Mattilu Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 a jak można Mambę udostępniać na FB? bo jakby co to ja też mogę, choć nie wiem ile to daje. A ogłoszenia oczywiście Mamba już ma? Quote
jola_li Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Nutusia napisał(a):A cholera ją wie! Z bardzo uległego zrobiła sobie cel polowania, z mniej uległymi na razie funkcjonuje, ale jak jej się dzielenie się zabawką przestało podobać, od razu awantura. To nie jest pies, który nie toleruje innych - toleruje, ale na swoich warunkach i chyba do czasu... Myślę, że do większego i silniejszego by nie startowała... Moja Lili jest pierdoła, ale też do czasu i jak już dojdzie do kłótni, nie odpuści. Ale się porobiło :(.... Gościnnemu Nutusiowemu Towarzystwu Terapeutycznemu trafiła się trudna pacjentka :(.... Choć przyznać muszę, że już od dawna w kategoriach cudu przyjmowałam fakt, że kolejne tymczasowiczki tak szybko i bezkonfliktowo wkomponowały się w nowe środowisko. Oby jak najszybciej udało się znaleźć nowe miejsce dla czarnej dominatorki... Quote
Kejciu Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 [quote name='Mattilu']a jak można Mambę udostępniać na FB? bo jakby co to ja też mogę, choć nie wiem ile to daje. A ogłoszenia oczywiście Mamba już ma? Podaję link do jej albumu: https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.561624747201176.1073741827.324337217596598&type=1 Quote
Kejciu Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kcd Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 [quote name='Mattilu']a jak można Mambę udostępniać na FB? bo jakby co to ja też mogę, choć nie wiem ile to daje. A ogłoszenia oczywiście Mamba już ma? Można też wydarzenie: https://www.facebook.com/events/497011593686168/?fref=ts A przy okazji zareklamuję też inne moje wydarzenie, sterylkowe: https://www.facebook.com/events/522008634523590/?fref=ts ... no i nieśmiała prośba o udostępnienie/zaproszenie ludzisk.. :oops: bo cel szczytny... a meta nie tak daleko. No i w sumie nie wiadomo, czy którejś z nas kiedyś nie przyjdzie ze środków skorzystać... Quote
M&S Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Nutusia napisał(a):A cholera ją wie! Z bardzo uległego zrobiła sobie cel polowania, z mniej uległymi na razie funkcjonuje, ale jak jej się dzielenie się zabawką przestało podobać, od razu awantura. To nie jest pies, który nie toleruje innych - toleruje, ale na swoich warunkach i chyba do czasu... Myślę, że do większego i silniejszego by nie startowała... Moja Lili jest pierdoła, ale też do czasu i jak już dojdzie do kłótni, nie odpuści. Nie jest dobrze. Przydałoby się Mambie szkolenie, a najlepiej nowy dom. Quote
Poker Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Dopiero dzis tu zajrzałam.Oj, niefajnie. Z Lady tak mieliśmy.Też czarna. Pewnie nie będzie łatwo znaleźć DT bez psów, A jak ona do ludzi ? Quote
Kejciu Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Poker napisał(a):Dopiero dzis tu zajrzałam.Oj, niefajnie. Z Lady tak mieliśmy.Też czarna. Pewnie nie będzie łatwo znaleźć DT bez psów, A jak ona do ludzi ? Do ludzi jest ok - najpierw jest troszkę nieśmiała ale nie ma się co dziwić ona tyle ostatnio przeszła - została znaleziona, była w lecznicy kilka dni, później w DT skąd kazano ją zabrać i teraz u Nutusi...generalnie to bardzo sympatyczna suka ale podkreślamy powinna być jedynym psem w domu Quote
Kejciu Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Kejciu Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 I z samego rana melduję się u Mamby - czy ktoś mógłby i przygotować jakiś plakacik z krótkim opisem Mamby i danymi kontaktowymi? mam pomysła gdzie mogę powiesić takie ogłoszenia - mam kilka miejsc - czy ktoś może pomóc? mój mail [email protected] Quote
Nutusia Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Iwstar - dzięki za nowy banerek :) Wczoraj było już nieco lepiej... Gapcia nadal się boi, ale nie panikuje. Schodzi na podłogę, tyle, że stara się Mambie schodzić z drogi i trzyma się blisko mnie. No i nie wychodzi do ogrodu, jeśli Mamba jest na zewnątrz. Dziś rano siedziałam na fotelu i zakładałam skarpetki. Gapcia siedziała obok mnie, na podłodze. Przyszła Mamba i wyciągnęła do Gapci nos. Ponieważ dzieliły je moje nogi, wzięłam delikatnie Mambę za skórę na karku (na wszelki wypadek), ale pozwoliłam powąchać Gapcię. Zetknęły się nos w nos i nic się nie stało... Wczoraj wieczorem przyjechała Weronika - dziewczyna mojego Tomka. Weszli do domu i oczywiście Lili oszalała ze szczęścia, bo Weronikę kocha chyba jeszcze bardziej niż mnie ;) :) Mamba najpierw szczekała na obcych (czyli Tomka i Weronikę), potem podchodziła na głaski, ale powarkiwała. Lili się wiła z radości na fotelu, Weronika ją głaskała. Mamba podchodziła, trochę nieufnie, dała się delikatnie pogłaskać (choć Weronika miała stracha). Jak tylko powarkiwała - karciliśmy ją słownie. Dziś Tomek z Weroniką będą cały dzień w domu. Gdy wyjeżdżaliśmy jeszcze spali, więc wypuściliśmy nasze do ogrodu, a Mamba została w domu. Jak wstaną, zamkną Gapcię w naszej sypialni, a reszta niech się integruje. Największe zainteresowanie Mambą przejawia nasza niezastąpiona terapeutka, czyli Kreska i nawet się potrafią bawić dłuższą chwilę. Przy czym Kreska wspina się Mambie na kark - i dobrze, bo daje jej tym samym sygnał, że się nie boi. Z Lili spokój. Może się jakoś ułoży... Tylko jak Chmurka będzie miała przyjechać zrobi się problem. Ale do tego czasu mamy co najmniej 2 tygodnie... Aha - i wczoraj zastaliśmy dom w takim stanie, w jakim go zostawiliśmy. Nawet nie nasikała! To jest duuuży plus przy adopcji! :) Plakaty umie robić Ciocia Inka - już do niej napisałam maila... Quote
Kejciu Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Super - dzisiaj muszę to ogarnąć - ja umiem jakieś takie prymitywne zrobić ale jak nikt nie będzie mógł czasu to i takie zrobię bo tylko dzisiaj mam czas aby jeździć i rozwieszać gdzie się da :) Quote
Nutusia Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Inka dzisiaj raczej nie da rady (wysłałam Ci maila - doszedł?...) Quote
Ewa Marta Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 A czy jest możliwość dowiedzenia się, z jakiego powodu musiala zniknąć z tego pensjonatu? Rozważałabym na waszym miejscu oddanie jej w profesjonalne ręce na DT. Myślę tu np. o hotelu u Jamora. On radzi sobie z układaniem takich dominujących nad słabszymi zwierzakami. Miałam u niego Atosa, z którym szybko sobie poradził, choć psiak rzucał się i gryzł ludzi. Bardzo szkoda mi Gapci, którą znam i mam do niej wielką słabość. To musi być dla niej traumatyczne przeżycie:-( Szkoda też Mamby, która nie jest winna temu, że nikt jej w życiu nie ułożył i nie pokazał, jak ma się zachowywać:-( Quote
Nutusia Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Prawdy to się pewnie nigdy nie dowiemy. Ja mam teorię, że ona szczekała na ludzi. Bo szczeka na obcych, i to tak bardzo złowrogo. Skoro szczeka np. na mojego Tomka, choć on przecież pachnie naszym domem, a szczekanie powoduje nawet jego wyjście z pokoju, to tym bardziej szczekała, mając wokół ponad setkę pensjonariuszy, z których wielu zachowywało się pewnie dziwnie, jak to ludzie ułomni i upośledzeni... Nie zdecyduję się na hotel - nie ta liga finansowa :( Mamba jest łagodna do ludzi. Nie jest też typowym psim "kilerem". Powinna po prostu być jedynaczką i takiego domu dla niej szukamy. Gapcioszka dopieszczam jak mogę. A swoją drogą, pierwszego wieczoru to Gapcia wyskoczyła na Mambę z "pretensjami", bo leżała na fotelu, a Mamba podeszła ją powąchać. Gapcia też potrafi być zadziorna do psów. Np. gryzie Liluchę po tylnych łapach, gdy wracamy do domu i dosłownie przepędza spod bramy, żeby pierwsza do nas nie podbiegła. Sterroryzowała Lili tak, że ta nie wybiegnie za nią przez taras do ogrodu, tylko muszę ją wypuszczać drzwiami wejściowymi. Tak więc Gapcio nie jest wcale taki Gapcio. Po prostu trafiła kosa na kamień ;) Modlę się tylko, żeby nie było gorzej niż jest, a jakoś damy radę... Z Kreską jest bardzo OK, z Lili po tej jednej awanturze o zabawkę też już nie było zgrzytów. Lesio ją ignoruje albo warkoli pod stołem i Mamba go nie rusza. Na Helenkę nie zwraca uwagi. Ale i tak, cały czas mam ją na oku, a owo oko dookoła głowy :) Quote
Kejciu Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Nutusia napisał(a):Inka dzisiaj raczej nie da rady (wysłałam Ci maila - doszedł?...) Dostałam maila - już działam w przerwie w pracy z plakatem - jakosik może cosik ukleję :) Quote
Nutusia Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Tekst Ci przed chwilą wysłałam. Ja nie umiem krótko :( Quote
iwstar58 Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Kejciu, jak Ci idzie? Na szybko, coś takiego mogę podesłać w odp. rozdzielczości. Trochę za dużo tekstu, ale wszystko wydaje mi się istotne. Cieszę się, że sunia troszkę ,,łagodnieje''. Typowy nieokrzesany psiak. Trochę dyscypliny i Jamor zupełnie niepotrzebny. Psina nie jest jakimś wyzwaniem, choć jest kłopotliwa. Quote
inka33 Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Nutusia napisał(a):Inka dzisiaj raczej nie da rady No, niestety... szkoda, że od razu nie napisałaś, że to na dziś pilnie potrzeba, to bym się zmobilizowała jakoś... :sad: Quote
Nutusia Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Pisząc do Ciebie jeszcze o tym nie wiedziałam. Iwstar - DZIĘKI! :) Quote
Kejciu Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Plakat to nawet na wczoraj :) super!!!!dizękuję!!!!!!jest śliczny:) Quote
iwstar58 Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Poszło. Nie wiem jak Ci wygodniej, więc wysłałam jako jpg i pdf Quote
Kejciu Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 iwstar58 napisał(a):Poszło. Nie wiem jak Ci wygodniej, więc wysłałam jako jpg i pdf Własnie sobie przypomniałam ze mam gdzies takie jaskrawo zabarwione kartki do drukarki - będzie szukanko żeby było oczo-walące :):):) z km widoczne :D Quote
Gosiapk Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 kejciu napisał(a):Własnie sobie przypomniałam ze mam gdzies takie jaskrawo zabarwione kartki do drukarki - będzie szukanko żeby było oczo-walące :):):) z km widoczne :D :D oczowalące?! :roflt: Czyli oczoj... ne? ;) Quote
Nutusia Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 No tak - czarne musi być na czymś widocznym, bo samo w sobie mało widoczne jest ;) :) Quote
Recommended Posts