Gusiaczek Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 [quote name='Nutusia']Ten "?" to zarzut do mnie? Z największą przyjemnością go skasuję! Tak dawno się nie odzywałaś na tym wątku, że powstał jakoś tak sam z siebie... A że wreszcie do nas przyjedziesz... uwierzę, jak Cię zobaczę ;) :)[/QUOTE] Ale na wątku bywam codziennie :eviltong: Jestem wstępnie umówiona z Mattilu, ale na dzisiaj nie mogę się zadeklarować, że przyjadę na prawie cały dzień. Jeszcze sporo czasu - wszystko zależy od "budowlanej młodzieży" Mam do przekazania fanty i byłoby fajnie, gdyby udało się właśnie 6 Ps "?" skasuj, najwyżej później dopiszesz "a nie mówiłam!!?!!" ;) Quote
Nutusia Posted July 24, 2013 Author Posted July 24, 2013 Zrobione. Jesteś czy nie - zawsze milej jak się człek tego... doczyta... Quote
Gosiapk Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 [quote name='Gusiaczek'](...) Ps "?" skasuj, najwyżej później dopiszesz "a nie mówiłam!!?!!" ;)[/QUOTE] :roflt: pozytywne myślenie jest bardzo ważne :) Quote
malagos Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 [quote name='auraa']Nauczycielki są zapraszane?:lol:[/QUOTE] no, a Ty jesteś belfrem? Quote
Ryjonek Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 A ja mam jeszcze jedno wolne miejsce w aucie z warszawy. Jadę 6 na 11, a 10 w porze obiadowej:) Quote
Gosiapk Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Ja tez moge kogoś z Warszawki podwieźć :) ale powrót przez gabinet weterynaryjny :) A! I nie zapomnijcie przywieźć foliowych płaszczy przeciwdeszczowych, to jedyne zabezpieczenie przed buziakami Lili :diabloti: Quote
Nutusia Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 Tak "generalnie" (o matko, jak ja nie lubię tego słowa!!!), raczej się proszę ubrać mało wyjściowo. Uprzedzam, że za pralnię i cerowanie artystyczne psi zakład pieniędzy nie zwraca ;) Quote
Nutusia Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 Miałam pisać PW, ale zaraz je pogubię, nie dojdą, trzeba wysyłać kilka, więc piszę tutaj... Jak trafić do mię z Wwy ;) Jechać jak na Gdańsk, czyli przez Łomianki, Dziekanów, dalej są Palmiry i na kolejnych światłach za Palmirami - w Czosnowie, należy skręcić w lewo. Dalej prosto, do ronda, na rondzie w prawo i dalej prosto, prosto, prosto przez wsie różnej maści (Dobrzyń, Augustówek, Małocice, Wrzosówka, Janów Mikołajówka - nie dam głowy, że w tej kolejności ;)). Zaraz za Janówkiem powinna być Sowia Wola (nie pamiętam czy jest tablica), droga z pierwszeństwem przejazdu skręca pod kątem prostym w lewo, ale należy jechać prosto (znak charakterystyczny - po lewej stronie chałupka, po prawej budująca się przychodnia i apteka, o czym głosi baner). I tą drogą do końca, aż będzie można tylko w prawo albo w lewo, bo prosto stoi płot mojej sąsiadki ;) Tu w prawo i zaraz za owym płotem od razu w lewo, w małą dróżkę/uliczkę o nazwie Poziomki. Po prawej stronie brama, w głębi plaskaty domek, a przy bramie 6 ujadaczy "robiących wrażenie" i to TU :) Quote
Nutusia Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 A dla jadących od strony Nowego Dworu/Pomiechówka: Jechać prosto od Modlina, przejechać przez niebieski żelazny most na Wiśle, droga dalej poprowadzi nieco w lewo. Pierwszy zjazd w prawo jest na Gdańsk - nie zjeżdżać!!!, a następny na Warszawę i Błonie. Tu skręcić i jechać prosto (nie w lewo ślimakiem na Warszawę!). Dalej już prosto, prosto (ograniczenie do 60 km/godz., bo wjeżdżacie do królestwa zwierząt puszczańskich, o czym niestety niewielu chce pamiętać... Będzie tablica Sowia Wola Folwarczna i zaraz za nią po lewej stronie przystanek autobusowy, a tuż za nim skręt w lewo (przed wysepką i przejściem dla pieszych). Skręcić w tę uliczkę (bodajże Słoneczną) i prosto (uwaga, po drodze "martwy policjant". Minąć szutrową ulicę Kaliny po prawej stronie i skręcić w następną, asfaltową Al. Wiktora. Przed ostatnim domem na tejże... alei (!) po prawej - za takim paskudnym, zaniedbanym piętrowym domem - skręcić w prawo, w maleńką uliczkę/dróżkę Poziomki, dojechać do końca i brama po prawej (nie na wprost) - to TU! Quote
malagos Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 O, to dla nas :) tzn. dal konfirm13, bo ja sie TYLKO zabieram, nie kieruję :) Quote
jola_li Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Wiem, że wszyscy zapracowani i że czasu brakuje, ale.... Próbuję pomóc Fundacji "Ostatnia Szansa" w zdobyciu głosów na krakvecie. Niestety, ciągle przegrywają, choć mają pod opieką o wiele więcej zwierzaków niż Fundacja, która wygrywa. http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16773&sid=c78abdca2bfc0dbaf6de3a79b8704a5b Wysłałam ponad 400 pw z prośbą o głosowanie (do osób, które logowały się po 7/7), a jestem dopiero przy "D", więc mimo szczerych chęci nie mam szans zdążyć do końca miesiąca. Jeśli ktoś mógłby wysłać choć 10 pw, to byłaby wielka pomoc - mogłabym przesłać przygotowany tekst i nicki. Może się uda. A jeśli nie, to i tak warto mieć świadomość, że się próbowało... Quote
Nutusia Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 Jolu, wyślij do mnie taki "gotowiec", proszę. Jutro się tym zajmę. Quote
jola_li Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='Nutusia']Jolu, wyślij do mnie taki "gotowiec", proszę. Jutro się tym zajmę.[/QUOTE] Dzięki sedrecznie, jutro rano Ci prześlę, a na razie zobaczę ile uda mi się do tego czasu wysłać ;). Quote
eloise Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 a ja od której strony do Was dojeżdżam? Bo jadę od strony Ząbek :) którą instrukcję mam zapisać? :) I też mogę 6go zabrać jedna osobę :) Quote
Mattilu Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='Gusiaczek']Ale na wątku bywam codziennie :eviltong: Jestem wstępnie umówiona z Mattilu, ale na dzisiaj nie mogę się zadeklarować, że przyjadę na prawie cały dzień. Jeszcze sporo czasu - wszystko zależy od "budowlanej młodzieży" Mam do przekazania fanty i byłoby fajnie, gdyby udało się właśnie 6 Ps "?" skasuj, najwyżej później dopiszesz "a nie mówiłam!!?!!" ;)[/QUOTE] Gusiaczku, o fanty sie nie martw, bo tak czy owak je zabiore i do Nutusi zawioze :) Quote
Mattilu Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='jola_li']Wiem, że wszyscy zapracowani i że czasu brakuje, ale.... Próbuję pomóc Fundacji "Ostatnia Szansa" w zdobyciu głosów na krakvecie. Niestety, ciągle przegrywają, choć mają pod opieką o wiele więcej zwierzaków niż Fundacja, która wygrywa. http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16773&sid=c78abdca2bfc0dbaf6de3a79b8704a5b Wysłałam ponad 400 pw z prośbą o głosowanie (do osób, które logowały się po 7/7), a jestem dopiero przy "D", więc mimo szczerych chęci nie mam szans zdążyć do końca miesiąca. Jeśli ktoś mógłby wysłać choć 10 pw, to byłaby wielka pomoc - mogłabym przesłać przygotowany tekst i nicki. Może się uda. A jeśli nie, to i tak warto mieć świadomość, że się próbowało... Mi tez przyslij gotowca, postaram sie choc pare wyslac, choc ostatnio nie mam czasu po nosie sie podrapac:shake: Quote
jola_li Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='Mattilu']Mi tez przyslij gotowca, postaram sie choc pare wyslac, choc ostatnio nie mam czasu po nosie sie podrapac:shake:[/QUOTE] Bardzo dziękuję Ci, Mattilu, za gotowość pomocy, ale wyobrażam sobie jak jesteś zaganiana w przededniu wyjazdu, więc mowy nie ma o dokładaniu dodatkowych spraw! Z wdzięcznością odmawiam :)! (Co napisawszy przypomniałam sobie formułkę jak narzeczona następcy tronu Japonii wypowiedziała po oświadczynach: "uniżenie ośmielam się przyjąć" ;)). Quote
Nutusia Posted July 26, 2013 Author Posted July 26, 2013 Eloise, z Ząbek chiba tyż przez Wwę - najlepiej mostem Grota albo Północnym przez Wisłę i na Gdańsk, czyli wersja nr 1 ;) Alutka przerzuciła się teraz na Chmurkę, jeśli chodzi o zabawy i ganianki. A Chmurce taka dodatkowa gimnastyka i aktywność baaaaaaaaaardzo się przydają :) Quote
Gusiaczek Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 [quote name='Mattilu']Gusiaczku, o fanty sie nie martw, bo tak czy owak je zabiore i do Nutusi zawioze :)[/QUOTE] Bardzo dziękuje:) Quote
Mazowszanka13 Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Kto jeszcze tego nie zrobił proszę o podpis pod petycją na rzecz zlikwidowania mordowni koło Łodzi, to skandal co się tam dzieje, tyle psów cierpi, nadal!!!! Możemy podpisywać się pod petycją o zamknięcie Wojtyszek! http://www.petycje.pl/7967 Quote
Mattilu Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 [quote name='jola_li']Bardzo dziękuję Ci, Mattilu, za gotowość pomocy, ale wyobrażam sobie jak jesteś zaganiana w przededniu wyjazdu, więc mowy nie ma o dokładaniu dodatkowych spraw! Z wdzięcznością odmawiam :)! (Co napisawszy przypomniałam sobie formułkę jak narzeczona następcy tronu Japonii wypowiedziała po oświadczynach: "uniżenie ośmielam się przyjąć" ;)).[/QUOTE] No to nastepnym razem :) Formulka cudna:) Quote
Recommended Posts