konfirm13 Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Byliśmy. Bardzo się nam podobało :fadein:. Przy okazji, obejrzeliśmy oficjeli miasteczka R. Quote
Mazowszanka13 Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 konfirm13 napisał(a):Byliśmy. Bardzo się nam podobało :fadein:. Przy okazji, obejrzeliśmy oficjeli miasteczka R. I TĘ Panią też ? Quote
konfirm13 Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Mazowszanka2 napisał(a):I TĘ Panią też ? Wydaje mi sie, że tak ;) Quote
Mazowszanka13 Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Nutusia napisał(a):O mamo, co TO za pani?... To niech sie malagos wypowie. Quote
Nutusia Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Aaaaaa..... chyba coś mi świta ;) To ta od wyjazdu i krótkiej spódniczki, tak? Toomeeeekkkkkk.... :) Quote
malagos Posted September 2, 2013 Author Posted September 2, 2013 ależ nieładnie, Moje Panie, tak za plecami obrabiać tyłek tej pani!! :diabloti: :diabloti: Było obecne to roztropne i wdzięczne stworzonko, a jakże :) Quote
konfirm13 Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 W krótkiej spódniczce;). Mizianko dla Greyki - jak jej się wiedzie w nowym domku? Quote
Nutusia Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 No ba! Jak się ma "wdzięki", to się ich nie ukrywa ;) No właśnie - są wieści od Pani na gospodarstwie? Quote
malagos Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 Tylko telefoniczne - ze się już "przychowała", ale "kontrol" na miejscu będzie wkrótce, naocznie. Rozmawiałam w gminie z wójtem, czas na bezdomne koty. Na poczatek złapiemy dwie koteczki, te matki 8 kociąt (dziuksów....), ale kotki znów chyba ciężarne. w tym tygodniu nie dam rady, same szkolenia i wyjazdy do poniedziałku włącznie, ale we wtorek będziemy z kobietami z rynku łapać te dwie matki. Quote
Nutusia Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Bardzo pożyteczna inicjatywa. Nasze Doktory kiedyś tak się za koty w NDM wzięli. Znaleźli sprzymierzeńców w postaci "łapaczek" i wysterylizowali wszystko, co się do klatek złapało. Przez długi czas był spokój z kocią nadpopulacją, a i kociej bidy o wiele mniej... Quote
malagos Posted September 5, 2013 Author Posted September 5, 2013 Zmieniłam wreszcie tytuł, bo zapomniałam wcześniej....... Quote
inka33 Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 malagos napisał(a):Zmieniłam wreszcie tytuł, bo zapomniałam wcześniej....... O wiele ładniej teraz wyglada! :multi: Quote
inka33 Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 Ja tu właściwie, dlatego, że przypadkiem zobaczyłam taki wpis na wątku zaginionych: [quote name='MichiB']Witam, 17 sierpnia póżnym wieczorem w miejscowości Krzemień Nowy w powiecie makowskim zaginął czarny pies ratlerek. Wabi się Pikuś. Dla znalazcy nagroda. Kontakt tel. 501241346 lub 297643206. Zdjecie psa i informacje - http://www.ogloszenia.makow24.pl/zaginal-pies,37360.html Rozgladajcie się, kobitki! :kciuki: Quote
Nutusia Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 O, takiego to Malagos wypatrzy nawet w najgęściejszej i najwyższej kukurydzy ;) A tak na poważnie - oby się znalazł, drobiażdżek jak najprędzej... Quote
Mattilu Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 A ja sie chcialam zapytac co sie dzieje w gminnym kojcu? czyzby stal pusty? :cool3: Quote
malagos Posted September 11, 2013 Author Posted September 11, 2013 A pusty, Bogu dzieki. Ciekawe, jak długo?.......... Zabieram się za te gminne koty, urząd zamówi klatkę łapkę na allegro (taką tanią, ale zawsze to coś) i mamy do wyłapania te kociaki z rynku (było 8, wczoraj kobieta, która je karmi mówiła o 6...). I dwie mamusie na sterylki. Quote
malagos Posted September 11, 2013 Author Posted September 11, 2013 A to nasze powiatowe dożynki w Makowie Maz. i grupa odznaczonych Orderem Zasłużony dla Rolnictwa :cool3: :p Quote
Nutusia Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 O, Malagos się zasłużył!!!!! Dla rolnictwa też ;) :) Quote
Nadziejka Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Zagladam z pozdrowieniem i kciukami za Greyusie:buzi:za kotunki co je ciocia dorwie:loveu:tez :thumbs: Quote
malagos Posted September 11, 2013 Author Posted September 11, 2013 Nutusia napisał(a):O, Malagos się zasłużył!!!!! Dla rolnictwa też ;) :) a jakoś tak się złożyło.... mam relację telefoniczną od Tomka - był w gospodarstwie Greykowym :), zrobił zdjatko, potem wstawię. Greyka chodzi luzem, pilnuje i szczeka, jest w swoim żywiole. Tylko jest zamykana do kojca na czas przyjazdu mleczarki po mleko, by jej cos nie rozjechało. Radosna, błyszcząca, odżywiona :) Wchodzi do domu, ma też budę i otwarte wrota stodoły (tam też wchodzi, jak mówi pani). Ludziska z niej są zadowoleni, bo szczeka. Quote
Nutusia Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Czyli przykładny wiejski burek w MODELOWYM, jeśli chodzi o traktowanie psiaków gospodarstwie :) Baaaaaaaaaardzo się cieszę! Quote
inka33 Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Nutusia napisał(a):Czyli przykładny wiejski burek w MODELOWYM, jeśli chodzi o traktowanie psiaków gospodarstwie :) Baaaaaaaaaardzo się cieszę! Sarenka, nie burek! :mad: No, nieźle się jej żywot przedstawia. :) Quote
konfirm13 Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Cieszę sie, że jeszcze są dobre budy na tym świecie :). I że Greyka takowa znalazła. A malagos gratuluję Orderu i Róży :) Quote
Recommended Posts