Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A to tymczaska Mari - dzikuska, siusiająca w domu, wycofana, a jednak....

na pewno z ogłoszenia, choć nie pytałam, którego
szczekanie słyszeli, wiedzą, że jest lękliwa, ze brudzi w domu, że trzeba bardzo uważać na spacerze, bo sie bez powodu wystraszyć może i wpaść w panikę...
ostrzegałam i gadałam, może nawet przesadzałam.....
bo nie o pozbycie się psa mi chodziło, a o dobry dom i jej bezpieczeństwo, nasłuchali się więc ;-)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/210391-Tymczasy-wcale-nie-tymczasowe-czyli-gromadka-psiaków-szuka-domków?p=21593661#post21593661

Posted

Nasz pies podwórzowy?
:evil_lol: :evil_lol:

Powiem Wam w sekrecie, ze to jakaś podmieniona zwierzyna :cool3:
Niedawno jeszcze ona pierwsza rankiem biegła do drzwi, by ją wypuścić i o szóstej rano budziła jazgotem całe osiedle. Teraz na dźwięk budzika jest lekkie uniesienie głowy z MOJEGO łóżka, popatrzenie na mnie spod przymkniętych powiek, solidne ziewniecie "co, ty juz wstajesz?..." i opadniecie z powrotem na kołdrę. Dopiero jak pokrzatam sie w kuchni, przyłazi przeciągając się i ziewając, uwala się na podłodze pod nogami i tak czeka na śniadanie. Każdy stwór dostaje porcje chrupek i wtedy dopiero w dobrych humorach czekają na wyjście na dwór. Greyka przynosi zabawki, podaje je do ręki lub kładzie przy nogach, potem idzie się miziać do Tomka, który "jeszcze 5 min" dogrzewa się pod kołderką, a zaraz na łóżku jest kilka pluszaków, bo ona lubi pańcia obdarowywać. Tuli się, podgryza, szczypie zębami, pomęczy Borysa kota w międzyczasie, bo co tak smutny i zadumany siedzi :diabloti: Potrafi w swą rozdziawioną paszczę całą kocią głowę wziąć, a Borys tylko stłumiony protest czasem wyda "O łajciu, daj mi spokój...", ale pozycji nie zmieni, bo po co się przepracowywać :roll:
Tak jakoś wyszło, że nam się Greyka ucywilizowała i udomowiła. I tak jakoś chyba ja kochamy, czy cóś :oops: :p

TEraz tylko NAJLEPSZY dom poszukiwany :p

Posted

Nic, tylko Greyka się włamała na dogo, przeczytała ten cały czarny PR, który jej tu robiłaś i postanowiła Ci pokazać, że wcale aż tak pilnie domu nie potrzebuje (a już z pewnością nie DT ;))

Posted

[quote name='Mazowszanka2']Cholera niech to weźmie. Greyka do domu, bo zastój robisz ![/QUOTE]

I Greyka, i Harny - bo choćby ten gminny kojec się zwolnił.
Na watku Harnego opisałam te małą sunię :)

Posted

Zrobiłam Tablicę z wyróżnieniem na 7 dni, ponad 17 zł. Przydadzą się pieniądze z bazarku na to. I na obrożę, bo szelki kupiłam wcześniej.

Posted

Z tymi wyróźnieniami to jakaś ściema. Ja wczoraj wyróżniłam Fionę na Tablicy.
Owszem jest wyróźniona, ale na 5 czy 6 stronie. Ile osób tam zajrzy ?

I niepotrzebnie przegladałam te wszystkie ogłoszenia.
Wszystkie psy mądre, piekne i w wielkiej potrzebie. A chetnych jak na lekarstwo :-(