Murka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 (edited) DNIA 24 LISTOPADA 2014 AZA ZNÓW ZAGINĘŁA! - została odnaleziona 30.11.2014 i wróciła szczęśliwie do domu :) Uciekła z posesji pod nieobecność właścicieli, prawdopodobnie ktoś ją wypuścił/wypłoszył :( DNIA 19 CZERWCA 2014 AZA ZAGINĘŁA!!! - już odnalazła się :)Pojechała do domu do Abramowic Prywatnych (Lublin) i tego samego dnia wieczorem uciekła z posesji. W dniu ucieczki miała na sobie czerwoną obrożę i czerwono-czarną smycz, którą ciągnie za sobą:Sunia jest lękliwa, boi się podchodzić do ludzi, ale uwielbia psy.21.06 Aza była widziana nad ranem w okolicach Kalinówki i potem na Felinie - ciągnęła za sobą smycz. 21/22.06. W nocy sunia widziana na ul. Zorzy z małym pieskiem.22.06 Aza była prawdopodobnie w miejscowości Niemce - ciągnęła za sobą smycz. Było to przed południem.22.06 Po południu Aza była na osiedlu Borek i Biskupie Kolonia, pani chciała ją zwabić do jedzenia i złapać za smycz, ale sunia spłoszyła się nadchodzącymi ludźmi.23.06 Aza widziana dwa razy wieczorem w okolicy ul. Zorzy. 27.06 AZA RANO WRÓCIŁA NA POSESJĘ, Z KTÓREJ PONAD TYDZIEŃ TEMU UCIEKŁA, TRAFIŁA SAMA DO DS :) AZA przyjechała do nas tydzień temu z Krasnobrodu. To bezdomna sunia z nieznaną przeszłością, została odłowiona przez gminę zaraz po tym jak się oszczeniła. Szczeniaczki zostały uśpione. Jak zobaczyłam sunię to pierwsza moja myśl "o kurcze, staruszka". Mordka faktycznie siwa, ale ząbki białe i ładne, sunia wesoła, skora do zabawy. Wg mnie to młoda ok. 2-3 letnia sunia, ale jeszcze poproszę przy okazji weta, aby ocenił jej wiek. Z całą pewnością natomiast nie jest to starsza sunia. Być może nabawiła się siwizny w trakcie jej bezdomnego życia (stres). Aza to sunia średniej wielkości (ok. 25 kg wagi). Jest niezwykle łagodna i uległa. Wystarczy, że chce się jej łapkę ze smyczy odplątać, a ona od razu wykłada się do góry brzuchem. Na początku bardzo bała się smyczy, nawet zapięcia na smycz, a na samej smyczy chodziła, że pożal się Boże... Ale już jest lepiej. Sunia już bez większego problemu daje się zapiąć i szybko łapie o co chodzi. Nie boi się boksu, traktuje to miejsce od samego początku jako swój azyl, sama do niego wchodzi. Jest trochę ostrożna wobec ludzi, widać, że nie zawsze spotykały ją z ich strony miłe rzeczy, dlatego m.in. unikała zapięcia na smycz - po prostu się bała co ją spotka. Boi się też większych przedmiotów trzymanych w ręce (np. miotły). Potrafi się za to bardzo cieszyć jak mały szczeniak na widok smaczków i ogólnie jest towarzyska, łazi za człowiekiem wszędzie. Bardzo lubi towarzystwo innych psów, bawi się z nimi. Sunia jest już odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona. Za ok. 1,5 miesiąca będzie sterylizowana (trzeba odczekać po porodzie). Suni szukamy domu, wszelka pomoc w tej kwestii mile widziana :) W razie czego namiary na mnie:[email protected] 503683050 Zdjęcia w dniu przyjazdu: Edited November 30, 2014 by Murka Quote
Havanka Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Melduję się u Azy pierwsza. Kilka dni wystarczyło, zeby Aza z przestraszonego zwierzątka, zmieniła się w wesołą suczkę. Dziś po południu, zrobię jej trochę ogłoszeń. Quote
Tola Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Jestem i ja u Azy:) Widac róznicę na tych ostatnich zdjęciach - oczęta juz nie takie smutne. Havanka - na jakie miasto robiłaś tabicę? Quote
wolf122 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 (edited) Zaglądam i ja.Dziś znów wrzucę Azę na fb z opisem i linkiem na Dogo :) Edited February 6, 2013 by wolf122 Quote
Tola Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 wolf122 napisał(a):Zaglądam i ja.Dziś znów wrzucę Azę na fb z opisem i linkiem na Dogo :) Bardzo dziękuję:) Może ktos wypatrzy sunieczkę... Havanka znowu w szpitalu, ogłoszeń na razie nie będzie. Jutro postaram się zrobic chociaż tablicę. Quote
Murka Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 Aza wspaniale się bawi z psami, jest bardzo uległa wobec nich, delikatna i wszystkie ją lubią. Jest też bardzo ciekawska, łazi za człowiekiem, zagląda w oczy, obserwuje. A na widok smaczka w ręce zamienia się w małego rozkosznego szczeniaka, tak się cieszy, podskakuje :) Jedyny problem jest taki, że sunia boi się wyciągniętej ręki, tzn. unika dotyku i głaskania. I jak ma możliwość to zgrabnie tego unika. Pewnie jakiś uraz w czasie bezdomności :( Może dziś będzie wet to poznamy wiek suni. Quote
Ulka18 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Powolutku, pomalutku Azunia sie rozkręci. Ważne, ze nie reaguje agresja. Quote
Murka Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Był dziś wet, sunia jest młodziutka, ma ok. 1,5 roku :) Ta siwizna na pyszczku to po prostu takie jej umaszczenie :) Quote
Ulka18 Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 A to mlodziutka sunia, dobrze, moze bedzie miala wieksza szanse na adopcje. Quote
Murka Posted February 16, 2013 Author Posted February 16, 2013 Aza taka jest właśnie: [video=youtube;UJ_-XkWboQw]http://www.youtube.com/watch?v=UJ_-XkWboQw&list=UUEymdIMOgNST49lPh7T8iIw&index=1[/video] I parę fotek: Quote
wolf122 Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 :loveu: Kochana ,hopsnę chociaż :loveu: Quote
Tola Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Wróciam z ferii; jutro porobię dziewczynie trochę ogłoszeń. Quote
Murka Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 Aza zaczyna się interesować piłeczką :) Quote
Murka Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 A ogólnie to spokojna i grzeczna z niej sunia. Nawet już czystości się nauczyła :) Quote
Tola Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 (edited) Zrobiłam Azie Tablicę na Lublin; zaraz dorzucę info i zdjęcia. Edited February 22, 2013 by Tola Quote
Tola Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='wolf122']Tolu a co u Azy ??????:cool3:[/QUOTE] Cisza:( Na tablicy oglądalnosc niewielka. Prawdopodobnie do Murki jeszcze nikt nie dzwonił. Jak widac na wątku tez niewiele osób. Ja teraz wiekszość czasu muszę niestety poświęcić projektowi, pracuję po 10 - 12 godz i zaniedbuję ważną dla mnie całą resztę. Muszę to jednak jakos przetrwać; mam nadzieję ze wyjdę z tego w pełni zdrowa psychicznie;) Quote
Tola Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Tablica Azy http://tablica.pl/oferta/wilczkowata-mlodziutka-aza-czeka-na-nowy-dom-ID2khgn.html Quote
Recommended Posts