Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj, ale się porobiło... :shake:
Sama mam "pół" dziką sunie. Niestety też miała szczeniaki i one były od urodzenia całkiem dzikie. Szczególnie z jednym był problem. :placz:
Też bym mogła wysłać troche, mało ale zawsze coś. A oferta na DT (tylko że nie wiem na jak długi okres bo to od rodziny zależy) jest z mojej strony nadal aktualna. Tyle że odległość jednak robi swoje...

• Replies 873
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże jak tak można wywalić do lasu szczenną sukę...:shake:
Jak oboje zostaną w tej jamce, to szczeniak nie ma większych szans na przeżycie..Pchły, kleszcze, wirusy,niedożywienie zrobią swoje...
Może lepszy byłby dla nich schron - Boże sama nie wiem...Co można dla nich zrobić? Jak wysupłam trochę grosza to też wpłacę do skarpety..

Posted

Jest szansa na DT u Argat! Prosze, nie zaprzepascmy tego! Trzeba zlapac/ukrasc sunie i jej dzidziusia i zawiesc ja do Argat. Potrzebna osoba, ktora moglaby zawiesc sunie do Mielca. Zrobimy zbiorke na transport, sterylke i moze na jakas karme dla Argat (tzn. dla Fionki jak bedzie u Argat;)). Juz pare osob zaoferowalo pomoc finansowa. Ale robmy cos!!! Musi sie udac ...bo za pol roku beda nastepne szczeniaki! Gdy sunia bedzie u Argat, ja porobie jej i szczeniakowi ogloszonka... U Argat sunia wyladnieje i domek napewno sie znajdzie i dla niej i dla szczeniorka...

Posted

Z tym że ja bym musiała jeszcze zrobić "zebranie rodzinne" wiadomo, nikt nie może być przeciwny. No i u mnie w gre wchodziłaby tylko sunia. Po za tym czas też mam ograniczony, w sierpniu napewno mnie nie będzie. Więc w gre wchodził by góra miesiąc jak nie krócej.
No i właśnie- jak ona jest duża?
Mieszkam w piętrowym domu, z dużym (koło 1.5 ha) ogrodem. Jednak mam już dwa psy i suczke (suczka jest w ogrodzie, to wlaśnie ta "pół" dzika której do domu wprowadzić się nie dało. Miała bym możliwość wprowadzenia Fiony do domu, na piętro, ale zastanawiam się czy nie był by lepszy dla takiego psa ogród. Widziałam po mojej suni że dom często jest wielkim stresem, szczególnie z początku.
Ale jak pisze- narazie to nie jest nic pewnego, tym bardziej że nie bardzo wyobrażam sobie transpot...

Edit: nie doczytałam, jeśli sunia była by po sterylce to raczej w domu.

Posted

Ze szczeniaczkiem mogły by być problemy, wiadomo że co innego jeden pies, a co innego dwa. Ale może dało by się to jakoś zorganizować. Narazie musze pogadać z rodziną.

Posted

to bez sensu, to musi być osoba pełnoletnia, która sama decyduje. Bo potem wychodzą takie kwiatki jak u Kamci14. Przepraszam, ale takie jest moje zdanie. Przepraszam, Argat, :oops:

Posted

menel juz uznał ją za swoją :( Powiedzial, że jak u niego się oszczeniła to i ona i szczeniak jest jego! Pisze otwarcie bo nikt nie wie o kogo chodzi - podobno w okolicy mówia o nim "głupi Fred' - to alkoholik, kóry od czasu do czasu dostaje "głupiego rozumu... " w okresach trzeźwości jest normalny... (podobno). ja tych szczegółow dowiaduję się od niedawna bo parę lat temu wróciłam do Ostrowca (moje miasto rodzinne) po 20 latach nieobecności. Zawsze wiedziałam, że tu jest źle... ale że aż tak...:-(

Posted

Wiem że to jest wątek Fionki a nie Norki ale mam wielką prośbę. :oops:

Za dwa dni musimy wysłać Norkę, suczkę przeznaczoną na smalec do DT za granicę gdzie ma szansę na znalezienie dobrego, stałego domu. Zebrałyśmy pieniadze na czipa, paszport, opłacenie DT w Polsce i innych kosztów.
Niestety nie udało nam się zgromadzić całej kwoty na transport Norki do Niemiec. Potrzebujemy na ten transport 360 zł a mamy tylko 160 zł brakuje nam aż 200 zł:-(
[FONT='Times New Roman']Czy mógłby ktoś z Was dorzucić się? Bardzo proszę w imieniu swoim, Norki jak również innych osób walczących o to aby Norka nie wylądowała w słoiku jako smalec do nacierania się dla starych, zacofanych bab :-( [/FONT]

Posted

DZiewczyny ale menel podobno jest w więzieniu? Więc jak to jest? I jakim prawem on uznaje za swoją Finkę ze szczeniakiem? Oświeccie mnie proszę....

Posted

ja tez chwilami mam wrażenie, że żyję w innej rzecywistości... Dzisiaj Mila przebywała przez godzinę w przytulisku - na noc nie moze tam zostac bo moze byc zagryziona -ładnie szła na smyczy do domu drugiego menela... :oops:

Posted

ja wiem, że to dziwnie wyglada ale w ostrowcu sa trzy tymczasy - ja, menel, który siedzi teraz w "ciupie' i "głupi Fred " ( przydomek od delirki) Jestem jako filosof z zawodu w doborowym towarzystwie. jezeli ktos mi nie wierzy to zapraszam do mnie do Ostrowca (kontakt podam na privie)

Posted

ja jej napewno tak nie zostawię :angryy:

ale po poznaniu historii jednej suczki Misiątka to wszystkiego mi sie odechciewa. Co innego jak słyszysz coś o jakims psie a co innego jak widzisz tego psa z bliska.

Posted

To się idzie załamac! Tych potzrbujacych przybywa w tempie geometrycznym! Jednego uratujesz, a już 10 czeka na pomoc!:angryy:
A w Niemczech poradzili sobie i nawet są w stanie przygarniac nasze bidaki!

Posted

Wpłacamy na konto Neris u której Norka jest na tymczasie, ona da pieniądze osobie która zawiezie Norkę (ta osoba bierze tylko za paliwo a nie za to że ją zawiezie).
Wątek Norki jest TUTAJ

Norka podobnie jak Fionka jest "podopieczną" Iwop

Ja na dzisiaj kończę, muszę wracać do domu (jestem jeszcze w pracy)

Posted

Jedyne pozytywne co usłyszałam, że Fiona to juz nie taka dzikuska - pozwala sie głaskac itd...Ale co z tego jak teraz siedzi w menelowisku razem z dzieckiem:oops: