Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

makulka napisał(a):
spadać z tym szwabskim tu jest Polska i piszcie sobie do Pajuni na priw jak macie jakies pretensje

:crazyeye: , czy ty pomyslalas nad tym co napisalas???????

Posted

[quote name='niufek']:crazyeye: , czy ty pomyslalas nad tym co napisalas???????

Niufek, na litość boską, takie pytanie mogłeś zadać na priv, zamiast znowu prowokować kolejną dyskusję, która znowu zaśmieci wątek na kilka stron . Prośba do wszystkich: nie reagujcie na tą uwagę albo reagujcie na priv !!!, dla dobra psów...

Posted

andzia69 napisał(a):
no właśnie - dziwne,ze nagle ktos nowy się pojaiwa i do tego po niemiecku gada - moze link do tej strony niby czy czegos i sobie potłumaczymy po swojemu - nie po waszemu!!!

wracajac do bohaterów wątku!!!!

Makulka - wg mnie sunia nie ma objawów skórnych więc raczej jest zdrowa. Co do nuzenca - to nie zaraża!!!!! Bo świerzb czy grzyb (też nie każdy) tak.

Sorry ale jestem polka i zitam tu jusz rok! tylko nie umie po polsku pisac... sorry :oops:

Posted

[quote name='maciaszek']Niufek, na litość boską, takie pytanie mogłeś zadać na priv, zamiast znowu prowokować kolejną dyskusję, która znowu zaśmieci wątek na kilka stron . Prośba do wszystkich: nie reagujcie na tą uwagę albo reagujcie na priv !!!, dla dobra psów...

DLA WYJASNIENIA ;TA OSOBA Z TAM SZWABSKIM POMAGA SCHRONISKU ;DZIEKI NIEJ WYBUDOWANO NOWE KOJCE ;DZIEKI NIEJ SA NOWE BUDY .ONA JEST CZLONKIEM ORGANIZACJI ;KTORA CHCIALA FINANSOWAC LECZENIE 2 PSOW !!!!!!!
Do niej piszecie , wynocha z tym szwabskim??????????
Pomoc zwierzetom daje satysfakcje ,ale kontakt z wami zniechecá.ONA PISZE O POMOCY !!!!!!!!!!!!!

Posted

Nie chcemy zbierać kasy i wysyłać bo to zawsze może budzic emocje. Ale nasza Fundacja może mogłaby Wam cos podesłać - czego najbardziej potrzebujecie np. ze środków medycznych, profilaktycznych - postaramy się załatwic i wysłać tyle ile damy radę.
Bardzo chcemy pomóc.

Posted

niufek napisał(a):
DLA WYJASNIENIA ;TA OSOBA Z TAM SZWABSKIM POMAGA SCHRONISKU ;DZIEKI NIEJ WYBUDOWANO NOWE KOJCE ;DZIEKI NIEJ SA NOWE BUDY .ONA JEST CZLONKIEM ORGANIZACJI ;KTORA CHCIALA FINANSOWAC LECZENIE 2 PSOW !!!!!!!
Do niej piszecie , wynocha z tym szwabskim??????????
Pomoc zwierzetom daje satysfakcje ,ale kontakt z wami zniechecá.ONA PISZE O POMOCY !!!!!!!!!!!!!

Żeby była jasność: nie życzę sobie być atakowana, tym bardziej, że sama nikogo nie atakuję (pomyliły Ci się osoby, to nie ja pisałam o szwabskim...). Chciałam tylko ucięcia tej dyskusji, która nic nie wnosi do wątku pomocy psom, a budzi tylko niepotrzebnie nieprzyjemne emocje i powoduje uwagi w stylu "kontakt z wami zniechęca". Dlatego też napisałam, że jesli ktoś ma tu coś do kogoś, to niech dyskutuje, atakuje, wyjaśnia na priv. Żeby nie było niepotrzebnego zamieszania i takich uwag, jakie Niufek rzuciłeś np. do mnie....

A jeśli osoba, o której piszesz naprawdę tyle pomogła, to chwała jej za to :)

Posted

wiecie co.. wstyd mi za wypowiedzi co poniektórych dogomaniaków..(i niechodzi mi tu o Pajunie- dla niej respect za to co robi..) ale niemyślałam ,ze jestescie taki zacietrzewieni w sobie.. polaczkowie niby pomoc potzrebna ale jak z niemiec to BEE i won.!!manoman bym powiedziala.. przeczuytałam posta Asi i doskonale zrozumiałam każe zdanie.. chciałam wrzucic tłumaczenie na watek.. ale to mija sie chyba z celem. ale gwarantuje wam ,że nie ma tam cienia żąlu czy pretensji, czy tez jakielkowiek agresji ..więc niepiszcie potem jaka opinie maja polacy w niemczech- bo to nie jest wymoslone znikąd.. a wy tylko to potwierdzacie swoim zachowaniem.

DZIUBA JAKBYS BYŁA W WARSZAWIE Z JAKIŚ TRANSPORTEM DLA PSÓW TO DAJ ZNAC KIEDY - WCISNĘŁA BYM CI TROCHE DARÓW.. NAPEWNO KOŁDRE, KOCE I COS JESZCZE WYKOMBINUJE.. TO BYS PODRZUCIŁA DOlIGOTY..WYSLE CI PW..

AAA i komentarze w wieściach oławskich sie ukazały!:evil_lol:

Posted

DOT.postu 1460 o alkocholizmie właścicielki
Jeśli p.Marzena jest alkocholiczką to jest to osoba powaznie chora i wymaga leczenia i pomocy.Alkocholizm nie pojawia się nagle tak jak grypa.To trwa.I nikt tego nie zauważył?Nie wierzę.Może wygodnie było nie widzieć i nie wiedzieć.W zaciszu komfortowego gabinetu lepiej popijać kawę i mieć święty spokój.Ta kobieta moim zdaniem nie potrafiła udżwignąć problemów i pewnie dlatego uciekała w alkochol.A teraz wszyscy współwinni spokojnie dalej funkcjonują i nic sobie z pewnością nie mają do zarzucenia.Szkoda tylko,ze wsystkie konsekwencje poniosły i ponoszą Bogu ducha winne zwierzaki.Nóż mi się w kieszeni otwiera...

Posted

[quote name='dziuba']Sprawa adopcji wyglada tak - nie jestesmy w stanie byc tam codziennie, najlepiej umowic sie telefonicznie, zeby miec pewnosc, ze ktos od nas bedzie na miejscu. Pracownicy sami sobie psow nie wydaja.

wiecej informacji: http://www.psianiol.org.pl/ligota/leczenie.htm

Teraz najpilniejsza potrzeba sa domy -- koszty leczenia psa zostana pokryte.

Dziuba, jak się z Toba kontaktować. Nie byłam w stanie przeczytać szybko całego wątku. Radomskie schronisko chce zabrać kilka psów z Ligoty. Nie możemy duzo bo jak zwykle przepełnienie....:placz:
Przeczytałam, że w niedzielę wybierasz się do W-wy. Czy jest taka opcja, że moglibysmy odebrać psy z Warszawy? Czy wogóle dacie nam jakieś?:cool3:
Kierownik bedzie dzwonił pod numery tel z 1 strony. Czy tam uzyska info?
Jeżeli ktoś może mi pomóc już to proszę bo Dziuby nie ma, a ja nie będę miała cały czas dostępu do netu.
Zamiast na benzyne wolelibyśmy przeznaczyć te pieniądze na leczenie...:lol:
Czekam niecierpliwie.

Posted

elainfo napisał(a):
przeczuytałam posta Asi i doskonale zrozumiałam każe zdanie.. chciałam wrzucic tłumaczenie na watek.. ale to mija sie chyba z celem. ale gwarantuje wam ,że nie ma tam cienia żąlu czy pretensji, czy tez jakielkowiek agresji ..

Thank u^^
Asia

Posted

al-ka napisał(a):
DOT.postu 1460 o alkocholizmie właścicielki
Jeśli p.Marzena jest alkocholiczką to jest to osoba powaznie chora i wymaga leczenia i pomocy.Alkocholizm nie pojawia się nagle tak jak grypa.To trwa.I nikt tego nie zauważył?Nie wierzę.Może wygodnie było nie widzieć i nie wiedzieć.W zaciszu komfortowego gabinetu lepiej popijać kawę i mieć święty spokój.Ta kobieta moim zdaniem nie potrafiła udżwignąć problemów i pewnie dlatego uciekała w alkochol.A teraz wszyscy współwinni spokojnie dalej funkcjonują i nic sobie z pewnością nie mają do zarzucenia.Szkoda tylko,ze wsystkie konsekwencje poniosły i ponoszą Bogu ducha winne zwierzaki.Nóż mi się w kieszeni otwiera...

To racja. Niestety, społeczeństwo i nieszczęsne zwierzeta nie są winne temu, że właścicielka schronu wpadła w alkoholizm. Fakt, jest to choroba i dotyczy słabej psychiki. Leczenie jest niezbędne, ciekawe, czy ta pani ma rodzinę, albo bliskich, którzy będą mogli się nią zająć....Sama z tego raczej nie wyjdzie.

Posted

ARKA napisał(a):
Wpisalam ale go nie widzie, czyzby cenzura?:cool3:

Mnie też ocenzurowano - brawo IV RP braci wszędzie cenzura.
To się nazywa rzetelne dziennikarstwo!

Posted

sahara napisał(a):
Dziuba, jak się z Toba kontaktować. Nie byłam w stanie przeczytać szybko całego wątku. Radomskie schronisko chce zabrać kilka psów z Ligoty. Nie możemy duzo bo jak zwykle przepełnienie....:placz:
Przeczytałam, że w niedzielę wybierasz się do W-wy. Czy jest taka opcja, że moglibysmy odebrać psy z Warszawy? Czy wogóle dacie nam jakieś?:cool3:
Kierownik bedzie dzwonił pod numery tel z 1 strony. Czy tam uzyska info?
Jeżeli ktoś może mi pomóc już to proszę bo Dziuby nie ma, a ja nie będę miała cały czas dostępu do netu.
Zamiast na benzyne wolelibyśmy przeznaczyć te pieniądze na leczenie...:lol:
Czekam niecierpliwie.

Ja bardzo przepraszam, ale mój post tu zginie :razz:

Posted

sahara napisał(a):
Ja bardzo przepraszam, ale mój post tu zginie :razz:

sahara moze to ci pomoze:
Telefony kontaktowe:

605-782-214 -- Dawid
607-613-280 -- Monika (Moniki numer stacjonarny moze nie odpowiadac, bo dziewczyna calymi dniami gania i zalatwia formalnosci)
504-311-871 -- Ania

Posted

A ja bardzo prosze aby jeśli ktoś z "naszych" wrzuca na topik obcojęzyczny list to najpierw niech go przetłumaczy bo po co robić aferę. Nie znam niemieckiego i skorzystałam z translatora German-English- wyszły trochę cuda ale jak zrozumiałam, szczególnie z tego drugiego listu zamieszczonego przez Shawnee, że nastąpiło jakieś nieporozumienie. Nikt nie prosił o pomoc dla martwego psa tylko innego a z suczką to się pomylili bo na zdjęciu widać było tylko 3 nogi.Dostali prośbę o pomoc i starali się coś zrobić, a potem przyszła informacja że wszystko jest świetnie i radzimy sobie.Tak zrozumiałam.Pytają czy naprawde nie chcemy pomocy i właściwie dlaczego? No właśnie dlaczego? List jest miły i nie zasługiwał na krytykę a na spokojne wyjaśnienie.Szczególnie jeśli do tej organizacji faktycznie zwracano się o pomoc. Może ktoś łaskawie przetłumaczy to porządnie i umieści.Naprawde nie widzę tu żadnego atakowania Pajuni- każdy może coś żle zrozumieć ale nie zachowujmy się jak dzikusy.

Posted

Też jestem ciekaw treści, w sumie to chciałbym wiedzieć o czym rozmawiamy, bo zapewne jak większość nie znam niestety języka sąsiadów :-(

Posted

A co do alkoholizmu... Kobieta wzieła na siebie zbyt wiele, nikt z nas nie wie co musiała przejść i co tak naprawdę ją cisneło w nałóg. Silna czy słaba psychika, nie wiem, nie wytrzymała i to też jest tragedia. Winni są ci wszyscy którzy wiedzieli że nie radzi sobie ani z psami ani ze swoją chorobą i nie reagowali, więcej cynicznie to wykorzystywali. Oczywiście sama jest też winna, płyniecia z unoszącym ją prądem, zgody na to wszystko co się stało. Ale przede wszystkim winni są ci którzy na tym wszystkim skorzystali w różny sposób, czy rozwiązując łatwo i tanio kwestię zwierząt, nie brudząc się i nie widząc nic. I ci którzy po prostu na tym wszystkim tłukli kasę.