Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam taką nadzieję....
Sama sobie tłumaczę, ze Greyka to taka wiejska dziewczyna, szczekająca, pilnująca, nie lubiąca smyczy - to chyba taki dom na wsi dla niej to dobre wyjście, a nie smycz, 8 godzin dziennie w pustym mieszkaniu i 3 spacery dziennie po centrum Warszawy?........

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nutusia napisał(a):
Trudno odmówić logiki Twojemu tokowi rozumowania, Gosiu :)
A na wsiach - mało, bo mało - ale dobre domy dla psiaków też są ;)

Też tak myślę.
Poza tym trudno wszystkie psy w potrzebie upchnąć na złocone kanapy w mieście.

Posted

Na wsiach też są kanapy. No, może nie złocone, ale np. moja całkiem wygodna :) W dodatku "zdobyczna", podarowana z dogomaniackiego serca Ewy Marty na pewne zatracenie ;)

Posted

Nutusia napisał(a):
Na wsiach też są kanapy. No, może nie złocone, ale np. moja całkiem wygodna :) W dodatku "zdobyczna", podarowana z dogomaniackiego serca Ewy Marty na pewne zatracenie ;)

Ja mam jedną na strychu. Może kiedyś ją jakoś psio zagospodaruję.

Posted

malagos napisał(a):
Kochani, dziś Greyka pojechała do swego domu. Znani nam ludzie, duży dom, gospodarstwo, szukali małego szczekacza do obejścia.
Na razie jest mi źle, bo bardzo tęsknię.......

Sarenkowa Szarości, powodzenia, dziewczynko! :kciuki:
Malagos... :glaszcze:

Posted

Na razie ok, wiadomość przez telefon. Ma apetyt, cieszy się do ludzi, szczeka :)
Tomek dziś pojechał do Warszawy do Agi założyć siatkę na balkonie przeciw-wypadaniu-kotów (bo jak to nazwać inaczej :lol:) i od razu zawiózł kotę perską. była u nas od końca marca, a to przeciez koteczka Agusina :p.
Tym bardziej pusto się zrobi w domu, bo koteczka całe piętro zajmowała, a drzwi na taras musiały być pod kontrolą, by nie wyszła do ogrodu. Teraz jak wcześniej, mogę sobie rano je otworzyć, psy wchodza i wychodzą, po powrocie z pracy podobnie. Ale się cieszę!

Posted

Bardzo mi smutno, bo nasza dogomaniaczka Zofia.Sasza umiera. Jest w stanie ciężkim po udarze (?) w szpitalu. Nie poznałam jej osobiście nigdy, choć miałyśmy się spotkać, umówić na wspólny spacer z psami pod Teatrem Komedia, bo mieszka blisko mnie, na Żoliborzu.

Posted

[quote name='malagos']Bardzo mi smutno, bo nasza dogomaniaczka Zofia.Sasza umiera. Jest w stanie ciężkim po udarze (?) w szpitalu. Nie poznałam jej osobiście nigdy, choć miałyśmy się spotkać, umówić na wspólny spacer z psami pod Teatrem Komedia, bo mieszka blisko mnie, na Żoliborzu.

:-(:-(:-(o mateńko :-(

Posted

Jola_li mi wczoraj powiedziała. Też nie znam tej Zofii osobiście (a nawet z dogo). Udar ją dopadł "na posterunku psim". Życie to jednak do bani jest... No i zostały jej zwierzaki :(

Posted

Ma 15 kotów i dwa psy. Są pod opieką Ostatniej Szansy na razie, będą szukać nowych domów.
Zofia.Sasza to Zosia Domaniewska, robi piękne zdjęcia. Na dogo się wypowiadała na tematy kocie, a prowadziła wątek psów z Boguszyc, schroniska po pani Wahl. Raczej wiecej pisała na miau, gdzie i ja się udzielałam.

Posted (edited)

Ja tez nie znalam . nawet z dogo ..zal ogromny cudnego człowieka prawdziwego:-(:-(:-(licze na cud -przecież cuda się zdarzają i ludzie wychodzą z ogromnej przepasci ....:modla::modla:

Edited by ewa gonzales
Posted

Dziś dowiedziałam się o bezpańskich kotach w naszej wsi, to tez problem, choć nie tak widoczny jak psi. Chyba trzeba sie tym zająć, tzn. posterylizować towarzystwo..

Posted

OO, super! Ja niestety nie będę, obowiązki służbowe (muszę być w pracy, po dzisiejszym calutkim dniu przepracowanym na Dożynkach Powiatowych......), ale bardzo się cieszę, że będziecie z Tomkiem!

Posted

[quote name='malagos']OO, super! Ja niestety nie będę, obowiązki służbowe (muszę być w pracy, po dzisiejszym calutkim dniu przepracowanym na Dożynkach Powiatowych......), ale bardzo się cieszę, że będziecie z Tomkiem!

Oj, to szkoda :-(.