malagos Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 Mam taką nadzieję.... Sama sobie tłumaczę, ze Greyka to taka wiejska dziewczyna, szczekająca, pilnująca, nie lubiąca smyczy - to chyba taki dom na wsi dla niej to dobre wyjście, a nie smycz, 8 godzin dziennie w pustym mieszkaniu i 3 spacery dziennie po centrum Warszawy?........ Quote
Nutusia Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Trudno odmówić logiki Twojemu tokowi rozumowania, Gosiu :) A na wsiach - mało, bo mało - ale dobre domy dla psiaków też są ;) Quote
Mazowszanka13 Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Nutusia napisał(a):Trudno odmówić logiki Twojemu tokowi rozumowania, Gosiu :) A na wsiach - mało, bo mało - ale dobre domy dla psiaków też są ;) Też tak myślę. Poza tym trudno wszystkie psy w potrzebie upchnąć na złocone kanapy w mieście. Quote
Nutusia Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Na wsiach też są kanapy. No, może nie złocone, ale np. moja całkiem wygodna :) W dodatku "zdobyczna", podarowana z dogomaniackiego serca Ewy Marty na pewne zatracenie ;) Quote
Mazowszanka13 Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Nutusia napisał(a):Na wsiach też są kanapy. No, może nie złocone, ale np. moja całkiem wygodna :) W dodatku "zdobyczna", podarowana z dogomaniackiego serca Ewy Marty na pewne zatracenie ;) Ja mam jedną na strychu. Może kiedyś ją jakoś psio zagospodaruję. Quote
malagos Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 Tę na strychu to sama zagospodaruj, psom odstąp parter ... Quote
inka33 Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 malagos napisał(a):Kochani, dziś Greyka pojechała do swego domu. Znani nam ludzie, duży dom, gospodarstwo, szukali małego szczekacza do obejścia. Na razie jest mi źle, bo bardzo tęsknię....... Sarenkowa Szarości, powodzenia, dziewczynko! :kciuki: Malagos... :glaszcze: Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 I jak tam ? Są jakieś wiadomości/reklamacje ? Quote
malagos Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 Na razie ok, wiadomość przez telefon. Ma apetyt, cieszy się do ludzi, szczeka :) Tomek dziś pojechał do Warszawy do Agi założyć siatkę na balkonie przeciw-wypadaniu-kotów (bo jak to nazwać inaczej :lol:) i od razu zawiózł kotę perską. była u nas od końca marca, a to przeciez koteczka Agusina :p. Tym bardziej pusto się zrobi w domu, bo koteczka całe piętro zajmowała, a drzwi na taras musiały być pod kontrolą, by nie wyszła do ogrodu. Teraz jak wcześniej, mogę sobie rano je otworzyć, psy wchodza i wychodzą, po powrocie z pracy podobnie. Ale się cieszę! Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Czyli najfajniej jak jakieś zwierzę ubędzie ( nie w sensie dosłownym oczywiście) :) Quote
Nutusia Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Jak w tym dowcipie o rabinie i kozie ;) :) Quote
Nadziejka Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Zagladam z kciukami i pozdrowieniami:thumbs::bye::iloveyou: Quote
malagos Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 Bardzo mi smutno, bo nasza dogomaniaczka Zofia.Sasza umiera. Jest w stanie ciężkim po udarze (?) w szpitalu. Nie poznałam jej osobiście nigdy, choć miałyśmy się spotkać, umówić na wspólny spacer z psami pod Teatrem Komedia, bo mieszka blisko mnie, na Żoliborzu. Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 To bardzo smutna wiadomość. Na dogo myślimy głównie o psach, a za nimi stoją ludzie i ich tragedie. Quote
Nadziejka Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 [quote name='malagos']Bardzo mi smutno, bo nasza dogomaniaczka Zofia.Sasza umiera. Jest w stanie ciężkim po udarze (?) w szpitalu. Nie poznałam jej osobiście nigdy, choć miałyśmy się spotkać, umówić na wspólny spacer z psami pod Teatrem Komedia, bo mieszka blisko mnie, na Żoliborzu. :-(:-(:-(o mateńko :-( Quote
Nutusia Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Jola_li mi wczoraj powiedziała. Też nie znam tej Zofii osobiście (a nawet z dogo). Udar ją dopadł "na posterunku psim". Życie to jednak do bani jest... No i zostały jej zwierzaki :( Quote
malagos Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Ma 15 kotów i dwa psy. Są pod opieką Ostatniej Szansy na razie, będą szukać nowych domów. Zofia.Sasza to Zosia Domaniewska, robi piękne zdjęcia. Na dogo się wypowiadała na tematy kocie, a prowadziła wątek psów z Boguszyc, schroniska po pani Wahl. Raczej wiecej pisała na miau, gdzie i ja się udzielałam. Quote
Nadziejka Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 (edited) Ja tez nie znalam . nawet z dogo ..zal ogromny cudnego człowieka prawdziwego:-(:-(:-(licze na cud -przecież cuda się zdarzają i ludzie wychodzą z ogromnej przepasci ....:modla::modla: Edited August 30, 2013 by ewa gonzales Quote
malagos Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 Dziś dowiedziałam się o bezpańskich kotach w naszej wsi, to tez problem, choć nie tak widoczny jak psi. Chyba trzeba sie tym zająć, tzn. posterylizować towarzystwo.. Quote
1izabelka1 Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 może ktoś jest tutaj z Opoczyńskich stron , ja nie mogę nic zrobić :( tylko rozsyłać mam 5 psów w tej chwili https://www.facebook.com/izabella.chojnacka.5/media_set?set=a.186636191519107.1073741831.100005181813459&type=3 Quote
Mazowszanka13 Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Gdyby ktoś pytał jeszcze o Greykę to możesz malagos podesłać im tę suczkę. http://www.dogomania.pl/forum/threads/246754-MŁODZIUTKA-ONECZKA-przyszła-do-mojej-wsi Nie ma jeszcze imienia :oops: Quote
konfirm13 Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Powodzenia, Greyka :). Nie zawsze na kanapie jest najlepiej, zwłaszcza aktywnym panienkom ;). Jutro wybieramy się na wernisaż - mam nadzieję, że się zobaczymy :multi: Quote
malagos Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 OO, super! Ja niestety nie będę, obowiązki służbowe (muszę być w pracy, po dzisiejszym calutkim dniu przepracowanym na Dożynkach Powiatowych......), ale bardzo się cieszę, że będziecie z Tomkiem! Quote
konfirm13 Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 [quote name='malagos']OO, super! Ja niestety nie będę, obowiązki służbowe (muszę być w pracy, po dzisiejszym calutkim dniu przepracowanym na Dożynkach Powiatowych......), ale bardzo się cieszę, że będziecie z Tomkiem! Oj, to szkoda :-(. Quote
Recommended Posts