Luna007 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 dziewczyny - znalazł się czarny szczeniak???????????? Quote
dziuba Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Znalazl się - a raczej znalazła :) Dziewczynka jest we Woclawiu i o ile mi wiadomo ma jechać gdzieś dalej ??? Quote
Luna007 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 ufff to dobrze, bo już się zaczełam martwić - ona jedzie do mnie Quote
dziuba Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Luna007 napisał(a):ufff to dobrze, bo już się zaczełam martwić - ona jedzie do mnie cudownie :loveu: będziesz musiała porozmawiać sobie z nią poważnie, jak matka z córką, bo trochę sie za nią naganialiśmy :) Quote
Bea1 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 dziuba napisał(a):pierwsza dotarłam do domu, więc opowiem na szybko - widać poprawę, są jacyś dwaj nowi pracownicy, sa dary od jakiejś szkoły (koce itd itp) i generalnie jakby się coś ruszyło. z dobrych wiadomości - dobermany są 2, a nie 3, jak wcześniej pisałam, oba są na zdjęciach. owczarek niemiecki i ten psiak kaukazowaty ze zdjęć to suczki - młode. a teraz nowe odkrycie - w zabitym deskami kojcu siedzi husky!!! nikt go wcześniej nie zauważył, pracownik mówi, że w ogóle nie chce się ruszać z miejsca. jest tam od 4 m-cy :( jest też totalnie skołtuniony i zadredowany sznaucer olbrzymi!!! mamy nowe zdjęcia, dzisiaj wrzucimy. Jak jest sznaucer..to zawiadom Malawaszkę..na pewno pomoże;) Quote
dziuba Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Bea1 napisał(a):Jak jest sznaucer..to zawiadom Malawaszkę..na pewno pomoże;) Zgłoszę się na pewno :) Tylko mam tu problem z wgraniem zdjęć, ale na moje niewprawne oko ten wielki kołtun był kiedyś sznaucerem. Quote
Cisex Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='dziuba'] owczarek niemiecki i ten psiak kaukazowaty ze zdjęć to suczki - młode. Quote
ewape Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 UWAGA, mam juz domek dla BENIA - kolejny, któremu się udało :) pewien sympatyczny pan zauważył naszego Benka na allegro, i zadzwonił. Pan ma doświadczenie z psami, mieszka w Łodzi przy sporym parku, a w dodatku ma pod Łodzią sad, w którym spędza czas wiosenno - letni (od maja do końca października.), więc Benio miałby również zagwarantowane wakacje na wsi :) Pan odebrałby psa w niedzielę, oczywiście spotkałabym się z nim w Ligocie i pożegnała Benia od wszystkich. Quote
VitisVini Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Nie chcę tu robić zamieszania, sama jestem wstrząśnięta sytuacją w Ligocie, ale na usta ciśnie się jednak pytanie- które zresztą zadała już doddy- jaka jest wizja dalszego losu tej placówki???? Czy to dogomaniacy mają teraz robić zrzutkę po to aby odgrodzić chociażby elementarnym płotem psy od suk? Przecież ktoś jest za to odpowiedzialny, wiem z tego wątku , że sprawa jest w prokuraturze, ale to może potrwać a co tymczasem? Na stronie schroniska Ligota przeczytałam między innymi o " naszych przyjaciołach" wspierających schronisko. Jest tam wymienione kilka urzedów miast i gmin plus "Gazeta Powiatowa" z Oławy plus Toz(???) Czy żaden z tych dobroczyńców nie wiedział o istniejącej bynajmniej nie od dziś sytuacji?- tym bardziej , że Ligota zapewne podlega pod jakiś wymieniony na stronie urząd. Może należałoby wysłać otwarty list protestacyjny do takiego urzędu, lub zasypać go mailami jako tzw" głos wstrząśniętej opinii publicznej" żeby nie skończyło sie to na tym samym co jest teraz??? Ciesze się bardzo, że Benio uratowany.:multi: Quote
agnieszka30 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Świetnie, bardzo się cieszę...Benio nie miał dużo czasu, nie miał warunków. Ewa i reszta-BRAWO:multi: Quote
GoniaP Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Cisex napisał(a):Benio juz jest zabrany z ligoty Czy ten dom jest sprawdzony??? Czy będą go w razie potrzeby leczyć? Odrobaczą? Zaszczepią? Poddadzą kontroli??? Gdzie będzie mieszkał? Gdzie będzie spał? Co będzie jadł???? Quote
andzia69 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 ewape napisał(a):UWAGA, mam juz domek dla BENIA - kolejny, któremu się udało :) pewien sympatyczny pan zauważył naszego Benka na allegro, i zadzwonił. Pan ma doświadczenie z psami, mieszka w Łodzi przy sporym parku, a w dodatku ma pod Łodzią sad, w którym spędza czas wiosenno - letni (od maja do końca października.), więc Benio miałby również zagwarantowane wakacje na wsi :) Pan odebrałby psa w niedzielę, oczywiście spotkałabym się z nim w Ligocie i pożegnała Benia od wszystkich. Goniu - tyle wiadomo o domku dla benia...mam nadzieję,że to nie do mieszkania Quote
GoniaP Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 andzia69 napisał(a):Goniu - tyle wiadomo o domku dla benia...mam nadzieję,że to nie do mieszkania Ja też, prawdę mówiąc... Benie nie nadają się do mieszkań :shake: Quote
monikita Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 ewape napisał(a):UWAGA, mam juz domek dla BENIA - kolejny, któremu się udało :) pewien sympatyczny pan zauważył naszego Benka na allegro, i zadzwonił. Pan ma doświadczenie z psami, mieszka w Łodzi przy sporym parku, a w dodatku ma pod Łodzią sad, w którym spędza czas wiosenno - letni (od maja do końca października.), więc Benio miałby również zagwarantowane wakacje na wsi :) Pan odebrałby psa w niedzielę, oczywiście spotkałabym się z nim w Ligocie i pożegnała Benia od wszystkich. Ewa Beniu od ubiegłego czwartku ma zarezerwowany dom dzięki cioci La_Pegazie, bedzie mieszkał pod Legnicą. Ma tam wybieg, spanko w mieszkaniu i wiele, wiele miłości. Nie pisałm o tym wczesniej, nie chciałam zapeszać i ogólnie bardzo duzo pracy...... Quote
ulvhedinn Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Sprawdźcie tego pana, co? Jest kilka beni w potrzebie... JEśli jest sensowny, to czy chciałby sunie? Quote
GoniaP Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 monikita napisał(a):Ewa Beniu od czwartu ma zarezerwowany dom dzięki cioci La_Pegazie, bedzie mieszkał w pod Legnicą. Ma tam wybieg, spanko w mieszkaniu i wiele, wiele miłości. Nie pisałm o tym wczesniej, nie chciałam zapeszać i ogólnie bardzo duzo pracy...... No to w końcu gdzie trafi Beniu? Skoro już jest poza Ligotą, to gdzie jest? Co mu potrzeba????????????????? Quote
monikita Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Luna007 napisał(a):ufff to dobrze, bo już się zaczełam martwić - ona jedzie do mnie Luna , czarny szczeniaczek to sunia, przekochana, bardzo wystraszona, zastraszona -bedzie wymagała duzo cierpliwosci i miłosci. Pobyła z nami troszeczke i juz sa postepy, miekki kocyk przypadł jej do gustu:) Dostała zastrzyk na świerzba, została wykapana-niestety ma poczatki tej choroby, ale zastrzyk i kapiel da rade chorobie:multi: , wysmarowana fronline itp. itd. Teraz śpi sobie słodziutko. Acha panne trzeba nosić po podwórku i po schodach:) mam nadzieje ze jutro ulegnie to zmianie. Luna jak bedziesz chciała wiedziec o niej cos więcej to pisz, odpowiem. Quote
monikita Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 GoniaP napisał(a):No to w końcu gdzie trafi Beniu? Skoro już jest poza Ligotą, to gdzie jest? Co mu potrzeba????????????????? W tej chwili jest u kolezanki, która zabrała go dzisiaj. Jutro jedzie do Legnicy:multi: Quote
GoniaP Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 monikita napisał(a):W tej chwili jest u kolezanki, która zabrała go dzisiaj. Jutro jedzie do Legnicy:multi: To rozwiązanie brzmi lepiej!!! A będą fotki??? Quote
Paola06 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='VitisVini']Nie chcę tu robić zamieszania, sama jestem wstrząśnięta sytuacją w Ligocie, ale na usta ciśnie się jednak pytanie- które zresztą zadała już doddy- jaka jest wizja dalszego losu tej placówki???? Czy to dogomaniacy mają teraz robić zrzutkę po to aby odgrodzić chociażby elementarnym płotem psy od suk? Przecież ktoś jest za to odpowiedzialny, wiem z tego wątku , że sprawa jest w prokuraturze, ale to może potrwać a co tymczasem? Na stronie schroniska Ligota przeczytałam między innymi o " naszych przyjaciołach" wspierających schronisko. Jest tam wymienione kilka urzedów miast i gmin plus "Gazeta Powiatowa" z Oławy plus Toz(???) Czy żaden z tych dobroczyńców nie wiedział o istniejącej bynajmniej nie od dziś sytuacji?- tym bardziej , że Ligota zapewne podlega pod jakiś wymieniony na stronie urząd. [FONT=Arial]Może należałoby wysłać otwarty list protestacyjny do takiego urzędu, lub zasypać go mailami jako tzw" głos wstrząśniętej opinii publicznej" żeby nie skończyło sie to na tym samym co jest teraz??? [/FO To jest bardzo ważne!! Gminy,i to uboższe-potrafią miesięcznie w innych regionach przeznaczać dużo wyższe kwoty na utrzymanie pojedynczych psiaków-wyłapanych w ich okolicy. Sytuacja w Ligocie , ewidentnie nadaje się na nagłośnienie medialnie , skoro tak to wygląda, jak wygląda............Dajcie tylko znać:) Quote
basiagk Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Ja uważam, że to trzeba medialnie nagłośnic. Quote
Marka Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 o rany, ale zamieszanie z bernardynem - czyli jednak nie do tego Pana z Łodzi, tylko do spawdzonych ludzi pod Legnice pies idzie? PS. Mam nadzieję, że będzie wydany wraz z umową adopcyjną? (w razie czego służę drukiem na mail :p) Quote
Paola06 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 basiagk napisał(a):Ja uważam, że to trzeba medialnie nagłośnic. Jeżeli byłaby taka potrzeba,dajcie znać!!!!!!!!!!!!!! Quote
monikita Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Paola06 napisał(a):Jeżeli byłaby taka potrzeba,dajcie znać!!!!!!!!!!!!!! Mysle ze straż d z , zrobiła tam juz duze zawirowania, mogli ściągnac media juz tydzien temu. O ile wiem sytuacja dla zwierzat zaczyna sie poprawiac. I o to chodzi!!! potem sdz , musi kontrolowac co jaki czas ten schron i pewnie tak bedzie. Obecnie sa tam dwa razy w tygodniu, tylko oni tacy skromni i nic o sobie nie piszą ;-) . Quote
Paola06 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 monikita napisał(a):Mysle ze straż d z , zrobiła tam juz duze zawirowania, mogli ściągnac media juz tydzien temu. O ile wiem sytuacja dla zwierzat zaczyna sie poprawiac. I o to chodzi!!! potem sdz , musi kontrolowac co jaki czas ten schron i pewnie tak bedzie. Obecnie sa tam dwa razy w tygodniu, tylko oni tacy skromni i nic o sobie nie piszą ;-) . Moze bedzie lepiej,ale trzeba być niestety....... Quote
Recommended Posts