justysiek Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 słuchajcie... ten numer konta wrzucę w 1 post i będzie najwygodniej, co do szczeniaków też mam inne zdanie, ale co miałyśmy zrobić? gdybyśmy wiedziały to byśmy jednego schowały i byłoby ok, tylko potem z dt były problem, no i tak miał wybrać tego 1? więc proszę Was nie piszcie takich rzeczy, bo nikomu a najbardziej nam nie było miło, zreszta nie uczestniczyłyśmy w tym... też jestem załamana tym, że jej nie ma. Quote
Syla Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 MTD napisał(a):ale Syla ja nie pisałam o Tobie w sensie, że siedzisz przed komputerem tylko, przepraszam jeśli tak to zrozumiałaś, chciałam usprawiedliwić trochę ten bałagan na wątku działaniami w terenie:( Przepraszam Cię MTD.Mam dzisiaj okropny dzień.Najgorszy z możliwych i pewnie dlatego się wkurzyłam.Ciebie justysiek też przepraszam.Żeby tylko sunia się znalazła... Quote
monika083 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 kurcze ,koniecznie trzeba dozbierac deklaracje i znalezc dla niej bezbieczny tymczas..mam nadzieje, ze nic jej nie jest Quote
justysiek Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 nie ma za co mnie przepraszać Syla, w takiej sytuacji puszczają nerwy, wiem, mi również. Ania się pojawi to może będzie miała jakieś wieści... Quote
Syla Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 (edited) Ode mnie tylko dyszka miesięcznie.Te 20 zł było jednorazowo.To nie na przeprosiny, nie o to chodzi.Życie nasze i ich, jest takie ulotne, nie znasz dnia, ani godziny.Dowiedziałam się dzisiaj o śmierci, młodszej ode mnie, koleżanki, mojej przyjaciółki, kiedyś.Teraz mój Tata dzwonił.Szpital, operacja i to już, Jego.Mama wiekowa i jeszcze mam upośledzoną siostrę, też do opieki, obie.Syn z niepełnosprawnością znaczną i kilka starych zwierząt....jakoś to ogarnę, bo muszę, ale to mnie przerosło.Jeszcze muszę pojechać te 50parę kilometrów i zwierzaki zabrać.Na dodatek, nie jestem zmotoryzowana.... Jak się sunia znajdzie to dajcie znać.Biedna jest, zagubiona i chyba poszła dzieci szukać.... Edited June 22, 2012 by Syla Quote
azalia Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Biedna sunieczka,oby wrócila cała i zdrowa,tak bardzo jej żal. Quote
Ania102 Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Niestety suczki nie ma. Przedwczoraj weszłysmy w ten las, wczoraj 2 razy była jedna znajoma, potem druga ale już nie wchodziły.Tylko na skraju wołały ją. Ja jeżdzę do pracy koło miejsca gdzie wydaje się przebywała. Z nr konta może dostęp był rzeczywiście utrudniony, ale aagataa8 która konto udostępniła nie miała siły go rozsyłać, ma chora mamę i w tym tygodniu straciła psa, nie ma czasu na rozsyłanie wiadomości. Ja pracuję po 12 h, po pracy muszę wyjść z moimi psami, mam jeszcze na dt 3 kotki, które stqaram się oswoić a mam na to bardzo mało czasu od przyjścia i wyjścia do pracy. Galastop był podawany i sunia jak pisałam przestała mieć laktacje, może ma po prostu włóczęgowski charakter. Nie wiem dlaczego uciekła, prawdopodobnie przeskoczyła ogrodzenie, bo nie ma żadnego podkopu na podwórku. Innego dt nie byłam w stanie jej zapewnić poza ta klatka kenelową ale ile mogła tam siedzieć. Deklaracji było mało i wyraźnie wcześniej napisałam, że musimy dozbierac bo mam u Jaagi suczkę bez 150 zł deklaracji. Niestety nie stać mnie na takie dopłaty. Też jestem wściekła, że nie zostawiłyśmy szczeniaka ale skąd miałysmy wiedzieć, że lekarz postawi nas przed takim wyborem i jakie będą tego konsekwencje. Można było ja zgłosić do UM i pojechałaby do hycla ale dla mnie to nie było dobre wyjście. I tego nie żałuję. W przyszłym tygodniu mam wolne 2 dni może kogos zaangażuje i wejdziemy w ten las ale trzebaby było to zrobić z samego rana albo późnym wieczorem, las jest wyjątkowo gęsty pełno studzienek, nie ma ścieżek. W akcję są zaangażowane 2 panie mające 65 lat ale żadna z nas nie może zgrać się w czasie i szukamy na własną rękę. Niestety nie umiem zmusić żadnehj koleżanki spoza świata zwierząt żeby tam ze mną weszła lub pomogła mi jej szukać.Justysiek nie ma obecnie w starachowicach, a na miejscu mam tylko ją i aagatę8 do takich akcji. Mam nadzieję, że wróci niestety trzeba się liczyć z tym, że znak po niej przepadnie do następnej ciązy. Quote
justysiek Posted June 23, 2012 Author Posted June 23, 2012 znalazła ją Ania:loveu::multi: była w tym lesie. obecnie siedzi na lańcuchu, żeby nie zwiała, nie ma co ryzykować bez sterylki. prosimy o deklaracje i rozsyłanie wątku. ona mogłaby jechać do Jagga ale brakuje deklaracji... Quote
Malgoska Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 justysiek napisał(a):znalazła ją Ania:loveu::multi: była w tym lesie. obecnie siedzi na lańcuchu, żeby nie zwiała, nie ma co ryzykować bez sterylki. prosimy o deklaracje i rozsyłanie wątku. ona mogłaby jechać do Jagga ale brakuje deklaracji... może ona do 'kogoś' chodzi do tego lasu? Quote
justysiek Posted June 23, 2012 Author Posted June 23, 2012 Malgoska napisał(a):może ona do 'kogoś' chodzi do tego lasu? tzn.? ona siedzi tam skąd miala zabrane szczeniaki, to jej dom, tam czuję się bezpiecznie. Quote
Malgoska Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 justysiek napisał(a):tzn.? ona siedzi tam skąd miala zabrane szczeniaki, to jej dom, tam czuję się bezpiecznie. biedna - idzie tam w nadziei, że je znajdzie :( Quote
paula_t Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 justysiek napisał(a):znalazła ją Ania:loveu::multi: była w tym lesie. obecnie siedzi na lańcuchu, żeby nie zwiała, nie ma co ryzykować bez sterylki. prosimy o deklaracje i rozsyłanie wątku. ona mogłaby jechać do Jagga ale brakuje deklaracji... To cudownie:multi: Malgoska napisał(a):biedna - idzie tam w nadziei, że je znajdzie :( No i takie są właśnie konsekwencje, kiedy weterynarz chyba sam nie wiem co robi... Jak mi jej żal:placz: Quote
ewu Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 paula_t napisał(a):To cudownie:multi: No i takie są właśnie konsekwencje, kiedy weterynarz chyba sam nie wiem co robi... Jak mi jej żal:placz: Biedna , kochana....:( Dobrze,że jest. Quote
justysiek Posted June 23, 2012 Author Posted June 23, 2012 ech, strach, że będzie ciągle uciekała... najważniejsze to ją teraz wysterylizować, jak się uda to będzie to w nast. tyg, ale to oceni wet. ciotki roześlijcie wątek. dzięki, że jesteście Quote
zebrazebra Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Cieszę się, że się znalazła. Oby do sterylki. I oby nie zwiała. Za kilka dni coś jeszcze suni prześlę ;) Quote
Ania102 Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Ciocie bardzo proszę o rozsyłóanie watku, jesli beda deklaracje może jechać od razu po sterylizacji do Jaagi. Sunia nie ma w ogóle mleka, myslę, że wraca do lasu bo to jej dom. Nie sądzę, żeby jeszcze szukała szczeniaków. Ania ma dominująca sukę i psa i po prostu ona ucieka bo chce mieć święty spokój. Nie możemy jej jednak wziąć do Jaagi bez deklaracji, chyba że Tosia znajdzie dom ale o nia zero telefonów, u Ani może być tylko do sterylizacvji. Bardzo proszę pomóżcie. Quote
anica Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Dziękuję za zaproszenie :) zapoznałam się z sunią , jest piękna!... mam wielką nadzieję ,że znajdzie domek :) jestem zadeklarowana na maksa , muszę wywiązać się ze złożonych zobowiązań , do końca miesiąca ,nie mogę pomóc:shake: może wyskrobię coś w lipcu? zapisuję dziewczynę... Quote
aagataa8 Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 justysiek uwzględnij to proszę w pierwszym poście: Deklaracje: Stałe: Małgoska – 10zł Pikola – 10zł Azalia – 20zł Ewu – 10zł- wpłata 20 zł (20.06.2012) Basia D – 10zł _Lara - 10zł monika083 - 10zł/6 msc Razem: 80zł Jednorazowe: Tobciu – 30zł- wpłata 19.06.2012 Egradska – 30zł- wpłata 18.06.2012 Azalia – 10zł ewakraków - 30zł- wpłata 18.06.2012 Asiaczek - 20zł- wpłata 19.06.2012 zebrazebra - 10zł- wpłata 20.06.2012 Syla- jakaś kwota maximiller - jakaś kwota- wpłata 50 zł (19.06.2012) sharka - jakaś kwota- wpłata 20 zł (18.06.2012) MTD - jakaś kwota- wpłata 15 zł (18.06.2012) paula_t - jakaś kwota- wpłata 20 zł (19.06.2012) Anna Busko fb - 200zł Ponadto Kundelkowa Skarbonka wpłaciła 150 zł na transport dla Suni. Quote
Malgoska Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 przelałam deklarację za czerwiec, lipiec i sierpien Quote
Syla Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 (edited) Odemnie poszło 20 zł jednorazowo i stała 10 zł. Edited June 29, 2012 by Syla Quote
Recommended Posts