Nutusia Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Czyżby miała w rodzinie... ratlerka? ;) :) Quote
Lucyna Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='Poker']Dziękuję. Dziunia zrobiła się straszną szczekaczką w domu. Każdy hałas powoduje szczek.Nie reaguje na żadne prośby i groźby. :mad:Próbowałam ją przetrzymać ,ale efekt żaden. Martwi mnie to.Chyba lepiej ,żeby nie szła do bloku , bo może być zwrot. Na dworze jest dobrze.Czaesm próbuje szczeknąć ,ale krótko .[/QUOTE] a co się stało z jej słuchem? nie wiem jak można tego oduczyć, w bloku to zapewne będą mieli kłopot :roll:, ale jak ją przyzwyczaić do hałasu bez reakcji szczekania :cool3: Quote
arnold Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Starsza Pani po prostu lubi spokój. :) Quote
Poker Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 Na to wygląda ,że musi mieć spokój.Słuch odzyskała w cudowny sposób,ale często słyszy jak chce.Mamy wrażenie ,że tak naprawdę to słyszy ,ale nie wszystkie tony i z opóźnieniem.Ale głucha na pewno nie jest. Zaczynamy mieć problem z Pokerkiem.Odmawia wstawania , dziś musiałam go wynieść na siusiu. Zapierał sie z całych sił.Na szczęście ma apetyt.Głównie śpi, czasem sprawdzam czy oddycha tak cichutko i nieruchomo leży. Mam czarne myśli na jego temat.W końcu ma te 15 -16 lat. Quote
Anula Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='Poker']Na to wygląda ,że musi mieć spokój.Słuch odzyskała w cudowny sposób,ale często słyszy jak chce.Mamy wrażenie ,że tak naprawdę to słyszy ,ale nie wszystkie tony i z opóźnieniem.Ale głucha na pewno nie jest. Zaczynamy mieć problem z Pokerkiem.Odmawia wstawania , dziś musiałam go wynieść na siusiu. Zapierał sie z całych sił.Na szczęście ma apetyt.Głównie śpi, czasem sprawdzam czy oddycha tak cichutko i nieruchomo leży. Mam czarne myśli na jego temat.W końcu ma te 15 -16 lat.[/QUOTE] O rany,nie można spokojnie żyć.Pokerek przyjmuje jakieś leki,na stawy, na serduszko? Teraz taka jest fatalna pogoda może mu dokucza serce? Quote
Poker Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 [quote name='Anula']O rany,nie można spokojnie żyć.Pokerek przyjmuje jakieś leki,na stawy, na serduszko? Teraz taka jest fatalna pogoda może mu dokucza serce?[/QUOTE] Bierze leki i na serce i na stawy. Na szczęście j dobrze,ale cały czas śpi.Chyba jutro pojadę do dr Szczypki. Quote
Mattilu Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Glaski zostawiam dla Pokerka i Dziuni Quote
Nutusia Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 I znów ten boży bubel, czyli starość :( Pogoda i pora roku rzeczywiście nie sprzyja... Pokerku, nie daj się! Wyglądaj Mikołaja ;) A że dużo śpisz? I dobrze - też bym chętnie zasnęła i obudziła się dopiero wiosną! :) Quote
arnold Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Czytam z niepokojem. Ja także mam pierwszy raz w życiu zresztą Kochanego labradorka który w przyszłym roku skończy 10 lat. Jesteśmy we dwóch i nawet nie chce się zastanawiać nad tym, że kiedyś odejdzie. :( Quote
NikaEla Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 [quote name='Poker']Bierze leki i na serce i na stawy. Na szczęście j dobrze,ale cały czas śpi.Chyba jutro pojadę do dr Szczypki.[/QUOTE]I co byłaś? Quote
Ewanka Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Dziunia nie jazgocz, sędziwy Pokerek lubi ciszę, trzymaj się Pokerku dzielnie, oby do wiosny!!! Quote
Poker Posted December 14, 2013 Author Posted December 14, 2013 [quote name='Nikaragua']I co byłaś?[/QUOTE] Nie byłam. Poker poczuł się lepiej.Dziś wstał sam i potuptał na spacer, Pomagam mu schodzić z 1.schodka .Je dobrze. Nawet powitał znajomą panią machaniem ogonka. Oby tak dalej. Quote
Ewanka Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 Uff, bardzo się cieszę, że Pokerek lepiej się poczuł :) Quote
Nutusia Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 Widocznie miał gorszy dzień. Tak się zdarza osobnikom w podeszłym wieku ;) Quote
Bogusik Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 Biedny Pokerek...Dużo zdrówka śliczny,sędziwy kudłaczku :kciuki: Quote
Aimez_moi Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 Ja takze duzo zdrowia zycze Pokerkowi......:):) Quote
Anula Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 I ja też Pekerkowi życzę dużo zdrówka.To taki jest kochany,śliczny psiak,oby żył jak najdłużej. Quote
rutta Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 [quote name='Nutusia']I znów ten boży bubel, czyli starość :( [/QUOTE] Nutusia, to takie trafne określenie. Zdrówka dla Pokerka. Quote
Poker Posted December 15, 2013 Author Posted December 15, 2013 [quote name='Mattilu']Pokerku, jak samopoczucie?[/QUOTE] Moje całkiem dobre.A pokerka psa też lepiej.Na razie wrócił do poprzedniej formy.Je, koopa, śpi. Tupta po pokoju ,a Dziunia drze dziób na niego. Oby tak dalej z nim. Quote
Mattilu Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 No to dobrze. Niech Dziunia juz drze dziob w DS :) Quote
Nutusia Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Dobre wieści o Pokerku (a właściwie Pokerkach dwóch). O Dziuni też nie najgorsze, ale faktycznie mogłaby już pyszczyć u siebie ;) Quote
Lucyna Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Ogłoszenia Dziuni są, muszę tylko zebrać linki do kupy ... zastanawiam się nad zmianą tytułu w przyszłości na Dziunia, suczka która kocha stokrotki Dziunia, suczka którą kochają stokrotki Quote
Nutusia Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Albo parafrazując "Dziunia cała w skowronkach" na "Dziunia cała w stokrotkach" ;) :) Quote
Poker Posted December 17, 2013 Author Posted December 17, 2013 Fajnie brzmi Dziunia w stokrotkach. A Dziunia jak to ona, dziamgoli, czuje się pełną mordką gospochą. Prosi,żeby wsadzić ją do łóżka, kokosi się wtedy, robi wygibusy śpiewając przy tym basidłem.Jest przeurocza. Quote
Recommended Posts