Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Parę miesięcy temu, gdy zabierałam Melę z pijackiego tymczasu zauważylam ślicznego, małego pieska, który siedział pod krzaczkiem... Piesek nie pozwalał do siebie podejść - gdy zbliżal się człowiek kulił się i uciekał pod krzaczek... Podchodzil do miski z jedzeniem tylko gdy w pobliżu nie bylo nikogo. Teraz jest troche lepiej - daje się pogłaskać ale nadal jest bardzo ostrożny, a raczej ostrożna bo okazuje się, że to suczka...

Szukam dla niej chociaż tymczasu. To piekna suczeńka, kudłata, biało- czarna.

Czy ktos da jej szansę...?:placz:
Filmik z Fioną:

http://iwop.wrzuta.pl/film/ymDvYPd5zq/fionka

http://iwop.wrzuta.pl/film/x9zwAYLCNm/fiona

• Replies 873
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w niedzielę będę oddawac do adopcji Kikusia, suczka siedzi pod laskiem obok.. więc może uda mi się zrobic lepsze zdjęcia... Najgorsze, że ona nie jest wysterylizowana...:-(

Posted

Dzikuska jest urocza... napewno łagodna dla kotów - bo to w poblizu domu w którym mieszka Norka przeznaczona na smalec... i sa tam koty.

Posted

iwop napisał(a):
Może wybierzecie jej imie... Czy ktos pomoże prowadzic mi jej wątek? Ja nie dam rady sama z tyloma psami...:(

Jeżeli na odległość mogę jakoś pomóc to daj znać...

Może by ją nazwać Fiona?
Wiem że oklepane ale to taka tajemnicza księżniczka z lasu ;)

Posted

jejku Iwonko, nawet nie wiesz ile razy dziennie myślę o tej psince:placz: ciągle kombinuję nad jakim rozwiązaniem i nic:shake: Jakbym mogła to już bym ją brała, Solan (królik) jakoś by się przyzwyczaił ale mam problem z tą jędzą :diabloti: właścicielką lokalu, zrozumiałabym ją może gdyby to chociaż był jakiś elegancki budynek a to zwykłe zabudowanie starego typu.

Posted

sonnata co zrobic... na niektóre rzeczy nie mamy wpływu...:shake: Ja z kolei zawsze mysle - gdybym miała troche wieksze mieszkanie albo mały ogródek.. ech..

Posted

To jak ludziska? Znajdzie się ktoś kto okaże serce małej, kudłatej suni ?Wystarczy ją wykąpać, wyczesać oraz pokazać jej że nie wszyscy ludzie to dranie a z pewnością przemieni się w śliczną i uroczą pieszczoszkę:loveu:

Posted

rozmawiałam wczoraj z Pawłem, który karmi nasze psy. Fiona nie jest wcale juz taka dzikuska:loveu: Trzeba koniecznie znaleźć jej dom chociaż tymczasowy.:-(

Posted

suniece można dać Ziuta...
zdjęcia zrobię jak przyjade , mój aparat ma zooooooooooooooooom ok!
a jak sie da zlapać- zabiore !
i nie oddam.................... może dopiero po sterylce!

Posted

tylko ja nie wiem jak wygląda bo zdjęcia mi sie nie pokazują
taka mala z dlugim wlosem co jak sie poloży i zamknie oczy to nie wiadomo gdzie przód-gdzie tyl ?

Posted

Ze zdjęć wynika że jej sierść jest podobnej długości jak u Tofika (obecnie Niko) też z Ostrowca który maj już dom.
Jego sierść miała około 10 -12 cm długości a ważył 8 kg.
Fionka jest podobno mniejsza. Można by jej nie strzyc na krótko tylko rozczesać specjalnym grzebieniem do kołtunów a potem szczotką tak jak to było robione u Tofiego. Dzięki temu nie musiałaby czekać miesiącami aż nabierze wyglądu. Całkowite rozczesanie Tofiego udało się w ciągu kilku dni tyle że był czesany po jakieś 15-20 minut kilka razy dziennie.

Zdjęcia są niewyraźne ale i po nich widać że po dwukrotnym wykąpaniu i rozczesaniu będzie z niej prawdziwe cudeńko:cool1: