Ewelinaaa Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 (edited) [FONT=fixedsys][FONT=arial narrow]Rollo [/FONT]8.04.2013- ADOPTOWANY [/FONT][FONT=times new roman]Mam na imię Rollo. Jestem malutki, śliczny, grzeczny. Sama słodycz, prawda ? Potrafię świetnie chodzić na smyczy, dogaduję się z każdym psem i mruczkiem. Mówią, że jestem idealny, wiesz ? Ale.. Teraz napiszę coś.. Jeszcze jedno.. Choć nie chcę, Boże tak strasznie nie chcę tego pisać. Wiem, że jak to przeczytasz - nie dasz mi szansy. To takie smutne.. NIKT nie da mi szansy. Mam.. Ja.. Ja mam 12 lat. Wykrztusiłem to wreszcie.... Proszę nie odchodź! Ale zaraz, co ja szczekam ? Przecież ja wiem, że odejdziesz. Całe moje psie życie ktoś odchodził. Wszyscy ludzie odchodzą. Nikt mi nie został. Ale wiesz co ? Tak strasznie łatwo jest stwierdzić, że "za stary", "ma jakąś taką dziwną mordkę", "pewnie nie długo pożyje" i pójść dalej. Wy ludzie jesteście w tym najlepsi. Wiesz ile razy to słyszałem ?! Dwanaście, pięćset pięćdziesiąt a może trzy tysiące ? Wytrzymałbyś ? NIE... Ja też nie wytrzymuję. Już nawet leżę sobie cichutko, żeby , jak odejdę, nikt nie zauważył. Tak się stanie. Ja.. Ja nie mam nadziei ale jednak w tej małej główce ciągle słyszę "to ten, proszę, weźmy tego! jest taki piękny! nigdy go nie zostawimy!" Ciągle podnoszę łebek i jak zwykle okazuje się, że to nie do mnie. Nawet nie wychodzę z boksu. Próbuję wygryźć z moich myśli tę jedną jedyną, że może ktoś uroni nade mną jedną łzę, zacznie współczuć, weźmie ze sobą ? Całe moje ciałko krzyczy : TO NIE MOŻLIWE, LUDZIE NIE CHCĄ TAKICH JAK TY. Czy Ty dałbyś radę tak żyć ?![/FONT] [FONT=times new roman] [/FONT] Rollo na swój domek i rodzinę czeka w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Opolu. Codziennie od 11-17:30!Pomóżmy mu odzyskać wiarę w człowieka! Pomóżmy mu znaleźć nowy dom! WYDARZENIE NA FB, ZAPRASZAMY: http://www.facebook.com/events/568982596460073/?ref=3 Edited April 8, 2013 by Ewelinaaa Quote
Ewelinaaa Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 (edited) [FONT=times new roman]Straciłem swoją rodzinę,i straciłem dom[/FONT] [FONT=times new roman]Niedobrzy ludzie przegonili mnie stąd Wypchnęli za drzwi , kazali iść Między nami zerwała się już miłości nić. Popatrzyłem na nich ostatni raz Zrozumiałem wtedy,że na mnie już czas Odwróciłem się i zacząłem iść Za sobą usłyszałem trzask zamykanych drzwi Szedłem kilka dni i kilka nocy U obcych ludzi szukałem pomocy Nie znalazłem u nich niczego dobrego Sam krzyk i odpychanie psa bezdomnego! Dlaczego ludzie są tacy źli? Dlaczego nie chcieli wtedy pomóc mi? Dlaczego zostałem całkiem sam? Jedno na pewno wiem , nie wrócę już tam! Znalazłem się w schronisku, nie wiedziałem jak tu żyć. Wolałem się położyć i pod kołdrą skryć Nie chciałem poznawać żadnego człowieka Wiedziałem,że żaden z nich już na mnie nie czeka Kiedyś przyjdzie do mnie taki dzień Kiedy zapadnę w najdłuższy sen Będę śnił o ludziach i wspaniałym domu[/FONT] [FONT=times new roman]Gdzie nikt starego psa nie wyrzuci lub nie odda nikomu![/FONT] Edited March 30, 2013 by Ewelinaaa Quote
Ewelinaaa Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 (edited) [FONT=lucida grande]Kiedy szczęśliwie zamerda mój ogon?[/FONT] [FONT=lucida grande]Kiedy na spacer pójdę z Tobą?[/FONT] [FONT=lucida grande]Kiedy miłością obdarzę Cię? [/FONT] [FONT=lucida grande]Kiedy, bo długo czekać nie będę.[/FONT] [FONT=lucida grande]Czekam aż serce mocniej zabije Czekam na dom w którym lat dożyję Czekam na piękne i spełnione sny Czekam na cud, którym będziesz TY![/FONT] Edited April 1, 2013 by Ewelinaaa Quote
omnia Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Rollo hop do góry! na szczęście. na pokochanie! taki słodki psiak musi znaleźć swojego człowieka:)) Quote
malagos Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Fajny ten psiaczek..... Taki smutasek, ehhhh... Quote
Toska1 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Cudny Rollo :) w górę , niech go będzie widać !!! Quote
Hope2 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Ewelinaaa-dzięki za zaproszenie :) Będę zaglądać... Quote
Mazowszanka13 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Zaglądam do staruszka :) Czy oprócz wydarzenia na fb ma jakieś ogłoszenia ? Czasami zgłaszają się ludzie z ogłoszeń do staruszków właśnie. Choć takich ludzi jest garstka zaledwie. Quote
Aryste Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 ja tez sie melduje z zaproszenia. domku dac nei moge ale bede zagaldac i podnosic watek. tez mysle ze ogloszenia moga pomoc. w sumie 12 lat dla malego pieska to nie tak duzo...ma jeszcze jakies 6 lat zycia przed soba.. Quote
zerojeden Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 I ja się melduję i na razie tylko tyle mogę... Quote
Ewelinaaa Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 Rollo ma ogłoszenia, niedawno były robione :) Wydarzenie i na fb i na dogo są. Musimy się spieszyć. Psiak leży zrezygnowany w swoim boksie, nie wychodzi do ludzi, nie pokazuje się , nie zaszczeka, nic... Na co czeka, leżąc z mordką pod kołderką...? :( Quote
Justa i zwierzaki Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Taki ładny piesio , wyć sie chce :( ile on jeszcze ma życia , może 5 może i mniej i czemu nikt nie che mu dać szansy na normalne życie :(:(:( czy ma odejść nie kochany :(:(:( Quote
Ewelinaaa Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 Przykre jest to,że Rollo nie chce wystawić nawet czarnego noska zza łóżeczka. Gdy przychodzi do niego człowiek, wtedy pojawia się iskierka w jego oczach, przyspiesza bicie serca i uszy stają do góry. Cieszy się. Jeśli nikt do niego nie przychodzi, jeśli nie ma nikogo w jego pobliżu , on nie widzi już dla siebie żadnej szansy... Quote
zerojeden Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='Ewelinaaa']Przykre jest to,że Rollo nie chce wystawić nawet czarnego noska zza łóżeczka. Gdy przychodzi do niego człowiek, wtedy pojawia się iskierka w jego oczach, przyspiesza bicie serca i uszy stają do góry. Cieszy się. Jeśli nikt do niego nie przychodzi, jeśli nie ma nikogo w jego pobliżu , on nie widzi już dla siebie żadnej szansy...[/QUOTE] Może to też zima tak na niego działa....kurcze ja to zawsze nad takimi psiakami ubolewam...bo one w domu są bezproblemowe zupełnie a się marnują gdzieś zapominane.... Quote
paula_t Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 zapisuję biedaczka, jutro wrócę do niego na pewno :( Quote
Martuchny Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Piękny psiak i smutna historia. Niestety takich jak on jest na pęczki - ale jego plusem jest to, że jak na moje to wyjątkowo urodziwy staruszek. Długo jest już w schronie? Ma jakiegoś wolontariusza co mu pomaga? Ważne, żeby go rozweselić... Quote
Maciek777 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Piękny on!:roll: Jeśli nie dom to może chociaż hotel? Choćby nawet do końca:( To nie reklama - urzekł mnie ten pyszczek... Quote
Ewelinaaa Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 [quote name='Martuchny']Piękny psiak i smutna historia. Niestety takich jak on jest na pęczki - ale jego plusem jest to, że jak na moje to wyjątkowo urodziwy staruszek. Długo jest już w schronie? Ma jakiegoś wolontariusza co mu pomaga? Ważne, żeby go rozweselić...[/QUOTE] Jestem ja! Gdy tylko przyjeżdżam do schroniska, zabieram na spacer :) Dopieszczam, dokarmiam i tak dalej. :) Dokładnie to nie wiem od jak dawna przebywa w schronisku, ale kilka miesięcy na pewno. Quote
Ewelinaaa Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 [quote name='Maciek777']Piękny on!:roll: Jeśli nie dom to może chociaż hotel? Choćby nawet do końca:( To nie reklama - urzekł mnie ten pyszczek...[/QUOTE] Maciek777 z hoteliku zrezygnujemy, bo warunki schroniskowe w Opolu są bardzo dobre. Jedynym problemem jest to,że potrzebujemy najlepiej stałego domku lub tymczasowego. Rollo musi jak najczęściej przebywać z człowiekiem, bo to daje mu szczęście, pojawia się malutka iskierka w jego oczach. Wtedy czuje,że odżywa... Jeśli nikogo nie ma, chowa się i nie wychodzi... Quote
sonia1974 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Jestem na zaproszenie , niestety pomóc nie mogę ale zostanę z Wami Quote
Ewelinaaa Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 [quote name='sonia1974']Jestem na zaproszenie , niestety pomóc nie mogę ale zostanę z Wami[/QUOTE] Super :) Zapraszamy częściej. I prosimy również o pomoc w rozsyłaniu Rolla. Czy to tutaj na dogomanii czy na fb.. :) Quote
Maciek777 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='Ewelinaaa']Maciek777 z hoteliku zrezygnujemy, bo warunki schroniskowe w Opolu są bardzo dobre. Jedynym problemem jest to,że potrzebujemy najlepiej stałego domku lub tymczasowego. Rollo musi jak najczęściej przebywać z człowiekiem, bo to daje mu szczęście, pojawia się malutka iskierka w jego oczach. Wtedy czuje,że odżywa... Jeśli nikogo nie ma, chowa się i nie wychodzi...[/QUOTE] Skoro są tam dobre warunki to się bardzo cieszę:) Niestety ja mu DT czy DS dać nie mogę. Piąty pies to przesada;) Jednak będę tu zaglądał z nadzieją, że coś się znalazło:) Quote
Recommended Posts