Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Murka']P. Agnieszka wystawia jedzenie przed ogrodzenie, ale jest ono zjadane przez inne psy raczej... zostawia też otwartą furtkę.

Dzisiaj wieczorem wybieramy się z TZem i psem, z którym Aza mieszkała w boksie, na nocne poszukiwania suni. Może pozna nasz głos lub przybiegnie do znajomego kolegi...

Powodzenia ! Też trzymam mocno kciuki !

Posted

Angelika, podaj mi swój adres e-mail to prześlę Ci plakat. Mam go w pliku .odt (word) albo .pdf
Z tego, co wiem to plakaty nie były rozwieszane jeszcze nigdzie, tylko wysyłane w różne miejsca w formie elektronicznej. Na pewno trzeba rozplakatować okolice, o których piszą dziewczyny, gdzie Aza była widziana - żeby wszyscy się dowiedzieli, że ktoś szuka takiej suni...

Trzymam mocno kciuki, oby malutka wyszła z ukrycia... :(

Jeżeli ciągle ma ze sobą smycz to może tez być szansa dla kogoś, kto będzie próbował ją złapać...

Posted

terra napisał(a):
Zaglądam, z nadzieją ,że Murce się udało złapać sunię.

Chyba jednak nie, bo byłaby informacja:shake:.
Angelika, dziękujemy za pomoc !

Posted

Byliśmy, ale nie udało się nam nawet zobaczyć Azy... Na miejscu byliśmy ok. 23.30 (planowaliśmy być godzinę wcześniej, ale mieliśmy małą awarię w domu). Ul. Zorza jest bardzo ładna, dużo zieleni, pola, potem przechodzi w Abramowice Prywatne. Przeszliśmy całą z Markiem (psem, z którym Aza mieszkała w boksie) - jedną i drugą stroną powrót. Marek napozostawiał masę swojego zapachu, więc może to skłoni Azę, żeby się trzymała tego miejsca... Ulicę tą przejechaliśmy też kilka razy samochodem (także już na odjezdne, także w pewnych odstępach czasowych, powoli. Ulica jest dobrze oświetlona i raz nam coś przemknęło przed samochodem, ale poszło w pola i było to chyba za małe na Azę.
Byliśmy też na Kalinówce i Felinie - ani śladu. Aza musiała wówczas być w jakimś innym regionie, bo z pewnością usłyszałaby nasze głosy (było cicho i głos się niósł), poczuła Marka.
Do domu dotarliśmy o 4.00 rano.

P.Agnieszka codziennie wieczorem robi spacer po okolicy, zwł. ul. Zorza, porozwieszała ogłoszenia po okolicy w newralgicznych miejscach (sklep itd.).
Ja dzisiaj miałam tel., że na ul. Startowej jest pies, ale płowy/beżowy, więc wykluczyliśmy, że to Aza.

Posted

pinczerko, Aza była widziana na ul. Zorza przedwczoraj wieczorem i to dwukrotnie. W sumie była tam widziana 3 razy przez trzy różne osoby, dlatego zdecydowaliśmy się tam wybrać, z nadzieją, że gdzieś koczuje w tym rejonie.

A tu jeszcze parę fotek z naszych poszukiwań:

Posted

JamniczaRodzina. napisał(a):
Wstawiłam link ogłoszenia na FB tak jak prosiłaś Tolu.

Bardzo dziękuję!
:-( Tak mi smutno z powodu Azy, ale nie tracę nadziei.
Wierzę, że urodziła się jednak pod szczęśliwą gwiazdą...

Posted

Aza była taka szczęśliwa u Murki; widziałam jej zdjęcia, a teraz znowu czuje się porzucona, samotna, głodna. Wciąż jednak mam nadzieję, ze ktoś ją w końcu zatrzyma i zadzwoni.
Myślę, ze gdyby było więcej ogłoszeń papierowych, porozwieszanych w okolicach, szanse odnalezienia wzrosłyby ogromnie.

Posted

Cisza w sprawie Azy, od poniedziałku nikt suni nie widział:(
Dzisiaj Tz dzwonił do Straży Miejskiej, wysłał zdjęcie; ich interwencja jest możliwa po zgłoszeniu tel o błąkającym się psie (teren miasta).

Posted

Trzymam mocno kciuki, cisza jest najgorsza... :( Plakaty powinny wisieć na co drugim słupie, wtedy ludzie dopiero zaczynają zauważać, że o coś chodzi, eh... :(

Od razu się zaczęłam martwić o wyprawę Dropsa i Horynki do nowego domu tfu, tfu, tfu...

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Trzymam mocno kciuki, cisza jest najgorsza... :( Plakaty powinny wisieć na co drugim słupie, wtedy ludzie dopiero zaczynają zauważać, że o coś chodzi, eh... :(

Od razu się zaczęłam martwić o wyprawę Dropsa i Horynki do nowego domu tfu, tfu, tfu...

Mam podobnie...