Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
Można odetchnąć z ulgą.
Bardzo współczuję Wam przeżyć,teraz musicie odpocząć.

Zgadzam się w 100 %, teraz Ania i Kajunia muszą odpocząć i odespać stresy.

Posted

No i dobrze, że nie trzeba dziś biegać z ulotkami. Chyba będę miała na miejscu ładną tapetę - 100 kolorowych fotek cuuudnej suni. Spoglądam na nie, bo leżą na biurku - kochane biedactwo - 3 dni szukała Anuli przerażona miejskim gwarem i obcością. A Anula po drugiej stronie bezsilna, zdruzgotana.

Jak dobrze, że wyszła z tej stłuczki cała i mamy takie zakończenie.

Posted

Teraz tylko spokoju i spędzania czasu przy ukochanej pani i miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam za to kciuki :)

Posted

marako napisał(a):
No i dobrze, że nie trzeba dziś biegać z ulotkami. Chyba będę miała na miejscu ładną tapetę - 100 kolorowych fotek cuuudnej suni. Spoglądam na nie, bo leżą na biurku - kochane biedactwo - 3 dni szukała Anuli przerażona miejskim gwarem i obcością. A Anula po drugiej stronie bezsilna, zdruzgotana.

Jak dobrze, że wyszła z tej stłuczki cała i mamy takie zakończenie.

Bardzo dziękujemy za wszystko:)

Posted

makub napisał(a):
A ja wciąż sama:placz:

makub,my możemy szybko znaleźć innego piesia.Tylko potrzebny sygnał.Mam taką małą jędzę na zbyciu.
Na naszych ulotkach maluje wnusio.Będzie miał sporo papieru.

Posted

[quote name='makub']A ja wciąż sama:placz:

ja już też mam dla Ciebie ślicznego rudasa. Jego dowóz biorę na siebie. On na pewno nie ucieknie;) nieśliczny? i człowiekolubny:)

Posted

Poker napisał(a):
makub,my możemy szybko znaleźć innego piesia.Tylko potrzebny sygnał.Mam taką małą jędzę na zbyciu.

jaką masz jędzę ?

Posted

[quote name='makub']A ja wciąż sama:placz:

Makub, napisz jak sobie wyobrażasz przyszłego czworonożnego przyjaciela/przyjaciółkę. Dziewczyny muszą mieć jakieś wskazówki zanim zaczną Ci podsyłać kandydatów. Czy to ma być kudłacz czy niekoniecznie? Jakiej mniej więcej wielkości? Załóż też wątek tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/forums/97-Przygarne-psa

Jestem pewna, że wkrótce i Ciebie w domu witać będzie radosne szczekanie i rozmerdany ogon. :)

Posted

To może Rudi? Braciszek Kai?:)

No braciszek to nie amm pewności, ale z tego samego piekła co ona. Razem mieszkali i Kaja się nim opiekowała nawet w schronisku...

Posted

[quote name='docha']ja już też mam dla Ciebie ślicznego rudasa. Jego dowóz biorę na siebie. On na pewno nie ucieknie;) nieśliczny? i człowiekolubny:)

Śliczne to jest. Dziewczyna czy chłopak? Ile ma lat? Jaki jest duży?

Posted (edited)

Już jesteśmy na Dogo ja i Kajunia.Kaja już jest bezpieczna!Kaja jak zobaczyła dom to sama wyskoczyła z samochodu i chciała się szybciutko dostać do domu.W domu niespodzianka w postaci Bogusik,siostrzeńca i Julisi malutkiej suni york.Wszystkie psiaki się przywitały ale bez entuzjazmu,może dlatego,że każdy był bardzo zmęczony.Kaja pierwsze co to dopadła do miski wody,wypiła bardzo wiele,nie chciała jeść,poszliśmy wszyscy na ogród,Kaja bardzo długo siusiała,nawet zastanawiałam się czy tak długo siusia bo nie może,czy siusia bo mocz zalegał w pęcherzu,nie mogłam stwierdzić,ponieważ Kaja prawie siedziała na ziemi.Za drugim razem jak byłyśmy znów na siku po siusianiu,po chwili wypadł skrzep krwi taki około 2cm.W pierwszej chwili wystraszyłam się ale po dyskusji doszłyśmy do wniosku,że chyba lepiej jak pęcherz oczyszcza się z tych skrzepów,które zalegają pęcherz.Kaja jest bardzo obolała,bardzo powoli chodzi,praktycznie leży,trochę wyciągam ją na dwór aby jak najwięcej sikała.Kuleje na przednią łapkę tam gdzie był wkłuty venflon.Nie wiem może jest mocno potłuczona,ogólnie cały tył ma obolały i to bardzo.Ogon ma spuszczony,jak zagadam do niej to próbuje nim machać.Jest wciąż przy mnie.Teraz zjadła troszeczkę ryżu z cielęciną ale bardzo malutką ilość,ma być karmiona małymi porcjami kilka razy dziennie.Byliśmy wszyscy zmęczeni nocą tj.Kaja,ja i Miki z wiadomych względów.Kaja nie miała takich objawów jak sugerowała wetka.Jedynie ziajała w momencie jak stała nieruchomo bo takie momenty były dość częste w ciągu nocy,bardzo mało spała,patrzyła się na mnie.Ja otwierałam okno i przymykałam tak aby ją trochę ochłodzić.Nad ranem praktycznie o godz.6 już przysnęłam na dobre,o 7 Małgosia mnie obudziła a ja nieprzytomna zerwałam się na równe nogi.Zaraz wyniosłam Kajunię na skwer aby zrobiła siku,zrobiła ale w bardzo małej ilości,następnie pojechaliśmy do Kliniki no i tam została zmierzona temperatura,Kaja została osłuchana i zrobiono usg.Zapłaciłam 58zł mam paragon,natomiast paragon opiewający na sumę 350 zł gdzieś wsiąkł albo nie był wydany,nie wiem bo wczoraj to był gorący wieczór tylko zabrałam karty informacyjne z Kliniki,mógł też po drodze gdzieś wypaść,ponieważ targałam Kajunię na rękach w kocu do samochodu.Trochę wszyscy odespaliśmy bo byliśmy wszyscy wykończeni.Z Wrocławia wydostać się to jakiś koszmar,kilometrowe korki przed Leśnicą już zaczynające się.
Porobiłam fotki z opisów kart informacyjnych ale nie bardzo wyszły.Wstawię jakie są jutro poprawię.

I Kajunia

Edited by Anula
Posted

no bidulka.
Aniu pewnie jak w nocy ziajała to miałaś serce na ramieniu, współczuję Wam tych stresów. Dobrze, że sika, tzn. że pęcherz i nerki pracują. Obserwuj ją dokładnie.
Do leczenia dołożę 30 zł. konto mam.

Posted

Ja też dołożę z 3 dyszki.
Anula, dawaj jej proszę Arnikę raz dziennie po 5 kulek jeszcze z 5 dni.
Dostaje jeszcze coś przeciwbólowego?
Zastanawiałam się nad tym jaki piesek nadawałby się do makub i mam wrażenie ,że mógłby to być piesio w średnim wieku,góra do 10 kg wagi, spokojny, któremu wystarczyłyby krótkie spacerki i kochany człowiek obok.
Waga jest istotna, bo makub mieszka na 2 piętrze i mógłby być problem z noszeniem psa w razie potrzeby.

docham nie wiesz co za zołza? FRYGA !!!