nie znam.... Quote
Kejciu Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Nutusiu - moja klatka u Ciebie jest więc przyjadę wsadzimy do paki i będą siedzieć! a do jedzenia dostaną tylko ciasteczka wątróbkowe ZA KARĘ :D Quote
Recommended Posts