Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do KalmVetu można dołożyć obrożę feromonową - naprawdę działa cuda! ;) I - moim zdaniem - nie ma mowy, by Aza zostawała sama w ogrodzie w okresie debilnego petardowania o każdej porze dnia i nocy :(

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, a o ile wcześniej należy psiakowi założyć taką obrożę? Też słyszałam o jej fantastycznym działaniu, natomiast nie znam nikogo kto zetknął się z tym osobiście :)

Moja sunia w zeszłym roku absolutnie odmówiła wychodzenia na spacery, sikania, załatwiania się, zakorkowała się ze strachu na amen  :lookarou:

Posted

Obroża działa miesiąc. U naszej dzikiej tymczasowiczki zauważyłam zmiany już po ok. 3 dniach. Myślę więc, że dobrze byłoby założyć taką obroże najdalej do końca tego tygodnia, by miała ten dobry tydzień na zdziałanie cudów ;)

Posted

Jutro postaram się zadzwonić do p. Agnieszki i przekażę wszystkie informacje.

Sama na pewno skorzystam z rad i zakupię obrożę dla mojej Zulki, bo Kalm vet w jej przypadku nie działa, albo działa b, słabo.

Posted

Ja dzisiaj zamówiłam tą, o której pisała Nutusia. Jest połowę tańsza od Adaptilu, który kosztuje 100zł - a mam nadzieję, że efekt będzie podobny :)

Tolu - jest jeszcze podobny do Kalm vetu Stresnal - próbowałaś? Ale oba te środki muszą być stosowane przez dłuższy czas, minimum miesiąc, żeby przyniosły efekty.

Posted

Ja dzisiaj zamówiłam tą, o której pisała Nutusia. Jest połowę tańsza od Adaptilu, który kosztuje 100zł - a mam nadzieję, że efekt będzie podobny :)

Tolu - jest jeszcze podobny do Kalm vetu Stresnal - próbowałaś? Ale oba te środki muszą być stosowane przez dłuższy czas, minimum miesiąc, żeby przyniosły efekty.

Tak, wiem, stosowałam też stresnal, ale moja Zula to szczególny przypadek - a  teraz po śmierci Tolki problem pogłębił się.

Wydaje mi się, ze nic na nią nie działa, bo jej strach jest wciąż ogromny, cała się trzęsie, ślini, boje się,  ze  jej serce nie da rady (ma 14 lat)

Posted

Ojej, to faktycznie trudny przypadek. Pewnie miała duże oparcie w Toli. Nasza tymczaska Imka też o wiele pewniej czuje się w towarzystwie psów. Gdy zostaje sam na sam z człowiekiem, kompletnie traci orientację co ma robić i wpada w panikę. Jej obróżka bardzo pomogła. Mam nadzieję, że choć trochę zadziała na Zulę i sunieczkę Pinczerki...