Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

1. czy ktoś dzwonił do joasi, żeby nie blokować jej soboty, bo rozumiem, że rezygnujemy z pierwotnego planu (zresztą ten drugi jest leprzy, im mniej pośredników tym lepiej dla Morgany)?

Nie, nawet nie ma jej numeru. Agatko mogłabys jej podziekować i odmówic wyjazd? :modla:

2. ponawiam prośbę o numer konta lub kont na jakie trzeba wpłacać pieniądze. Ja chętnie wykupię Morganę + na odpchlacz dla Lejli = łącznie mogę wysłać 40 zł

15 zł na wykup za Morgane Na AFN
Aga podaj proszę konto AFN

A o odpchlaczu dla Leili to ja nic nie wiem:razz:
Ja z Wrocławia i w Ostródzie mam tylko kilka upatrzonych kudłaczy. Właściciwe to 3 , ale juz się powoli robi tylko jeden :evil_lol:
Teraz bede miała zaprzyjaznione kudłacze w całej Polsce. Ijak im sie zwale na wkacje - rodzinie sie nie odmawia ..:diabloti:

3. rozumiem że Laluna przejmuje koordynację całości - i bardzo dobrze

JA tylko ułozyłam Plan Awaryjny. Ale kochane cioteczki musicie przejać pałeczkę w sobote od 15 bo bede poza zasiegiem netowym do Niedzieli późnym wieczorem. Ale GAmonia pomolestuje sms imiennieczce nie odmówi molestowania :eviltong:

4. przypominam że mogą być kłopoty z wyprowadzaniem psiny na spacer,
bądźcie czujni

Tez o tym wszystkich uprzedzam ;)

Lamia bedziesz miałą jakas obroze i smyczke dla małej?
TAk aby dodtarłą do Gamonia, potem GAmoń nam chyba cos pożyczy a Dorothy zabierz tez cos na wzór obrozy i smyczki

Dorothy do Moki dzwoniłam ale i tak wzieła wolne na poniedziałek wiec na kawe Cie zaprasza

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zapnijcie jej adresówkę odrazu do obroży...na wszelki wypadek (tfu tfu tfu...)...mimo, że ma chipa...ale chipa nie odczyta nikt na ulicy ;)

ok...Agata wpłać na konto AFN, ale zrób dopisek (Ostróda-Agata69...to ja już będe wiedziała, że 15 zł Morgana, 25 Lejla)...

Konto
ogólnodostępne na stronie

www.afn.pl

kontenerek koci będzie za mały naprawdę...chyba, że chcecie ją łyżką do butów upychać...a chyba nie o to chodzi....może jeszcze ktoś pożyczy większy...bo jednak bezpieczniej w kontenerku niż na sedalinie...

Posted

Myslę ,ze o ile ona jest lekliwa powinna dostac nie sedalin a hydroxizine w tabletkach aby była spokojniejsza .Nie moze cały czas byc mocno nieprzytomna ,ponieważ ja nie moge wykąpac przymulonego psa.
Poza tym o ile macie szelki to jest to bardziej bezpieczne niz obroza.O ile nie znajda sie to obroza musi byc bardzo scisle zapieta .Zwierzaki ze strachu udusza sie a beda chciały sie wyrwac z obrozy.
Musicie bardzo uwazac.
O ile Morgana bedzie bardzo strachliwa ja nie bede ryzykowała spaceru najwyzej zrobi siusiu na dywan .
Laluna o ile trserka chce zawitac na herbatke to zapraszam

Posted

Dorothy oczywiście wzięłam wolny poniedziałek zanim Laluna dała znać ,ze zastąpi mnie w opiece nad Morganą kto inny.Ale co tam,odżałowane;).Szkoda tylko ,że nie poznam tej suczki ,coś mi mówi ,że to będzie super panna.Wrażliwa i wymagająca delikatnej ręki po prostu.Trzymam kciuki za powodzenie całej akcji i przypominam, że jakby co, to jestem .

Posted

LALUNA napisał(a):
.... Lamia bedziesz miałą jakas obroze i smyczke dla małej?

Mam kocyki, Relanimal w syropie, obroże, szelki, symcze, kontenerek koci i męża do łapania Morgan w samochodzie :) co jeszcze mam wziąć?

Posted

Dorothy napisał(a):
Agata witamy w klubie mnie sie tez wydaje ze jak nie wkrocze i nie uporzadkuje od rana do wieczora to sie zawali.:evil_lol:
ale tu sie nie wtracam akurat mam... klopty rodzinne, pogrzeb.
:-(
dlatego dziekuje Lalunie za trzymanie reki na pulsie Morgany :-)
Aga moje dane na pw posylam, a wymiary moge opublikowac tutaj i tak nikt nie uwierzy:eviltong:

nr buta 37:evil_lol:

czy Laluna dzwonila do Moka1 zwolnic ja z urlopu w poniedzialek??
D

Proszę o pw z nr konta ,wyślę 50 zł

Posted

nie wiem Laluna zadecyduj gdzie te pieniadze na co jest zapotrzebowanie na transport dla Lamia czy gdzie?

zajrzalam i szok jaka organizacja kochane ciotki:multi:
jutro bede tylko rano
potem juz dlugo nie :-(
ale mam telefony w razie czego.

wypada ze bede sama jechala do Warszawy autem strasznie sie boje ze sie pogubie :-( jezdzac i szukajac Garncarza a potem gamonia a potem drogi powrotnej
:placz:

podly swiat, nikt nie chce ze mna jechac...

Posted

Przelałam 40 zł na AFN - wykup Morgany + dla Lejli. W tym miesiącu już nie zaglądam na dogo bo pójdę z torbami.
Myślę że zamiast kontenera można Morganie zorganizować jakieś odpowiedniego rozmiaru pudło np. po telewizorze. Dobrze je posklejać żeby się nie rozpadło, wyścielić jakimś kocykiem, można się nawet pokusić o wycięcie wejścia zamykanego jak w kontenerku.
ale przede wszystkim trzeba pamiętać żeby takie pudło lub kontener unieruchomić w samochodzie, żeby się nie przesuwało. Wiadomo w drodze przy gwałtownym hamowaniu pies może spaść i bardzo się przestraszyć, a to w przypadku M. mocno nie wskazane. Ona i tak będzie w stresie.

Kobiety, trzymam kciuki.

Posted

Agata69 napisał(a):
... Myślę że zamiast kontenera można Morganie zorganizować jakieś odpowiedniego rozmiaru pudło np. po telewizorze.

Pudło mam, mogę wziąć, co jeszcze?

Dorothy, a kiedy przyjeżdźasz do Wawy (przepraszam ale nie dam rady szukać w postach) i o której?

Posted

Dajcie spokoj z pudlami i klatkami. Wykąpcie a najlepiej ogolcie Morganę , bo Lamia i jej TZ bedą mieli ciezką droge z powodu fetorku. Mysle,ze Morgana bedzie siedziala cicho w samochodzie.Ja dam Lamii ,przescieradla na osloniecie foteli w samochodzie.Psu mozna podac leki na uspokojenie.

Posted

20 zł przed chwilą przelałam na AFN.Trzymam kciuki:thumbs::thumbs: za powodzenie akcji.Potwierdzam ,ze szelki sa konieczne,nie zapomnijcie też o piciu,chociaż ze stresu może niczego nie chcieć.Cieszę się niezmiernie ,że Morgan jedzie do Dorothy:multi:

Posted

Poker i Figa dzieki za pieniążki :calus:
Bardzo bym prosiła aby je przelać na konto Lami2, bo kobitka nam spadła z nieba :loveu:
Lamia2 podaj swoje konto, albo na priv albo tutaj, jak wolisz.
Agatko Tobie także dziekujemy za wykupienie Morgany i wspomożenie Dorothy.

Jeżeli ktoś moze jeszcze sypnąć groszem, to dalej ładnie prosimy

:modla:
Tym razem na konto Dorothy.

Musi zapłacić za bude i kojec dla Morgany. I troche przydałoby sie jeszcze na paliwko, bo Dorothy miała jechać pociągiem a ze wzgledu na Morgane pojedzie autkiem. A w domku musi urządzić dla Morgany nowy domek, byc moze na dłużej. Bo trzeba z sunią popracować aby kiedyś mogła wyjsć na spacer o tak

Do tego trzeba bedzie stworzyć jej bezpieczną przystań i domek na wyłącznosć, jej małe M2. Tym razem bez innych psów.

To wszystko tak na głowie postawione, ale Morgana juz zbyt długo siedziała w schronie. Te 6 lat nie kończącego się koszmaru. Trudno przewidzieć co siedzi w jej głowie. Ale trzeba ją wyrwać, bo nie może się odnaleźć w tym srodowisku. Nie może zaakceptować sowjego wyroku. Nikt z nas nie wie jaka była przed dostaniem się do schronu. Widać tylko ze jej świat się zawalił. Wiec jezeli jest szansa dac jej lepszy świat, bez strachów, bez fobii, trzeba spróbować. Teoretycznie prezcież nie jest jej źle. Ma jedzenie, nikt ją nie bije, ma budę. Ale ja dopadły wszystkie strachy, lęki które sprawiły ze popadła w depresję. Te kolejne dni, tygodnie, miesiace to będzie walka aby ją wyciągnąć z głebi siebie, aby wyszła na świat i przekonała się ze jest bezpieczna i jeszcze moze być pięknie. Nikt nie wie, ani ja ani Dorothy czy Morgana wyjdzie z tego, to 6 lat depresji, ale zrobimy wszystko aby jej pomóc przez to przejść.

A jeżeli wyjdzie z tego, to będzie tez Wasza zasługa bo bez Was nie mogłaby trafić do po nowe życie

Mam nadzieje ze Morgana za niedługo już bedzie inaczej wyglądać.

Posted

20 zł przed chwilą przelałam na AFN.Trzymam kciuki:thumbs::thumbs: za powodzenie akcji.

Aga czy te pieniazki mogą trafić do Lamii za podróż?
Podpowiedzcie bo taka zbiórke robie pierwszy raz.

Posted

Poker napisał(a):
czekałam,czekałam na numer konta prywatnego,aż w końcu przelałam na AFN,mam nadzieję,że wydobędziecie dla Morgan

Dzięki, wydobędziemy.;) Prawda Aga? Fakturka za paliwo moze byc? :razz:
Lamia wystawi na 20 zł, a do Figi juz wysyłam numer konta Lamii2 :loveu:

Posted

Dzisiaj mamy piątek. Jak tam Gamoń, Lamia psychicznie gotowe?
A i czy ja Wam jeszcze mówiłam? Ze wraz z podjeciem się przewiezienia i opieki nad Morganą musicie założyć zeszycik z obsrwacjami i kazda minutę z psem opisywać? :razz:
No wiecie, obserwacje, notatki, streszczenia i wszystko trzeba jeszcze przelać na dogo :diabloti:
A poważnie mówiac to jest bardzo ważne. Aby obserwowac sunie i wszystko notować. Mówic duzo i sokojnie, cały czas se gadajcie aby oswoiła sie z głosem. Opiszcie potem jej reakcje, czym się zainteresowała, czy chciała nawiazać kontakt z Wami, czy była zainteresowana otoczeniem.
Gamoń, jak sie uda to wykąp i obetnij. Wsadz ją do wanny, powinna tam być spokojna, obernij i wykąp. Oczywiscie jak dasz rade. A pudło kartonowe tez by się przydało, aby jej zrobić coś na kształt budy, schronienia. No i dywany pozdejmuj :eviltong:

Czy Wy tez się tak denerwujecie?:razz:

Posted

Z obcięciem nie bedzie łatwo. Dredy ,kołtuny są tak twarde.ze nożyczki nie chcą ciąć. Moze uda Wam sie pozyczyc maszynke do strzyzenia psow.
Smród utrzymuje sie długo ale nic to ,ja mam ruskie perfumy jak zleję Lamii auto nic nie poczują z zapachu Morgany. Czy w Ostrodzie nie ma psiego fryzjera ? U nas tez nie ma ,bo bym ją ogolila. Spróbujcie jutro ją wyprowadzić z klatki ,obłaskawić,poobserwowac.Jezeli będzie ok.zabiegi pielegnacyjne mozna wtedy zacząć.Jedna osoba to za malo !Weżcie kaganiec !

Posted

Dredy ,kołtuny są tak twarde.ze nożyczki nie chcą ciąć.

To bedzie ciać pod kołtunami. Między skóa a kołtunem jest normalny włos. Nie przejmujmy się o wyglad. A maszynka robi za duzo hałasu i zbytnio ją moze zestresowac. Lepiej nożyczkami sie pomęczyć.

Smród utrzymuje sie długo ale nic to ,ja mam ruskie perfumy jak zleję Lamii auto nic nie poczują z zapachu Morgany.

A potem jeszcze wogóle cos poczuje? :evil_lol: bo jakby miała stracić węch do końca życia to mogłaby nam nie wybaczyć ona albo mąż jak Lamia by ugotowała jakiś obiadek :lol:

Posted

Mala zmiana planow- moich!

Gamon czy mozliwy odbior Morgany w niedziele wieczorem?

moja kom 0693650666

od teraz juz nie bede miala dostepu do netu
postaram sie odnalezc na watku namiary gamonia i znalezc numer.

cala reszta bez zmian
D

Posted

A nie jedziesz do Garncarza?

LAmia przywozi Morgane w niedziele. Skontaktuj sie tez z Lamia. Moze okazac sie ze przerzucicie tylko Morgane z samochodu do samochodu.
Co się stało?

Posted

nic sie nie stalo ale jednak musze pojechac do tego Janowa, i w niedziele bede wracac, goscinnym samochodem, wiec wolalabym zeby jednak wykapano Morgane, facet sie zgodzil zeby zabrac psa, tylko jak zobaczy jakas kupke smierdzaca to nie wiem :-(
ale to jest szansa aby Morgana jechala prawie w moich ramionach tzn cala droge bede ja obserwowac i siedziec obok.
Natomiast poniedzialek moglabym pojechac pociagiem do Wawy z Klusiorem, wtedy osoba ktora tu zostaje te trzy dni z konmi bedzie w poniedzialek z Morgana, jest to kompetentna osoba, acz sprowadzona az z Krakowa.

A jesli nie to musze w poniedzialek brac auto i jechac autem.
D
ps o ktorej Lamia bedzie w Wawie?

Posted

ja swoje kołtuny ze schronu od razu do wanny wsadzałam i prałam.Obaj byli jak aniołki zaskoczeni sytuacją i chyba ze stresu,Czesałam po 4 godziny wycinając kołtuny,których absolutnie nie dałam rady rozczesać.Nie chciałam i oszpecać,bo po wycięciu kołtunów byliby prawie łysi.Wszystko znosili dzielnie.Gorzej jest teraz:mad: ,bo się czują pewnie we własnym domku :evil_lol:, a czesać się tez nie lubią,ale i tak ich kocham :loveu::loveu:Po praniu już nie śmierdzieli,za to w drodze ze schronu do domu,to żałowałam,że maski przeciwgazowej nie zabralismy :placz:.Trzymam kciuki:lol:

Posted

Tu sa namiary na Gamonia

W razie czego podaję adres W-wa ul.Juliana Bruna 34 m 46 wieżowiec przy stacji benzynowej róg Rakowieckiej i Wołowskiej naprzeciwko Kościoła
Telefon do mnie to 505078763

Do Lamii napisz