Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szukajcie noclegu, a ja się zapytam mamy, bo akurat w sobotę chyba idzie na wesele i może mogłabym spać u niej. Wtedy wzięłabym Morganę.
Czy ona będzie juz po metamorfozie?:cool3:

ale to 50% szans bo nie jestem pewna czy dobrze zapamiętałam datę.. no i czy mama się zgodzi, bo z "niespodziankami" nie wpuszcza mnie już do domu:mad:

Posted

Ja nie do końca Warszawa, ale mogę zaoferować nocleg, kąpiel i co tam trzeba - albo w oddzielnym, bardzo cichym pokoju albo w boksie wyłożonym słomą. Tyle że nie mam auta i nigdzie nie mogę po małą wyjechać ani nigdzie podwieźć.

Posted

Neris napisał(a):
Ja nie do końca Warszawa, ale mogę zaoferować nocleg, kąpiel i co tam trzeba - albo w oddzielnym, bardzo cichym pokoju albo w boksie wyłożonym słomą. Tyle że nie mam auta i nigdzie nie mogę po małą wyjechać ani nigdzie podwieźć.

No to jeszcze brakuje tylko jeden mały kroczek :lol:

Posted

Jo37 wie gdzie mieszkam. Mam w domu wyciszające krople SERENE-um dla nerwowych i zestresowanych psów. Nie wiem czy z Ostródy do Warszawy można jechać przez Pomiechówek nie nakładając dramatycznie drogi.

Posted

kochane ciotki!!!

tylko kto to wszystko zgra w tej Warszawie?

Najgorsze to jest to ze ja od jutra wieczorem nie bede miala dostepu do netu, dopiero w nocy z niedzieli na poniedzialek.

:placz:

Posted

Dorothy napisał(a):
kochane ciotki!!!

tylko kto to wszystko zgra w tej Warszawie?

Najgorsze to jest to ze ja od jutra wieczorem nie bede miala dostepu do netu, dopiero w nocy z niedzieli na poniedzialek.

:placz:

Dorothy podaj mi swój numer na priv i daj go Mocce ( Moka, Mocce, Moce jak to sie odmienia? :evil_lol: )

Chyba najlepiej byłoby u Gajowej skoro w samej Warszawce, to wtedy Moka łatwiej by mogła odebrać. Moka co Ty na to? :razz:

Kto był chętny ten transporterek pozyczyć? Warszawka?

Posted

No i wazne info. Osoba która weźmie Morgane na nocleg, musi pamietać ze trzeba uważać aby sunia nie dała dyla. Czyli wszelka ostrożnosć przy wyprowadzaniu na siku, trzeba też załozyc ze Morgana nie umie na smyczy chodzić, nie chce się wysikać przy człowieku, albo na smyczy. Nasza Ostródcka Pola cały dzien i noc trzymała bo jej nie leżało na smyczy. Dopiero na drugi dzień na ogródku, jak sie ją pusciło, poszła w ustronne miejsce. Ale ona trzymała sie czlowieka i sie do niego garnęła. Z mOrgana moze być inaczej a i na smyczy trzeba ją zapiać ciasno aby się nie wywineła.
Tutaj trzeba bedzie przemyśleć na ile można ją wypuscić gdzieś na ogródek o ile takowy jest, no i napewno nie luzem, tylko jakas długa linka, tylko aby jej nie przegryzła.

Posted

Najlepiej obroża plus szelki(wypróbowane na La Negrze)jeszcze raz przypominam w niedziele późnym popołudniem mogę przyjąć Morganę na kąpiel i nocleg.Błagam dajcie mi znać SMS czy mam brać wolny poniedziałek czy nie!!!!(to dla mnie oznacza konieczność odpracowania dyżuru z nawiązką w niedzielę plus noc i lekko zszarganą opinię)Zrobię to z radością o ile mamy pewność ,ze Morgana do mnie dotrze .,a Dorothy w poniedziałek zjawi sie po nią u mnie.Za chwilę odpadam od komputera.proszę o sms lub tel601 95 41 02

Posted

Moka a dasz sobie rade z wyprowadzaniem?
Masz jakis ogródeczek, czy cos takiego?
JAk widzisz Morgane u siebie i kiedy bys mogła ją odebrać w niedziele? POdaj jakas godzine

Posted

gamoń napisał(a):
Transporterek -na kilka dni moge uzyczyc .Jest troszeczke większy niz dla kici.Nie wiem wprawdzie czy nie bedzie za mały.Niestety nie mogę go ofiarowac ,ponieważ Rybon36 -nasza kochana dogomaniaczka mi nogi z d.... powyrywa jak jej nie oddam.;)
W razie czego moge sunię z dogomaniaczką ,która ja bedzie wiozła przenocowac.;)

Moze i nie widzę, ale jeszcze pamietam :diabloti:
Gamoń czy dasz rade pożyczyć kontenerek?
Tu jeszcze cos było o noclegu, ale jednym okiem to ja dużo nie dowidze:razz:
Moze Gamoń by mi pomogła i coś napisała wiecej czy oferta aktualna.:evil_lol:

Posted

moka1 napisał(a):
Nie mogę jej odebrać !to odpada! mogę ja PRZYJĄĆ!mam ogródek.

Moka ale czy z Warszawy z tego noclegu, mogąłbyś ja odebrac.
A jak nie to czy Gajowa albo inna osoba mogłaby ja zawiexć do Moki.

Kochane cioteczki, trzeba to ustalić do jutra, zanim Dorothy nam zniknie z łącza.

Posted

To wkoncu sunia ma ten transport,czy nie? bo ja jakos nic z tego nie moge pojac? ktos moze,a ktos nie moze?! Ja pisalam,ze moglabym zaoferowac transport w poniedzialek,ale skoro nikt sie nie odezwal,to uwazam sprawe za nieaktualna,czy tak???

Posted

czoko123 napisał(a):
To wkoncu sunia ma ten transport,czy nie? bo ja jakos nic z tego nie moge pojac? ktos moze,a ktos nie moze?! Ja pisalam,ze moglabym zaoferowac transport w poniedzialek,ale skoro nikt sie nie odezwal,to uwazam sprawe za nieaktualna,czy tak???

Czoko to też byłoby super. Narazie omawiamy różne plany co kto moze i wybierzemy najlepszy.
Powiedz kiedy bys mogał ja przywieżć w poniedziałek. Kto jedzie i czym i w jakich godzinach.
To też byłaby dobra wersja, jak nawet nie najlepsza.

Posted

ja odbiore sunie napewno od Moka1 chocbym miala isc na piechote i polec. Dojde duchem.:razz:
A tak serio organizujcie sie blagam, ja juz postanowilam do tej Warszawy jade i kropka,
i odbiore Moka1 slowo, nie miej stracha ze z nia zostaniesz.
jutro do poludnia powinnam zajrzec jeszcze na dogo ..

W razie czego Laluna posylam Ci tel.

Posted

transporterke większy niż dla kici....

o ile większy? :)
transporterek taki jak dla foksterierki jest za mały dla Morgany....nalezy tez pamiętać , że w domach "przejściowych" ona będzie chciała się w nim chować (spać, siedziec itd...)...

żeby na miejscu w Ostródzie się nie okazało, że transporterek jest za mały...i co wtedy?...

Posted

TRansporterek wymierzymy, spoko, tylko niech Gamoń sie odezwie.
Aga czy mogłabyś ewentualnie powiedziec jaki powinien być? TAm są rozmiaróki.

Posted

Czoko z tego co ja rozumiem to Dorothy w poniedziałek będzie w wa-wie u lekarza i wracając ma zabrać ode mnie wstępnie odkąpaną Morganeę.Nie wiem o której.Poniedziałkowy transport byłby super pod warunkiem ,ze dotrzesz do mnie przed południem tak ,zebym zdążyła sunie przygotować dla spieszącej sie pewnie do domu Dorothy.
Dziewczyny nie róbmy paniki.w tym chaotycznym pośpiechu jeszcze coś spiep...Dorothy ma mój nr. ja jej ,jakies jeszcze są tu na forum.dogadamy się.Najważniejsze to ustalić kto i kiedy zabiera Morganę z Ostródy.

Ja mogę Przyjąć ją u siebie na Powiślu w niedzielę po 17 i oddać bezpośrednio wracającej od lek Dorothy.
Nie moge po nia nigdzie pojechac ,nawet trzy ulice dalej bo NIE MAM CZYM W TEJ CHWILI ,nie mam kontenerka .

Posted

Czoko odezwij sie jeszcze bo nie wiem skąd będziesz jechała.Pomysł transportu poniedziałkowego jest super o ile wyrobisz sie raniutko.Wezę ten cholerny wolny dzień ,pozbędę się z domu całej czeredy i spokojnie doprowadzę Morganę do porządku ,oszczędzając nerwy moich kotów i całej reszty.Podoba mi sie .Oby wyszło.I potwierdź proszę ,ze dasz radę .Aga o której otwieracie schronisko?Dorothy na która szykować obiadek? Lubisz pomidorową czy rosołek wolisz?

Posted

LALUNA napisał(a):
TRansporterek wymierzymy, spoko, tylko niech Gamoń sie odezwie.
Aga czy mogłabyś ewentualnie powiedziec jaki powinien być? TAm są rozmiaróki.

niestety nie znam się na tym zupełnie...
wiem tylko, że pytałam czy transporterek AFN by pasował (kupywany był do transprtu foksi) i Ewa mówiła, że niestety za mały...dlatego wiem...

Posted

Tu sa transportery z podanymi wymiarami.
http://animalia.pl/sklep.php?kat=155&p=2

Okresl jaki minimalny, albo niech kierowniczka powie.

Teraz zostaje sprawa transportu Ostróda - Warszawa.
Jak dla mnie najlepiej byłoby aby ktoś po drodze ją zabrał, bo wtedy byłoby taniej. A narazie kasy za dużo nie ma a i Dorothy cos musi mieć bo musi jechać autkiem, zamiast pociągiem.
O ile Morgana zostanie zabrana autkiem to pewnie trzeba bedzie liczyć około 200 zł za sam transport z Ostródy do Warszawy.

Czoko daj swoją propozycje.

Posted

muszę już spadać.czekam na ewent.tel.zajrzę tu dopiero jutro późnym wieczorem a o świcie tylko rzucę okiem czy brać ten wolny poniedź.czy nie.
Jestem dobrej myśli.