monikita Posted January 13, 2007 Author Posted January 13, 2007 beda nowem zdjecia. Mała góra dwu letnia terrierka, kochaniutka, garnaca sie do człowieka, z pieknym umaszczeniem. Pilna adopcja!!!, mozliwy dt Quote
Luna007 Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 dziewczyny - a jak się czuje czarny szczeniaczek? do góry pieski niech jak najwięcej Was z tamtąd uda się zabrać!!! Quote
larysa Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 agnieszka30 napisał(a):skąd dokąd? z Ligoty do warszawy ew Miśka Quote
justynavege Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 dziewczyny napiszcie do Flaire lub Fjolka poproscie o pomoc to milosniczki tych ras mzoe wstawia na teriery dzieki nim terierowaty Chojrak z Uciechowa znalazł wspanialy dom Quote
monikita Posted January 13, 2007 Author Posted January 13, 2007 larysa napisał(a):dzięki za info o Miśku. A :crazyeye: czy ktoś ma jakieś koncepcje transportowe? jezeli sie zdecydujesz to nie ma problemu z transportem Quote
dziuba Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Oto następne bidy. Przemiła, nieustannie kręcąca dupką, młoda dziewczynka terierkowata. Jeszcze wygląda na zdrową, trzeba ją stamtąd wyciągnąć :( MA DOMEK :) :) :) Quote
Tigress Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 ona jest śliczna:) Może wklejcie zdjęcia tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38393 szukają kudłatej suczki. Quote
dziuba Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Owczarek niemiecki długowlosy - prawdopodobnie chłopak, był na wybiegu z innymi psami. Narazie nie wiemy o nim nic więcej dzieki Tigress - zaraz ja tam wkleje :) Quote
dziuba Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Duży piękny smutas przebrany za owczarka kaukaskiego (tak mi się wydaje :) ) Quote
dziuba Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Są też 3 dobermany: Sunia czekoladowa, przebywala na wybiegu, z chorobą skóry (swierzb? nużyca?), ma wyłysiałe placki. W tych warunkach długo nie wytrzyma, musi trafić na leczenie. Pobudka miłośnicy dobciow ! A oto Pan Dobek, siedzi w budynku, początki choroby... Jest też trzeci piesek, w najgorszym stanie, zdjęć narazie nie posiadamy. Te dobermany już mają problemy skórne, bez badań nie jesteśmy w stanie powiedzieć co im dolega. Quote
dziuba Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 I jeszcze ujęcie trzech zareklamowanych psiakw na wspólnym wybiegu. Nikt nie zasługuje na taki "dom" :( Quote
basiagk Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Jezu!!!!!!Zaraz mi serce pęknie!!!!!!!! Ludzie przygarniajcie te bidy!!!!!!!!!!:placz::placz::placz::placz::placz: Quote
andzia69 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 a tak pięknie o tym "przytulisku" piszą na stronach tejże instytucji: "Nie ma tu klatek ani kojców. Psy, a jest ich obecnie ok. 140, żyją w mniejszych sforach, zajmując wszystkie pomieszczenia domu wraz z ogrodem. Znalazły tu schronienie psy zgubione, zabłąkane i porzucone lub z innych przyczyn bezdomne. Wszystkie są kochane, mają zapewnioną opiekę, wyżywienie, miłość." faktycznie - klatek nie ma:angryy: no i opiekę mają super!!!!:angryy: Mnie sie wydaje,że po prostu pani nie poradzila sobie z opieką nad tyloma psami - można prywatnie dac sobie radę z 10 no może 20 psami - ale 140 czy 150 psów chyba przerosło możliwości, nawet jeśli pani chciała dobrze to dobrze nie wyszło:shake::shake::shake::shake: A może zaproponować tej pani jakąś pomoc - tylko trzebaby bylo zebrać trochę wolontariuszy z tej okolicy, nie wiem czy to wykonalne... Jakby się udało wybudować normalne kojce, to te biedaki zamiast w tych klatkach możnaby w kojcu umieścić Quote
monikita Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 podnosze i prosze nie oceniajmy....., najwazniejsze sa teraz psy Quote
andzia69 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 monikita - trochę się z tobą nie zgodzę...przestudiowałam wątek o Czice i wlosy mi się zjeżyły na głowie - i chyba odwolam to co napisałam powyżej: Kopiuję parę wypowiedzi dziewczyn, ktore coż w tej sprawie wiedzą i robią (przekopiowałam z innego wątku, kiedy dziewczyny miały tam znalezione psy zawieźć): Słuchajcie- nie chcę siać zamętu, ale słyszałam, że Nowa Ligota to istna umieralnia !! Jest cała masa eutanazji - usypia się psy w każdym wieku i to po bardzo krótkim czasie.Podobno suki są na wybiegach razem z psami - i wciąż się mnożą.Wiem od p.Gosi z naszego Schroniska, która zajmuje się kotami.Podobno w Logocie znowu zdarzyła się jakaś afera, ona wraz z TOZEM powiadomiła już media.Ma być głośno.. Pani Gosia jest z TOZ- u, zna ten Azyl bardzo dobrze i na samo jego wspomnienie przechodzą ją dreszcze.A prawa zwierząt są wciąż pomijane, przecież "pies to tylko pies".. dlatego nie da się podjąć racjonalnych i zdecydowanych kroków.TOZ jednak ma nie dać za wygraną.Nigdy nie byłam w NL, ale ponoć dramat.. a to "wrazenia" po tym jak dziewczyny pojechaly tam zawieźć te psy: Przepraszam, że nie pisałam, ale nie było kiedy. Pojechałyśmy z monikitą do nowej ligoty, po czym rozpętało się istne piekło, bo to nie jest żadne schronisko, tylko oświęcim dla psów. Spędziłam z ludźmi z SOZu właściwie cały weekend w okolicach tej cholernej ligoty, teraz muszę chwilę poświęcić własnym łobuziakom Jak tylko ogarnę sytuację w domu, napiszę obszerne sprawozdanie. A w skrócie - ligota ma sprawę w prokuraturze, byliśmy tam wczoraj z policją, sprowadzałam swojego weta z wro, żeby uśpił boksera, który był w tak tragicznym stanie, że nawet nie mogę tego opisać. Czy coś dodawać trzeba?????? Quote
basiagk Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Czuję się taka besilna!!! Jak mogę pomóc???!!! Quote
fattyciak Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 wrzuciłam ogłoszenie o dobermanach, na forum dobkowe...potrzebny mi jest jeszcze adres schroniska i ewentualny numer tel tam, aby uzupełnić dane. Quote
monikita Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 andzia69 napisał(a):monikita - trochę się z tobą nie zgodzę...: nie oczekuje tego andzia69 napisał(a):Pani Gosia jest z TOZ- u, zna ten Azyl bardzo dobrze i na samo jego wspomnienie przechodzą ją dreszcze.A prawa zwierząt są wciąż pomijane, przecież "pies to tylko pies".. dlatego nie da się podjąć racjonalnych i zdecydowanych kroków.TOZ jednak ma nie dać za wygraną.Nigdy nie byłam w NL, ale ponoć dramat. co pani Gosia zrobiła do tej pory w zwiazku z pomoca dla tych zwierzat. Mowi ze zna ten azyl......, i co? dlaczego TOZ do tej pory nie zareagował, wszyscy wiedzieli, wiedza i g robią , a mnie szlak trafia, od tygodnia nie moge spać..... , psy śnią mi się po nocach. andzia69 napisał(a): a to "wrazenia" po tym jak dziewczyny pojechaly tam zawieźć te psy: Przepraszam, że nie pisałam, ale nie było kiedy. Pojechałyśmy z monikitą do nowej ligoty, po czym rozpętało się istne piekło, bo to nie jest żadne schronisko, tylko oświęcim dla psów. Spędziłam z ludźmi z SOZu właściwie cały weekend w okolicach tej cholernej ligoty, teraz muszę chwilę poświęcić własnym łobuziakom nie czytasz uwaznie watkow andzia69 napisał(a):Czy coś dodawać trzeba?????? tak, nie słowa lecz czyny są tu potrzebne Quote
basiagk Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Nie sprzeczajcie sie kto ma racje bo teraz psy są najważniejsze:modla: Działac trzeba!!!:Dog_run: Quote
fattyciak Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 fattyciak napisał(a):wrzuciłam ogłoszenie o dobermanach, na forum dobkowe...potrzebny mi jest jeszcze adres schroniska i ewentualny numer tel tam, aby uzupełnić dane. ok, już znalazłam. Quote
basiagk Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 fattyciak napisał(a):ok, już znalazłam. Jeśli możesz to podaj dane tego miejsca, dam ogłoszenie na molosach? Quote
andzia69 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Cisex napisał(a):Andzia69 skoro przestudiowałaś watek o ligocie to może pomożesz w szukaniu piekom domu? cisex - a moze wy mi pomożecie znaleźć domek 14 szczeniakom i ok. 16 doroslym psom kieleckim????? Ja oprócz tego,że mogę wrzucić temat tu czy tam nic więcej nie mogę - niestety Quote
andzia69 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 monikita napisał(a):nie oczekuje tego co pani Gosia zrobiła do tej pory w zwiazku z pomoca dla tych zwierzat. Mowi ze zna ten azyl......, i co? dlaczego TOZ do tej pory nie zareagował, wszyscy wiedzieli, wiedza i g robią , a mnie szlak trafia, od tygodnia nie moge spać..... , psy śnią mi się po nocach. nie czytasz uwaznie watkow tak, nie słowa lecz czyny są tu potrzebne monikita - ja czytam uważnie i dlatego powklejałam te wypowiedzi,żeby ktoś kto zaglądnął wiedział dlaczego te akurat adopcje są pilne - jeśli chcesz mogę wykasować - nie wiem o co się mnie czepiacie - w sumie mam dość swoich psów do adopcji,i nie muszę się narzucać komuś kto tego nie chce! Quote
Recommended Posts