Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ale 3 to pisałam, że takie gryząco-odstraszające, reszta jest wporzo :D chociaż faktycznie nie do pary mam :D ewentualnie jak doliczyć koty to jest do pary :eviltong:

a na filmiku jest urocza i wcale nei wierzę, że taki łobuz!

• Replies 689
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ona ogólnie jest słodka.Przylepka, pięknie jechała samochodem ,u weta spokojna bez stresu.Tylko do dziadka jędza i kotę też obwarkuje.

Dama przegląda się w lustrze i myśli ,że jest piękna :evil_lol:

Posted

Poker napisał(a):
Dama przegląda się w lustrze i myśli ,że jest piękna :evil_lol:

Jak nie? Jak tak. Po prostu piękna. Może i wiekowa, przygłucha i ślepawa, ale na filmiku dziarsko sobie maszeruje i wcale nie widać ani wieku, ani niesprawności.

Posted

Na filmiku rzeczywiście zero reakcji na gwizdanie.Spróbuj Poker jeszcze z plastikową butelką.Czy zareaguje na jej zgniatanie.Moja Julika też bardzo poważnie niedosłyszy i nie reaguje na imię,wołanie i wiele innych dźwięków.Reaguje /nie zawsze/ na klaskanie,gdy coś spadnie na panele i bardzo, na trzask,plastikowej butelki...

Posted

Ona ma jakieś szczątkowe słyszenie. Na butelkę też nie reaguje.Wczoraj wet użył specjalnego gwizdka na badanie słuchu u psów i też zero reakcji.
Miałam pod opieką głuchego psa i Pokerek prawie nie słyszy, więc wiem jak zachowuje się głuchy pies.
Dziunia jest bardzo inteligentna, czasem mam wrażenie ,że ona czyta z ruchu warg, poza tym świetnie reaguje na gesty.
Ogólnie jest bardzo miłym psem.
Nie bardzo pasują jej chrupki Boscha,ale biały twarożek to i owszem.Nie chcę za dużo go jej dawać ,żeby się nie uczuliła.

Posted

[quote name='irysek']co do filmiku to :
pokerku nie wiedziałam, że umiesz tak ślicznie gwizdać. pełen szacunek :cool2:

Dziękuję za pełny szacunek, a gwizdałam nie na gwizdku tylko własnymi ustami :evil_lol:

Posted

Nutusia napisał(a):
Mmmmm..... twarożek jest pysznościowy! Ja moim nowicjuszom mieszam z karmą, jak im same chrupki na początku nie wchodzą i zawsze działa ;)

Muszę spróbować z tym twarożkiem (tzn mieszaniem z suchą karmą) z moja gwiazdą. Bo jej chrupki ani na początku nie wchodziły, ani teraz nie wchodzą pomimo że już najróżniejsze zostały przetestowane:evil_lol:. Chrupki są bleee i koniec;).

Posted

Pięknota inaczej jest, oprócz gonienia Pokerka, bardzo słodka.Naprawdę ma w sobie to COŚ. Czuje się u nas jakby była z nami od lat. Szybko pojęła różna zwyczaje i zasady.
Sępi po mistrzowsku.Złamałam się i dałam jej kawałek bułki, która okazała się być przysmakiem. Ze słuchem jest dziwnie.Czasem zachowuje się jakby słyszała , a czasem jest głucha jak pień.Muszę jeszcze poobserwować ,żeby w ogłoszeniu nie skrzywdzić jej przypisując jej całkowitą głuchotę.
Dziś był 4.letni wnuk ,zachowanie Dziuni do niego idealne.

Posted

Poker,czym dłużej będziesz przebywać z Dziunią tym więcej będziesz odkrywać jej zalet,jeszcze nie wiemy do końca jak wiele ich posiada.Pokerka może też zacząć tolerować a więc następna zaleta czeka na odhaczenie.Sądzę,że jest przemiłą,kontaktową sunią i kocha dzieci a to jest najważniejsze.