Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiadomo,ze dziuba i SdZ nie maja czasu na takie sprawy i my mozemy im poprostu w tym pomoc! A to wazna pomoc dla tych psiaków! KTOS JEDEN ( lub wspolnie dwie osoby)musi sledzic watki i 'wybierac' informacje-zdjecia-i przesylac do admininistratorow strony! ;)

Posted

Poniewaz mam szczenieta do adopcji i ciezko mi to idzie wiec:;)

Dzisiaj, przykleiłam sobie plakacik ogloszeniowy, do bocznej szyby mojego samochodu, od srodka oczywiscie.

Polecam zmotoryzowanym rowniez taka reklame Ligoty!;)

Posted

Strona SOZ to zdaje się dziś rano miała kłopty z transferem :-)
ARKA, będzie, ale nie mamy tu nikogo na "etacie" i wszystko siłą rzeczy idzie powoli, mamy trochę kłopotów ze stroną, konta i plakty są na [SIZE="4"]ligota.webhost.pl, teraz organizujemy właśnie ludzi i konta do działu adopcje, właśnie aby wyłuskiwali informacje z poszczególnych watków.
Ponawiam też prośbę o zgłaszanie się ludzi którzy zajmą się własnie konkretnymi psami będą śledzić ich losy i aktualizować dane na stronie, na razie jest nas chyba troje.
Zgłaszajcie się do Kaisy - [email protected]
O wiele czytelniej umiścić dane na www niż ganiać lub edytować forum.

Posted

ARKA,

1.Jak wyglada oboz zaglady zwierząt-zdjecia ze schroniska-glownie te najgorsze.

Wstawilam na strone tekst monikity z 1 str tego wątku. I zdjecia jakie znalazlam. Proszę o pomoc w napisaniu ew. takiego artykulu na 1 strone.

2. WSZYSTKIE zdjecia psiakow-do adpocji. Widze, rozne psiaki porozrzucane po dwoch wątkach-adopcje ligockie i ten wątek-jak i są psiaki, ktore mają tez swoje indywidulane watki(Ligolek) ale sa do ADOPCJI!

Caly czas walczymy, aby mozna bylo dac uprawnienia wiekszej ilosci osob do wprowadzania porządku przy .

3. plakaty do pobrania

Juz są.

4. wzory listu, wraz z adresem- do prezydenta i wojewody

Do prezydenta mam. Zaraz wrzuce. Prosze przeslijcie jeszcze ten do wojewody: [email protected]

5. numery kont do wpłat

Juz są.

6. apel o dary-jakie- i kto jest koordynatorem od darów.

Planuje to do dzialu aktualnosci.

Maciaszek oraz inne zainteresowane osoby!
Prosze o maila na [email protected] z prywatnym emailem żebym wam mogla dostepy do aktualizacji na stronie przeslac.

Pozdrawiam,
kaisa

http://ligota.webhost.pl/

Posted

Ja ponowię pytanie :shake:

CO ROBIMY W KONKURSIE NA KRAKVECIE??? :multi: :multi: :multi:

Kogo zglaszamy jako Ligote? Straz dla Zwierząt z wroclawia? AFN? Psi Aniol? Od jutra startuje glosowanie i cos konkretnego musi sie tam znaleźć zebysmy mogli glosowac :shake:

Posted

Witajcie, przejrzałam wszystkie trzy wątki, przebrnęłam przez 143 strony i nasunęło mi się jedno, totalnie można się pogubić, haos, nie wiem już kto jest do adopcji, nie ma odpowiedzi na pytania w sprawie psów, np. Laluna pytała o bernardyna i nic, strony adopcyjne straży nie otwierają się żadne- próbowałam, na stonie schroniska są tylko psy do adopcji i to nieaktualne, bo po przeczytaniu tych trzech wątków wiem, że niektóre już mają domy, a brakuje innych w pilnej potrzebie. Nie mogę już wziąć psa do domu, ale chciałam znaleźć numer konta i też nie wiem w końcu wpłacać na AFN czy Psi Anioł? Poza tym mogę objąć jakiegoś psa wirtualną adopcją, tylko gdzie?
Wiem, że dziewczyny są bardzo zajęte i jestem pod wrażeniem, ale czy ktoś kto zaoferował się założyć stronę schroniska mógł to na bieżąco uporządkować. ARKA dała super pomysł i przyłączam się, to wielu ułatwi szybsze udzielanie pomocy. Dziś mogłam tyle czasu poświęcić na te wątki, ale jutro np. już nie, przeważnie wchodzę szybko szukam świeżych informacji, nowych zdjęć i już.

Posted

ARKA napisał(a):
Poniewaz mam szczenieta do adopcji i ciezko mi to idzie wiec:;)

Dzisiaj, przykleiłam sobie plakacik ogloszeniowy, do bocznej szyby mojego samochodu, od srodka oczywiscie.

Polecam zmotoryzowanym rowniez taka reklame Ligoty!;)

Bardzo dobry pomysł z tym plakatem:)Dzisiaj przykleje, że też sama na to wcześniej nie wpadłam.

Posted

[quote][np. Laluna pytała o bernardyna i nic,/QUOTE]
Sie dodzwoniła i ma domek a innego bernardyna nie mieli.
Ale faktycznie przydałaby się stronka i na biezaco uzupełniana.
No i kiedy mozna te psy odbierac. Bo ktos mówił ze był i nie było z kim gadac. Ludzie jacys byli w środku tygodnia. TAkie info kiedy i czy mozna pojechac na miejsce i adoptować tez powinno być.

Posted

...Ludzie.. RATUJMY TE PSY!!!! Wlasnie wrocilam z Ligoty.. Brud, syf kilka i mogilka... Suki w miare mozliwosci oddzielane od psow, ale juz tyle ich chodzi szczennych, ze glowa mala.. Niestety zdjec nie mam wielu, po prostu nie dalo sie.. Psy skakaly, gryzly sie, cieszyly, plakaly... Grzezlismy wszyscy w blocie.
Czarny Labek adoptowany, czeka jeszcze starenki dziadzius biszkopcik. Niestety dzisiaj nie chcial wyjsc z budy (podobno mial suke..-chcialoby sie powiedziec, w koncu dzisiaj walentynki ";)"-ale to niestety tragedia..)

Na dzien dobry wskoczyla mi do autka malutka "pucbola"/szczotka - pies cudny! Malenki i okropnie przytulaśny.. Taka kudlata pcheleczka.
Jest tam rowniez jamnikopodobny gacuś-nibyjamnik.. ehh.. zaczyna go toczyc choroba skory.. Ale jest przekochany. Oryginalnego przegubowca nie ma. Mysle, ze to malensto mozna by jaknajszybciej zabrac z tego miejsca..

Zdjecia wkleje za moment, sciagne i obrobie..

Labkopodobna Miśka Ani w - heh cudo :loveu: ale troszke brzyddko pachnie (co ja gadam smierdzi jak jasna cho..ra :P)

Tam potrzebnych jest duzo rak do pomocy.. A zwlaszcze zabierac psy, adoptowac adoptowac adoptowac i zlikwidowac to miejsce..

Ludzie z Wroclawskiej Obrony Zwiewierzat... JESTESCIE WIELCY :modla::modla::modla::modla:

Posted

ania już dała cynk, ale się cieszę!!! A ten smrodzik jest upajający....jak ciuchy wypierzesz dalej będzie waliło....
Ja czasami tak śmierdzę, że sąsiedzi już patrzą spod byka...
A miśka jak ?? zdrowa, w ciąży czy jak???
Pisz, pisz i dawaj foty

Posted

To sunieczka. SZCZENIACZEK w ciazy... Jest jednym z psow, ktore nalezaloby stamtad zabierac na cito!!! Sunia jest bardzo delikatna, biega pomiedzy stadem atakujacych sie psow :(

A to dobciowaty smutek..

W budzie staruszek labek, nie chcial wyjsc. Pies mial agresywne podejscie do faceta "opiekujacego" sie 4nogami, przyczyna byl alkohol, ktory powalal mnie na nogi stojac w promieniu 3 m. od tego pana. Psy z tego co wiem "nie przepadaja" za %

Jamniczkowate przeurocze malenstwo, ktore BARDZO PROSI O DOMEK ...

Onkowate piekne psy.. to jest tylko kropla "tego" (psiakow) co sie tam znajduje

Posted

Agnieszko labus z budy jest staruszkiem, szczerze przyznam, ze nie widzialam go w calosci.. stalismy.. wolalismy ale nie wyszedl.. mial tam podobno panienke. Niestety suki maja okres rui i... i jest tak jedno wielkie zamieszanie, obwachiwanie, podgryzanie :placz: Labka trzeba zabrac szybciutko, bo... bo jego dni chyba sa policzone..

Posted

kiwi napisał(a):
jak beda jamniki to mnie tez dajcie znac
jak wyglada dkladnie sytuacja zcarnego labka?
i jakiejs malej suki w ciazy?
wyglada na to ze mozemy wziac dwa psy do krakowa do hotelu

kiwi, gdybyscie mogli uratowac ta mala szczeniaczkowa sunie w ciazy..
..i to jamnikowate cudo...:-(