DoPi Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 przepraszam, a co to za "capirzok" na zdjęciu z Krechulcem jest? nie mówcie, że Lesio?? :) Quote
Nutusia Posted June 8, 2015 Author Posted June 8, 2015 Mówimy! Tak się wygląda jak się wszelkimi sposobami, z użyciem przemocy bezpośredniej włącznie, unika grzebienia i szczotki!!!! A Pańcio na razie zainwestował w niezbędny lek i musiał przyoszczędzić na fryzjerze ;) Quote
jaguska Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Jakby takie króliczki po polach kicały to by wszystkie lisy z głodu wymarły ;-) Quote
konfirm31 Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Wspaniała gromadka :). Lesio w kudłatym wydaniu - nie do poznania ;) Quote
DoPi Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 ale Lesio cudny jest w tej postaci. W ogóle to chyba żaden facet nie lubi być łysy :P :D Quote
AMIGA Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Jakie cudne fotki - zwłaszcza te "wypoczynkowe". Oczywiście Gapiszon jak zwykle czaruje swoimi ślepkami:) Quote
Nutusia Posted June 9, 2015 Author Posted June 9, 2015 Lesiowi niestety niewiele zostało z dawnej świetności sierściowej. Niegdyś na piersiach i na ogonku miewał włos o długości dochodzącej do 30 cm! Niestety, z powodu chorobliwej wręcz niechęci do czesania, po wielu próbach zagrażających naszemu życiu i zdrowiu, postanowiliśmy się udać do profesjonalisty. Lesław chyba lubi być łysy, bo po każdym strzyżeniu ma bardzo dobry humorek. Skołtuniona sierść go ciągnie i przeszkadza :( Teraz nie odrasta w tak zastraszającym tempie i tak gęsto, ale ostrzyc go musimy, choćby z powodu podsikiwania - dla higieny i żeby mu się podczas upałów nie porobiły odparzenia. Na razie p. Witek nie ma terminów, ale powiedział, że dla wiernego i nadzwyczaj grzecznego (!) klienta coś wykroi ;) Quote
Kejciu Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Wpadam z niespodziewajką :-) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1059152354113060.1073744832.165681383460166&type=1 1 Quote
Nutusia Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 Ooooooo! :) Dziś cały dzień psiaki (z wyjątkiem Szyszki) były na dworze. Po leżakowaniu w piachu Imka jest tak zakurzona, że chyba ją wykąpię! Siedziałam na kanapie, przez okno wpadały promienie zachodzącego słońca, poklepałam Imcie i doznałam SZOKU! Chmura kurzu się z niej uniosła!!!!! Dziś też nastąpiła sytuacja dotąd nie spotykana. Zmęczona po całym dniu hasania w ogrodzie Imka, bardzo mocno zasnęła obok mnie na kanapie. Wzięłam ją delikatnie na ręce, położyłam sobie na ramieniu tak, jak się kładzie niemowlę do karmienia (brzuszkiem do góry) i zaczęłam miziać pod brodą, po brzuszku... Po raz pierwszy zauważyłam, że dotyk sprawia jej przyjemność! :) Oczywiście po dłuższej chwili jej się znudziło, uciekła i położyła się tradycyjnie... na Lili ;) Ale tak czy inaczej - postęp jest! :) Quote
Poker Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Imcia jest po prostu przślicznaaaaaaaaOgłoszenie super ,można by tylko któreś z ostatnich zdjęć wstawić. Quote
inka33 Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 E, tam - bez dowodów foto-rzeczowych nie uwierzymy w niemowlakowanie Imki... :P Quote
AMIGA Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Udostępniłam na fb zakurzoną Imcię. Też bym chciała zobaczyć dowód postępów Imuszki, ale na to musimy chyba poczekać, aż znowu padnie ze zmęczenia i da się wziąć na rączki Quote
Nutusia Posted June 11, 2015 Author Posted June 11, 2015 Wczoraj uwiecznić się nie dało, bo byłam sama w domu i trzymając "bobasa", nie mogłam jednocześnie strzelić fotki ;) Będziemy próbować, choć może być często, bo na każdy ruch Sławka (a już w szczególności w kierunku drzwi), Imcia jest zwarta i gotowa - potrafi wyskoczyć przez oparcie kanapy i jednym susem znaleźć się w połowie przedpokoju!!! O zmęczenie teraz łatwiej, bo pogoda dopisuje i psiaki się "ogrodują". Niestety z wyjątkiem Szyszki, której mi strasznie żal, bo bardzo lubi leżakować na pontonie tarasowym, ale się jeszcze nie odważę zostawić ich razem na calutki dzień :( Quote
Kejciu Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Własnie przed sekundką dostałam zapytanie na olx czy 8 letni York będzie odpowiednim towarzyszem dla Imki :D chciałam odpisać z prośbą o kontakt ale komunikat że AKTUALIZUJĄ OLX i nie mogę...no żesz... Quote
Nutusia Posted June 11, 2015 Author Posted June 11, 2015 Doskonałym byłby towarzyszem - zadziamgałyby całą okolicę!!!!;) :) Quote
DoPi Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 a ja byłam w piątek z moimi 3 u fryzjera :) i załączam taką sobie metamorfozę jednego z psiaków tak było przed tak jest teraz Fachowa robota nie ma co mówić, a nie wspomnę za jaką kasę :-w Quote
Nutusia Posted June 11, 2015 Author Posted June 11, 2015 O matko - powinni Ci raczej odszkodowanie wypłacić za odrasowienie psa!!!!! ;) Oj tak, ceny mają z kosmosu :( Strzyżenie mojego Lesia kosztuje 2,5 raza tyle, co moje! Quote
Recommended Posts