Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=fixedsys][FONT=arial narrow]Rollo
[/FONT]
8.04.2013- ADOPTOWANY
[/FONT][FONT=times new roman]Mam na imię Rollo. Jestem malutki, śliczny, grzeczny. Sama słodycz, prawda ? Potrafię świetnie chodzić na smyczy, dogaduję się z każdym psem i mruczkiem. Mówią, że jestem idealny, wiesz ? Ale.. Teraz napiszę coś.. Jeszcze jedno.. Choć nie chcę, Boże tak strasznie nie chcę tego pisać. Wiem, że jak to przeczytasz - nie dasz mi szansy. To takie smutne.. NIKT nie da mi szansy. Mam.. Ja.. Ja mam 12 lat. Wykrztusiłem to wreszcie.... Proszę nie odchodź! Ale zaraz, co ja szczekam ? Przecież ja wiem, że odejdziesz. Całe moje psie życie ktoś odchodził. Wszyscy ludzie odchodzą. Nikt mi nie został. Ale wiesz co ? Tak strasznie łatwo jest stwierdzić, że "za stary", "ma jakąś taką dziwną mordkę", "pewnie nie długo pożyje" i pójść dalej. Wy ludzie jesteście w tym najlepsi. Wiesz ile razy to słyszałem ?! Dwanaście, pięćset pięćdziesiąt a może trzy tysiące ? Wytrzymałbyś ? NIE... Ja też nie wytrzymuję. Już nawet leżę sobie cichutko, żeby , jak odejdę, nikt nie zauważył. Tak się stanie. Ja.. Ja nie mam nadziei ale jednak w tej małej główce ciągle słyszę "to ten, proszę, weźmy tego! jest taki piękny! nigdy go nie zostawimy!" Ciągle podnoszę łebek i jak zwykle okazuje się, że to nie do mnie. Nawet nie wychodzę z boksu. Próbuję wygryźć z moich myśli tę jedną jedyną, że może ktoś uroni nade mną jedną łzę, zacznie współczuć, weźmie ze sobą ? Całe moje ciałko krzyczy : TO NIE MOŻLIWE, LUDZIE NIE CHCĄ TAKICH JAK TY. Czy Ty dałbyś radę tak żyć ?![/FONT]
[FONT=times new roman]
[/FONT]

Rollo na swój domek i rodzinę czeka w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Opolu. Codziennie od 11-17:30!Pomóżmy mu odzyskać wiarę w człowieka! Pomóżmy mu znaleźć nowy dom!

WYDARZENIE NA FB, ZAPRASZAMY: http://www.facebook.com/events/568982596460073/?ref=3

Edited by Ewelinaaa
  • Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[FONT=times new roman]Straciłem swoją rodzinę,i straciłem dom[/FONT]

[FONT=times new roman]Niedobrzy ludzie przegonili mnie stąd
Wypchnęli za drzwi , kazali iść
Między nami zerwała się już miłości nić.

Popatrzyłem na nich ostatni raz
Zrozumiałem wtedy,że na mnie już czas
Odwróciłem się i zacząłem iść
Za sobą usłyszałem trzask zamykanych drzwi

Szedłem kilka dni i kilka nocy
U obcych ludzi szukałem pomocy
Nie znalazłem u nich niczego dobrego
Sam krzyk i odpychanie psa bezdomnego!

Dlaczego ludzie są tacy źli?
Dlaczego nie chcieli wtedy pomóc mi?
Dlaczego zostałem całkiem sam?
Jedno na pewno wiem , nie wrócę już tam!

Znalazłem się w schronisku, nie wiedziałem jak tu żyć.
Wolałem się położyć i pod kołdrą skryć
Nie chciałem poznawać żadnego człowieka
Wiedziałem,że żaden z nich już na mnie nie czeka

Kiedyś przyjdzie do mnie taki dzień
Kiedy zapadnę w najdłuższy sen
Będę śnił o ludziach i wspaniałym domu
[/FONT]

[FONT=times new roman]Gdzie nikt starego psa nie wyrzuci lub nie odda nikomu![/FONT]

Edited by Ewelinaaa
Posted (edited)

[FONT=lucida grande]Kiedy szczęśliwie zamerda mój ogon?[/FONT]
[FONT=lucida grande]Kiedy na spacer pójdę z Tobą?[/FONT]
[FONT=lucida grande]Kiedy miłością obdarzę Cię? [/FONT]
[FONT=lucida grande]Kiedy, bo długo czekać nie będę.[/FONT]

[FONT=lucida grande]Czekam aż serce mocniej zabije
Czekam na dom w którym lat dożyję
Czekam na piękne i spełnione sny
Czekam na cud, którym będziesz TY![/FONT]

Edited by Ewelinaaa
Posted

Zaglądam do staruszka :)
Czy oprócz wydarzenia na fb ma jakieś ogłoszenia ?
Czasami zgłaszają się ludzie z ogłoszeń do staruszków właśnie. Choć takich ludzi jest garstka zaledwie.

Posted

ja tez sie melduje z zaproszenia.
domku dac nei moge ale bede zagaldac i podnosic watek.
tez mysle ze ogloszenia moga pomoc.
w sumie 12 lat dla malego pieska to nie tak duzo...ma jeszcze jakies 6 lat zycia przed soba..

Posted

Rollo ma ogłoszenia, niedawno były robione :) Wydarzenie i na fb i na dogo są. Musimy się spieszyć.
Psiak leży zrezygnowany w swoim boksie, nie wychodzi do ludzi, nie pokazuje się , nie zaszczeka, nic...
Na co czeka, leżąc z mordką pod kołderką...? :(

Posted

Przykre jest to,że Rollo nie chce wystawić nawet czarnego noska zza łóżeczka. Gdy przychodzi do niego człowiek, wtedy pojawia się iskierka w jego oczach, przyspiesza bicie serca i uszy stają do góry. Cieszy się.

Jeśli nikt do niego nie przychodzi, jeśli nie ma nikogo w jego pobliżu , on nie widzi już dla siebie żadnej szansy...

Posted

[quote name='Ewelinaaa']Przykre jest to,że Rollo nie chce wystawić nawet czarnego noska zza łóżeczka. Gdy przychodzi do niego człowiek, wtedy pojawia się iskierka w jego oczach, przyspiesza bicie serca i uszy stają do góry. Cieszy się.

Jeśli nikt do niego nie przychodzi, jeśli nie ma nikogo w jego pobliżu , on nie widzi już dla siebie żadnej szansy...[/QUOTE]

Może to też zima tak na niego działa....kurcze ja to zawsze nad takimi psiakami ubolewam...bo one w domu są bezproblemowe zupełnie a się marnują gdzieś zapominane....

Posted

Piękny psiak i smutna historia. Niestety takich jak on jest na pęczki - ale jego plusem jest to, że jak na moje to wyjątkowo urodziwy staruszek.
Długo jest już w schronie? Ma jakiegoś wolontariusza co mu pomaga? Ważne, żeby go rozweselić...

Posted

[quote name='Martuchny']Piękny psiak i smutna historia. Niestety takich jak on jest na pęczki - ale jego plusem jest to, że jak na moje to wyjątkowo urodziwy staruszek.
Długo jest już w schronie? Ma jakiegoś wolontariusza co mu pomaga? Ważne, żeby go rozweselić...[/QUOTE]

Jestem ja! Gdy tylko przyjeżdżam do schroniska, zabieram na spacer :) Dopieszczam, dokarmiam i tak dalej. :)

Dokładnie to nie wiem od jak dawna przebywa w schronisku, ale kilka miesięcy na pewno.

Posted

[quote name='Maciek777']Piękny on!:roll:
Jeśli nie dom to może chociaż hotel? Choćby nawet do końca:( To nie reklama - urzekł mnie ten pyszczek...[/QUOTE]

Maciek777 z hoteliku zrezygnujemy, bo warunki schroniskowe w Opolu są bardzo dobre. Jedynym problemem jest to,że potrzebujemy najlepiej stałego domku lub tymczasowego. Rollo musi jak najczęściej przebywać z człowiekiem, bo to daje mu szczęście, pojawia się malutka iskierka w jego oczach. Wtedy czuje,że odżywa...
Jeśli nikogo nie ma, chowa się i nie wychodzi...

Posted

[quote name='sonia1974']Jestem na zaproszenie , niestety pomóc nie mogę ale zostanę z Wami[/QUOTE]

Super :) Zapraszamy częściej. I prosimy również o pomoc w rozsyłaniu Rolla. Czy to tutaj na dogomanii czy na fb.. :)

Posted

[quote name='Ewelinaaa']Maciek777 z hoteliku zrezygnujemy, bo warunki schroniskowe w Opolu są bardzo dobre. Jedynym problemem jest to,że potrzebujemy najlepiej stałego domku lub tymczasowego. Rollo musi jak najczęściej przebywać z człowiekiem, bo to daje mu szczęście, pojawia się malutka iskierka w jego oczach. Wtedy czuje,że odżywa...
Jeśli nikogo nie ma, chowa się i nie wychodzi...[/QUOTE]
Skoro są tam dobre warunki to się bardzo cieszę:)
Niestety ja mu DT czy DS dać nie mogę. Piąty pies to przesada;) Jednak będę tu zaglądał z nadzieją, że coś się znalazło:)