Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aarionne']Maciaszku - a można sobie zamówić jakieś zdjęice? Bo ja bym chciała sprawdzić jak duży faktycznie jest bazylowy pyszczek. Mogłabyś zrobić zdjęcie gdy ktoś go myzia po faflach? :DPostaramy się zrobić w najbliższym czasie taka fotkę :). A na razie mogę Ci podać wymiary Bazylowego ryjka. Szerokość (od ucha do ucha) - 16 cm. Wysokość (tam, gdzie ucho) - 15 cm. Długość (od nasady czaszki do nosa) - 29 cm. Waga: 100 kg :evil_lol:.

A na dobranoc dwa Bazylki łóżeczkowe:

Bazyl oglądający TV.

I... "dajcie mi spokój, chcę spać" :loveu:.

Lecę na wątek Brajla (życie jest takie niesprawiedliwe...:-().

Posted

Izabela124, dziękujemy :).

Co to za życie... Idą święta. Kobita lata ze szmatą po domu i próbuje wszystko ogarnąć, a chłop ogląda telewizję... :evil_lol:.

rano...

...i wieczorem

:evil_lol:.

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Białas chyba bardzo dużo tv ogląda :)
wzrok mu się popsuje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[/FONT]

E, nie tak dużo. Nie wytrzymuje napięcia :evil_lol:. Szybko się nudzi. Chociaż kiedyś oglądnął ze MNĄ całą "Księgę dżungli" :crazyeye:.

[quote name='furciaczek']A oglada tylko filmy przyrodnicze?? czy cos jeszcze?:lol:Przeważnie przyrodnicze, ale fabularnymi też nie gardzi, zwłaszcza jak pojawia się w nich jakiś zwierz albo czarny (dosłownie) charakter (wtedy szczeka) :evil_lol:

[quote name='Niki-lidka']po 22 oglada tez inne...no chyba, ze go Pańcia przegoni :diabloti:No ładnie, ładnie. Ja już sobie wyobrażam co Tim ogląda :eviltong:.

Posted

maciaszek napisał(a):

No ładnie, ładnie. Ja już sobie wyobrażam co Tim ogląda :eviltong:.

Tim?...hmmm...Tim ogląda to co ja, bo to ja rządze w naszym związku:evil_lol:
a wiec wczoraj na przyklad oglądał najpierw "nocni łowcy" a potem "spider man 3" ale ona spal juz pod koniec pierwszego filmu...a potem to ja spalam i nie wiem czy obejrzal do konca:diabloti:...mozliwe ze obejrzal bo ja juz wstalam dawno a on nadal spi i na spacer sie nie wybiera:diabloti:

Posted

WESOŁYCH ŚWIĄT maciaszku wraz z rodzinką!Wesołych Świąt Bazylku!
I wam fanklubie też zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt życze!

Maciaszku bardzo fajnie napisałaś tam w Orzechowcu, masz rację co może zrobić grupa wolontariuszy i ja też o tym mówiłam ale chyba po chińsku albo co:p A ponieważ wkrótce czas na noworoczne postanowienia, to zdecydowałam że będe powoli wycofywać się z dogo, tę resztę sił ,energii i finansów która mi zostały zamierzam spożytkować tam gdzie są ludzie myślący jak ja.Tylko jeszcze żeby te dożki nasze biedne gdzieś umieścić.
No nic- trzymajcie się wszyscy cieplutko i nie przejdzcie się aby;)

Posted

[quote name='VitisVini']WESOŁYCH ŚWIĄT maciaszku wraz z rodzinką!Wesołych Świąt Bazylku!
I wam fanklubie też zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt życze!Dziękujemy :loveu:.

Maciaszku bardzo fajnie napisałaś tam w Orzechowcu, masz rację co może zrobić grupa wolontariuszy i ja też o tym mówiłam ale chyba po chińsku albo co:p
Dzięki :oops:

A ponieważ wkrótce czas na noworoczne postanowienia, to zdecydowałam że będe powoli wycofywać się z dogo, tę resztę sił ,energii i finansów która mi zostały zamierzam spożytkować tam gdzie są ludzie myślący jak ja.Tylko jeszcze żeby te dożki nasze biedne gdzieś umieścić.
Jak to znikasz z dogo? Nie rób mi tego :placz:. Bardzo lubię czytać Twoje posty! I Ciebie polubiłam! Rozumiem Twoje pobudki, ale zaglądaj do nas chociaż czasami.... Proszę.....

Cześc.

Bazyl ogląda TV:-o
Cześć :). Ogląda i to nie pierwszy raz!

TZ dorwał się do aparatu i oto, co mu wyszło:

Ja z miną lekko zblazowaną :eviltong:

Pies z panią - portret :loveu:.

Wszystkim oglądaczom Bazyla życzymy spokojnych, relaksujących, ciepłych (w szerokim tego słowa rozumieniu) Świąt !!!!
A na życzenia noworoczne przyjdzie jeszcze pora...

Posted

Dziękujemy za wszystkie miłe słowa. Witamy poświątecznie i rzucamy drugą porcję zdjęć TZtowych :).

Pies nieproporcjonalny:

Pies, który ma już dość zdjęć...

Fotka artisticzna ;)

Dobranoc!

Posted

Wszystkim fanom Bazyla życzę samych wspaniałości w Nowym Roku - uśmiechu, szczęśliwych psów, spełnienia marzeń, siły do działania, powodów do radości !!!

A w sylwestrową noc Bazyli z sunią z wątku, do którego link podałam w poście powyżej

Wygląda jak sielanka, ale niestety nie do końca tak jest. Niedługo po zrobieniu tych zdjęć Ziuta (bo tak ją nazwaliśmy) podeszła do TZta, który siedział z Bazylem na kanapie i położyła pysk obok TZta. I Bazyl ją zaatakował. Nic jej nie zrobił. Skończyło się na piskach i "lwich" rykach białasa, ale nie wyglądało ciekawie :(. Co zrobić w takiej sytuacji, jak się zachować?
Boję się, żeby dalej nie było gorzej... Bazyl jest zazdrosny.
Coś mi się zdaje Niki, że mamy podobny problem...

Posted

Już nie mam siły tutaj pisać wszystkiego raz jeszcze, poza tym Ziutka ma swój wątek.
Bazyl dzisiaj zaatakował ją dwa razy (opisy na wątku Ziuty, od postu 101). Na szczęście kończy się na ryczeniu i łapaniu zębami bez robienia krzywdy, ale ja i tak potwornie się stresuję...

A tak było w nocy :):

Wieczorem już tak - TZ na straży spokoju: