MALWA Posted June 11, 2013 Author Posted June 11, 2013 [quote name='ewu']Malwa jak duże są sunie? Nie znam dt ale mogę ponegocjować z hotelikiem w którym mam zarezerwowane miejsce dla malutkiego pieska. Na razie pieska nie zabieram z przytuliska bo szykuje mu się domek. Jak domek wypali , to wtedy mogę porozmawiać żeby zamiast mojej bidy umieścić w hoteliku jakiegoś innego psiaczka. Na razie nie wiem co z moim bo Pan , który miał go zabrać wylądował w szpitalu...Żona jest z dziewczynami w kontakcie ale facet musi wyjść ze szpitala. Czekam na wieści. Mój podopieczny to właśnie Frodo- wychudzony szczeniak z biletem do Radys.....Jeśli nie uda się z domkiem , muszę go zabrać. Wszystko się wyjaśni w ciągu paru dni. Kochana, to napisz tę informacje do missiaa, bo to ona mnie pytała o jakies DT i o osobę, która tu pytała o sunie. Moze lepiej, zebyście były w kontakcie........ Quote
Ada-jeje Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Prosze zeby Angela wstrzymala sie z wysylka fa, podam jej na PW inny adres do wysylki faktur. Quote
MALWA Posted June 11, 2013 Author Posted June 11, 2013 [quote name='Ada-jeje']Prosze zeby Angela wstrzymala sie z wysylka fa, podam jej na PW inny adres do wysylki faktur.[/QUOTE] Angelika nie wchodzi tu na dogo. Może warto te informację podać do missiaa - to jej Siostra, to jej pewnie przekaże. Quote
missiaa Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 [quote name='ewu']Malwa jak duże są sunie? Nie znam dt ale mogę ponegocjować z hotelikiem w którym mam zarezerwowane miejsce dla malutkiego pieska. Na razie pieska nie zabieram z przytuliska bo szykuje mu się domek. Jak domek wypali , to wtedy mogę porozmawiać żeby zamiast mojej bidy umieścić w hoteliku jakiegoś innego psiaczka. Na razie nie wiem co z moim bo Pan , który miał go zabrać wylądował w szpitalu...Żona jest z dziewczynami w kontakcie ale facet musi wyjść ze szpitala. Czekam na wieści. Mój podopieczny to właśnie Frodo- wychudzony szczeniak z biletem do Radys.....Jeśli nie uda się z domkiem , muszę go zabrać. Wszystko się wyjaśni w ciągu paru dni. Są dwie maluteńkie bardzo fajne młodziutkie sunieczki i psiaczek malutki, którego ktoś (lub sam się) zaplątał w drut kolczasty... drut powbijał mu się w brzuch, narobił ran. Już się zagoiły, ma blizny. Ale szkoda psiaka, w klatce jest z dużą sterylizowaną suką, która mu siągle podbiera jedzenie. Quote
ewu Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 [quote name='missiaa']Są dwie maluteńkie bardzo fajne młodziutkie sunieczki i psiaczek malutki, którego ktoś (lub sam się) zaplątał w drut kolczasty... drut powbijał mu się w brzuch, narobił ran. Już się zagoiły, ma blizny. Ale szkoda psiaka, w klatce jest z dużą sterylizowaną suką, która mu siągle podbiera jedzenie.[/QUOTE] Dziękuję za fotki. Pogadam z Anetką Quote
mdk8 Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 " Wyjatek stanowi mdk8, która zadecydowała sama, ze na Amora wpłaca 5 zł, i na Messiego 5 zł. " Jeżeli na 100% Amor już nie potrzebuje kasy to mogę wpłacać dla Messiego Quote
Till Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 [quote name='mdk8']" Wyjatek stanowi mdk8, która zadecydowała sama, ze na Amora wpłaca 5 zł, i na Messiego 5 zł. " Jeżeli na 100% Amor już nie potrzebuje kasy to mogę wpłacać dla Messiego Na 95% nie potrzebuje, myślę, że do miesiaca będzie już pewność co do jego losów Quote
Till Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Wieści z hoteliku: do wydatków należy dopisać 10.06.2013 dojazd do weta 25 zł (dzielone na pół z Burbonem) (10.06.2013 wydatki u weta -> faktura na Pro Animals) 11.06.2013 leki w aptece 71,65 zł u weta miał zrobione USG, nie wykazało nic niepokojącego badanie moczu powtórkę badań krwi mocznik, kreatynina i alat zakupiony Chitofos wspomagający pracę nerek oraz antybiotyki i leki przeciwzapalne mocznik na szczęście spadł, alat też spadł ale nadal jest podwyższony badanie moczu także wskazuje na nieprawidłową pracę wątroby w aptece kupiłam antybiotyk, będzie go brał jak skończy ten w iniekcji Encorton, będzie go brał jak skończy steryd w iniekcji lek na wątrobę i florę bakteryjną dostał już dziś Ranigast ma brać jeszcze 10 dni, jedno opakowanie jest na 5 dni więc jeszcze jedno muszę wykupić (kupiłabym dziś ale brakło w aptece) dziś dotarła karma sucha i puszki dla niego, paragony też wrzuciłam w załączniki Messi czuje się coraz lepiej, zaczął szczekać na pewno był psem domowym, toleruje koty Jest coraz lepiej wiec wieści fajne:) Quote
JamniczaRodzina. Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Super wreszcie dobre wieści kochany psiunio :loveu: Quote
Malgoska Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 [quote name='Till']Wieści z hoteliku: do wydatków należy dopisać 10.06.2013 dojazd do weta 25 zł (dzielone na pół z Burbonem) (10.06.2013 wydatki u weta -> faktura na Pro Animals) 11.06.2013 leki w aptece 71,65 zł u weta miał zrobione USG, nie wykazało nic niepokojącego badanie moczu powtórkę badań krwi mocznik, kreatynina i alat zakupiony Chitofos wspomagający pracę nerek oraz antybiotyki i leki przeciwzapalne mocznik na szczęście spadł, alat też spadł ale nadal jest podwyższony badanie moczu także wskazuje na nieprawidłową pracę wątroby w aptece kupiłam antybiotyk, będzie go brał jak skończy ten w iniekcji Encorton, będzie go brał jak skończy steryd w iniekcji lek na wątrobę i florę bakteryjną dostał już dziś Ranigast ma brać jeszcze 10 dni, jedno opakowanie jest na 5 dni więc jeszcze jedno muszę wykupić (kupiłabym dziś ale brakło w aptece) dziś dotarła karma sucha i puszki dla niego, paragony też wrzuciłam w załączniki Messi czuje się coraz lepiej, zaczął szczekać na pewno był psem domowym, toleruje koty Jest coraz lepiej wiec wieści fajne:)[/QUOTE] Jak dobrze :) Quote
MALWA Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 Wklejam informacje na temat Messiego, która otrzymałam od Angeliki na e-maila: [FONT=Times New Roman]"w załącznikach wyniki badań i paragon z apteki [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]do wydatków należy dopisać[/FONT] [FONT=Times New Roman]10.06.2013 dojazd do weta 25 zł (dzielone na pół z Burbonem)[/FONT] [FONT=Times New Roman](10.06.2013 wydatki u weta -> faktura na Pro Animals)[/FONT] [FONT=Times New Roman]11.06.2013 leki w aptece 71,65 zł[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]u weta miał zrobione USG, nie wykazało nic niepokojącego[/FONT] [FONT=Times New Roman]badanie moczu[/FONT] [FONT=Times New Roman]powtórkę badań krwi mocznik, kreatynina i alat[/FONT] [FONT=Times New Roman]zakupiony Chitofos wspomagający pracę nerek [/FONT] [FONT=Times New Roman]oraz antybiotyki i leki przeciwzapalne [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]mocznik na szczęście spadł, alat też spadł ale nadal jest podwyższony[/FONT] [FONT=Times New Roman]badanie moczu także wskazuje na nieprawidłową pracę wątroby[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]w aptece kupiłam antybiotyk, będzie go brał jak skończy ten w iniekcji[/FONT] [FONT=Times New Roman]Encorton, będzie go brał jak skończy steryd w iniekcji[/FONT] [FONT=Times New Roman]lek na wątrobę i florę bakteryjną dostał już dziś[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ranigast ma brać jeszcze 10 dni, jedno opakowanie jest na 5 dni więc jeszcze jedno muszę wykupić (kupiłabym dziś ale brakło w aptece)[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]dziś dotarła karma sucha i puszki dla niego, paragony też wrzuciłam w załączniki[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Messi czuje się coraz lepiej, zaczął szczekać[/FONT] [FONT=Times New Roman]na pewno był psem domowym, toleruje koty".[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman] Robię do Angeliki przelew łącznie na kwotę 96,65 zł.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
ajw Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 A te 2 malutkie sunie, które są w O. to nie te z tego wątku może? Dąbrowa nie tak daleko... http://www.dogomania.pl/forum/threads/244246-Zaginęły-2-czarne-sunie-w-Dąbrowie-Góniczej-07-06-2013/page4 Quote
ewu Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 [quote name='ajw']A te 2 malutkie sunie, które są w O. to nie te z tego wątku może? Dąbrowa nie tak daleko... http://www.dogomania.pl/forum/threads/244246-Zaginęły-2-czarne-sunie-w-Dąbrowie-Góniczej-07-06-2013/page4 Dostałam fotki na pw , raczej nie.... Quote
ewu Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 (edited) Mam dobre wieści(tfu, tfu) Otóż byłam dzisiaj zrobić wizytę pa w Zabrzu. Pani urocza ,miła , samotna z dzieckiem-chciała adoptować pieska. Niestety za jakieś dwa lata planuje wyjazd do UK i uważała,że wyjedzie z psem i kotem.... Nie miała pojęcia ,że są rygorystyczne kwarantanny i brytole nie zgodzą się wynająć mieszkania jeśli ma się zwierzę... Bardzo się zmartwiła , kiedy to powiedziałam. Sama stwierdziła ,że nie może w takiej sytuacji adoptować żadnego psa. Jednak po długim przemyśleniu wpadłam na pomysł żeby Pani została BDT - no ze wsparciem w postaci karmy , czy weta bo to skromna osoba a dziecko jest specjalnej troski... Zadzwoniłam , zaproponowałam i usłyszałam :"tak , proszę , to cudowny pomysł ..." Zaraz wyślę umowę i fotki psiaków i wyciągamy jakąś maliznę z O. ........ Ufffffffff:) Edited June 12, 2013 by ewu Quote
missiaa Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 [quote name='ajw']A te 2 malutkie sunie, które są w O. to nie te z tego wątku może? Dąbrowa nie tak daleko... http://www.dogomania.pl/forum/threads/244246-Zaginęły-2-czarne-sunie-w-Dąbrowie-Góniczej-07-06-2013/page4 [quote name='ewu']Dostałam fotki na pw , raczej nie.... Te suczki które są w Olkuszu( o których pisałam) były tam zanim zaginęły te z Dąbrowy. Ale jak będziemy w Olk to sprawdzimy czy nie ma tych z Dąbrowy. Tylko nie wiem kiedy znowu tam pojedziemy. Quote
ajw Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 [quote name='missiaa']Te suczki które są w Olkuszu( o których pisałam) były tam zanim zaginęły te z Dąbrowy. Ale jak będziemy w Olk to sprawdzimy czy nie ma tych z Dąbrowy. Tylko nie wiem kiedy znowu tam pojedziemy.[/QUOTE] Czyli to nie one ... no trudno Ale super, że ewu ma tak dobre wieści o BDT:multi: Quote
zozola77 Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 ale fajowo i o Messim i o BDT..kolejnej bidzie sie uda :loveu: Quote
Nadziejka Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Trzymamy caly czas za Mesiego:iloveyou:i inne bidulenki Quote
MALWA Posted June 13, 2013 Author Posted June 13, 2013 [quote name='ewu']Mam dobre wieści(tfu, tfu) Otóż byłam dzisiaj zrobić wizytę pa w Zabrzu. Pani urocza ,miła , samotna z dzieckiem-chciała adoptować pieska. Niestety za jakieś dwa lata planuje wyjazd do UK i uważała,że wyjedzie z psem i kotem.... Nie miała pojęcia ,że są rygorystyczne kwarantanny i brytole nie zgodzą się wynająć mieszkania jeśli ma się zwierzę... Bardzo się zmartwiła , kiedy to powiedziałam. Sama stwierdziła ,że nie może w takiej sytuacji adoptować żadnego psa. Jednak po długim przemyśleniu wpadłam na pomysł żeby Pani została BDT - no ze wsparciem w postaci karmy , czy weta bo to skromna osoba a dziecko jest specjalnej troski... Zadzwoniłam , zaproponowałam i usłyszałam :"tak , proszę , to cudowny pomysł ..." Zaraz wyślę umowę i fotki psiaków i wyciągamy jakąś maliznę z O. ........ Ufffffffff:)[/QUOTE] Ewu - wspaniałe wieści. Dziękuje za mądry pomysł i szybką reakcję. Quote
MALWA Posted June 13, 2013 Author Posted June 13, 2013 Mam wpłaty z 12.06.13r. od: - farmerka63 - 30 zł, - Paulina M.X.P. - 25 zł, - JamniczaRodzina - 40 zł. Bardzo dziękuję za pieniądżki dla Messiego! Quote
MALWA Posted June 13, 2013 Author Posted June 13, 2013 Messi ma obecnie [FONT=Tahoma]618,41 zł.[/FONT] Quote
Recommended Posts