Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 849
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kasiaprzystał']Tinka zadomowiona na całego :-)Wykąpana, nakarmiona - zjada jedzonko chociaż bardziej wybiera te lepsze kąski i psie ciasteczka. Generalnie te ciasteczka od Was zrobiły furorę - nie szło opędzić się od psiaków :-)Tinka zjadła tabletkę, zakraplamy oczka - nie bardzo jest tym zachwycona. Za chwilkę obcinamy dredy przy pupie i spróbujemy ogolić uszko.Bardzo chętnie wychodzi na spacerki i do ogródka. Jest bardzo ruchliwa i cały czas przy mnie ( teraz też leży przy nogach). Przekochana sunia ;-) rozdaję cały czas buziaki i jest słodziutka.

Dziękujemy Kasiu za pierwsze wieści! :loveu:
Już sobie wyobrażam, jak pięknie musi wyglądać jej futerko po pierwszej kąpieli - i po pozbyciu się schroniskowego zapaszku :evil_lol: Widzę, że upatrzyła sobie Ciebie od pierwszego wejrzenia ;) wie, że przebywanie z cioteczką się opłaca ;) a te buziaki to na pewno tylko z wdzięczności!
Życzymy powodzenia przy pielęgnacyjnych podbojach :)

[quote name='Bjuta']Filmik z pochłaniania Tinkowych ciasteczek :)

[video=youtube;yGOlKORj4J0]http://www.youtube.com/watch?v=yGOlKORj4J0&feature=youtu.be[/video]

Kasiu, ale nam było u Was dobrze! :p

Filmik super, zaraz go wrzucę na Tinkowy fb i na pierwszą stronę tego wątku ;) Dziękuję!
Ciasteczka własnej roboty Lili8522 :loveu: polecam wszystkim, przepis banalny, można robić z czego dusza zapragnie - wątróbka, kurczaczek... a psy w siódmym niebie :)

Dobranoc Tinko, to pierwsza spokojna noc od wielu, wielu dni w Twoim życiu! :loveu:

Posted

Panna Marple napisał(a):
Kolorowych snów Tinusiu:loveu:
Boże, jak mi żal tego maluszka, który został...

Mnie też.:-(
Wygląda jak gdyby był mokry. Czy oni tam myli boksy przy takim zimnie? :shake:

Posted

danyww napisał(a):

On jest mokry,tak to wygląda

a dla niego nie znalazłoby się jeszcze miejsce w tym hoteliku?:-(

Posted (edited)

kasiaprzystał napisał(a):
Tinka zadomowiona na całego :-)Wykąpana, nakarmiona - zjada jedzonko chociaż bardziej wybiera te lepsze kąski i psie ciasteczka. Generalnie te ciasteczka od Was zrobiły furorę - nie szło opędzić się od psiaków :-)Tinka zjadła tabletkę, zakraplamy oczka - nie bardzo jest tym zachwycona. Za chwilkę obcinamy dredy przy pupie i spróbujemy ogolić uszko.Bardzo chętnie wychodzi na spacerki i do ogródka. Jest bardzo ruchliwa i cały czas przy mnie ( teraz też leży przy nogach). Przekochana sunia ;-) rozdaję cały czas buziaki i jest słodziutka.

Dziękujemy Kasiu za dobre wieści, Tinka to cudowna sunia :loveu:

Panna Marple napisał(a):
Kolorowych snów Tinusiu:loveu:
Boże, jak mi żal tego maluszka, który został...

danyww napisał(a):

Mi też będzie dzisiaj spędzał sen z powiek...

Edited by Lili8522
Posted

Lili8522 napisał(a):
Dziękujemy Kasiu za dobre wieści, Tinka to cudowna sunia :loveu:

Mi też będzie dzisiaj spędzał sen z powiek... Niestety maluszek był cały mokry (cały się trząsł)... zresztą Tinka też
podejrzewamy że dostały ze strumienia przy myciu boksów...

Założę mu wątek, będziemy działać...Już zapraszam cioteczki, jutro zrobię i wkleję tu linka.

Posted

ewu napisał(a):
Powodzenia Tinusiu:)
A przepis na ciasteczka bardzo bym chciała:)

Trochę zaśmiecę ale co tam, Tina chyba się nie obrazi :)

Ciasteczka wątrobowe:
3 jaja
1/3 szklanki oleju
0,5 kg wątroby (surowej) - drobiowej
Ok.2 szklanki maki

Wszystko zmieszać blenderem albo przemielić przez maszynkę do mięsa, wyłożyć na blaszkę, do piekarnika na jakieś 20-30min, potem pociachać w kawałeczki i gotowe :)

Posted

Dzięki za przepis na ciasteczka!!! :) :) :)

Jeszcze troszkę cudnej dziewczynki:

[video=youtube;ncge9Snkthw]http://www.youtube.com/watch?v=ncge9Snkthw&feature=youtu.be[/video]

Posted

ewu napisał(a):
Założę mu wątek, będziemy działać...Już zapraszam cioteczki, jutro zrobię i wkleję tu linka.

Ewu, będziemy czekać.
Pozbieram fanty na bazarek dla biedaka, trzeba go stamtąd wyciągnąć:placz:

A Tinusia jaka kochana, jaka przytulana, musiała strasznie cierpieć w schronisku.

Posted

paula_t napisał(a):
Ewu, będziemy czekać.
Pozbieram fanty na bazarek dla biedaka, trzeba go stamtąd wyciągnąć:placz:

A Tinusia jaka kochana, jaka przytulana, musiała strasznie cierpieć w schronisku.

Tak, bedziemy czekac na watek maluszka.

Posted

Cioteczko Bjuta - co masz tam jeszcze w zanadrzu? ;) Piękny filmik, aż mi się łezka w oku kręci... Tak się cieszę, że udało nam się wspólnymi siłami pomóc malutkiej! Jest teraz taka szczęśliwa... Rozklejam się na samą myśl... Jesteście tu cioteczki aniołami, wszystkie!!!

---------------------------------------

Założyłam wątek temu biedakowi. Błagam zaglądnijcie, będziemy kombinować jak uratować kolejne schroniskowe życie :placz:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/238549-W%C4%99gielek-kolejna-WALCZ%C4%84CA-O-%C5%BBYCIE-ofiara-schroniskowych-pogryzie%C5%84-b%C5%82aga-o-pomoc!

Posted

Wiecie dziewczyny, kochane jesteście, że ją zabrałyście... :loveu:
Ten drugi filmik - mokro-oczny. :oops:
Tinko, przepraszam, że nie mam jak Ci pomóc. :(
Trzymam też kciuki za malucha czarnego zostawionego. :thumbs:

Posted

taaaa ciasteczka wszystkie psiaki lubią:lol:
Tinczko to teraz przed Tobą prosta droga na te jedyne kolanka,miejmy nadzieję,że szybko zwolnisz miejsce dla innego potrzebowskiego,niekoniecznie czarnego ogonka:loveu:

Posted

Mam tylko nadzieję, że Tina znajdzie swój własny domek... wiadomo jak to jest ze starszymi psami, ludzie rozglądają się za szczeniakami, ładnymi, młodymi psami... ale nie wolno tracić dobrej wiary, póki co wszystko jest dobrze :)

Jeszcze tylko sterylka zapewne końcem stycznia przed nami... Jeeej, ja się tak stresowałam przy kastracji mojego psiura, a co będzie teraz... Chyba przeprowadze się do KasiPrzystał hehe ;)

Póki co Tinusia na pewno grzeje kuperek na kolankach ;)

Posted

ja mam też starszego pieska,nie miałam pojęcia ile mądrości i radości wniesie do naszego domku
nie bójmy się dać domku staruszkom,one odwdzięczą miłością się jak nikt inny:loveu: