Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Poker']Ma kolor, który nazywam szarym beżem albo jak kto woli beżową szarością :evil_lol:[/QUOTE]

Dobrze powiedziane :)
Wypuściłam gówniarkę z kojca na godzinę, a sama podlewałam ogród. Uwielbia szperać po krzakach, szczeka, gdy coś się dzieje na ulicy, chciała pogonić moja Nutkę (!), warczała z daleka na lezącą spokojnie przy schodach Milę. Jeszcze nie wiem, jak reaguje na koty. Nie jest to w każdym razie zastraszone biedne zwierzątko :)

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli jest szansa, że ten wyrzut sumienia w oczach Kenii przy pustej misce (jakże nieaktualny!!!) wkrótce zniknie i pojawi się charrrrrrakterna panna beżowo-szara albo na odwrót :)

Posted

Się pojawiła, ta panna w nowym banerku :)
Nie wiem, rzeczywiscie, co zrobię, jak tam na Ukrainie spotkam bezdomniaka....... Oczy zamykam, serce zamykam........

Posted

A tu jest, wuoala!

http://www.dogomania.pl/forum/threads/233157-Darmowa-grafika-na-zamówienie-od-Mani2000/page11

Kochani, jutro wyjeżdżamy o 4 rano na Ukrainę, do Nowogradu Wołyńskiego, z występami z KGW. Jak się bawić, to się bawić, sama nie mogę w to uwierzyć :megagrin: :megagrin:, ja śpiew w chórku bab, Tomek gitara! :oops: :diabloti:
Ale proszę mi tu podnosić wątek, trzymać kciuki i żebyśmy cało z tego Wołynia wrócili w poniedziałek!
Na gospodarstwie zostaje nasza Siedemnastka Aga. Prosiłam, by miała baczenie na Greykę, bo ona jednak jest małpa, poluje na Nutkę, na kota, Na Milę, pędzi z zębami i warczeniem. Dość Daliowego nieszczęścia....

Posted

A ja otworzyłam ostatnio słoiczek z napisem czarna porzeczka, wydaje mi się, że produkcji Szanowngo TZta, a tam w środku jagody normalnie były... czary z mleka....

Posted

[quote name='Ryjonek']A ja otworzyłam ostatnio słoiczek z napisem czarna porzeczka, wydaje mi się, że produkcji Szanowngo TZta, a tam w środku jagody normalnie były... czary z mleka....[/QUOTE]

Jeśli jagody tam były to ja musiałam pomylić, bo miałam porzeczki i jagody nieoznakowane.

Posted

[quote name='Nutusia']Co za różnica, skoro pychota? ;)

Malagosie - nagranie z występów na bazarku trza wystawić - KONIECZNIE![/QUOTE]

Sama słodycz:)
Jagód nie udało mi się w zeszłym roku zroić, więc taka niespodzianka była słodka:)
Tym razem przezornie sobie zasłodziłam 20 słoiczków na zimę:)

Posted

Mmmmmm..... U mnie ciężko coś zachować na zimę, bo jest na bieżąco wciągane z kluchami. Cały rok mój TZ czeka na TEN moment i wtedy mam wolne od gotowania obiadów :)

Malagosie, jak tam? Jesteście już na mymłonie ojczyzny? ;)

Posted

Jezdem nazad w kraju!

Ale dużo wrażeń, wyjazd super, nasz występ super (no, na trzeźwo byłby moze nie tak super.....). Nikt nie nagrywał występu, tylko kierowca naszego busa robił zdjecia, to też dużo. Na miejscu, w Nowogrodzie Wołyńskim okazało sie że to 3-dniowe wielkie święto ukraińskie, ku czci Łesi Ukrainki, ichniej poetki i dramatopisarki, i przegląd zespołów ludowych. 4 sceny rozstawione w mieście, miasto 50 tys. mieszkańców, niemałe, a ruch wstrzymany, karuzele, stragany, zabawa do północy na głównym placu (imienia oczywiście Łesi Ukrainki, pod jej pomnikiem). I losowanie kolejnosci wystepów i numeru sceny, bo tych zaspołów zjechało się z całej Ukrainy, połowy Białorusi i Gruzji, i tylko my z Polski. Scena numer 2, godz. 19.30, półgodzinny występ - jako jedyne nie miałyśmy ludowych strojów, tylko czarne krótkie sukienki, i się tym wyróżniłyśmy na dzień dobry. A potem już jakaoś poszło, Tomek grał na gitarze, my zaśpiewałyśmy, ludzie klaskali - czyli ok.

Najważniejsze, ze jak wróciliśmy wczoraj o 20.00, po 12 godz. podróży busem, to w domu wszystko jak najbardziej w por zadku, zwierzaki zadbane, kwiaty podlane, Aga zadowolona.

Posted (edited)

A się witamy niedzielnie upalnie! Greyka szaleje po ogrodzie, obszczekuje wszystko i wszystkich, jest lepsza w pilnowaniu i ujadaniu niż Nutka- a myślałam, że to niemożliwe!!
to młodziutka sunia, jeszcze szczeniak! Zaczepia nas (ludzi0 do zabawy, podgryza rękę, nosi patyczki, dziób cały czas uśmiechnięty :)
do naszych psów ostrożna, ale nie lubi ich - wczoraj złapała się na moment z Sonią, wcześniej z Milą. Psy po prostu jej schodzą z drogi, nie patrzą na nią, nie prowokują, kochane moje stado :)
Greyka kotów nie atakuje.
Wstępnie umówiona na sterylkę na piątek.

Edited by malagos
Posted

Jeszcze śmiesznie wyglada z tym płaszczem starej sierści, a swoja drogą, fajny ma ten płowy kolorek na plecach :) Boczki się zaokrągliły, jeszcze tylko trochę chudy grzbiecik sterczy. I już nie je tak łapczywie, a chrupki nie są takie fajne, jak dwa tygodnie temu...

Posted

Daje, ale ta sierść nie za bardzo chce wychodzić.
Jeszcze też nie uczyłyśmy się chodzić na smyczy, co dzień obiecuję sobie po trochu jej tę smycz przypinać, ale dziś na banku muszę się za nią wziąć.