Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myśl pozytywnie! Jak nie ten domek, to kolejny będzie jeszcze lepszy ;) O Imkę się nie martw - nie dam jej zrobić krzywdy - słowo harcerza! :)

Wiem Nutusiu ale to chyba nie kwestia domku ale tego co Imka przeszła zanim trafiła do Was.

Pokochała Was i i postanowiła nikogo więcej nie pokochać :(

Posted

Wiem Nutusiu ale to chyba nie kwestia domku ale tego co Imka przeszła zanim trafiła do Was.
Pokochała Was i i postanowiła nikogo więcej nie pokochać :(

Obawiam się, że ona nie nas pokochała, tylko nasze psy... I teraz chyba trzeba jej będzie znaleźć domek z innym pieskiem, którego pokocha, bo ludzia to raczej nie, bo po co jej taka miłość?... :(
Posted

Wszelkie traumy ludzkie/Ogonkowe są okropne, trudne do ogarnięcia ...

Serce boli

Opowiadam wszem i wobec "nie masz obowiązku kochać, ale nie krzywdź!"

I cóż? poklikam na dogo, poklikam, a nieszczęście psie nadal w potrzebie...

otoczone Waszą miłością i troską, ale nadal w potrzebie

Nie jest mi z tym łatwo

Posted

Jadę dziś po Imkę...

I co dalej ?

A do mnie za chwilkę przyjedzie Tosia. Umówiliśmy się, że wyjdziemy z naszymi psiakami i spotkamy się z Tosia na zewnątrz. Po spacerku wszystkie razem wrócą do domu. No to teraz Bingo nie będzie miał nic do powiedzenia biedaczek :P Trzy kobitki, a on sam jeden.
Posted

To jakiś koszmar, ta seria powrotów:(

Z dobrych wieści to byłam dzisiaj odwiedzić psiaki.

Toto jest prześliczny, biega bez najmniejszego problemu, właściwie trudno poznać,która łapka była operowana.

Niestety Toto jest nieufny w stosunku do obcych.

Anetę uwielbia  i koniecznie musi mieć psie towarzystwo.

On jest taki malutki, taki śliczny.

Toto uwielbia szczeniaki, które go już przerosły.

Bawi się z nimi, razem biegają, lubią swoje towarzystwo.

Szczylki urosły, są śliczne i nie wiem czemu pomimo tylu ogłoszeń nie ma o nie zapytań.

Filipek ( brązowy) jest nieco większy i bardziej niesforny, czarnuszki to słodkie , miłe , grzeczne psiaki.

Posted

I co dalej ?

A do mnie za chwilkę przyjedzie Tosia. Umówiliśmy się, że wyjdziemy z naszymi psiakami i spotkamy się z Tosia na zewnątrz. Po spacerku wszystkie razem wrócą do domu. No to teraz Bingo nie będzie miał nic do powiedzenia biedaczek :P Trzy kobitki, a on sam jeden.

Elu on się z pewnością cieszy:):) Sułtan:)

Posted

Elu on się z pewnością cieszy:):) Sułtan:)

Tak Basiu, cieszy się ze spotkania z Tosią :) Oni się nawzajem bardzo lubili i Bingo był smutny, kiedy Tosi brakło. Tosia znowu wisi na jego brodzie, a Bingo kładzie się na podłodze i pozwala targać się za kudełki :)
Gorzej a Cziką. Jest ewidentnie zazdrosna, blokuje Tosi dostęp do mnie i podgryza biduśkę.
Dzisiaj rano na chodniczku w sypialni było jeziorko :( Kto - Czika, czy Tinka ?
Tina zupełnie nie tęskni. Przynajmniej nie pokazuje tego. Wczoraj bardzo się cieszyła ze spotkania z nami. Zupełnie inaczej niż wtedy, gdy przyjechała z panią w odwiedziny. Potwierdza to, że od tamtej pory atmosfera w tamtym domu bardzo musiała się zmienić. Doszło do rozstania, ale zanim to się stało pewnie nie było zbyt spokojnie. Psy musiały nie czuć się bezpieczne :(
W sumie, dobrze, że Tosia odzyskuje poczucie bezpieczeństwa. Tylko jak to będzie - w bloku 4 psy :(
Posted

Nasza Imcia faktycznie ma dwie twarze. Gdy ją zabierałam, widziałam tę czarną - smutną, zrozpaczoną (mój widok nie zrobił na niej żadnego wrażenia). Ale gdy wróciliśmy do domu, zobaczyliśmy tę białą - na widok naszych psów, wręcz oszalała ze szczęścia! Nie ten sam pies!!!

Posted

Nasza Imcia faktycznie ma dwie twarze. Gdy ją zabierałam, widziałam tę czarną - smutną, zrozpaczoną (mój widok nie zrobił na niej żadnego wrażenia). Ale gdy wróciliśmy do domu, zobaczyliśmy tę białą - na widok naszych psów, wręcz oszalała ze szczęścia! Nie ten sam pies!!!

Nie chcę krakać, ale może to będzie powtórka z Gapci Nutusiu?

Posted

Dziewczyny , mam sensownie brzmiący domek dla suni , do 3 lat. Pani ma 3.dzieci,,2. w  gimnazjum i 7.letnie.Domek jednorodzinny pod Namysłowem. Sunia ma być do ok.3 lat do 40 cm w kłębie. Myślałam o Tosi , a może macie inną kandydatkę. Pani może podjechać do 100 km.

Posted

Dziewczyny , mam sensownie brzmiący domek dla suni , do 3 lat. Pani ma 3.dzieci,,2. gimnazjum i 7.letnie.Domek jednorodzinny pod Namysłowem. Sunia ma być do ok.3 lat do 40 cm w kłębie. Myślałam o Tosi , a może macie inną kandydatkę. Pani może podjechać do 100 km.

To może szczekulec Czika. Sunia bardzo lgnie do ludzi, chce cały czas być z człowiekiem, przekochana, tyle tylko, że szczekliwa mocno. Dla niej domek z ogródkiem to wybawienie. W bloku też mogą być problemy, że za głośna.
Tosia na razie wymaga leczenia.
Przed chwilą wróciłam z Tosią od weta. Rano po kilku coraz wolniejszych kupkach, zaczęła "robić" krwią :(
Zaraz wkleję kartę informacyjną od weta. Tosia miała robione USG brzuszka, czy przypadkiem nie ma jakiegoś ciała obcego w przewodzie pokarmowym, bo to krwawienie z odbytu jest dziwne.
Wczoraj wieczorem zrobiła normalną kupkę. Dzisiaj o 6-tej rano mąż wyprowadził Tosie i Czikę. Tosia zrobiła rzadszą kupkę niż wczoraj. Około godz. 8-mej, gdy wyprowadziliśmy wszystkie psiaki, Tosia robiła coraz rzadsze kupki, aż wreszcie wydaliła sama krew :(
Ze spacerku pojechałam do weta. Zebrałam z dywanu galaretowatą krwawą masę i zabrałam do weta, żeby sprawdził pod kątem lamblii. Wet pobrał też wymaz z odbytu do badania. Po objawach wet stwierdzi, że jest to zaburzenie trawienia o podłoży wirusowym lub bakteryjnym.
Tosia dostała antybiotyk - 2 zastrzyki o przedłużonym czasie działania. Dalsze leczenie wet ustali, gdy pozna wyniki analizy pobranych próbek.
Martwię się o nią :(
Posted

W sprawie domku , to Czika jest  wspaniałą kandydatką. To przemiła sunia, bardzo otwarta i przyjazna.

Bardzo mnie zmartwił telefon Eli w sprawie problemów zdrowotnych Tosi.

Elik podaj mi konto na które mam zrobić zwrot za poniesiony przez Ciebie wydatek.

Posted

Otóż to... Dlatego tak się broniłam (nieskutecznie ;)) przed kolejnym strachulcem".

Nutusia tylko nie odprawiaj z mężm egzorcyzmów nad kukiełką z napisem "ewu":):)