Elisabeta Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Murko, trzymam za Was kciuki. Azuniu, daj się złapać... :sad: Quote
Havanka Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 [quote name='Murka']P. Agnieszka wystawia jedzenie przed ogrodzenie, ale jest ono zjadane przez inne psy raczej... zostawia też otwartą furtkę. Dzisiaj wieczorem wybieramy się z TZem i psem, z którym Aza mieszkała w boksie, na nocne poszukiwania suni. Może pozna nasz głos lub przybiegnie do znajomego kolegi... Powodzenia ! Też trzymam mocno kciuki ! Quote
terra Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Zaciskam kciuki, żeby przedsięwzięcie się udało. Quote
AngelikaXD Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Mogę prosić o wysłanie plakatu i info, gdzie były już rozwieszane? Jak będe miała chwilę to porozwieszam w swojej okolicy. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Angelika, podaj mi swój adres e-mail to prześlę Ci plakat. Mam go w pliku .odt (word) albo .pdf Z tego, co wiem to plakaty nie były rozwieszane jeszcze nigdzie, tylko wysyłane w różne miejsca w formie elektronicznej. Na pewno trzeba rozplakatować okolice, o których piszą dziewczyny, gdzie Aza była widziana - żeby wszyscy się dowiedzieli, że ktoś szuka takiej suni... Trzymam mocno kciuki, oby malutka wyszła z ukrycia... :( Jeżeli ciągle ma ze sobą smycz to może tez być szansa dla kogoś, kto będzie próbował ją złapać... Quote
terra Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Zaglądam, z nadzieją ,że Murce się udało złapać sunię. Quote
Havanka Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 terra napisał(a):Zaglądam, z nadzieją ,że Murce się udało złapać sunię. Chyba jednak nie, bo byłaby informacja:shake:. Angelika, dziękujemy za pomoc ! Quote
JamniczaRodzina. Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Wstawiłam link ogłoszenia na FB tak jak prosiłaś Tolu. Quote
Nutusia Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Po ponad tygodniu odnalazł się Benek - mocno nieufny szczeniak, który nawiał z DS. Nie traćmy więc nadziei co do Azy... Quote
Becia Lublin Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 ja również zaglądam z nadzieją na dobre wieści Quote
Murka Posted June 25, 2014 Author Posted June 25, 2014 Byliśmy, ale nie udało się nam nawet zobaczyć Azy... Na miejscu byliśmy ok. 23.30 (planowaliśmy być godzinę wcześniej, ale mieliśmy małą awarię w domu). Ul. Zorza jest bardzo ładna, dużo zieleni, pola, potem przechodzi w Abramowice Prywatne. Przeszliśmy całą z Markiem (psem, z którym Aza mieszkała w boksie) - jedną i drugą stroną powrót. Marek napozostawiał masę swojego zapachu, więc może to skłoni Azę, żeby się trzymała tego miejsca... Ulicę tą przejechaliśmy też kilka razy samochodem (także już na odjezdne, także w pewnych odstępach czasowych, powoli. Ulica jest dobrze oświetlona i raz nam coś przemknęło przed samochodem, ale poszło w pola i było to chyba za małe na Azę. Byliśmy też na Kalinówce i Felinie - ani śladu. Aza musiała wówczas być w jakimś innym regionie, bo z pewnością usłyszałaby nasze głosy (było cicho i głos się niósł), poczuła Marka. Do domu dotarliśmy o 4.00 rano. P.Agnieszka codziennie wieczorem robi spacer po okolicy, zwł. ul. Zorza, porozwieszała ogłoszenia po okolicy w newralgicznych miejscach (sklep itd.). Ja dzisiaj miałam tel., że na ul. Startowej jest pies, ale płowy/beżowy, więc wykluczyliśmy, że to Aza. Quote
junoo Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Ojejku :( Miałam nadzieję, że się uda :( Echhh trzymam nadal kciuki Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Miejmy nadzieję, że dzięki zapachom Marka sunia zostanie w okolicy... Oby jeszcze tam była, sobota/niedziela to całe 3 doby temu :( Quote
Murka Posted June 25, 2014 Author Posted June 25, 2014 pinczerko, Aza była widziana na ul. Zorza przedwczoraj wieczorem i to dwukrotnie. W sumie była tam widziana 3 razy przez trzy różne osoby, dlatego zdecydowaliśmy się tam wybrać, z nadzieją, że gdzieś koczuje w tym rejonie. A tu jeszcze parę fotek z naszych poszukiwań: Quote
Energy Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 jestem tylko po cichu, nie mam żadnych info :( Quote
Tola Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 JamniczaRodzina. napisał(a):Wstawiłam link ogłoszenia na FB tak jak prosiłaś Tolu. Bardzo dziękuję! :-( Tak mi smutno z powodu Azy, ale nie tracę nadziei. Wierzę, że urodziła się jednak pod szczęśliwą gwiazdą... Quote
Aśka Belkowska Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Szkoda dziewczynki, w końcu uda się ją złapac. U nas na Czechowie biegała lękliwa sunia trzy miesiące, w końcu ktoś ją wypatrzył i zamknął w piaskownicy. Quote
Havanka Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Aza była taka szczęśliwa u Murki; widziałam jej zdjęcia, a teraz znowu czuje się porzucona, samotna, głodna. Wciąż jednak mam nadzieję, ze ktoś ją w końcu zatrzyma i zadzwoni. Myślę, ze gdyby było więcej ogłoszeń papierowych, porozwieszanych w okolicach, szanse odnalezienia wzrosłyby ogromnie. Quote
Tola Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Cisza w sprawie Azy, od poniedziałku nikt suni nie widział:( Dzisiaj Tz dzwonił do Straży Miejskiej, wysłał zdjęcie; ich interwencja jest możliwa po zgłoszeniu tel o błąkającym się psie (teren miasta). Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Trzymam mocno kciuki, cisza jest najgorsza... :( Plakaty powinny wisieć na co drugim słupie, wtedy ludzie dopiero zaczynają zauważać, że o coś chodzi, eh... :( Od razu się zaczęłam martwić o wyprawę Dropsa i Horynki do nowego domu tfu, tfu, tfu... Quote
Tola Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Trzymam mocno kciuki, cisza jest najgorsza... :( Plakaty powinny wisieć na co drugim słupie, wtedy ludzie dopiero zaczynają zauważać, że o coś chodzi, eh... :( Od razu się zaczęłam martwić o wyprawę Dropsa i Horynki do nowego domu tfu, tfu, tfu... Mam podobnie... Quote
Murka Posted June 27, 2014 Author Posted June 27, 2014 Właśnie dzwoniła p.Agnieszka - Aza wróciła!!! jest w tej chwili na ogrodzie. Quote
JamniczaRodzina. Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Wow super wieści :multi::multi: aby teraz nigdzie juz nie zwiała :multi::multi: Quote
Recommended Posts