Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ok, czyli wszyscy jesteśmy na tak. Muszę poprawić moją umowę adopcyjną bo się okazuje że jeśli w umowie nie ma kar za porzuceie psa to gucio można później zrobić. Po za tym proponuje zaczipować sunię na kogoś z nas. Co Wy na to?

W umowie będzie że nie do budy.

Właśnie, zaznacz LILU że nie do budy i do kojca.

Posted

Ok, czyli wszyscy jesteśmy na tak. Muszę poprawić moją umowę adopcyjną bo się okazuje że jeśli w umowie nie ma kar za porzuceie psa to gucio można później zrobić. Po za tym proponuje zaczipować sunię na kogoś z nas. Co Wy na to?

W umowie będzie że nie do budy.

Porzucenie psa jest zakazane pod groźbą kary niezależnie czy jest to wpisane w umowę czy nie, ale zawsze kara umowna do tego z pewnością nie zaszkodzi. Tylko trochę groźnie i złowrogo to wygląda dla osoby adoptującej, ale wychodzę z założenia, że jeżeli ktoś ma dobre zamiary wobec zwierzęcia, to się takim zapisem nie przejmie.

Posted

O rety! Raz od wielkiego dzwonu udało mi się wyjechać na weekend, a tu takie super zmiany! Może częściej powinnam wyjeżdżać? ;)

Mikunia - bądź grzeczna i wreszcie szczęśliwa u boku swojego ludzia :)

Posted

Kochani, ja pójdę za ciosem. Skoro MIKA wybiera się do domu a zostanie po niej trochę pieniążków to bardzo bym pragnęła wyciągnąć jeszcze jedną suczkę z przytuliska G - ETNĘ (jej zdjęcia są w poście 2143 wątku ogólnego : http://www.dogomania.com/forum/topic/131853-przytulisko-g-skrajne-zaniedbanie-i-potworna-potrzeba-mi%C5%82o%C5%9Bci-u%C5%9Bpili-rudiego/page-108 ). Ta sunia tez bardzo mi leży na sercu.

Wiem że można o to prosić w nieskończoność ale ja proszę o to pierwszy razy - czy zgodzilibyście się przenieść swoje deklaracje na ETNĘ ? Błagam Was o to Kochani!

Od tego zależy czy możemy sobie pozwolić na wyciąganie kolejnego psa. To niewielka sunia, mam nadzieję ze szybko ją gdzieś "upchniemy" w dobrym domku we Wrocławiu lub okolicach:-).

LILU-czy przyjęłabyś ETNĘ na miejsce MIKI?

Proszę, rozważcie Kochani moją prośbę :look3: .

Posted

Kochani, ja pójdę za ciosem. Skoro MIKA wybiera się do domu a zostanie po niej trochę pieniążków to bardzo bym pragnęła wyciągnąć jeszcze jedną suczkę z przytuliska G - ETNĘ (jej zdjęcia są w poście 2143 wątku ogólnego : http://www.dogomania.com/forum/topic/131853-przytulisko-g-skrajne-zaniedbanie-i-potworna-potrzeba-mi%C5%82o%C5%9Bci-u%C5%9Bpili-rudiego/page-108 ). Ta sunia tez bardzo mi leży na sercu.

Wiem że można o to prosić w nieskończoność ale ja proszę o to pierwszy razy - czy zgodzilibyście się przenieść swoje deklaracje na ETNĘ ? Błagam Was o to Kochani!

Od tego zależy czy możemy sobie pozwolić na wyciąganie kolejnego psa. To niewielka sunia, mam nadzieję ze szybko ją gdzieś "upchniemy" w dobrym domku we Wrocławiu lub okolicach:-).

LILU-czy przyjęłabyś ETNĘ na miejsce MIKI?

Proszę, rozważcie Kochani moją prośbę :look3: .

Ja jestem za. Jak się uda to przenoszę swoją stałą na tą sunie.

Posted

Saro, jak tylko Mikunia pójdzie do swojego Domku, trzeba ratowac Etnę. :)

Już ją znam troszkę, bo czytałam wątek psiaków stamtąd, gdy szukałam śladów przeszłości Miki...

Znowu Rudzielec. ;)

Oczywiście przenoszę moją deklarację na Etnę. :)

Posted

Byłoby cudownie, gdyby Etnę udało się wyciągnąć.

Ale moje doświadczenie pokazuje, że warto poczekać tydzień, a najlepiej dwa po adopcji psa, czy czasem jakaś niespodzianka nie wyniknie. Oczywiście, tfu, tfu, odpukać.

Posted

Saro, jak tylko Mikunia pójdzie do swojego Domku, trzeba ratowac Etnę. :)

Już ją znam troszkę, bo czytałam wątek psiaków stamtąd, gdy szukałam śladów przeszłości Miki...

Znowu Rudzielec. ;)

Oczywiście przenoszę moją deklarację na Etnę. :)

Bardzo dziękuję Elisabeta:-). Jak to mówią, RUDE JEST PIĘKNE, wystarczy spojrzeć w Twój awatar czy na MIKĘ :-). Ja jeszcze kocham czarno-białe z długimi uszami ;-)

Posted

Przepraszam, że tu spytam, ale jeszcze nie do końca ogarniam PW... Gdzie należy zgłosić przypadek postrzelenia zwierzęcia z wiatrówki? Państwo, którzy adoptowali "naszą" Aszkę mają kota Juliana. Ktoś do niego strzelił - śrut utkwił w kości przedniej łapiny. Lekarze czekają do jutra, bo operacja jest ryzykowna. Na razie Państwo zgłosili sprawę do Straży dla zwierząt i na policję...

Posted

Biedny kiciuś.Chyba na policję wystarczy.

Mika nie ma być w budzie tylko w domu z możliwością przebywania w ogrodzie jak będzie ciepło.jeżeli zechce,

Rozmawiałam z dziewczyną o czipie i tłumaczyłam jej ,że ma on sens jeżeli będzie wprowadzony do  bazy Safe Animals

.W przeciwnym razie nie daje wielele. W razie zaginięcia psa i znalezienia go przez kogoś, ten ktoś nie będzie pędził w poszukiwaniu czytnika.Niewiele osób wie o czipach.Musimy myśleć kategoriami zwykłych ludzi ,a nie naszymi.Wg mnie najważniejsza jest adresatka i do tego nakłaniałam DS.

Dziewczyna chce odebrać Mikę w sobotę rano, bo w tym tygodniu pracuje na 2. zmianę.

LILU ,a może dałabyć radę podwieźć sunię w kierunku Twoich rodziców? dziewczyna będzie miała znacznie bliżej.Jeżeli nie dasz rady, to ona pojedzie po Mikę.Tylko czy będzie bezpiecznie wieźć ją w pojedynkę?

Posted

Wersję są dwie do rozważenia.

Pierwsza to tak jak było mówione dziewczyna przyjedzie do mnie w sobotę po Mikę co dało by im wspólne dwa dni ze sobą.

Druga opcja to ze ja przywiozę do Wrocławia w niedzielę koło południa. Wada jest taka że będą miały dla siebie tylko pół dnia i noc za nim wyjdzie do pracy. Zaleta jest taka że po pd mają przyjechać rodzice, a ja jestem zwolennikiem wprowadzania psa wtedy kiedy są wszyscy na miejscu. Z doświadczenia wiem że pies akceptuje osoby obecne w tym momencie jako rodzinę, te które dochodzą są jakby dla nich mniej ważne. Spotkałam się nawet z małymi atakami agresji do "dochodzących".

Posted

Trudny wybór. Mimo wszystko wybrałabym sobotę. Decyzję trzeba podjąć wspólnie z dziewczyną. A może zrobić jeszcze inaczej? Rodzice dziewczyny mieszkają we Wrocławiu. Może mogliby wszyscy podjechać po nią w sobotę? Od Wrocławia Mika z nową pańcią pojechałyby już we dwie.

Posted

Rodzice wyjechali na tydzień i wracają dopiero w niedziele.

A dziewczyna sama jest rozdarta bo z jednej strony chciałaby już w sobotę a z drugiej kluczenie do mnie jest kłopotliwe ;-)

Posted

Lilu, kluczenie do Ciebie jest może kłopotliwe, ale kluczenie po swojego psa, to zupełnie inna sprawa. ;) Wariant sobotni jest dużo lepszy dla Miki. A ona jest tu najważniejsza w tym momencie. :)

Posted

Lilu, kluczenie do Ciebie jest może kłopotliwe, ale kluczenie po swojego psa, to zupełnie inna sprawa. ;) Wariant sobotni jest dużo lepszy dla Miki. A ona jest tu najważniejsza w tym momencie. :)

No ale przecież ta Pani juz była zapoznać się z MIKĄ to o jakim kluczeniu my tu mówimy?

Posted

dziewczyna ma do LILU ok.55 km , więc jakby można jej ciut , bez większego wysiłku pomóc, to nie widzę w tym niczego niewłaściwego.

Chyba najlepiej jak LILU sama się z nią dogada.