Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']Ten "?" to zarzut do mnie? Z największą przyjemnością go skasuję! Tak dawno się nie odzywałaś na tym wątku, że powstał jakoś tak sam z siebie...
A że wreszcie do nas przyjedziesz... uwierzę, jak Cię zobaczę ;) :)[/QUOTE]

Ale na wątku bywam codziennie :eviltong:
Jestem wstępnie umówiona z Mattilu, ale na dzisiaj nie mogę się zadeklarować,
że przyjadę na prawie cały dzień.
Jeszcze sporo czasu - wszystko zależy od "budowlanej młodzieży"
Mam do przekazania fanty i byłoby fajnie, gdyby udało się właśnie 6

Ps "?" skasuj, najwyżej później dopiszesz "a nie mówiłam!!?!!" ;)

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tez moge kogoś z Warszawki podwieźć :) ale powrót przez gabinet weterynaryjny :)

A! I nie zapomnijcie przywieźć foliowych płaszczy przeciwdeszczowych, to jedyne zabezpieczenie przed buziakami Lili :diabloti:

Posted

Tak "generalnie" (o matko, jak ja nie lubię tego słowa!!!), raczej się proszę ubrać mało wyjściowo. Uprzedzam, że za pralnię i cerowanie artystyczne psi zakład pieniędzy nie zwraca ;)

Posted

Miałam pisać PW, ale zaraz je pogubię, nie dojdą, trzeba wysyłać kilka, więc piszę tutaj...

Jak trafić do mię z Wwy ;)

Jechać jak na Gdańsk, czyli przez Łomianki, Dziekanów, dalej są Palmiry i na kolejnych światłach za Palmirami - w Czosnowie, należy skręcić w lewo. Dalej prosto, do ronda, na rondzie w prawo i dalej prosto, prosto, prosto przez wsie różnej maści (Dobrzyń, Augustówek, Małocice, Wrzosówka, Janów Mikołajówka - nie dam głowy, że w tej kolejności ;)). Zaraz za Janówkiem powinna być Sowia Wola (nie pamiętam czy jest tablica), droga z pierwszeństwem przejazdu skręca pod kątem prostym w lewo, ale należy jechać prosto (znak charakterystyczny - po lewej stronie chałupka, po prawej budująca się przychodnia i apteka, o czym głosi baner). I tą drogą do końca, aż będzie można tylko w prawo albo w lewo, bo prosto stoi płot mojej sąsiadki ;) Tu w prawo i zaraz za owym płotem od razu w lewo, w małą dróżkę/uliczkę o nazwie Poziomki. Po prawej stronie brama, w głębi plaskaty domek, a przy bramie 6 ujadaczy "robiących wrażenie" i to TU :)

Posted

A dla jadących od strony Nowego Dworu/Pomiechówka:

Jechać prosto od Modlina, przejechać przez niebieski żelazny most na Wiśle, droga dalej poprowadzi nieco w lewo. Pierwszy zjazd w prawo jest na Gdańsk - nie zjeżdżać!!!, a następny na Warszawę i Błonie. Tu skręcić i jechać prosto (nie w lewo ślimakiem na Warszawę!). Dalej już prosto, prosto (ograniczenie do 60 km/godz., bo wjeżdżacie do królestwa zwierząt puszczańskich, o czym niestety niewielu chce pamiętać... Będzie tablica Sowia Wola Folwarczna i zaraz za nią po lewej stronie przystanek autobusowy, a tuż za nim skręt w lewo (przed wysepką i przejściem dla pieszych). Skręcić w tę uliczkę (bodajże Słoneczną) i prosto (uwaga, po drodze "martwy policjant". Minąć szutrową ulicę Kaliny po prawej stronie i skręcić w następną, asfaltową Al. Wiktora. Przed ostatnim domem na tejże... alei (!) po prawej - za takim paskudnym, zaniedbanym piętrowym domem - skręcić w prawo, w maleńką uliczkę/dróżkę Poziomki, dojechać do końca i brama po prawej (nie na wprost) - to TU!

Posted

Wiem, że wszyscy zapracowani i że czasu brakuje, ale....

Próbuję pomóc Fundacji "Ostatnia Szansa" w zdobyciu głosów na krakvecie. Niestety, ciągle przegrywają, choć mają pod opieką o wiele więcej zwierzaków niż Fundacja, która wygrywa.
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16773&sid=c78abdca2bfc0dbaf6de3a79b8704a5b

Wysłałam ponad 400 pw z prośbą o głosowanie (do osób, które logowały się po 7/7), a jestem dopiero przy "D", więc mimo szczerych chęci nie mam szans zdążyć do końca miesiąca.

Jeśli ktoś mógłby wysłać choć 10 pw, to byłaby wielka pomoc - mogłabym przesłać przygotowany tekst i nicki.
Może się uda.
A jeśli nie, to i tak warto mieć świadomość, że się próbowało...

Posted

[quote name='Nutusia']Jolu, wyślij do mnie taki "gotowiec", proszę. Jutro się tym zajmę.[/QUOTE]
Dzięki sedrecznie, jutro rano Ci prześlę, a na razie zobaczę ile uda mi się do tego czasu wysłać ;).

Posted

[quote name='Gusiaczek']Ale na wątku bywam codziennie :eviltong:
Jestem wstępnie umówiona z Mattilu, ale na dzisiaj nie mogę się zadeklarować,
że przyjadę na prawie cały dzień.
Jeszcze sporo czasu - wszystko zależy od "budowlanej młodzieży"
Mam do przekazania fanty i byłoby fajnie, gdyby udało się właśnie 6

Ps "?" skasuj, najwyżej później dopiszesz "a nie mówiłam!!?!!" ;)[/QUOTE]

Gusiaczku, o fanty sie nie martw, bo tak czy owak je zabiore i do Nutusi zawioze :)

Posted

[quote name='jola_li']Wiem, że wszyscy zapracowani i że czasu brakuje, ale....

Próbuję pomóc Fundacji "Ostatnia Szansa" w zdobyciu głosów na krakvecie. Niestety, ciągle przegrywają, choć mają pod opieką o wiele więcej zwierzaków niż Fundacja, która wygrywa.
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16773&sid=c78abdca2bfc0dbaf6de3a79b8704a5b

Wysłałam ponad 400 pw z prośbą o głosowanie (do osób, które logowały się po 7/7), a jestem dopiero przy "D", więc mimo szczerych chęci nie mam szans zdążyć do końca miesiąca.

Jeśli ktoś mógłby wysłać choć 10 pw, to byłaby wielka pomoc - mogłabym przesłać przygotowany tekst i nicki.
Może się uda.
A jeśli nie, to i tak warto mieć świadomość, że się próbowało...

Mi tez przyslij gotowca, postaram sie choc pare wyslac, choc ostatnio nie mam czasu po nosie sie podrapac:shake:

Posted

[quote name='Mattilu']Mi tez przyslij gotowca, postaram sie choc pare wyslac, choc ostatnio nie mam czasu po nosie sie podrapac:shake:[/QUOTE]
Bardzo dziękuję Ci, Mattilu, za gotowość pomocy, ale wyobrażam sobie jak jesteś zaganiana w przededniu wyjazdu, więc mowy nie ma o dokładaniu dodatkowych spraw!
Z wdzięcznością odmawiam :)! (Co napisawszy przypomniałam sobie formułkę jak narzeczona następcy tronu Japonii wypowiedziała po oświadczynach: "uniżenie ośmielam się przyjąć" ;)).

Posted

Eloise, z Ząbek chiba tyż przez Wwę - najlepiej mostem Grota albo Północnym przez Wisłę i na Gdańsk, czyli wersja nr 1 ;)

Alutka przerzuciła się teraz na Chmurkę, jeśli chodzi o zabawy i ganianki. A Chmurce taka dodatkowa gimnastyka i aktywność baaaaaaaaaardzo się przydają :)

Posted

[quote name='jola_li']Bardzo dziękuję Ci, Mattilu, za gotowość pomocy, ale wyobrażam sobie jak jesteś zaganiana w przededniu wyjazdu, więc mowy nie ma o dokładaniu dodatkowych spraw!
Z wdzięcznością odmawiam :)! (Co napisawszy przypomniałam sobie formułkę jak narzeczona następcy tronu Japonii wypowiedziała po oświadczynach: "uniżenie ośmielam się przyjąć" ;)).[/QUOTE]
No to nastepnym razem :)

Formulka cudna:)