Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

z tego co pisała Małgosia to dostała p/bólowy w zastrzyku i tabletki do domu oprócz antybiotyków. Lek p/bólowy to pewnie Rynadyl(?) sama jestem ciekawa jak nazywa się ten lek.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

co do Rudiego - tego pieska cow stawiłą docha, jest przesliczny, to taka mieszanka spaniela i goldena, z goldena ma na bank pyszczek trochę:) przemiły, wesoły piesek. Mam wiećej zdjeć:) młody, ja wiem półtora roku, gora dwa lata moze

Posted

Kajunia dostała do domu antybiotyk Clavaseptin 250mg 1tab/12godz. i przeciwbólowy i przeciwzapalny Cimalgex 30mg 1 tab/dziennie to wszystko mam podać od jutra,za tydzień kontrolne badanie krwi z naciskiem na biochemię profil nerkowy i wątrobowy).Pojadę do Legnicy z Kają zrobić to badanie.

Kajunia.

Posted

Ja tez poproszę konto na pw.
Od siebie po wypłacie w pn. przeleję 30 zł., jutro 115 zł. z bazarku co miały iść na ogłoszenia na tablicy schroniskowców, ale jednemu czy dwom miesięcznie tablice wyróżnię sama.
te pieniążki bardziej potrzebne Kajuni:)

Posted

Wszystkim Kochani bardzo dziękuję za pomoc!
Zaraz postaram się podesłać konto,wiem,że mogę na Was zawsze liczyć.Jeszcze miałam w zapasie od Państwa od Kamy 30zł a więc to też w jakiś sposób pokryje koszty weterynaryjne.
Jestem tak szczęśliwa,że nie macie pojęcia,że Kajunia żyje,przecież to wszystko mogło mieć inny obrót.
Z przed chwili zrobiona fotka całego zwierzyńca na ogrodzie.

Posted

makub napisał(a):
Też mi się podoba, ale brak bliższych danych i daleko od Wrocławia.

Psiak ma podobno ok. roku czyli młodziutki. Jeśli jesteś nim zainteresowana zadzwonię w poniedziałek do przytuliska i wypytam o wszystko. Transport na pewno na się zorganizować, niejeden pies z dogo przemierzał pół Polski do DS.

Posted

[quote name='Poker'].
Zastanawiałam się nad tym jaki piesek nadawałby się do makub i mam wrażenie ,że mógłby to być piesio w średnim wieku,góra do 10 kg wagi, spokojny, któremu wystarczyłyby krótkie spacerki i kochany człowiek obok.
Waga jest istotna, bo makub mieszka na 2 piętrze i mógłby być problem z noszeniem psa w razie potrzeby.

to może Maniuś by się nadał? mieszka teraz 2 kroki od makub, zapoznanie nic nie kosztuje ;)

Posted

Anula napisał(a):
Ja tylko powiem tyle,że Pani Małgosia raczej szuka psiaka z dłuższym włosem,kudłacza,tak wynikało z rozmowy.

już my znamy takich co szukali swojego ideału a potem... się zakochali w zupełnie odmiennym typie :razz: i nie tylko o psach mówię ;)

Posted

Piękne psiaki :)

Ja też Wam dziewczyny dziękuję za błyskawiczną reakcję i przybycie na wątek. Trochę napisałam się do Was aby jak najwięcej wrocławianek skrzyknąć i w zasadzie wszystkie wsparłyśmy akcję. Dziękuję.

Posted

docha napisał(a):
Piękne psiaki :)

Ja też Wam dziewczyny dziękuję za błyskawiczną reakcję i przybycie na wątek. Trochę napisałam się do Was aby jak najwięcej wrocławianek skrzyknąć i w zasadzie wszystkie wsparłyśmy akcję. Dziękuję.

Nawet Kraków kibicował-z miłości do Wrocławia :)

Posted

Anuli dziękuję za cudowny domek:loveu: i tak sie zastanawiam...... Poker ma słabośc do "golasów", więc makub może by sie powderkami zajeła, a tyle ich jest ostatnio.......... dokładnie chodzi mi o grzywacze, w końcu Kaja to na pewno w cześci własnie grzywacz PP

Posted

A ja proszę o radę.Kaja przyjechała masakrycznie brudna,teraz jakoś wybielała nie wiem z czego to wynika,w każdym razie bym chciała ją wykąpać tylko czy mogę.W dalszym ciągu ma ogon opuszczony i jest obolała.Nie wiadomo co kryje jej sierść,może mieć jakieś zadrapania.Prawa tylna łapa ma dość znaczne zadrapania.Bogusik sugeruje aby poczekać do jutra albo pojutrza.Z tego wszystkiego zapomniałam spytać się wetki czy mogę ją wykąpać.Co radzicie?

Posted

nie kapac,
moze pecherz przeziebic...,,

Anula napisał(a):
A ja proszę o radę.Kaja przyjechała masakrycznie brudna,teraz jakoś wybielała nie wiem z czego to wynika,w każdym razie bym chciała ją wykąpać tylko czy mogę.W dalszym ciągu ma ogon opuszczony i jest obolała.Nie wiadomo co kryje jej sierść,może mieć jakieś zadrapania.Prawa tylna łapa ma dość znaczne zadrapania.Bogusik sugeruje aby poczekać do jutra albo pojutrza.Z tego wszystkiego zapomniałam spytać się wetki czy mogę ją wykąpać.Co radzicie?

Posted

Anula napisał(a):

Ja bym ją zostawiła, poczekaj do kolejnej wizyty lekarskiej. Tyle przeszła. Niech odpocznie. Dojdzie do siebie. Gałskając ją możesz sprawdzić czy nie ma gdzies obrażeń ale nie kąp jej. Jeszcze nie teraz.

Posted

Mańka to bym się chyba bała dać, bo to to samo podwórko i chyba strasznie by ciągnął do domu...? Ale może Filip? On co prawda niby uciekinier, ale mało pomysłowy i z obroży nie wyłazi ;) Spacerów długich specjalnie nie pragnie, a zapoznaż sie można w każdej chwili ;) A przekochany i przylep jest.