edek Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Dzisiaj będę robić przelewy więc, też poleci moja stała za ten m-c ;). Quote
Sara2011 Posted September 15, 2014 Author Posted September 15, 2014 Ok, czyli wszyscy jesteśmy na tak. Muszę poprawić moją umowę adopcyjną bo się okazuje że jeśli w umowie nie ma kar za porzuceie psa to gucio można później zrobić. Po za tym proponuje zaczipować sunię na kogoś z nas. Co Wy na to? W umowie będzie że nie do budy. Właśnie, zaznacz LILU że nie do budy i do kojca. Quote
Bonsai Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Ok, czyli wszyscy jesteśmy na tak. Muszę poprawić moją umowę adopcyjną bo się okazuje że jeśli w umowie nie ma kar za porzuceie psa to gucio można później zrobić. Po za tym proponuje zaczipować sunię na kogoś z nas. Co Wy na to? W umowie będzie że nie do budy. Porzucenie psa jest zakazane pod groźbą kary niezależnie czy jest to wpisane w umowę czy nie, ale zawsze kara umowna do tego z pewnością nie zaszkodzi. Tylko trochę groźnie i złowrogo to wygląda dla osoby adoptującej, ale wychodzę z założenia, że jeżeli ktoś ma dobre zamiary wobec zwierzęcia, to się takim zapisem nie przejmie. Quote
Nutusia Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 O rety! Raz od wielkiego dzwonu udało mi się wyjechać na weekend, a tu takie super zmiany! Może częściej powinnam wyjeżdżać? ;) Mikunia - bądź grzeczna i wreszcie szczęśliwa u boku swojego ludzia :) Quote
Sara2011 Posted September 15, 2014 Author Posted September 15, 2014 Kochani, ja pójdę za ciosem. Skoro MIKA wybiera się do domu a zostanie po niej trochę pieniążków to bardzo bym pragnęła wyciągnąć jeszcze jedną suczkę z przytuliska G - ETNĘ (jej zdjęcia są w poście 2143 wątku ogólnego : http://www.dogomania.com/forum/topic/131853-przytulisko-g-skrajne-zaniedbanie-i-potworna-potrzeba-mi%C5%82o%C5%9Bci-u%C5%9Bpili-rudiego/page-108 ). Ta sunia tez bardzo mi leży na sercu. Wiem że można o to prosić w nieskończoność ale ja proszę o to pierwszy razy - czy zgodzilibyście się przenieść swoje deklaracje na ETNĘ ? Błagam Was o to Kochani! Od tego zależy czy możemy sobie pozwolić na wyciąganie kolejnego psa. To niewielka sunia, mam nadzieję ze szybko ją gdzieś "upchniemy" w dobrym domku we Wrocławiu lub okolicach:-). LILU-czy przyjęłabyś ETNĘ na miejsce MIKI? Proszę, rozważcie Kochani moją prośbę :look3: . Quote
Sara2011 Posted September 15, 2014 Author Posted September 15, 2014 Dotarła wpłata od Dulska-20zł. Bardzo serdecznie dziękuję:-) Quote
edek Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Kochani, ja pójdę za ciosem. Skoro MIKA wybiera się do domu a zostanie po niej trochę pieniążków to bardzo bym pragnęła wyciągnąć jeszcze jedną suczkę z przytuliska G - ETNĘ (jej zdjęcia są w poście 2143 wątku ogólnego : http://www.dogomania.com/forum/topic/131853-przytulisko-g-skrajne-zaniedbanie-i-potworna-potrzeba-mi%C5%82o%C5%9Bci-u%C5%9Bpili-rudiego/page-108 ). Ta sunia tez bardzo mi leży na sercu. Wiem że można o to prosić w nieskończoność ale ja proszę o to pierwszy razy - czy zgodzilibyście się przenieść swoje deklaracje na ETNĘ ? Błagam Was o to Kochani! Od tego zależy czy możemy sobie pozwolić na wyciąganie kolejnego psa. To niewielka sunia, mam nadzieję ze szybko ją gdzieś "upchniemy" w dobrym domku we Wrocławiu lub okolicach:-). LILU-czy przyjęłabyś ETNĘ na miejsce MIKI? Proszę, rozważcie Kochani moją prośbę :look3: . Ja jestem za. Jak się uda to przenoszę swoją stałą na tą sunie. Quote
Sara2011 Posted September 15, 2014 Author Posted September 15, 2014 Ja jestem za. Jak się uda to przenoszę swoją stałą na tą sunie. Bardzo gorąco dziękuję :calus: . Quote
Elisabeta Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Saro, jak tylko Mikunia pójdzie do swojego Domku, trzeba ratowac Etnę. :) Już ją znam troszkę, bo czytałam wątek psiaków stamtąd, gdy szukałam śladów przeszłości Miki... Znowu Rudzielec. ;) Oczywiście przenoszę moją deklarację na Etnę. :) Quote
Bonsai Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Byłoby cudownie, gdyby Etnę udało się wyciągnąć. Ale moje doświadczenie pokazuje, że warto poczekać tydzień, a najlepiej dwa po adopcji psa, czy czasem jakaś niespodzianka nie wyniknie. Oczywiście, tfu, tfu, odpukać. Quote
Sara2011 Posted September 15, 2014 Author Posted September 15, 2014 Saro, jak tylko Mikunia pójdzie do swojego Domku, trzeba ratowac Etnę. :) Już ją znam troszkę, bo czytałam wątek psiaków stamtąd, gdy szukałam śladów przeszłości Miki... Znowu Rudzielec. ;) Oczywiście przenoszę moją deklarację na Etnę. :) Bardzo dziękuję Elisabeta:-). Jak to mówią, RUDE JEST PIĘKNE, wystarczy spojrzeć w Twój awatar czy na MIKĘ :-). Ja jeszcze kocham czarno-białe z długimi uszami ;-) Quote
Nutusia Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Przepraszam, że tu spytam, ale jeszcze nie do końca ogarniam PW... Gdzie należy zgłosić przypadek postrzelenia zwierzęcia z wiatrówki? Państwo, którzy adoptowali "naszą" Aszkę mają kota Juliana. Ktoś do niego strzelił - śrut utkwił w kości przedniej łapiny. Lekarze czekają do jutra, bo operacja jest ryzykowna. Na razie Państwo zgłosili sprawę do Straży dla zwierząt i na policję... Quote
Poker Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Biedny kiciuś.Chyba na policję wystarczy. Mika nie ma być w budzie tylko w domu z możliwością przebywania w ogrodzie jak będzie ciepło.jeżeli zechce, Rozmawiałam z dziewczyną o czipie i tłumaczyłam jej ,że ma on sens jeżeli będzie wprowadzony do bazy Safe Animals .W przeciwnym razie nie daje wielele. W razie zaginięcia psa i znalezienia go przez kogoś, ten ktoś nie będzie pędził w poszukiwaniu czytnika.Niewiele osób wie o czipach.Musimy myśleć kategoriami zwykłych ludzi ,a nie naszymi.Wg mnie najważniejsza jest adresatka i do tego nakłaniałam DS. Dziewczyna chce odebrać Mikę w sobotę rano, bo w tym tygodniu pracuje na 2. zmianę. LILU ,a może dałabyć radę podwieźć sunię w kierunku Twoich rodziców? dziewczyna będzie miała znacznie bliżej.Jeżeli nie dasz rady, to ona pojedzie po Mikę.Tylko czy będzie bezpiecznie wieźć ją w pojedynkę? Quote
LILUtosi Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Jak miałabym podwieźć to w niedziele. Sara, wysyłałaś mi swoje dane do umowy? Proszę na adres: [email protected] Wypisze umowę ze schroniskiem na Ciebie i umowę adopcyjną. Quote
Sara2011 Posted September 15, 2014 Author Posted September 15, 2014 Jak miałabym podwieźć to w niedziele. Sara, wysyłałaś mi swoje dane do umowy? Proszę na adres: [email protected] Wypisze umowę ze schroniskiem na Ciebie i umowę adopcyjną. A jakie dane są potrzebne, co podać? Quote
Poker Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 LILU, kontaktowałaś się z dziewczyną? Quote
Gabi79 Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Zaglądam w oczekiwaniu na (dobre) wieści Quote
LILUtosi Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Wersję są dwie do rozważenia. Pierwsza to tak jak było mówione dziewczyna przyjedzie do mnie w sobotę po Mikę co dało by im wspólne dwa dni ze sobą. Druga opcja to ze ja przywiozę do Wrocławia w niedzielę koło południa. Wada jest taka że będą miały dla siebie tylko pół dnia i noc za nim wyjdzie do pracy. Zaleta jest taka że po pd mają przyjechać rodzice, a ja jestem zwolennikiem wprowadzania psa wtedy kiedy są wszyscy na miejscu. Z doświadczenia wiem że pies akceptuje osoby obecne w tym momencie jako rodzinę, te które dochodzą są jakby dla nich mniej ważne. Spotkałam się nawet z małymi atakami agresji do "dochodzących". Quote
Poker Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Trudny wybór. Mimo wszystko wybrałabym sobotę. Decyzję trzeba podjąć wspólnie z dziewczyną. A może zrobić jeszcze inaczej? Rodzice dziewczyny mieszkają we Wrocławiu. Może mogliby wszyscy podjechać po nią w sobotę? Od Wrocławia Mika z nową pańcią pojechałyby już we dwie. Quote
LILUtosi Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Rodzice wyjechali na tydzień i wracają dopiero w niedziele. A dziewczyna sama jest rozdarta bo z jednej strony chciałaby już w sobotę a z drugiej kluczenie do mnie jest kłopotliwe ;-) Quote
Poker Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Faktycznie klops. A może dałabyś radę podjechać kawałek na rogatki Wrocławia, np.Bielany? Quote
Elisabeta Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Lilu, kluczenie do Ciebie jest może kłopotliwe, ale kluczenie po swojego psa, to zupełnie inna sprawa. ;) Wariant sobotni jest dużo lepszy dla Miki. A ona jest tu najważniejsza w tym momencie. :) Quote
Sara2011 Posted September 16, 2014 Author Posted September 16, 2014 Lilu, kluczenie do Ciebie jest może kłopotliwe, ale kluczenie po swojego psa, to zupełnie inna sprawa. ;) Wariant sobotni jest dużo lepszy dla Miki. A ona jest tu najważniejsza w tym momencie. :) No ale przecież ta Pani juz była zapoznać się z MIKĄ to o jakim kluczeniu my tu mówimy? Quote
Poker Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 dziewczyna ma do LILU ok.55 km , więc jakby można jej ciut , bez większego wysiłku pomóc, to nie widzę w tym niczego niewłaściwego. Chyba najlepiej jak LILU sama się z nią dogada. Quote
Recommended Posts