Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 873
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sabina kochana muszę brać do siebie - przeciez to tylko ja moge zacząc działać... bo Fiona jest niestety w tym okropnym Ostrowcu :shake:

Posted

iwop napisał(a):
sabina kochana muszę brać do siebie - przeciez to tylko ja moge zacząc działać... bo Fiona jest niestety w tym okropnym Ostrowcu :shake:

Ty mozesz zaczac, ale my wszyscy musimy zorganizowac jakis plan....

Najpierw trzeba zapytac Beatki (Foksia i Dzekus) o miejsce w hoteliku dla Fiony... Wysle do niej PM i zapytam...

Posted

Foksia i Dżekuś czyli Beatka właśnie do mnie dzwoniła i prosiła żebym Wam tu napisała co następuje...
Miejsce w hoteliku się znajdzie na 100% tylko muszą być uzbierane fundusze...Czyli 600 PLN na miesiąc pobytu plus ew. transport...
Ja myślę, że to iwop powinna podjąć decyzję co i jak bo w sprawie hoteliku dziewczny się już wypowiadały wcześniej...

Posted

Obawiam się że 600 zł to za dużo, nie uda nam się tyle uzbierać co miesiąc na hotel. Zwłaszcza że ciągle są inne psy dla których też są potrzebne pieniądze i często są to potrzeby nie cierpiące zwłokinp. oberacje rannych psów itp.

Musimy się liczyć że do tych 600 zł
dojdzie jakieś 300 zł za kastrację,
50 zł szczepienia i
kolejne 50 zł odrobaczania, odpchlenia oraz inne zabiegi np. obcinanie pazurów, czyszczenie uszu, badanie lekarskie...
Dochodzi jeszcze kąpiel i strzyżenie lub czesanie to kolejne prawie 100 zł
Kąpiel można zrobić we własnym zakresie, można ją też spróbować nie strzyc tylko wyczesać tak jak kiedyś zrobiłam z innym kudłatkiem wtedy szybciej znajdzie nowy stały dom.
A jeszcze transport może dojść może to być nawet 300-400 zł

Jak same widzicie to są już duże pieniądze:shake:

Koniecznie trzeba szukać tańszego tymczasu wtedy te 600 zł będzie można przeznaczyć na kastrację, wyżywienie które u tak małej psinki może kosztować nie więcej niż 60 zł oraz pielęgnację, opiekę weterynaryjną

Posted

Hmmm.... Wiec jesli to za duza kwota, to KONIECZNIE trzeba znalesc DT chociaz na dwa tygodnie po sterylce.... Potem w najgorszym wypadku wroci do menela, ale juz wysterylizowana! To jest wazne, bo przeciez po co maja sie rodzic nastepne niechciane psie nieszczescia!!!!

Prosmy o DT choc na dwa tygodnie... Wtedy cos sie szybciej znajdzie...

Posted

Sonata78 napisał(a):
Obawiam się że 600 zł to za dużo, nie uda nam się tyle uzbierać co miesiąc na hotel. Zwłaszcza że ciągle są inne psy dla których też są potrzebne pieniądze i często są to potrzeby nie cierpiące zwłokinp. oberacje rannych psów itp.

Musimy się liczyć że do tych 600 zł
dojdzie jakieś 300 zł za kastrację,
50 zł szczepienia i
kolejne 50 zł odrobaczania, odpchlenia oraz inne zabiegi np. obcinanie pazurów, czyszczenie uszu, badanie lekarskie...
Dochodzi jeszcze kąpiel i strzyżenie lub czesanie to kolejne prawie 100 zł
Kąpiel można zrobić we własnym zakresie, można ją też spróbować nie strzyc tylko wyczesać tak jak kiedyś zrobiłam z innym kudłatkiem wtedy szybciej znajdzie nowy stały dom.
A jeszcze transport może dojść może to być nawet 300-400 zł

Jak same widzicie to są już duże pieniądze:shake:

Koniecznie trzeba szukać tańszego tymczasu wtedy te 600 zł będzie można przeznaczyć na kastrację, wyżywienie które u tak małej psinki może kosztować nie więcej niż 60 zł oraz pielęgnację, opiekę weterynaryjną

podaje gg Rybka.
gg 3616813

nie podjelyscie tematu,jak widze, bo caly czas mowa o hoteliku... mimo wskazania osoby i sugestii...nie bylo jej na dogo od mojego wpisu tutaj, dlatego sie nie wypowiedziala
ale tez i moj post zostal potraktowany jak powietrze...dlaczego?

Sonato jest to moim zdaniem bardzo rozsadne rozumowanie i wyliczenie
to jest bardzo duzo, a domek moze znalezc sie juz, albo jeszcze dlugo nie, choc psiak jest piekny...no i czas musi tez byc na to by go sprawdzic etc dom musi byc na na chybcika, tylko przetestowany, a na razie zadnego na widoku nie ma
radze naprawde nawiazac kontakt z Rybka, czyz moze byc lepszy tymczas od studenta weterynarii!

Posted

[quote name='Sabina02']Foksia i Dzekus:

Czy znajdzie sie miejsce dla Fiony u Was w hoteliku???????
Tak dla wyjaśnienia.
Ja jestem wolontariuszem krakowskiego schroniska ,a hotelik prowadzą dziewczyny z Nipołomic .Ja adoptowałam im starego bardzo schorowanego psiaka i tak je poznałam zanim zaczeły prowadzić hotelik ,ja poprostu tak jak Irenka i inne osoby korzystam z ich wspaniaŁOMYŚLNOŚC bo w żadnym innym ,które znam hoteliku nikt nie traktuje psów hotelowych tak jak swoich .i ile razy jest podbramkowa sytuacjia zawsze nam pomagaja ,ale one tez musza z czegoś żyć i prowadzić hotelik.

Posted

Tak sobie myslę, że jak moja tymczasowiczka Zulka z Wielunia się oswoi i znajdzie dom, to moze bym wzieła Fionkę do siebie. Do połowy lipca mam urlop i wyjezdzam, potem zaraz zabierzemy sie za szukanie domu dla Zulki. jak sie poszczęści, to po połowie lipca może być u mnie. Sterylizacja u mojego lekarza małej bidy kosztuje 100 zl, inne leczenie my sami gratis.
Ale to tylko plany, trzeba poczekać, a czasem psy z tymczasu też tygodniami czekaja na dom, czasem jak na złość :shake:

Posted

Czy ktoś się już kontaktował z Rybką?
To super pomysł...I tymczas świetny...
Najlepiej jakby skontaktowała się z nią iwop.
Nie piszę tak, bo mi się np. nie chce osobiście...Ale nie zam tak dokładnie sytuacji jak iwop...A szczegóły przy ustalaniu konkretów są bardzo ważne...
Malagos - to też konkretna oferta. Tyle, że nie od zaraz...
Byłam na gg..Rybka jest w tej chwili niedostępna ale zostawiłam jej link do wątku Fionki...
Tak strasznie mi przykro, że niunia Fionki spotkał tak okrutny los :(

Posted

Iwop , trzeba by może podać Fionce jakieś środki przeciwlaktacyjne, straciła maluchy,żeby się nie wywiązało jakies zapalenie sutków.
Czy jest to możliwe do wykonania?

Posted

Niestety 600 zł za hotel to dla nas za duzo. mamy jeszcze oprocz Fiony 10 psów do wydania i na utrzymaniu 7 kotów nieadopcyjnych...W dodatku zblizaja siewakacje. Mnie nie bedzie na dogo prawie miesiąc i co - zostawie potem fione i wssyztkie problemy z tym zwiazane w zawieszeniu... Nie da rady:shake:
Co do kontaktowania się z Rybka wysłałam priva gdy tylko było o tym wspominane ale niestety nie dostałam odpowiedzi.:oops:

Posted

iwop napisał(a):
Co do kontaktowania się z Rybka wysłałam priva gdy tylko było o tym wspominane ale niestety nie dostałam odpowiedzi.:oops:

A czy ktoś maz Rybką kontakt taki trochę bliższy? Ktoś ma do niej nr telefonu? Bo może ona ma jakieś kłopoty z internetem i nie wchodzi na dogo?

Posted

Faktycznie sporo, ale czy nie warto spróbować? Bedę rozsyłać listy z prośbami do dogomaniaków, czy nie chcieli by nas wspomóc jakąś kwotą! Czy mogę Iwona podać twoje namiary do wpłat/

Posted

agusia na rzie wolałabym nie zbierac pieniędzy na moje konto. wolałabym, żeby fiona znalazła tańszy tymczas... 600 zł na miesiąc to bardzo duzo, potem sa wakacjie i co...Mnie nie będzie prawie miesiac.:shake:

Posted

napisalam do kilku osob w rozne strony Polski o DT dla Fiony
takze prosbe o Tiger o skontaktowanie sie z Rybka - Rybka, jak latwo sprawdzic nie byla aktywna na necie od 15.06 - niestety telefonu do niej nie mam pod reka...dopiero po 26 tym, a to jeszcze daleko

mam nadzieje, ze cos sie znajdzie

Posted

Jutro albo pojutrze idę robić fionie sesje zdjęciową. nie jest to proste bo ona lubi swojego menela i podobno za nim chodzi :oops: