Mazowszanka13 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Jaki ma profil wilczy :) http://img28.imageshack.us/img28/8450/jds3.jpg Quote
Mattilu Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Jak rasowo na tej smyczy sie trzyma :) Quote
malagos Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 Prawda?? Taki rasowy owczar :) I do tego "ostry, panie, że hej!" :diabloti: Quote
malagos Posted November 26, 2013 Author Posted November 26, 2013 Nadzieja tylko w tym, że ogłoszenia ktoś przeczyta, że ktoś zadzwoni.... Quote
Nutusia Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Nie ma co tracić nadziei! Morelia od Mari dom znalazła, to i nam MUSI się udać ;) :) Quote
malagos Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 No własnie, ta "najgorsza" Morelka w domu! Trochę otucha wstąpiła w me serce, ale tylko trochę..... Quote
Mazowszanka13 Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 A co to za Morelka ? Można wiedzieć :cool3: Quote
malagos Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 A to tymczaska Mari - dzikuska, siusiająca w domu, wycofana, a jednak.... na pewno z ogłoszenia, choć nie pytałam, którego szczekanie słyszeli, wiedzą, że jest lękliwa, ze brudzi w domu, że trzeba bardzo uważać na spacerze, bo sie bez powodu wystraszyć może i wpaść w panikę... ostrzegałam i gadałam, może nawet przesadzałam..... bo nie o pozbycie się psa mi chodziło, a o dobry dom i jej bezpieczeństwo, nasłuchali się więc ;-) http://www.dogomania.pl/forum/threads/210391-Tymczasy-wcale-nie-tymczasowe-czyli-gromadka-psiaków-szuka-domków?p=21593661#post21593661 Quote
malagos Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 Przez przypadek weszłam sobie na watek, dom tymczasowy 2 razy w ciągu miesiaca zgubił sunię i cisza, kamień w wodę, cyrk jakiś! I to znane nicki, znane osoby, a okazują się kanciarzami: http://www.dogomania.pl/forum/threads/230114-Trufelko-gdzie-jeste%C5%9B-znowu-zagin%C4%99%C5%82a!/page123 Wiecie, czasem to się rzygać po prostu chce.... Quote
Mazowszanka13 Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Rzeczywiście, trudno czytać, a jeszcze trudniej zrozumieć. Po raz kolejny :shake: Quote
malagos Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 Nasz pies podwórzowy? :evil_lol: :evil_lol: Powiem Wam w sekrecie, ze to jakaś podmieniona zwierzyna :cool3: Niedawno jeszcze ona pierwsza rankiem biegła do drzwi, by ją wypuścić i o szóstej rano budziła jazgotem całe osiedle. Teraz na dźwięk budzika jest lekkie uniesienie głowy z MOJEGO łóżka, popatrzenie na mnie spod przymkniętych powiek, solidne ziewniecie "co, ty juz wstajesz?..." i opadniecie z powrotem na kołdrę. Dopiero jak pokrzatam sie w kuchni, przyłazi przeciągając się i ziewając, uwala się na podłodze pod nogami i tak czeka na śniadanie. Każdy stwór dostaje porcje chrupek i wtedy dopiero w dobrych humorach czekają na wyjście na dwór. Greyka przynosi zabawki, podaje je do ręki lub kładzie przy nogach, potem idzie się miziać do Tomka, który "jeszcze 5 min" dogrzewa się pod kołderką, a zaraz na łóżku jest kilka pluszaków, bo ona lubi pańcia obdarowywać. Tuli się, podgryza, szczypie zębami, pomęczy Borysa kota w międzyczasie, bo co tak smutny i zadumany siedzi :diabloti: Potrafi w swą rozdziawioną paszczę całą kocią głowę wziąć, a Borys tylko stłumiony protest czasem wyda "O łajciu, daj mi spokój...", ale pozycji nie zmieni, bo po co się przepracowywać :roll: Tak jakoś wyszło, że nam się Greyka ucywilizowała i udomowiła. I tak jakoś chyba ja kochamy, czy cóś :oops: :p TEraz tylko NAJLEPSZY dom poszukiwany :p Quote
auraa Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Miło czyta się takie pozytywne wiadomości. Taka myszowata jest:lol: Quote
Mattilu Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Ech, ta miłość...niezbadane są jej drogi ;-) Quote
Nutusia Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Nic, tylko Greyka się włamała na dogo, przeczytała ten cały czarny PR, który jej tu robiłaś i postanowiła Ci pokazać, że wcale aż tak pilnie domu nie potrzebuje (a już z pewnością nie DT ;)) Quote
malagos Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 Ale ja nadal jestem zdania, ze taki tydzień w Warszawie, na smyczy, by jej dużo dał. Quote
Nutusia Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Zabierz ją 10-11 i przyspaceruj z nią na piernikową kawę :) Quote
Mazowszanka13 Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='malagos']Ale ja nadal jestem zdania, ze taki tydzień w Warszawie, na smyczy, by jej dużo dał.[/QUOTE] To dzieciom spraw prezent jak przyjedziesz :evil_lol: Quote
malagos Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 Kolejna zgłoszona bezdomna sunia...Ponoć mała..... Nie ma gdzie jej zabrac. Quote
Mazowszanka13 Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 [quote name='malagos']Kolejna zgłoszona bezdomna sunia...Ponoć mała..... Nie ma gdzie jej zabrac.[/QUOTE] Cholera niech to weźmie. Greyka do domu, bo zastój robisz ! Quote
malagos Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 [quote name='Mazowszanka2']Cholera niech to weźmie. Greyka do domu, bo zastój robisz ![/QUOTE] I Greyka, i Harny - bo choćby ten gminny kojec się zwolnił. Na watku Harnego opisałam te małą sunię :) Quote
malagos Posted November 30, 2013 Author Posted November 30, 2013 Greyka przypomina się łaskawej publiczności... Quote
malagos Posted November 30, 2013 Author Posted November 30, 2013 Zrobiłam Tablicę z wyróżnieniem na 7 dni, ponad 17 zł. Przydadzą się pieniądze z bazarku na to. I na obrożę, bo szelki kupiłam wcześniej. Quote
Mazowszanka13 Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 Z tymi wyróźnieniami to jakaś ściema. Ja wczoraj wyróżniłam Fionę na Tablicy. Owszem jest wyróźniona, ale na 5 czy 6 stronie. Ile osób tam zajrzy ? I niepotrzebnie przegladałam te wszystkie ogłoszenia. Wszystkie psy mądre, piekne i w wielkiej potrzebie. A chetnych jak na lekarstwo :-( Quote
Recommended Posts