Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zabawne jak Tunia słucha jak jej "kadzę" ale udaje ,że jej to nie obchodzi a Toto zazdrośnik natychmiast siedzi mi na kolanach:):)

Kochane skrzaty:)

Mela też mogłaby tak się tulić, nigdy nie zapomnę jej i Semiego.

Strasznie to boli :-(

Posted

Misia jest już w objęciach Dogo07 :) Dostałam SMSa: "Elu. Misia odebrana, jest w dobrym nastroju, ruchliwa. Do kontroli w niedz. potem w środę"

Wspaniała wiadomość :jumpie: :jumpie: :jumpie:  obu psiaczkom udało się naprawić łapinki :klacz: :klacz: :klacz:

Basiu to powinno Cię pocieszyć. To dzięki Twoim staraniom, trudom i wyrzeczeniom wielu rzeczy, te psiaki mają szansę na dobre psie życie i  mogą normalnie funkcjonować.

I drugi SMS, który bardzo mnie ucieszył, że Tunia ślicznie chodzi na smyczy i załatwia swoje potrzeby na dworze. Co prawda jeszcze nie merda ogonkiem, ale bardzo lubi mizianie. To oznaki normalnienia suni :) Dzięki Basiu :calus:

Posted

Wszystko się pięknie układa, tylko ewu powinna jednak trochę zadbać i o siebie...

Totuś jaki optymistyczny plastro-bandaż zahaczył - na dobrą wróżbę! :)

Nie puszczam kciuków, by dalej działo się jak najlepiej :)

Posted

Dziękuję Wam Kochane Moje cudne Kobietki :calus:

Jak dobrze ,że Misiunia i Toto już po zabiegach i w formie.

Mała Suzi też dochodzi do siebie w bdt w Bielsku.

Jest pod opieką dr Gierka:)

Wieczorem wypiszę wpłaty, teraz gnam do roboty i na cmentarz.

Dzisiaj przeprowadzka psiaków do mojej Teściowej, trzymajcie kciuki.

Zrobiłam Babci kaczkę z kluseczkami  żeby się lepiej wkupić :)

Posted

Wszystko się pięknie układa, tylko ewu powinna jednak trochę zadbać i o siebie...

Powinna, powinna i to nawet nie trochu.

...Dzisiaj przeprowadzka psiaków do mojej Teściowej, trzymajcie kciuki.

Zrobiłam Babci kaczkę z kluseczkami  żeby się lepiej wkupić :)

Pozdrów Basiu Babcię, życz duuuuuużo zdrowia i smacznej kaczuchy i podziękuj za przechowanie Maluszków :)

Posted

Powinna, powinna i to nawet nie trochu

Pozdrów Basiu Babcię, życz duuuuuużo zdrowia i smacznej kaczuchy i podziękuj za przechowanie Maluszków :)

Dziękuję:):):)

Posted

Jak widać Babcie są dobrem narodowym nie tylko dla dzieciaczków ;)

Kaczka z kluseczkami... o matko... idę zjeść choć kanapkę, bo ślinotoku dostałam!!!!!!! :)

I mnie ślinka leci ;)

Posted

Ale tu się dzieje. Niesamowite jesteście.Może kiedyś uda mi się dołączyć do grona dających maluchom, DT.

Zapraszamy :)

Posted

Dostałam wczoraj od Basi i w natłoku ważnych informacji zapomniałam wstawić.

Elvis w pozycji "Na żabę"  :) :megagrin: :megagrin:

Elvis%2520-Na%2520%25C5%25BCab%25C4%2599

Basia stwierdziła, że Elvisek ma chyba tylne łapki z gumy :)
Posted

Ale tu się dzieje. Niesamowite jesteście.Może kiedyś uda mi się dołączyć do grona dających maluchom, DT.

Byłoby wspaniale:):)

Posted

ciesze sie, ze Toto dobrze zniosl operacje , ale liczba szwow mnie przerazila. Basiu, poglaszcz go w moim imieniu ❤❤❤

Wytulę, wygłaszczę:)

I proszę o rewanż dla Lando:)

Posted

A Elwis to pedancik jest-nózki rowniutko z fugą ułożył :) Cudnie, że łapinki uratowane i że Tunia normalnieje:)

Oj tak , łapki układa komicznie:)

Dodatkowo ma spore wymagania kulinarne :sabber:

A tak na poważnie to niesamowicie grzeczny i uroczy psiak:)

Posted

Toto i Tunia po przeprowadzce:)

Tunia dziarsko poszła na dwóch smyczach a Toto zatargałam na rękach.

Tunia wieczorem pierwszy raz pomerdała, ucieszyła się,że idzie na spacer :painting:

Toto niestety raz wącha i chodzi a raz stoi osłupiały:(

Byliśmy w Chorzowie na kontroli łapki.

Toto dostał zastrzyk p. bólowy i antybiotyk. Antybiotyk mam podawać przez 10 dni.

W poniedziałek mam zadzwonić do lecznicy i zdać relację.

Toto i Tunia najedzeni i odcedzeni śpią.

Posted

Cieszę się, że "moja" kruszynka normalnieje :)

Byłam wczoraj z Bingiem na wizycie u dr Rudnickiego.  To b.dobry kardiolog. Niestety stan serduszka Binga się pogorszył. Do już istniejących nieprawidłowości doszła niedomykalność zastawki aorty, nad polami płucnymi szmer fizjologiczny, nad sercem szmer skurczowy :( Zalecone dodatkowe badania i dodatkowe leki. W razie wystąpienia ponad 30 oddechów na min. mam dzwonić, choćby o północy :( Straszna świadomość, że to najgorsze może przyjść w każdej chwili :(

Powiedziałam, że chcę przyjąć sunię, która przebywała w boksie z pieskiem chorym na parwowirozę. Zapytałam czy widzi jakieś przeciwwskazania i jakie środki ostrożności powinny być zachowane. Powiedział, że jeśli po okresie kwarantanny nie wystąpią objawy choroby, to nie ma przeszkód.

Gwiazdeczko, przybywaj !!!

Posted

Nie zawstydzajcie mnie, proszę.

Myślę o tej Kruszynce odkąd ją zobaczyłam za kratami :( Nie miałam odwagi prosić Basi, żeby ją zabrała, ale jak to już się stało, zebrałam się na odwagę i "urobiłam" TZta :) Nie chcę się rozwodzić nad naszymi trudnościami, bo wszyscy tu je mają, ale obowiązków (i to przez nas nie podjętych) mamy więcej niż możliwości. Ale z Waszą pomocą musimy podołać. Serca Maleńkiej na pewno u nas nie zabraknie :loveu: