Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

Posted

Jak ktos chce skontaktować z zarządem AFN to zawsze mozna...Czasem może troche poczekać...
Ale jak ktos chce pomóc ....bez przesady.....Usprawidliwienie,żeby nie pomóc znajdzie sie zawsze...Ja wolałabym uczciwe: nie daję rady...Przerosło to moje mozliwosci...
ZAMIAST ZWALANIA WINY NA INNYCH

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

moze to i dobrze...skoro ta 'osoba' ma serducho pelne.....biurokracji...

PS. ja tez zrobilam aukcje na Malinke...i z tego co widzialam przegladajac dogo - to kilka innych Ciotek rowniez...hmmmm...'osoba' chyba czyta dosc wybiorczo....

Posted

Pilnie szuka nowego dt, który da jej poczucie bezpieczeństwa i odrobinę miłości!

Ja zadałam pytanie na wątku Malinki - czy gdyby znalazła psa na ulicy, np. po wypadku - to ten pies musialby mieć kartkę z umową adopcyjną np. żeby się nim zajęła??? Ja mam Togo u siebie na tymczasie i mam w d..e jakieś papiery - wzięłam go bo chcę mu pomóc, a na dodatek jest astem - a takim nie jest łatwo znaleźć dt ani tym bardziej nowy dobey dom - może będzie u mnie miesiąc, a może pół roku...nie wiem, ale w tej chwili o tym nie myślę - jest koffany i musi znaleźć super domek!
Popatrzcie jak ma szczęśliwy pychol:

a taki już jest grubiutki - a co!:eviltong:

Posted

[quote name='AniaB']vutz - AFN czasem bardzo długo nie przelewa pieniedzy bo roboty z takim kontem jest huk...
Zajrzałam do wątku rozliczeniowego AFN:

Raport z dnia 12,13-02-2007

Wpłyneło:
(... w tym sporo wpłat na Malinkę)

Wyplynelo:
(...), Malinka - 400,00, (..)
Do tego szły wpłaty bezpośrednio na konto Vutz (sama tak wpłaciłam, niestety).
Ciekawe, że Vutz wycofała się z adopcji tuż po ukazaniu się informacji, że Malinkę można zabrać do domu...

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Może to zabrzmi dziwnie, ale ja w ogóle nie wiem o co chodzi :shake: jaki konflikt z AFN-em?:crazyeye:

Aga - wejdź na wątek Malinki to ci się rozjaśni!

xxxx52 - wetka, u ktorej psy były nie dość,że bez porozumienia zrobiła sterylki (w takim stanie psów to nic innego jak gra w rosyjską ruletkę:angryy:) to na dodatek nic nie stwierdziła!!!!:shake:

Posted

i nikt sie nie sprzeciwil !jak mozna tak wymeczonym i chorym psom zrobic sterylizacje?
wazna jest dla mnie diagnoza,czy to nie choroba zakazna(grzybica,nuzyca )?moze chociaz sie wypowieta wet.

Posted

Mam pytanie - gdzie, na jakie konto wypłyneły z AFN pieniądze - 400 zł na Malinkę. Czy do lecznicy czy do jej niby opiekunki.
Dlaczego Vutz się nie wypowiada już na wątku.
Gdzie są pieniądze, które dziewczyny wysyłały na jej konto - czy się z nich rozliczyła. Jak nie - prosimy o rozliczenie, na co je wydała.

I macie rację, motywacja nie opiekowania się sunią przez brak umopwy - hm. Do mnie przyjada teraz 2 sunie z Zamościa - bez umowy, bo ich nie ma - będa kradzione. Może powinnam je wyrzucic na ulicę.

I jeszcze inna sprawa.
Tyle tych postów - nie daję rady ogarnąć. Pytałam w czym może Wam, pomóc nasza Fundacja - chcielibyśmy coś zakupić i Wam wysłać, ale nie wiemy co: medykamenty jakieś, odżywki - sama nie wiem. Ale bardzo proszę, napiszcie na priva, bo tu tyle przybywa postów, że nie daje rady i moge przeoczyć odpowiedź.

Posted

xxxx52 napisał(a):
i nikt sie nie sprzeciwil !jak mozna tak wymeczonym i chorym psom zrobic sterylizacje?
wazna jest dla mnie diagnoza,czy to nie choroba zakazna(grzybica,nuzyca )?moze chociaz sie wypowieta wet.

co do sterylki suni i psiaka - wszyscy dowiedzieli się po fakcie!!!!!!:angryy::angryy::angryy:
diagnozy od tamtej wetki - brak!!!!

Psy zostały przewiezione na SGGW - resztę proszę po wiadomosci na wątek Malinki bo nie daję rady pisać tu i tam!

........................................

Supergoga - może zadzwon do dziewczyn, bo wiesz,że nie zawsze mają też czas,aby przedzierać się przez wątek i patrzeć kto i co oferuje - alebo np. napisz na pw do dziuby - bo w sumie to ona najwięcej jest na dogo!

Posted

[quote name='ewape']http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36604&highlight=czika+syn

oto i wątek cziki i reksia, psiaków, od których zaczęło się nasze odkrycie tego tragicznego miejsca kaźni. Ligota jest pod Bierutowem, Bierutów z kolei pod Oleśnicą, wszystko razem ok 45 km od Wrocławia mniej więcej.
To jest naprawdę niezwykle pilne, wiem, że na dogo jest mnóstwo psów w potrzebie, ale w tym potwornym miejscu większość z nich jest i tak do uśpienia, chcielibyśmy ratować, póki się da, te które jeszcze nie są chore!
czy ktoś wie gdzie jest ewa???

Posted

nie ma co liczyc na jakakolwiek wypowiedz Vutz.

prosze, zebyscie pisaly na watku Malinki kto i ile daj Vutz pieniedzy!! WSZYSTKO W RAZIE CZEGO BEZDIE TRZEBA ODZYSKAC!!!!!!

dokladnie, tyle zachodu, transport, a laseczka sie rozmyslila...ehhh... zalosne!!! i do tego zwala wine na innych!!

PS: Jesli nie odda otrzymanej kasy, piszcie do mnie:D mam jej numer telefonu i zostanie upubliczniony, jesli kasa nie bedzie zwrocona:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

kazdy kij ma dwa konce - dla dobra Maliny dobrze sie stalo, ze Vutz zabawka sie szybko znudzila. Zapraszam na watek.

Kolejne sprostowanie w dniu dzisiejszym :) Ligol ma swojgo aniola stroza, Oktawia sie nie wycofuje

Posted

dziuba napisał(a):
kazdy kij ma dwa konce - dla dobra Maliny dobrze sie stalo, ze Vutz zabawka sie szybko znudzila. Zapraszam na watek.

Kolejne sprostowanie w dniu dzisiejszym :) Ligol ma swojgo aniola stroza, Oktawia sie nie wycofuje

absolutnie sie zgadzam! my tu bysmy sie cieszyli, ach i och, a ona by potem wymyslila, ze sika w mieszkaniu i musi ja oddac... to na nowo szukamy, TYM RAZEM SUPER DOMU!

Posted

Wutz ! nie oczerniaj AGi i AfN z OStródy.Żebyś Ty dziewczyno robila tyle dobrego dla psow co Aga swiat byłby lepszy.Ona pada na nos z przemęczenia, a tu takie slowa. Chciałas tylko pozytywnie zaistniec na Dogo ,a psy byly Ci do tego potrzebne. Dobrze się stalo ,że do ciebie nie trafią. Nie jesteś prawdziwą milośniczka zwierzat.Może weżmie je ktos naprawde uczciwy ,bo nalezy im się to. Skandaliczny jest fakt zrobienia sterylizacji psom w takiej złej kondycji.Proponuje zglosić to do adpowiednich służb.,w glowie mi sie to nie mieści.Głupota ludzka nie zna granic !

Posted

Aby zachować resztki godności Vutz powinna zwrócić wszystkie pieniądze, które dziewczyny jej przelewały na konto 8) Skoro chce formalnie zalegalizować swoje odstąpienie od adopcji.
Nad Malinką czuwa Opatrzność - gdzieś tam czeka prawdziwy dom. Nie ma co żałować.

Posted

to ja sie pochwale a co ;)

Dzis zabieramy Astke z Ligoty juz nowego domku , tak się ciesze ze spać niemoge i weszcie sie dokopałam do konca .

To tak na dbry sen ze juz jedna bieda mniej w obozie....
Oby wszystkie znalazły domy.

Ps.
taka mała mysl mą głowkę meczy , Stanisław Tym jest wielbicielem ziwerzat i posiada swoje stadko , jesli udało by sie jakis kontakt znaleźć moze warto maila by napisać co wy o tym osadzicie?
Może to i pomysł kosmiczny ale zawsze warto spróbowac...

Posted

Też mi to przechodziło do głowy...

Na stronie aniola jest informacja o pomocy finansowej dla domów tymczasowych
"Poszukujemy także osób, które zechciałyby zapewnić pieskom z Nowej Ligoty dom tymczasowy. Oferujemy wszechstronną pomoc w utrzymaniu oraz ewentualnym leczeniu zwierzą"