Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania102 napisał(a):
Justysiek a nie możesz podać swojego?Jeśli nie musimy poszukać skarbnika, może aagataa się zgodzi.

ja mam już wpłaty Tosi, nie chce się pogubić.

Posted

A ja nie mam kiedy sprawdzać, bo ciągle mnie nie ma w domu. Może aagataa się zgodzi ale obecnie jest wyłączona z dogo przez problemy. Może Tosia znajdzie dom zanim będę mogła ją wysłać do Jaagi. W tym momencie przydałaby się tylko karma i osoba chętna do spacerów. Sama Pani Helena ma troche za dużo. Ja mogę z nią chodzić po 21.

Posted

Ja mam propozycję - skoro szczeniaki zostały uśpione (o czym nawet nie chcę myśleć :-() i ich już po prostu nie ma to darujmy sobie proszę zdjęcia suczki ze szczeniakami z pierwszej strony - to wywołuje tylko niepotrzebne dyskusje. Każdy ma zdanie na ten temat, ja też bym nie zgodziła się żeby suni uśpić wszystkie, ale skoro się tak stało i temat już zamknięty to usuńcie proszę te zdjęcia. No chyba, że jesteśmy masochistami i uwielbiamy się torturować tego typu obrazkami...

Ja mogę zadeklarować 10zł na miesiąc.

Posted

[quote name='__Lara']Ja mam propozycję - skoro szczeniaki zostały uśpione (o czym nawet nie chcę myśleć :-() i ich już po prostu nie ma to darujmy sobie proszę zdjęcia suczki ze szczeniakami z pierwszej strony - to wywołuje tylko niepotrzebne dyskusje. Każdy ma zdanie na ten temat, ja też bym nie zgodziła się żeby suni uśpić wszystkie, ale skoro się tak stało i temat już zamknięty to usuńcie proszę te zdjęcia. No chyba, że jesteśmy masochistami i uwielbiamy się torturować tego typu obrazkami...

też się podpisuję pod usunięciem tych zdjęć

Posted

Justysiek wtaw te zdjecia które ja wstawiłam, bo rzeczywiscie o szczeniakach trzeba zapomniec. Ja tez żałuje, ze nie zostawilismy zadnego ale doktor dała wybów albo wszystkie albo zaden a nikt z nas by ich nie wziął do siebie.
Aagataa8 zostanie skarbnikiem, poda nr konta dzis i bedziemy rozsyłać.

Malgoska paczka ode mnie pójdzie we wtorek najwczesniej.

Posted

[quote name='__Lara']Ja mam propozycję - skoro szczeniaki zostały uśpione (o czym nawet nie chcę myśleć :-() i ich już po prostu nie ma to darujmy sobie proszę zdjęcia suczki ze szczeniakami z pierwszej strony - to wywołuje tylko niepotrzebne dyskusje. Każdy ma zdanie na ten temat, ja też bym nie zgodziła się żeby suni uśpić wszystkie, ale skoro się tak stało i temat już zamknięty to usuńcie proszę te zdjęcia. No chyba, że jesteśmy masochistami i uwielbiamy się torturować tego typu obrazkami...

Ja jestem załamana tym co się stało z małymi...:( Dawno tak nie płakałam:(
Też jestem za usunięciem zdjęcia.
Nawet wątku nie rozsyłam żeby nie wywoływać traumy u ludzi, którzy różnie reagują.

Posted

beta ata napisał(a):
Biedna sunia.
Dziewczyny, rozumiem Wasze odczucia, ale myślę, że jednak nie ma wyjścia, trzeba do tego podchodzić bardziej "na chlodno". Uczucia macierzynskie u psów nie sa tak rozbudowane jak u ludzi, az tak sie tym nie martwcie, sunia naprawdę szybko zapomni, gdy tylko zmieni sie chemia jej mózgu po sterylce. Tylko nie myślcie, że nie współczuję! Oczywiście, że tak, ale życie nauczyło mnie, że czasem trzeba zrobić to, co sie musi i nie należy sie obarczać emocjonalnie, bo to tylko może przeszkadzać w dalszym działaniu. Pięć razy w zyciu podejmowałam decyzję o uśpieniu, bo to bylo konieczne. Miłość wyraża sie także w ten sposób, że ratuje sie od skrajnego cierpienia. Dlatego popieram także eutanazje u ludzi, jeśli moje zycie kiedys bedzie juz tylko skrajnym cierpieniem, życzyłabym sobie, aby mnie uspiono i byłabym za to wdzięczna.
Nie chce absolutnie wszczynać dyskusji na takie tematy! Tylko mówię Wam, zapomnijcie o uspieniu szczeniąt, to było najlepsze, co mogły dziewczyny zrobic i dobrze, że to zrobiły. Jasne, że byloby najlepiej, gdyby uspiono ślepy miot, natyczmiast po oszczenieniu, ale nie bylo tego luksusu. Rownie dobrze moznaby gdybać, że najlepiej byloby, gdyby sunia nie była szczenna i nie była bezdomna, a swiat był idealny.

TERAZ SKONCENTRUJMY SIE NA RATOWANIU SUCZKI.

masz racje, jednak dolujace jest to, ze tyle jest tych bezdomnych psow..ze brak domow stalym i dt, ze dziewczyny nie mialy wyjscia...i , ze jedne psy sie ratuje a inne urodza sie i zaraz musza umzec :(
Moge zadeklarowac 10zl stajej, ale poki co na pol roku.

Posted

ok, usunelam, wieczorem wkleje te co wstawila Ania.
a w nast tyg moze zrobi sie lepsze zdjecia.
to jesli aagata bedzie skarbnikiem niech napisze do moda i niech zamieni jej 1 post, bedzie jej latwiej ja czesc deklaracji spisalam.

sytuacja faktycznie byla patowa, gdybysmy wiedzialy ze wet postawi takie ultimatum... lepiej tego nie roztrzasac.

Posted

Agata69 napisał(a):
Boze, co za bzdura. Ta wetka robi to za darmo, jestescie od niej zalezne? Ja nie rozumiem takiej sytuacji. Oczywiscie usypiajac wszystkie szczeniaki zadbala o zatrzymanie laktacji? Jesli nie to nie powinna zajmowac sie zywymi zwierzetami, bo nie ma ani krzty empatii.
Suka cierpi podwojnie- fizycznie z powodu nie oproznianych sutkow (kto mial zapalenie piersi po porodzie wie o czym mowie, bol jest nie do zniesienia) i psychicznie. Ludzie zabrali jej dzieci i zamkneli sama w ogrodzeniu. Przelozcie sobie to ma ludzka matke, to wcale sie tak duzo nie rozni - -instynkt macierzynski to ogromna sila.
Wiem, ze ciezko, ze takie warunki itd., ale nie mozna tak pomagac, czesc rzeczy mimo wszystko trzeba zrobic jak nalezy. W innym razie to nie jest pomoc tylko utylizacja, w dodatku zakonczona cierpieniem zwierzecia.
Przepraszam, wiem ze latwo pisac, ze czasami jestesmy nie sprawiedliwi. Ale ja mam na koncie okolo 200 adopcji, kilkadziesiat interwencj i uwazam ze mimo wszystko, mimo rozmiarow problemu, kazdego psa trzeba traktowac jednostkowo. Inaczej to nie ma sensu.
Ktos napisal ze suka czolga sie na widok czlowieka. A czlowiek chcac jej pomoc jak pisze wyrzadza jej kolejna krzywde, najwieksza w perspektywie macierzynstwa. My rozumiemy zasadnosc takiego postepowanie w skali masowej, pies nie.
Pomoge, jak bede mogla.

Popieram Agate69, takich rzeczy się nie robi, jedno szczenie się zostawia, zmiecie weta.

Posted

Dziewxzyny moja deklaracja jest stała...Jest za mała żeby mogła być jednorazowa,,Bardzo przejął mnie los sni, też uważam, ze chociaż 1 maluszka trzeba było zostawić..Może nie napisałąm wyraźnie, ale 10,00 zł dam dla Niuni..Podnoszę biedną psinkę, już najwyższa pora żeby wreszcie spotkało ją od ludzi coś dobrego....

Posted

Aagata nie napisała mi jeszcze nr konta jak napiszę przeslę dalej, będzie wstawiała wpłaty ale myslę, że prowadzenie wątku najlepiej zostawić Tobie justysiek bo ona rzadko zaglada, z konta bedę mogła ja korzystać i wpłaty będę mogła wstawiać, tyle że jesczze nie mam nr. Właśnie wróciłam od suczki, przewiozłyśmy ja do koleżanki od której uciekła wcześniej, żeby nie siedziała ciągle w kenelu, w dodatku w nim musza być 3 miesięczne kotki, które na czas umieszcenia suczki były w transporterze.
Co do weta to w chwili kedy znalazłysmy suczkę zawiadomiłyśmy straż miejską, żeby koszt sterylizacji i uspienia miotu został pokryty przez miasto, przyjechał lekarz dyżurny, to dobry weterynarz i chyba uznał to za najbardziej stosowne. Suczka mogła jechać do hycla ale wtedy nic byśmy o niej nie wiedzieli.
W tym momencie sunia jest zabezpieczona w karmę przeze mnie i znajomą.

Posted

Ania102 napisał(a):
Aagata nie napisała mi jeszcze nr konta jak napiszę przeslę dalej, będzie wstawiała wpłaty ale myslę, że prowadzenie wątku najlepiej zostawić Tobie justysiek bo ona rzadko zaglada, z konta bedę mogła ja korzystać i wpłaty będę mogła wstawiać, tyle że jesczze nie mam nr. Właśnie wróciłam od suczki, przewiozłyśmy ja do koleżanki od której uciekła wcześniej, żeby nie siedziała ciągle w kenelu, w dodatku w nim musza być 3 miesięczne kotki, które na czas umieszcenia suczki były w transporterze.
Co do weta to w chwili kedy znalazłysmy suczkę zawiadomiłyśmy straż miejską, żeby koszt sterylizacji i uspienia miotu został pokryty przez miasto, przyjechał lekarz dyżurny, to dobry weterynarz i chyba uznał to za najbardziej stosowne. Suczka mogła jechać do hycla ale wtedy nic byśmy o niej nie wiedzieli.
W tym momencie sunia jest zabezpieczona w karmę przeze mnie i znajomą.

żeby znowu nie zwiała?
ma jakieś leczenie ? galastop np?

Posted

Jak będzie konto, to proszę o podanie na pw. Przytulcie sunię ode mnie.
Ten świat jest straszny.Miliardy idą w błoto na bzdury a zwierzaki muszą ginąć bo nie ma dla nich szans na godne życie....:(