Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ryjonku - SUPER! Ja też, jeśli chodzi o ciasto, poprzestanę na... słonych paluszkach ;) Spróbuję sił w innym "asortymencie", i tak pod strachem boga... :)
Przyjeżdżaj kiedy chcesz, a najlepiej dwa razy :)
Zaraz zacznę sporządzać listę, co by potem obecność sprawdzić ;)

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciotki, co Wy z tymi ciastami? Miesza sie kilka skłądników,a ciasto samo sie robi :) Na zachętę: zrobię tradycyjną karpatkę, mniej tradycyjne ciasto czekoladowe- sam cukier i cholesterol- pyyyyycha!!!!!!!!!! oraz kruche ciasteczka, które nie są kruche, tylko bardzo twarde, ale przy tym pyszne- dzieci i psy rzecz jasna je uwielbiają!!! :)

Posted

Nio... baaaaaardzo to łatwo... wygląda. Łatwo się też pewnie będzie pałaszowało ;)
No widzisz, Amigo - wszędzie zwołują, więc kombinuj Dziewczyno nim Twe wdzięki przeminą, jak śpiewały Leszcze :)

Posted

eloise napisał(a):
Ciotki, co Wy z tymi ciastami? Miesza sie kilka skłądników,a ciasto samo sie robi :) Na zachętę: zrobię tradycyjną karpatkę, mniej tradycyjne ciasto czekoladowe- sam cukier i cholesterol- pyyyyycha!!!!!!!!!! oraz kruche ciasteczka, które nie są kruche, tylko bardzo twarde, ale przy tym pyszne- dzieci i psy rzecz jasna je uwielbiają!!! :)

Jaaaaaaaaaakbym przyjechała, to z moją specjalnością - torcikiem jabłkowym. Ale to tylko marzenie ściętej głowy
Nutusiu - moje już daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawno przeminęły

Posted

Nie ściemniaj mi tu - przeminęły to te "niepożądane", odsłaniając inne ;)
Ja chcę torcik jabłkowy, ja chcę!!!!! Głowy nie ścinaj, ino fajnej Ciotki szukaj na dwa dni i PRZYBYWAJ!!!!! A jeszcze jakby tak w towarzystwie Agamiki, to już orkiestrę zamawiam i balony zaczynam pompować!!!! I Krechulca w kokardy przystrajam!

Posted

Nutusia napisał(a):
Obiecuję, że będzie z Tobą spała... ;) Tylko najpierw muszę zainwestować w tic-tac'i dla niej :)

Dobrze, że dodałaś, że dla niej:evil_lol:

Posted

Mattilu napisał(a):
Oooo to widze, ze jednak szykuje sie najazd Krakowiakow i Gorali :) Super!

Me serce rwie się do Krechulca (no i oczywiście do całego szanownego zgromadzenia), ale slowo daje, że nie wiem, czy to jest wykonalne
.

Posted

Nutusia napisał(a):
Erysia - KONIECZNIE! :) Lili będzie wniebowzięta ;)
A ja spędzę całą wizytę stojąc i trzymając Rico w górze, aby go Lili nie zalizała na śmierć. Wiesz, trochę szkoda by było ;)

eloise napisał(a):
Aaaaa... to będzie na 6 sierpnia? To ja ten czekoladowy cholesterol z cukrem dwa razy poproszę :D

Nutusia napisał(a):
Obiecuję, że będzie z Tobą spała... ;) Tylko najpierw muszę zainwestować w tic-tac'i dla niej :)

AMIGA napisał(a):
Dobrze, że dodałaś, że dla niej:evil_lol:
:roflt: :roflt:

AMIGA napisał(a):
Me serce rwie się do Krechulca (no i oczywiście do całego szanownego zgromadzenia), ale slowo daje, że nie wiem, czy to jest wykonalne
.
A tak z Amigulcem pprzyjechać nie można? :hmmmm:

Posted

Ponoć jak się czegoś bardzo chce, to... więc myśl nad wykonalnością Ciociu Amigo intensywnie ;)

Ala wczoraj przeszła test na to, ile czasu zajmuje jej zaznajomienie się z nową osobą. Przyszła Ula - wszystkie się cieszyły, Alutka też. I wszystko było w porządku, zachowywała się normalnie, dopóki Ula się do niej nie zwróciła słownie i nie wyciągnęła do niej ręki. O, co to - to nie! Nie patrz na mnie, nie mów do mnie, nie wyciągaj ręki, bo jesteś obca i Cię ZJEM! Dobra, Ula odpuściła, usiadła, rozmawiałyśmy, przeżyła "nalot" Kreśki i Lili, potem Chmurka się wpakowała na przytulanki. Ala udawała, że tego nie zauważa. W końcu wzięłam ją na kolana, żeby pokazać Uli, jakim jest w rzeczywistości przytulakiem i słodziakiem. Poleżała, pomiziałyśmy się, popodgryzała mi dłonie i wolniutko, spokojnie Ula podeszła. Początkowo Al udawała, że tego nie widzi. Ale gdy ręka Uli wyciągnęła się w jej kierunku i delikatnie jej dotknęła - skok, unik, wark i dziab! Ale Ciocia Ula nie z tych, co się będą bać albo się poddadzą. A to tu dotknęła, a to tam. Poskubała, poklepała, zagadała... Po 2-3 minutach już mogła głaskać bezkarnie :) Ciocia Ula wróciła na kanapę. Al zeskoczyła z moich kolan, poprosiła o wyjście do ogrodu, ale po chwili wróciła i.... hyc na kanapę obok Uli! Na plecki, brzuchol na wierzch i MIZIAJ! :)
Dziś Ula ma przedstawić fotograficznie i opowieściowo obie moje panny koleżance z pracy - trzymajta ludziska kciuki! ;)

Posted

Ziutka - to już w sumie... niedługo! ;)

A żeby umilić czas oczekiwania, proszę bardzo podziwiać :)

Ala akrobatka, czyli zejście "po trupach" :evil_lol:

Opalanie w kostiumie jednoczęściowym :eviltong:

Liluch skanduje: Al-ma! Al-ma!

Ten pluszak jest mój i będę o niego walczyć do końca!!!

Posted

Dawaj, dawaj - już się prawie poddala!

No dobra, pluszak duży - każda złapie za kawałek i rozprujemy w trymiga!

A czemu ja nie gram w tym filmie?!?!?!

I na koniec rarytas dla fanek Gliździochowych póz, a w szczególności Cioci Kejciu, która parafrazując słowa top-przeboju tego lata śpiewa na całe gardło: "Ja uwielbiam ją, ona tu jest i... wygina się dla mnie! :loveu:

Posted

Ja wolałam z krótkim. Lili ma wyjątkowo długi ogon - dlatego aż musiał się zakręcić ;) Frania też była ogoniasta, ale ten ogon miała taki bardziej jak labek - dość krótki, prosty i gruby.
I nie masz pojęcia jak mnie "boli", gdy Lili o wszystko tym ogonem wali, aż huk idzie! Np. o... kaloryfer, o framugę, o kant kominka, aj, aj, aj!!!! Że go jeszcze nie złamała - to CUD!

Posted

malagos napisał(a):
a ja, co ja mam przywieźć, może coś na grilla, może ciasto, może sałatkę?

Siebie przywieź i swój czar! :) Grilla nie przewiduję, gdyż mój sprzęt jest wydolny z grubsza na... 2 osoby ;) Zrobię coś innego "na ciepło" :) Sałatka... może być ywyntualnie... :)

Ciotki - kciuki za Alusiowy domek czymata?!?!?! To czymajta dalej, bo.... bo.... No, w każdym razie czymajta, bo baaaardzo mogą się przydać ;)