Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ależ nieładnie, Moje Panie, tak za plecami obrabiać tyłek tej pani!!

:diabloti:

:diabloti:

Było obecne to roztropne i wdzięczne stworzonko, a jakże :)

Posted

Tylko telefoniczne - ze się już "przychowała", ale "kontrol" na miejscu będzie wkrótce, naocznie.
Rozmawiałam w gminie z wójtem, czas na bezdomne koty. Na poczatek złapiemy dwie koteczki, te matki 8 kociąt (dziuksów....), ale kotki znów chyba ciężarne. w tym tygodniu nie dam rady, same szkolenia i wyjazdy do poniedziałku włącznie, ale we wtorek będziemy z kobietami z rynku łapać te dwie matki.

Posted

Bardzo pożyteczna inicjatywa. Nasze Doktory kiedyś tak się za koty w NDM wzięli. Znaleźli sprzymierzeńców w postaci "łapaczek" i wysterylizowali wszystko, co się do klatek złapało. Przez długi czas był spokój z kocią nadpopulacją, a i kociej bidy o wiele mniej...

Posted

Ja tu właściwie, dlatego, że przypadkiem zobaczyłam taki wpis na wątku zaginionych:

[quote name='MichiB']Witam, 17 sierpnia póżnym wieczorem w miejscowości Krzemień Nowy w powiecie makowskim zaginął czarny pies ratlerek. Wabi się Pikuś. Dla znalazcy nagroda.
Kontakt tel. 501241346 lub 297643206. Zdjecie psa i informacje - http://www.ogloszenia.makow24.pl/zaginal-pies,37360.html

Rozgladajcie się, kobitki! :kciuki:

Posted

A pusty, Bogu dzieki. Ciekawe, jak długo?..........
Zabieram się za te gminne koty, urząd zamówi klatkę łapkę na allegro (taką tanią, ale zawsze to coś) i mamy do wyłapania te kociaki z rynku (było 8, wczoraj kobieta, która je karmi mówiła o 6...). I dwie mamusie na sterylki.

Posted

Nutusia napisał(a):
O, Malagos się zasłużył!!!!! Dla rolnictwa też ;) :)

a jakoś tak się złożyło....
mam relację telefoniczną od Tomka - był w gospodarstwie Greykowym :), zrobił zdjatko, potem wstawię.
Greyka chodzi luzem, pilnuje i szczeka, jest w swoim żywiole. Tylko jest zamykana do kojca na czas przyjazdu mleczarki po mleko, by jej cos nie rozjechało. Radosna, błyszcząca, odżywiona :) Wchodzi do domu, ma też budę i otwarte wrota stodoły (tam też wchodzi, jak mówi pani). Ludziska z niej są zadowoleni, bo szczeka.

Posted

Nutusia napisał(a):
Czyli przykładny wiejski burek w MODELOWYM, jeśli chodzi o traktowanie psiaków gospodarstwie :) Baaaaaaaaaardzo się cieszę!

Sarenka, nie burek! :mad:

No, nieźle się jej żywot przedstawia. :)