Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 689
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poker']Dziękuję.
Dziunia zrobiła się straszną szczekaczką w domu. Każdy hałas powoduje szczek.Nie reaguje na żadne prośby i groźby. :mad:Próbowałam ją przetrzymać ,ale efekt żaden. Martwi mnie to.Chyba lepiej ,żeby nie szła do bloku , bo może być zwrot.
Na dworze jest dobrze.Czaesm próbuje szczeknąć ,ale krótko .[/QUOTE]

a co się stało z jej słuchem?
nie wiem jak można tego oduczyć, w bloku to zapewne będą mieli kłopot :roll:, ale jak ją przyzwyczaić do hałasu bez reakcji szczekania :cool3:

Posted

Na to wygląda ,że musi mieć spokój.Słuch odzyskała w cudowny sposób,ale często słyszy jak chce.Mamy wrażenie ,że tak naprawdę to słyszy ,ale nie wszystkie tony i z opóźnieniem.Ale głucha na pewno nie jest.
Zaczynamy mieć problem z Pokerkiem.Odmawia wstawania , dziś musiałam go wynieść na siusiu. Zapierał sie z całych sił.Na szczęście ma apetyt.Głównie śpi, czasem sprawdzam czy oddycha tak cichutko i nieruchomo leży. Mam czarne myśli na jego temat.W końcu ma te 15 -16 lat.

Posted

[quote name='Poker']Na to wygląda ,że musi mieć spokój.Słuch odzyskała w cudowny sposób,ale często słyszy jak chce.Mamy wrażenie ,że tak naprawdę to słyszy ,ale nie wszystkie tony i z opóźnieniem.Ale głucha na pewno nie jest.
Zaczynamy mieć problem z Pokerkiem.Odmawia wstawania , dziś musiałam go wynieść na siusiu. Zapierał sie z całych sił.Na szczęście ma apetyt.Głównie śpi, czasem sprawdzam czy oddycha tak cichutko i nieruchomo leży. Mam czarne myśli na jego temat.W końcu ma te 15 -16 lat.[/QUOTE]
O rany,nie można spokojnie żyć.Pokerek przyjmuje jakieś leki,na stawy, na serduszko? Teraz taka jest fatalna pogoda może mu dokucza serce?

Posted

[quote name='Anula']O rany,nie można spokojnie żyć.Pokerek przyjmuje jakieś leki,na stawy, na serduszko? Teraz taka jest fatalna pogoda może mu dokucza serce?[/QUOTE]

Bierze leki i na serce i na stawy. Na szczęście j dobrze,ale cały czas śpi.Chyba jutro pojadę do dr Szczypki.

Posted

I znów ten boży bubel, czyli starość :( Pogoda i pora roku rzeczywiście nie sprzyja... Pokerku, nie daj się! Wyglądaj Mikołaja ;) A że dużo śpisz? I dobrze - też bym chętnie zasnęła i obudziła się dopiero wiosną! :)

Posted

Czytam z niepokojem. Ja także mam pierwszy raz w życiu zresztą Kochanego labradorka który w przyszłym roku skończy 10 lat. Jesteśmy we dwóch i nawet nie chce się zastanawiać nad tym, że kiedyś odejdzie. :(

Posted

[quote name='Nikaragua']I co byłaś?[/QUOTE]

Nie byłam.
Poker poczuł się lepiej.Dziś wstał sam i potuptał na spacer, Pomagam mu schodzić z 1.schodka .Je dobrze. Nawet powitał znajomą panią machaniem ogonka. Oby tak dalej.

Posted

[quote name='Mattilu']Pokerku, jak samopoczucie?[/QUOTE]

Moje całkiem dobre.A pokerka psa też lepiej.Na razie wrócił do poprzedniej formy.Je, koopa, śpi. Tupta po pokoju ,a Dziunia drze dziób na niego. Oby tak dalej z nim.

Posted

Ogłoszenia Dziuni są, muszę tylko zebrać linki do kupy ...
zastanawiam się nad zmianą tytułu w przyszłości na

Dziunia, suczka która kocha stokrotki
Dziunia, suczka którą kochają stokrotki

Posted

Fajnie brzmi Dziunia w stokrotkach.
A Dziunia jak to ona, dziamgoli, czuje się pełną mordką gospochą. Prosi,żeby wsadzić ją do łóżka, kokosi się wtedy, robi wygibusy śpiewając przy tym basidłem.Jest przeurocza.