malawaszka Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 ale 3 to pisałam, że takie gryząco-odstraszające, reszta jest wporzo :D chociaż faktycznie nie do pary mam :D ewentualnie jak doliczyć koty to jest do pary :eviltong: a na filmiku jest urocza i wcale nei wierzę, że taki łobuz! Quote
Poker Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 Ona ogólnie jest słodka.Przylepka, pięknie jechała samochodem ,u weta spokojna bez stresu.Tylko do dziadka jędza i kotę też obwarkuje. Dama przegląda się w lustrze i myśli ,że jest piękna :evil_lol: Quote
yolanovi Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Poker napisał(a):Dama przegląda się w lustrze i myśli ,że jest piękna :evil_lol: Jak nie? Jak tak. Po prostu piękna. Może i wiekowa, przygłucha i ślepawa, ale na filmiku dziarsko sobie maszeruje i wcale nie widać ani wieku, ani niesprawności. Quote
NikaEla Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 [quote name='Poker'] A tu filmik , na którym widać ,że Dziunia nie słyszy. http://www.youtube.com/watch?v=IXFsZUEkXWY&feature=youtu.beNie mogłam obejrzeć, bo jak zaczęłaś gwizdać to Nika sie rozszczekała ;) Quote
Nutusia Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Dziunia - lania się doprosisz w końcu. Bo Poker jest dobra i łagodna, ale do czasu! Jak można się tak skandalicznie w gościach zachowywać?!!?!? Quote
Bogusik Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Na filmiku rzeczywiście zero reakcji na gwizdanie.Spróbuj Poker jeszcze z plastikową butelką.Czy zareaguje na jej zgniatanie.Moja Julika też bardzo poważnie niedosłyszy i nie reaguje na imię,wołanie i wiele innych dźwięków.Reaguje /nie zawsze/ na klaskanie,gdy coś spadnie na panele i bardzo, na trzask,plastikowej butelki... Quote
karolina&sasza Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Faktycznie nie ciekawie to wygląda. Ani razu nie odwróciła głowy. :( Quote
Poker Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 Ona ma jakieś szczątkowe słyszenie. Na butelkę też nie reaguje.Wczoraj wet użył specjalnego gwizdka na badanie słuchu u psów i też zero reakcji. Miałam pod opieką głuchego psa i Pokerek prawie nie słyszy, więc wiem jak zachowuje się głuchy pies. Dziunia jest bardzo inteligentna, czasem mam wrażenie ,że ona czyta z ruchu warg, poza tym świetnie reaguje na gesty. Ogólnie jest bardzo miłym psem. Nie bardzo pasują jej chrupki Boscha,ale biały twarożek to i owszem.Nie chcę za dużo go jej dawać ,żeby się nie uczuliła. Quote
irysek Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 co do filmiku to : pokerku nie wiedziałam, że umiesz tak ślicznie gwizdać. pełen szacunek :cool2: Quote
Poker Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 [quote name='irysek']co do filmiku to : pokerku nie wiedziałam, że umiesz tak ślicznie gwizdać. pełen szacunek :cool2: Dziękuję za pełny szacunek, a gwizdałam nie na gwizdku tylko własnymi ustami :evil_lol: Quote
Nutusia Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Mmmmm..... twarożek jest pysznościowy! Ja moim nowicjuszom mieszam z karmą, jak im same chrupki na początku nie wchodzą i zawsze działa ;) Quote
Ewanka Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Odwiedzam uroczą Dziunię, na pierwszym zdjęciu myślałam, że jest podobna do misia koala :lol: ale potem nochal się jej wydłużył :p Quote
Sara2011 Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Nutusia napisał(a):Mmmmm..... twarożek jest pysznościowy! Ja moim nowicjuszom mieszam z karmą, jak im same chrupki na początku nie wchodzą i zawsze działa ;) Muszę spróbować z tym twarożkiem (tzn mieszaniem z suchą karmą) z moja gwiazdą. Bo jej chrupki ani na początku nie wchodziły, ani teraz nie wchodzą pomimo że już najróżniejsze zostały przetestowane:evil_lol:. Chrupki są bleee i koniec;). Quote
Poker Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Pięknota inaczej jest, oprócz gonienia Pokerka, bardzo słodka.Naprawdę ma w sobie to COŚ. Czuje się u nas jakby była z nami od lat. Szybko pojęła różna zwyczaje i zasady. Sępi po mistrzowsku.Złamałam się i dałam jej kawałek bułki, która okazała się być przysmakiem. Ze słuchem jest dziwnie.Czasem zachowuje się jakby słyszała , a czasem jest głucha jak pień.Muszę jeszcze poobserwować ,żeby w ogłoszeniu nie skrzywdzić jej przypisując jej całkowitą głuchotę. Dziś był 4.letni wnuk ,zachowanie Dziuni do niego idealne. Quote
Lucyna Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Bardzo dobre wieści, muszę ją odwiedzić :loveu: Quote
Anula Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Poker,czym dłużej będziesz przebywać z Dziunią tym więcej będziesz odkrywać jej zalet,jeszcze nie wiemy do końca jak wiele ich posiada.Pokerka może też zacząć tolerować a więc następna zaleta czeka na odhaczenie.Sądzę,że jest przemiłą,kontaktową sunią i kocha dzieci a to jest najważniejsze. Quote
rutta Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Poker napisał(a): Sępi po mistrzowsku. Żeby reszta towarzystwa nie nabrała takiego zwyczaju :) Quote
halszka Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 odwiedzam Dziunię :) jak będzie gotowy tekst i będzie taka potrzeba,pomogę w ogłoszeniach:) Quote
NikaEla Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 rutta napisał(a):Żeby reszta towarzystwa nie nabrała takiego zwyczaju :) Nie nabierze :) Zbyt dobrze wychowana ;) Quote
Poker Posted November 1, 2013 Author Posted November 1, 2013 arnold napisał(a):Dziunia jest piękna wewnętrznie :) To fakt , jest bardzo słodka i mądra. Tylko ten Pokerek :mad: Quote
Nutusia Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Pokerku, pogoń babę wredną, bo taki z Ciebie dżentelmelon, a ta wredota podstępna to wykorzystuje ;) Quote
Poker Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 (edited) Trochę Dziuni Edited November 2, 2013 by Poker Quote
Recommended Posts