Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To zarobiona po uszy Tolu Jesteś :crazyeye: Zaraz znow wstawię sunkę na fb,bo niestety ale znow mnie fb wciągnął,mimo że chcialem "uciec" ...Jak Dogo :lol:

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wolf122']To zarobiona po uszy Tolu Jesteś :crazyeye: Zaraz znow wstawię sunkę na fb,bo niestety ale znow mnie fb wciągnął,mimo że chcialem "uciec" ...Jak Dogo :lol:[/QUOTE]

Dzięki:)

Moze wiosna przyniesie Azie dom.
[quote name='Murka']W przyszłym tygodniu planujemy sterylizację suni, może to zwiększy jej popularność. Na razie ciiisza totalna :([/QUOTE]

Trzymam kciuki - oby wszystko było ok

Posted

Ufff super:loveu: Mojemu Brunowi wyrosła z tyłu grzbietu taka narośl wielkości ziarnka grochu i rozmawiałęm już z Panią Wet,ale mam taki strach przed narkozą,że nie umiem się zdecydować.Na razie się umówiliśmy,że mam obserwować,czy to nie rośnie....Super sunieczko,na narkozę mam alergię :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

wolf122 napisał(a):
Ufff super:loveu: Mojemu Brunowi wyrosła z tyłu grzbietu taka narośl wielkości ziarnka grochu i rozmawiałęm już z Panią Wet,ale mam taki strach przed narkozą,że nie umiem się zdecydować.Na razie się umówiliśmy,że mam obserwować,czy to nie rośnie....Super sunieczko,na narkozę mam alergię :loveu:

Przesadzasz! Znieczulenie narkozą "odwracalną" minimalizuje ryzyko.

Posted

[quote name='wolf122']To prawda ale mam już "uczulenie" :roll: choć staram się być racjonalny...[/QUOTE]
Ja Cię rozumiem; przy sterylkach moich suk byłam sparaliżowana strachem, równiez bałam się narkozy - zwłaszcza, ze Tolka 7 lat jak była miała zabieg.
Na szczęście wszystko poszło dobrze.

• 4 weeks later...
Posted

Parę fotek... Trudno Azie zrobić ładne fotki, bo jest bardzo ruchliwa, a do tego lękliwa. Ale myślę, że warto podmienić w ogłoszeniach. Aza jest bardzo wesołą sunią, lubi się bawić np. piłeczką oraz z innymi psami (bywa trochę namolna).
Wobec człowieka zachowuje się trochę dziwnie, bo z jednej strony się garnie, cieszy, podchodzi do ręki, bierze smaczki (jest wielkim łasuchem), chciałaby wszędzie za nim wejść, obskakuje od tyłu, ale boi się dotyku, głaskania (odskakuje jak oparzona). Odkąd Aza do nas przyjechała poczyniła w tej sferze postępy, bo w boksie pozwala ze sobą zrobić wszystko i nie protestuje, nie chowa się do budy, można też ją czasami umiejętnie "przycupić" poza boksem. Na przestrzeni pozwala się już posmyrać po pyszczku. Ale ogólnie sunia ma lęki, czasami wystraszy się jakiegoś gestu, jakiejś osoby, najbezpieczniej czuje się kiedy jest z tyłu człowieka i to trzeba mieć na uwadze. Poza tym sunia jest bardzo, bardzo łagodna. Kiedy się boi, po prostu ucieka, nie warczy, ani nie gryzie.

• 2 weeks later...
Posted

Zgłosił się wczoraj pan chętny do adopcji suni, ale dziś po namyśle zrezygnował. Ogólnie pan sympatyczny, warunki wymarzone poza jednym minusem: nie ma ogrodzenia (pan prowadzi coś w rodzaju gospodarstwa agro, mieszka w puszczy). Stwierdził, że boi się, czy sobie poradzi, żeby sunia mu nie zwiała itd. Nie chciał absolutnie jej więzić, chciał ją trzymać w domu, miałaby też do dyspozycji cały teren. Stwierdził, że będzie szukał szczeniaka tak jak poprzedniego psa (odszedł ze starości). Myślę, że to odpowiedzialna decyzja, bo jednak Aza jest psem płochliwym i brak ogrodzonego terenu to spore ryzyko w jej wypadku.

Posted

Murka napisał(a):
Zgłosił się wczoraj pan chętny do adopcji suni, ale dziś po namyśle zrezygnował. Ogólnie pan sympatyczny, warunki wymarzone poza jednym minusem: nie ma ogrodzenia (pan prowadzi coś w rodzaju gospodarstwa agro, mieszka w puszczy). Stwierdził, że boi się, czy sobie poradzi, żeby sunia mu nie zwiała itd. Nie chciał absolutnie jej więzić, chciał ją trzymać w domu, miałaby też do dyspozycji cały teren. Stwierdził, że będzie szukał szczeniaka tak jak poprzedniego psa (odszedł ze starości). Myślę, że to odpowiedzialna decyzja, bo jednak Aza jest psem płochliwym i brak ogrodzonego terenu to spore ryzyko w jej wypadku.

Miałam jechac na wizytę do pana, ale myślę, ze to mądra decyzja z jego strony.