pinczerka_i_Gizmo Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Tutaj link do wydarzenia facebook, do którego link podany był na wątku Murki: https://www.facebook.com/events/1432154430401584/?source=1 Ja mogę powysyłać informacje do w/w, ale najwcześniej końcem zbliżającego się tygodnia. Mam nadzieje, że to nie będzie potrzebne i Aza do tego czasu się znajdzie... :( Quote
Tola Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Tutaj link do wydarzenia facebook, do którego link podany był na wątku Murki: https://www.facebook.com/events/1432154430401584/?source=1 Ja mogę powysyłać informacje do w/w, ale najwcześniej końcem zbliżającego się tygodnia. Mam nadzieje, że to nie będzie potrzebne i Aza do tego czasu się znajdzie... :( Będę wdzięczna. Nikt tam na razie nie zagląda:( Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 (edited) Nie wiem kto zakładał wydarzenie ale sugerowałabym zmianę lokalizacji ogółem na Lublin bo Aza się przemieszcza... :( I tak jak mówiłam - zmianę terminu wydarzenia np. na sierpień - wtedy wszyscy uczestnicy otrzymują wszystkie informacje na bieżąco. Sunia będzie głodna, do kogoś będzie musiała podejść - smycz mimo, że napawa nas strachem, daje tez dużo nadziei, że ktoś nadepnie, złapie i zawiezie Azę do najbliższej lecznicy, czy schroniska :( Czy psiaki z okolicy są wywożone tylko do lubelskiego schroniska czy również do dalszych miejscowości? Warto też zorientować się jakie służby zajmują się zwierzakami przy drogach - wiem, że to brzmi strasznie, ale gdyby coś (tfu, tfu... :( ) to też dadzą informację... Na Śląsku na przykład zajmuje się tym Straż Miejska. Jeżeli funkcjonuje u Was ktoś taki jak hycel to również można poszukać dojścia, jeżeli dostaniecie pewny sygnał o suni to taki hycel dysponując odpowiednim sprzętem i doświadczeniem (oczywiście za zapłatą) jest w stanie pojechać na miejsce i złapać psa. Ale nie wszędzie funkcjonuje ktoś taki. Wysłałam zaproszenia na wątek do osób z Lublina, które pokazała mi wyszukiwarka na Dogo. Przepraszam, że moje wywody brzmią trochę jak pouczenie - ale na odległość tylko tyle mogę... :( Edited June 22, 2014 by pinczerka_i_Gizmo Quote
Elisabeta Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Niedawno została złapana Martusia, która uciekła dzień po adopcji z nowego domu. Biegała 3 miesiące po dzielnicy Ligota w Katowicach. Codziennie były łapanki i niestety... Dopiero przyjechał Jamor i sunię złapał. Biedna Aza. Quote
JamniczaRodzina. Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Pinczerko ja założyłam date już wcześniej zmieniłam tekst przepisałam z ogłoszenia Murki ale juz zmieniłam na Lublin. Quote
Havanka Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 W Dzisiejszym Dzienniku Wschodnim, też nie wydrukowali ogłoszenia. Ponowiłam prośbę do Redakcji. Quote
malagos Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 A czy jest możliwe, ze sunia wraca do Murki, czy to daleko? Quote
as_ko Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Udostępniłam wydarzenie na fb i napisałam na wątku Nowodworskim, bo jeśli widziana była już w Niemcach to schronisko lubelskie (odławiają psy tylko z terenu miasta) już nic nie poradzi tylko ewentualnie Nowodwór. Z tym że Niemce są z 15km od centrum Lublina, to tak na prawdę teraz może być już np. w Lubartowie albo pobliskich miejscowościach. Havanka napisał(a):W Dzisiejszym Dzienniku Wschodnim, też nie wydrukowali ogłoszenia. Ponowiłam prośbę do Redakcji. Można jeszcze powiadomić mmLublin może szybciej zamieszczą. malagos napisał(a):A czy jest możliwe, ze sunia wraca do Murki, czy to daleko? Niestety nie, kieruje się w całkiem innym kierunku. Quote
Tola Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 (edited) Dzwoniłam dzisiaj do MM Lublin - wysłałam info i zdjęcie Azy - to będzie prawdopodobnie płatne ogłoszenie Pani podała mi tez ten numer na ogłoszenia bezpłatne, ale nikt nie odbiera, a idę do pracy 814462818 [email protected] Edited June 23, 2014 by Tola Quote
Murka Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 Dostałam info od Toli, do której zadzwonił ktoś z ogłoszenia w Kurierze Lubelskim: Aza (na 100% ona) była widziana w nocy z soboty na niedzielę na ul. Zorzy z małym pieskiem. Dzwoniłam do p.Agnieszki i to bardzo blisko niej :) czyli sunia cały czas trzyma się okolicy. Quote
Havanka Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 [quote name='Murka']Dostałam info od Toli, do której zadzwonił ktoś z ogłoszenia w Kurierze Lubelskim: Aza (na 100% ona) była widziana w nocy z soboty na niedzielę na ul. Zorzy z małym pieskiem. Dzwoniłam do p.Agnieszki i to bardzo blisko niej :) czyli sunia cały czas trzyma się okolicy. Zaciskam kciuki ! Moze uda się ją złapać ! Quote
Tola Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Ogłoszenie (mam chwilkę na przerwie) http://www.mmlublin.pl/484430/2014/6/23/zaginela-suczka-aza-prosba-o-pomoc-w-poszukiwaniach?category=news Quote
junoo Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 dzieki za info na PW zaprosiłam znajomych do wydarzenia oby się znalazła Quote
Havanka Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Dostałam odpowiedź w spr. ogłoszenia w Dzienniku Wschodnim. Jest w dzisiejszym wydaniu. Quote
malagos Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Czyli jest, trzyma się jednego miejsca, wierzę, ze uda się ją szybciutko złapać. Quote
Tola Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Havanka, pinczerka, as _ko - bardzo dziękuję za pomoc:Rose: Junoo - witaj na wątku - im nas wiecej tym większe są szanse Azy. Jutro ma ukazać się to płatne ogłoszenie w wersji papierowej, miałam dostać faakture na maila, ale do tej pory nic nie mam; jutro znowu będę dzwonić. Na razie nikt do mnie nie dzwoni w sprawie Azy:( Quote
Becia Lublin Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 nawet nie mam auta, żeby tam podjechać i pomóc w poszukiwaniach :( mam nadzieję, że Aza szybko się znajdzie Quote
Murka Posted June 24, 2014 Author Posted June 24, 2014 P.Agnieszka nie złapie Azy sama, Aza do niej nie podejdzie, za mało ją zna. Rozmawiałam dziś z p.Agnieszką i wczoraj dwa razy Aza (prawdopodobnie ona) pojawiła się znów w okolicy jej domu, raz to ją nawet p.Agnieszka sama widziała. To duży plus, że Aza trzyma się jednego terenu. Ale wychodzi dopiero po zmierzchu, kiedy jest mniejszy ruch, dlatego tak mało jest sygnałów o jej bytności. Postaramy się zorganizować i pojechać tam razem, weźmiemy jakiegoś psa, którego ona dobrze zna. Może uda się ją zwabić i złapać. Quote
Tola Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 (edited) Trzymam mocno kciuki. Dzisiaj miałam tel. ze Aza widziana byłą w niedzielę późnym popołudniem na osiedlu Borek i Biskupie Kolonia. Pani, która dzwoniła jest pewna, ze to Aza, wyniosła suczce jedzenie, ale suczkę spłoszyli nadchodzący ludzie. Rozmawiałam ze schroniskiem w Lublinie, wysłalam zdjęcia Azy; pani radziła, aby zawiadomic jeszcze Straż Miejska, ale nikt nie odbiera tel. Kto może wrzucić na FB os. Borek link do ogłoszenia Azy? https://www.facebook.com/OsiedleBorek tutaj ogłoszenie:http://www.mmlublin.pl/484430/2014/6...?category=news Edited June 24, 2014 by Tola Quote
Nutusia Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Jestem na apel Toli. Niestety, niewiele mogę pomóc z tej odległości :( Bardzo dobrze, że Aza trzyma się miejsca, z którego uciekła - psy zazwyczaj tak robią w nieznanym sobie terenie. Trzeba jej wystawiać jedzenie wciąż w tym samym miejscu, najlepiej właśnie o zmroku, gdy nie kręci się zbyt wielu ludzi. I obserwować... Jest szansa, by weszła na jakąkolwiek ogrodzoną posesję w pobliżu? Nam się w ten sposób udało złapać szczeniaka po 3 dniach (i nocach) łapanki... Quote
Murka Posted June 24, 2014 Author Posted June 24, 2014 P. Agnieszka wystawia jedzenie przed ogrodzenie, ale jest ono zjadane przez inne psy raczej... zostawia też otwartą furtkę. Dzisiaj wieczorem wybieramy się z TZem i psem, z którym Aza mieszkała w boksie, na nocne poszukiwania suni. Może pozna nasz głos lub przybiegnie do znajomego kolegi... Quote
Recommended Posts