wapiszon Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 obraczus87 napisał(a):Spokojnie Ciotka, głowa do góry ;) Mysza znajdzie najlepszy domek pod słońcem :) Dzisiaj Ją "zafiprexowałam". A może Mysza ma już dom ;) Kilka lat temu uratowałam kotkę, była chuda, chora , a ogon miała taki jak mysz. I została Myszą. Wyleczyliśmy, odkarmiliśmy , wysterylizowaliśmy i znaleźliśmy dom. Ale TZ stwierdził, że nikt o Mysię nie zadba tak jak my i ..... Mysia została u nas ;) Quote
obraczus87 Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 wapiszon napisał(a):A może Mysza ma już dom ;) Kilka lat temu uratowałam kotkę, była chuda, chora , a ogon miała taki jak mysz. I została Myszą. Wyleczyliśmy, odkarmiliśmy , wysterylizowaliśmy i znaleźliśmy dom. Ale TZ stwierdził, że nikt o Mysię nie zadba tak jak my i ..... Mysia została u nas ;) Na razie Mycha szuka domku ;) tylko tekst się sam nie chce napisać :roll: a Ziutka zwarta i gotowa do robienia ogłoszeń :oops: Quote
wapiszon Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 obraczus87 napisał(a):Na razie Mycha szuka domku ;) tylko tekst się sam nie chce napisać :roll: a Ziutka zwarta i gotowa do robienia ogłoszeń :oops: U nas też tak było;)Tym bardziej, że Wapi ganiała Mysię, nie akceptowła jej. I rozsądek mówił,że lepiej,żeby Mysia znalazła inny dom;) Quote
Ziutka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 obraczus87 napisał(a):Na razie Mycha szuka domku ;) tylko tekst się sam nie chce napisać :roll: a Ziutka zwarta i gotowa do robienia ogłoszeń :oops: Czekam Martuś...czekam ;) Quote
sylwija Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 ja tez zawsze mam problem z tekstem i liczę, że ktoś się zlituje i napisze :) Quote
obraczus87 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 W tym przypadku chyba sama nad sobą muszę się zlitowac i w końcu go napisać :evil_lol: Quote
mala_czarna Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Ja bym Ci napisała, ale mam litość, i nie chcę żebyś pękła ze śmiechu :cool3: Quote
obraczus87 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 [quote name='mala_czarna']ja bym ci napisała, ale mam litość, i nie chcę żebyś pękła ze śmiechu :cool3: pisz :) !!!!!! Sterylkowa Skarbonka zwróciła mi na konto 80,99zł - czyli tyle ile zapłaciłam za samą sterylizację Myszolka. Bardzo dziękuję! Tym sposobem Myszka w swojej skarbonce ma pieniążki na najbliższe szczepienie. Quote
mala_czarna Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 No dobra, popróbuję, ale majstersztyk to nie będzie ;) Tylko kochana, daj takie podstawowe dane jak waga, ile Myszka może mieć lat, i takie tam. Bo że po sterylce, i zaszczepiona no to wiadomo. I Marta, właśnie, czy w treści ogłoszenia chcesz żeby pisać o tym, że jej historia jest raczej mało ciekawa? Quote
Akrum Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 wpadłam na szybkie odwiedziny do Myszolinki :) Quote
obraczus87 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 mala_czarna napisał(a):No dobra, popróbuję, ale majstersztyk to nie będzie ;) Tylko kochana, daj takie podstawowe dane jak waga, ile Myszka może mieć lat, i takie tam. Bo że po sterylce, i zaszczepiona no to wiadomo. I Marta, właśnie, czy w treści ogłoszenia chcesz żeby pisać o tym, że jej historia jest raczej mało ciekawa? Wiek- 2 lata Waga- napisz, że waży 5kg W pierwszym kontakcie bardzo się boi, trzęsie się. Trzeba poświęcić Jej dużo czasu zanim zacznie nabierać zaufania. Generalnie jest mocno strachliwa - coś stuknie, puknie, upadnie na podłogę, a Ona od razu ucieka i się trzęsie. Myszka powinna być jedynaczką ;) O języku pisac nie musisz, bo ktoś kto się nie zna, nie zauważy różnicy ;) Quote
mala_czarna Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 (edited) To se zaszalałam teraz: Proszę Państwa, oto Myszka! Nakolankowa, ważąca 5 kg suczka. Jest młodziutka, ma ok. 2 lat. Przy pierwszym kontakcie z człowiekiem Myszka bardzo się boi, jest nieufna, i musi minąć sporo czasu zanim otworzy się, i oswoi. Myszka przebywa w domu tymczasowym, gdzie cały czas jest socjalizowana, uczona czystości, chodzenia na smyczy. Myszka jest bardzo pojętna, i szybko uczy się nowych umiejętności. Bardzo chcielibyśmy żeby trafiła do domu kochającego nie tylko sercem, ale i rozumem. Nowy właściciel powinien ją kochać i rozpieszczać, ale także uczyć prawidłowych, psich zachowań. Myszka jest wysterylizowana, zaszczepiona i zabezpieczona przeciw kleszczom. Edited March 23, 2012 by mala_czarna Quote
obraczus87 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Jak dla mnie super :) Zdjęcia Myszolka mam w domu na kompie, to wieczorem lub jutro podeślę Ziutce :) Quote
mala_czarna Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Ale zmień coś może!! Bo kurczę, żeby ktoś sobie nie pomyslał, że ona siusia w domu cały czas :) Quote
obraczus87 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 No zmienie ;) dopisze, że zachowuje czystość w domu :) bo skubana wytrzymuje nawet 11 godzin :) Quote
Nutusia Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Moja Pchełcia od tygodni przyjmuje stress-out. Po raz kolejny (po Milce) się przekonuję, że specyfik jest bardzo skuteczny, ziołowy, nie uzależnia, a przy tym jest tani! Pchełcia zmienia się z dnia na dzień. Jeszcze tydzień temu sikała pod siebie, gdy do niej podchodziłam (a nie kucałam), a wczoraj pozwoliła się pogłaskać obcej osobie! Stała się bardziej otwarta i na ludzi i na moje psiaki. Polecam! ;) W ogłoszeniu nie pisałabym, że bardzo się boi i potrzeba dużo czasu. Raczej coś w rodzaju "w stosunku do obcych Myszka jest jeszcze dość nieufna, ale przy odrobinie cierpliwości i wytrwałości, można zdobyć jej zaufanie, a nawet sympatię" :evil_lol: Quote
mala_czarna Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Nutusia napisał(a): W ogłoszeniu nie pisałabym, że bardzo się boi i potrzeba dużo czasu. Raczej coś w rodzaju "w stosunku do obcych Myszka jest jeszcze dość nieufna, ale przy odrobinie cierpliwości i wytrwałości, można zdobyć jej zaufanie, a nawet sympatię" :evil_lol: No mówiłam, co dwie głowy, to nie jedna :) Nutusia, masz rację, bo w tym moim tekście za dużo tych przerażających rzeczy. Quote
sleepingbyday Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Nutusia napisał(a):W ogłoszeniu nie pisałabym, że bardzo się boi i potrzeba dużo czasu. Raczej coś w rodzaju "w stosunku do obcych Myszka jest jeszcze dość nieufna, ale przy odrobinie cierpliwości i wytrwałości, można zdobyć jej zaufanie, a nawet sympatię" :evil_lol: cwana gapa ;-) Quote
obraczus87 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Dziękuję za tekst, za sugestie :) Nutusiu, a ten stress out to tabletki? Quote
sylwija Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 tabletki, ja swoim w sylwestra podaję, żeby spokojnie strzelanie znosiły, podobno tez niezłe na podróż, jak psiak się stresuje Quote
Nutusia Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Tak, tabletki - strasznie duże, ale mojej maleńkiej Pchełce świetnie "wchodzą" z masełkiem ;) 60 szt. kosztuje 30 zł. Pchełcia bierze po 1 dziennie. Na opakowaniu jest napisane, że 1 tabl na 10 kg, Pchlina waży 5,5, ale i tak Doktor zalecił jedną dziennie. Efekty, jak dla mnie, imponujące! Quote
Ellig Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Stress Out to naturalny preparat dla psów o działaniu uspokajającym. Produkt zalecany jest we wszelkich sytuacjach stresowych takich jak np. pokazy fajerwerków, przeprowadzka, podróż czy wprowadzenie nowego domownika Preparat zmniejsza napięcie mięśniowe i podatność na stres. Zawarty w nim dziurawiec zwiększa ilość serotoniny w mózgu przez co zwiększa uczucie zadowolenia. Stress Out nie powoduje uzależnień oraz nie ma skutków ubocznych, dlatego też jest bezpieczny przy długim stosowaniu. Produkt można podawać szczeniętom. Quote
obraczus87 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Dziękuję za informacje. Chyba kupię Myszce te tabletki. Kupić można wyłącznie u weta? Orientuje sie ktoś?? :) Myszka na spacery wychodzi już bez problemu. Nawet gdy się ubieram, Mysza pędzi w stronę drzwi :) rano i po południu biega luzem na dworze, wieczorkiem już na smyczy. Quote
Recommended Posts