ANETTTA Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 witam bardzo załuje ze mój Dragon benek 3 letni nie jest taki towarzyski pieszczoch dla nas bardzo ...............ale obcych nie lubi :shake: a szkoda bo tez mam taka kupe kłaczków do miziania .............i tez jest piekny ......obiecuje obiecuje ale kiedys dam fotki zobaczycie ..... Quote
t_kasiek Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 ANETTTA, no to czekamy na fotki....ale rozumiem co masz na myśli - poprzedni bernardyn Berry tolerował tylko 6 osób :) Quote
black sheep Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Faktycznei dużo zieleni! Przepiękna!:) Mama i córcia bardzo podobne:) Quote
wtatara Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 to zna czy kto podobny - ja z Kasią , raczej nie . Kasia to wykapany mąż. Głos mamy podobny Adka ma tam super. Otwarty kojec, ogród i dom. Uwielbia salon i oczywiście kuchnię bo tam jest jedzonko i mlaskanie. bardzo boi sie burzy. Jak była kiedyś burza siedziała za kominkiem w salonie Quote
black sheep Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Ja tam widze duże podobieństwo! Macie identyczne pucate buzie!;) Adka ma wspaniale! A burzy to co drugi pies się boi, zwłaszcza po przejściach. Denisek też się boi, ale tylko grzmotów;) Quote
wtatara Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 oj pucowata to się zrobiłam teraz. Przed weselem Kasi pewnie schudnę Quote
wtatara Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Adka ma następne badania i mam nadzieje ze bedzie wszystko w porządku. Super dziewczyna. Przerażaja ja burze.Tak się boi ze aż jej żal Quote
ANETTTA Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 kedyśdawno temu miałam suczke mix bernasia bała sie burzy prawie 2 dni przed juz szalała .....raz wybiła szybe w piwnicy w okienku i biedna tak wisiała na tym łańcuchu a cała rodzinka ja szukała myslelismy ze się zerwała iiiii gdzieś ucielkła o mało sie to nie skończyło tragicznie ....... teraz mój dragonek tez benek i hapek kundelek nie reagują na burze piorunki czy fajerwerki ........ Quote
t_kasiek Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Ada podczas burzy jest zabierana do domku....ostatnio nawet znowu w nim spała :) Quote
black sheep Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 wtatara napisał(a):oj pucowata to się zrobiłam teraz. Przed weselem Kasi pewnie schudnę Nie o to mi chodziło! Buzie takie pyzate:) Akurat figury nie są pucate;) Quote
wtatara Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 ja też myślę o buzi ale jak schudnie buzia to coś innego też- wcale się oto nie gniewam Quote
Jagoda1 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Wzruszyłsm się czytając wątek, jesteś szczęściarą psinko. Bądźcie szczęsliwi! Quote
t_kasiek Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Agusiu - witam cię w wątku w imieniu swoim oraz Adki....mamy nadzieję, że będziesz tutaj czasem zaglądać :) Adka naprawdę miała dużo szczęścia, bo jak to określiła pani wydająca nam Adę "napewno państwo się decydujecie, bo to jest już starszy piesek"....ja się bałam, że mój przyszły teść się rozmyśli bo on chciał psa w wieku 3-4 lata, ale na szczęście zakochał się w niej od pierwszego wejrzenia i Ada jest teraz bardzo szczęśliwą i kochaną suczką :) Quote
wtatara Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 dzwoniłam i pytałam o naszą damę. ma się wyśmienicie. Pozazdrościć takiego domku Quote
ANETTTA Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=66652 ZAJRZYJ I POM Quote
akucha Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Cud, miód, orzeszki :loveu: :loveu: :loveu: Kto by pomyślał, że do niedawna była schroniskową panną. Serce rośnie! Quote
t_kasiek Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 akucha - jaka piękna ramka :) no Ada jest teraz troszkę obrażona, gdyż musi więcej czasu spędzać w budzie - dom jej państwa jest obecnie tynkowany i żeby nie przeszkadzała albo ktoś jej przypadkiem nie czegoś nie chcący nie zrobił musi w tym czasie byc zamknięta w kojcu (no - lub w domku jak jest burza lub pada) Quote
shirrrapeira Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Adeczka jest sliczniusia, a ile futra do glaskania. Quote
wtatara Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 kochana nasza naskotka- moze w niedzielę uda nam się wprosic z wizytą- wtedy nowe fotki Quote
black sheep Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Wspaniała jest!!!!!!!!!!!!!! Zazdroszcze takiego spokojnego pieska!!!!! Quote
wtatara Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 tak to prawda jest bardzo spokojna , nieraz aż za spokojna.Woła się ją a ona patrzy i mysli, myśli i za chwilę zaczyna iść. Jest przeciwieństwem poprzedniego bernardyna. to prawda ze tamten był o wiele młodszy. Jednak Bery był groźnym psem,po ogrodzie nie mógł chodzic sam bo znalazł sobie gdzies wyjście i szedł we wieś. Adka ma otwarty boks, chodzi po ogrodzie i wchodzi tez do domu. Oczywiscie uwielbia kuchnię- tam jest jedzenie i zawsze cos smacznego dostanie, Ogromna łakomczucha-w schronisku była przecież krótko. Szkoda ze przynajmniej troszeczkę nie szczeka na obcych. Szczeka na psy, konie Quote
black sheep Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Mój Denisek też nie szczeka - zazwyczaj ucieka jak ktoś przychodzi - a na bramie napis: 'uwaga zły pies' ;) Adka dużo je, bo duża jest. Ja Deniska odchudzam, ale on też kocha jedzenie;) Nie potrafie odmówić mu - przecież tyle przeszedł, może kiedyś głodował;) Quote
wtatara Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 tak to prawda ze duza ,ale proszę zobaczyć na pierwsze jej zdjęcia a teraz, ile przytyła. Nie jest juz młoda więc mało biega, po ogrodzie tez się jej nie chce za duzo spacerowac- woli leżeć przed domem. Ma 3 spacery dziennie we wieś, więc boimy sie aby za bardzo nie przytyła.Juz w domu moja tabi zamiast 12 waży 16 kg, więc wiem jak trudno aby cos pies zrzucił. Quote
Recommended Posts