pacysia Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 bazarek juz obgadany teraz zbieramy fanty ....nie mozemy zostawic Kajki ze wszystkim samej.. Quote
joteska Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 oj szykuja sie chrzciny:lol:, a ta Laura czy Lara poszły już w kąt? czytam,że mała już z Tobą dyskutuje i przymila się- typowe zachowanie małolatki:evil_lol: ciszę sie, że już szwy zdjęte i cięcia dobrze goją:multi: Quote
karolina1981 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 cześć słoneczka, chciałabym podziękować osobom, które wpłaciły do tej pory pieniążki. napiszcie mi proszę jak to zrobic:) Quote
Agata Balu Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 pacysia napisał(a):Goja -Gojka-Gojunia w zaleznosci od rozczulenia sie nad nia .. moja to tez taka bieda z nedza choc teraz to piekna sztuka :) Mnie się Goja - Gojka ... zdecydowanie nie podoba. W slangu judaistycznym "goj", "gojka" to pogardliwe przezwisko innowiercy. Nie wiecie tego? Trzeba czytać książki. Według mnie dobre imie dla psa jest takie, które dobrze sie "woła" - samogłoska na przemian ze spólgłoską - i koniecznie z literą "r". Pies dobrze odbiera "r" Quote
pacysia Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Gogi tez na nia wołamy ...:) coz jestem niedouczona Quote
karolina1981 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 nie wiem w jaki sposób podziekować, więc robię to tak:) baaaaaaaaaaaaardzo dziekuję za wpłaty: Ewa B. Krystyna P. Elzbieta S. Michał K. Jolanta A. dziękujemy z całych sił, jesteście wspaniali:) na pewno przydadzą się naszej laluni i Kajce:* Quote
Kajka_72 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Dziekujemy ogromnie i my Wszystkim, ktorzy nas wsparli :loveu: :loveu: To bardzo wazna dla nas pomoc :-) Meldujemy, ze dzisiaj niunia miala pierwsza na mazurach elektrostymulacje :-) zniosla ja bardzo dobrze, szczypiac pania rehabilitantke :oops: Miesnie bardzo slabiutko ale reaguja , co jest ogromnie budujace :multi: Jestesmy troszke zmeczone ale zadowolone, bo dzisiaj dowiedzialam sie, ze to nie jest trudne....najwazniejsze to urzadzenie, (ktore mam w domu), reszta to sztuka podlaczenia elektrod, ktora skomplikowana nie jest :-) sa obrazki z dokladnym rozmieszczeniem i opisem, gdzie ma byc plus , gdzie minus. Pani rehabilitantka obiecala , ze nastepnym razem wszystko mi wytlumaczy, pokaze i nie bede musiala robic prawie 190km , by z malutka dojechac. To ogromne odciazenie, przede wszystkim finansowe ale i czasowe :-) Sunia zostala Laura :-) ja optowalam za innym imieniem ale brylant i moja karolina (corka) mnie przeglosowali. Na drugie ma Carmen bo wlos czarny, a obroza ze smyczka czerwona :eviltong: ma jeszcze 3 , 4 i 5 imie :evil_lol: ale przyzwyczajamy ja do Laury :lol: Malutka jest dzielna, wciaz czysciutka, znosi dzielnie smarowanie lapek, dociaza powolutku tylna lapke , opuchlizna tez schodzi powoli , codzien malutki kroczek do przodu ....acha i drze jape jak odchodzimy :diabloti: znaczy- juz kocha :eviltong: Jeszcze jedno . Ja strasznie Wam dziekuje, ze nas nie opuszczacie i jestescie z nami w drodze do zdrowia i sprawnosci - to budujace i motywujace :loveu: bo generalnie jest tak- pies w domu-watek umiera i zostaje sie samemu :shake: Quote
wolf122 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Nie ma takiej opcji Kajka,tylko nie zawsze jest jeszcze co dodać do szczęścia,które tu na wątku widać.A pisać,by pisać nie każdy lubi;) Quote
DONnka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Wieści cud- miód :multi: :multi: :multi: Kajka, jeszcze nie masz nas tu dość ? :razz: Ciągle marudzimy, zebyś nam tu pisała całe elaboraty, wstawiała nowe foty :eviltong: Czasem się wymądrzamy, a czasem paplamy bez sensu :eviltong: Jesteś pewna, że aż tak bardzo nas potrzebujesz ??? ;););) Quote
_Goldenek2 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Kajka, super wieści :). A Laura to śliczne imię :) Quote
bela51 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 _Goldenek2 napisał(a):Kajka, super wieści :). A Laura to śliczne imię :) Piekne ! Laura, Lorunia, Loretka, Lora.... aż lza mi sie w oku kręci... Quote
joteska Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 ona juz kocha!!! czuje, że chcesz jej Kajeczko pomóc, ma pełne zaufanie:multi: zdrowiej maleńka dzielna Lauro:loveu: Kajko, tak łatwo się nas nie pozbędziesz:eviltong: Quote
Kajka_72 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Matko kochana, jak ja Was za TO lubie :loveu: Doneczko -jestem pewna ;) Jolu, i cale szczescie :multi: Mam wprawdzie ogromne wyrzuty, ze mam tak malo czasu na inne, bliskie mi watki :oops: Nawet Sabinki zaniedbalam, a ona tez dostarcza nam wiele emocji, wiele uczy...tak samo jak uczy najmlodsza sunie spokoju i zrownowazenia, nie odpowiadajac na jej -coraz rzadsze pyskowanie :-) Laura jest odizolowana od pieskow bo reaguje tak bardzo emocjonalnie na nie i probuje podskakiwac, a tego jej nie wolno. Dziewczynom odburkuje ale to nie jest agresja ...na pelny kontakt jeszcze -za wczesnie. Jedynym pieskiem , do ktorego natychmist, jak wyjdzie , zyczy sobie podejsc- to Ramezs :lol: Ona go wprost uwielbia :evil_lol:, jest to jeszcze spotkanie "za kratami" ale pychole sobie oblizuja i ogonek malutkiej kreci sie "na okraglo", Ramzes nawet dzisiaj probowal sie podzielic z nia jedzeniem..wyrzucil za kojec kilka swoich krokietow :multi: Wygladalo to uroczo :loveu:ciesze sie bo to kolejny krok na przod :-), a moje psy nie przestaja mnie zadziwiac :lol: Quote
Agata Balu Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Piękne imię i takie "zawoławcze" :-) !! Przyznam się, ze wszystko czytam, ale tak jestem zawalona róznościami, że czasu ciągle brakuje. Czasem coś podpowiadam na PW. Ale tylko czasem. Tu zawsze zaglądam bo .... i to nie tylko dla Laury. Chyba zostałam fanką Kajki i Brylanta ;-) Quote
unixena Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Ale sie usmialam .Ramzes lovelas probuje poderwac mloda urocza sunke na zarelko .No ale jak to mowia ,przez zoladek do serca .Ma chlopak leb na karku i wie ,jak zaczac podchody . Quote
karolina1981 Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 pomagajmy cały czas Kajce, ona naprawdę bedzie musiala jeszcze poswiecic wiele czasu i finansów. Jestem najszczęśliwszą osobą, bo wiem że Laurunia jest pod najlepszą opieką na świecie:) Dziekujemy, że jesteście i mamy nadzieje, że nie zostawicie nas jeszcze długo. Wszyscy musimy dawać dziewczynom wsparcie, nie trzeba tu duzo pisać, bo każdy o tym wie:) Ja mam ostatnio bardzo cieżki czas w pracy ( koniec roku) i tez nie mam tak czasu często wchodzic i obserwowac co sie dzieje, ale bedę starała sie pomóc jak tylko długo bedę mogła:) Te wpłacone pieniążki zostały przekazane na zapłatę po części za leczenie w klinice, jeszcze raz dziekujemy z całego serca:* Ewa B. - 100zł Krystyna P. - 100zł Elzbieta S. - 100zł Michał K. - 100zł Jolanta A. - 100zł a jeszcze troszę bedzie potrzebnych tych pieniążków:), teraz Kajkę czekają duże wydatki leczenie, rehabilitacja to wszystko kosztuje i bardzo prosimy jeszcze o parę $ Wierzę, że bedziemy mogli jeszcze je wesprzeć- dziekujemy:) Quote
_Goldenek2 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Zbieramy na sterylkę goldenki. Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/2201...7#post18283747 Quote
Javena Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/220132-ZIMOWO-.Czapki-szaliki-sciereczki-.do-07.01.12?p=18284366#post18284366 Jak obiecałam ,tak zrobiłam . BAZARECZEK DLA OWCZARECZKI ,PIEKNEJ SUNIECZKI Quote
unixena Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='Javena']http://www.dogomania.pl/threads/220132-ZIMOWO-.Czapki-szaliki-sciereczki-.do-07.01.12?p=18284366#post18284366 Jak obiecałam ,tak zrobiłam . BAZARECZEK DLA OWCZARECZKI ,PIEKNEJ SUNIECZKI Juz zastukalam w drzwi bazarkowe . Quote
DONnka Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='Javena']http://www.dogomania.pl/threads/220132-ZIMOWO-.Czapki-szaliki-sciereczki-.do-07.01.12?p=18284366#post18284366 Jak obiecałam ,tak zrobiłam . BAZARECZEK DLA OWCZARECZKI ,PIEKNEJ SUNIECZKI No to lecę na bazarek :) Uściski i mizianki dla Laury i Jej dzielnej Rodzinki :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Isiak Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Trafiłam tu z bazarku Javeny, na razie zapisuję (bo w pracy jestem), później poczytam. Widziałam tylko foty na pierwszej stronie - bosssska jest i taka biedna :( Quote
Kajka_72 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Javenko dziekuje Slonko za bazarek :loveu: fajne tam sa rzeczy ;-) oby sie dobrze sprzedaly ;) Niunia dzisiaj po kolejnej elektro ...dostalam sporo materialu do nauki, by robic jej prady sama. Musze znalezc czas by wszystko ogarnac ;), co latwe nie jest :razz: Ale mala to zywiol:loveu: u rehabilitantki obszczekala kota, szczypnela po drodze pana z jamnikiem:oops:,pozniej nagle rozlozyla sie i pokazala brzusio w poczekalni bo ....miala ochote na natychmiastowe pieszczoty z pancia...plakala przy tym tak strasznie z radosci, ze az z innego gabinetu wylecial student, by sprawdzic czy krzywda sie nie dzieje :diabloti: jak zobaczyl, ze to radosc... powiedzial :" przepraszam, ale w szkole nie ucza , ze pies tak spiewa z radosci" :evil_lol::evil_lol: usmial sie z tego bardzo :cool3: . Szwy goja sie pieknie, opuchlizna dzisiaj widocznie mniejsza, dalej spacerujemy i smarujemy sterydem -prostujac lapke i nie dopuszczajac do przykurczow , jemy z ogromnym apetytem i .....niespodzianka :multi: Z nudow nauczylysmy sie komendy "siad", "waruj" ,"zostan", i "do mnie" :multi: jakos musimy sobie urozmaicic ten czas bez dlugich spacerow, bo Laura zabaweczkami bawic sie jeszcze nie umie :shake: Za niespelna cztery tygodnie znowu krojenie, nowe szwy i ten nieszczesny kolnierz :-( trzeba plytke wyjac z lapki tylnej. Mysle, ze dr zrobil ja swietnie, bo niunia coraz pewniej i "poprawniej" jej uzywa :multi: co z przednia lapka? ....zobaczymy ...bardzo ciezko pracujemy z Laura nad tym, zeby udalo sie ja wyprostowac i "uaktywnic" , a co za tym idzie ...nie lamac i zbyt duzo poprawiac operacyjnie :roll: Im mniej tym lepiej...., a moze uda sie wcale ???? cuda sie przeciez zdarzaj prawda? ;-) Pieski "Laurke" ;) ciekawia bardzo.....oczywiscie ramzio na liscie zajmuje miejsce pierwsze.....milosc trwa :evil_lol: To tyle z nowosci ....sciskamy mocno :loveu: Quote
Luna14 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Dzieki za wiadomosci jak zawsze czytam jednym tchem , duzo cierpliwosci i samej radosci z osiagnięć jakie macie pzdr Quote
Recommended Posts