Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny - ja coś wiem o tym. Naprawdę takim "piesom" trzeba ograniczać jedzenie. Przecież jak my się chcemy odchudzać (ja akurat chciałabym przytyć :evil_lol: [48/163]) to niektóre z nas stosują różne diety, ograniczenia, liczą kalorie itp. (bo wiemy,że to dla naszego lepszego wyglądu - a przede wszystkim zdrowia !!!)

To nic, że pies prosi błagalnym wzrokiem. To nic, że ma minę taką jakby już padał z głodu. Jedno jest pewne - nadwaga zawsze i każdemu szkodzi.
I nieważne czy to człowiek, pies, kot czy inny stwór.

Mi np. przydałoby się z 5 kg więcej - ale wolę mieć kilka kilo za mało niż kilkanaście czy więcej za dużo, bo myślę, że tak się lepiej np. pokonuje Śnieżkę czy choćby zwykły bieg albo prozaiczne schody np. na 10 piętro.

Pies nie będzie wył z głodu jak mu się da pół porcji dziennej, bo nie będzie głodny. Ale będzie usilnie chciał sprawić takie wrażenie swoim błagalnym wzrokiem, a zwłaszcza pies, który jest przyzwyczajony do większej ilości jedzenia na codzień no i do "smaczków".

Ja np. moim psicom daję zmniejszoną dawkę jak są takie upały. Za to wodę zawsze świeżą i dostępną w nieograniczonej ilości - mają.

Naprawdę - nie bójmy się odmówić naszym "zbyt ciężkim" pupilom "zbyt dużej" ilości jedzenia !!!

Myślę, że jest to dobry sposób - a jak nie to skrytykujcie mnie ;) .

• Replies 696
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wtatara napisał(a):
o już nikt do Adki nie zagląda

no właśnie - nikt nie pyta co u niej ani kiedy będą jakieś nowe fotki...już zapomniały cioteczki o Adzie :(

Posted

pamietamy pamietamy

poznajcie mojego Dragona niektórzy juz go poznali

a to najnardziej lubi DRAGON a przy tym słuchajcie chrapie jak ......nie mozna sie skupic

zreszta on nas robi w konia np.... jak nie chce zeby go ruyszac dotykac albo ...jak nie chce wyjść z domu na klatkę schodową itd to sie kładzie i bardzo głosno chrapie .........czasami nie zdarzy zamknąc oczu ale chrapie bo on spi .......hehehe .....taki z niego cwaniak

Posted

Dragonek ma 3 lata jset taki rozpieszczony (bo ma dysplazje jest po operacji pectimectonia miał wtedy 10 m-cy )pierwotnie wet go kazał uspić ......bo nic mu juz nie pomoze inny go operował i zobaczcie jest narazie dobrze taka kupę futra i serducha uspic ....:shake:

Posted

będą zdjęcia będą tylko nie wiadomo kiedy. Gorący okres sie dla nas zaczyna. Kasia- moja córka t_kasiek 4 sierpnia wychodzi za mąż więc czasu brakuje coraz bardziej. Obiecujemy jechac do Adki do konca miesiąca

Posted

[quote name='wtatara']będą zdjęcia będą tylko nie wiadomo kiedy. Gorący okres sie dla nas zaczyna. Kasia- moja córka t_kasiek 4 sierpnia wychodzi za mąż więc czasu brakuje coraz bardziej. Obiecujemy jechac do Adki do konca miesiąca[/quote]

[quote name='Perfi']ja tez 4 sierpnia wychodze za maz!!!!!!!!!!!!! :D:D:D[/quote]

Na dogo będzie weselisko...

Posted

[quote name='wtatara']moje gratulacje że tak szybko się uwinęłaś. U nas zostały jeszcze takie tam małe prace.[/quote]
Na przykład uszycie sukni ślubnej.:diabloti: :evil_lol: :diabloti: :evil_lol:

Posted

Mamo (wtatara) nie siej zamętu....suknia powinna być jeszcze w tym miesiącu :) potem tylko poprawki :)

No a zostały nam większe sprawy takie jak ustalenie menu, liczba gości, szczegóły z orkiestrą, wybór dekoracji, kwiatów itp. makijaż, fryzura też w proszku :(