Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam
bardzo załuje ze mój Dragon benek 3 letni nie jest taki towarzyski

pieszczoch dla nas bardzo ...............ale obcych nie lubi :shake: a szkoda bo tez mam taka kupe kłaczków do miziania .............i tez jest piekny ......obiecuje obiecuje ale kiedys dam fotki zobaczycie .....

• Replies 696
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to zna czy kto podobny - ja z Kasią , raczej nie . Kasia to wykapany mąż. Głos mamy podobny
Adka ma tam super. Otwarty kojec, ogród i dom. Uwielbia salon i oczywiście kuchnię bo tam jest jedzonko i mlaskanie.
bardzo boi sie burzy. Jak była kiedyś burza siedziała za kominkiem w salonie

Posted

Ja tam widze duże podobieństwo! Macie identyczne pucate buzie!;)

Adka ma wspaniale! A burzy to co drugi pies się boi, zwłaszcza po przejściach. Denisek też się boi, ale tylko grzmotów;)

Posted

kedyśdawno temu miałam suczke mix bernasia bała sie burzy prawie 2 dni przed juz szalała .....raz wybiła szybe w piwnicy w okienku i biedna tak wisiała na tym łańcuchu a cała rodzinka ja szukała myslelismy ze się zerwała iiiii gdzieś ucielkła o mało sie to nie skończyło tragicznie
.......

teraz mój dragonek tez benek i hapek kundelek nie reagują na burze piorunki czy fajerwerki ........

Posted

Agusiu - witam cię w wątku w imieniu swoim oraz Adki....mamy nadzieję, że będziesz tutaj czasem zaglądać :)

Adka naprawdę miała dużo szczęścia, bo jak to określiła pani wydająca nam Adę "napewno państwo się decydujecie, bo to jest już starszy piesek"....ja się bałam, że mój przyszły teść się rozmyśli bo on chciał psa w wieku 3-4 lata, ale na szczęście zakochał się w niej od pierwszego wejrzenia i Ada jest teraz bardzo szczęśliwą i kochaną suczką :)

Posted

akucha - jaka piękna ramka :)

no Ada jest teraz troszkę obrażona, gdyż musi więcej czasu spędzać w budzie - dom jej państwa jest obecnie tynkowany i żeby nie przeszkadzała albo ktoś jej przypadkiem nie czegoś nie chcący nie zrobił musi w tym czasie byc zamknięta w kojcu (no - lub w domku jak jest burza lub pada)

Posted

tak to prawda jest bardzo spokojna , nieraz aż za spokojna.Woła się ją a ona patrzy i mysli, myśli i za chwilę zaczyna iść. Jest przeciwieństwem poprzedniego bernardyna. to prawda ze tamten był o wiele młodszy. Jednak Bery był groźnym psem,po ogrodzie nie mógł chodzic sam bo znalazł sobie gdzies wyjście i szedł we wieś. Adka ma otwarty boks, chodzi po ogrodzie i wchodzi tez do domu. Oczywiscie uwielbia kuchnię- tam jest jedzenie i zawsze cos smacznego dostanie, Ogromna łakomczucha-w schronisku była przecież krótko. Szkoda ze przynajmniej troszeczkę nie szczeka na obcych. Szczeka na psy, konie

Posted

Mój Denisek też nie szczeka - zazwyczaj ucieka jak ktoś przychodzi - a na bramie napis: 'uwaga zły pies' ;)

Adka dużo je, bo duża jest. Ja Deniska odchudzam, ale on też kocha jedzenie;) Nie potrafie odmówić mu - przecież tyle przeszedł, może kiedyś głodował;)

Posted

tak to prawda ze duza ,ale proszę zobaczyć na pierwsze jej zdjęcia a teraz, ile przytyła. Nie jest juz młoda więc mało biega, po ogrodzie tez się jej nie chce za duzo spacerowac- woli leżeć przed domem. Ma 3 spacery dziennie we wieś, więc boimy sie aby za bardzo nie przytyła.Juz w domu moja tabi zamiast 12 waży 16 kg, więc wiem jak trudno aby cos pies zrzucił.