Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cantadorra napisał(a):
Halo, halo, witam w Nowym roku, z nadzieją, że będzie lepszy niż poprzedni.
Pobudka! :)

Wszyscy mamy taką nadzieję.:)

Posted

[quote name='_Goldenek2']
Bo Sedalin to lek, który prowadzi to do obniżenia ekscytacji (sedacji) i obniżenia
ruchliwości (hipokinezja) z relaksacją mięśni zasadniczo bez obniżania świadomości.

Na marginesie – niektórzy podają psom relanium. Owszem, ono może zadziałać, ale dawka musi być dobrana do wagi psa, pod kontrolą weta albo behawiorysty, bo inaczej pies będzie „splątany”, będzie miał zaburzoną świadomość i może zaatakować.

Dziękuję za obszerny wykład. Mój pies dobrze reaguje na sedalin i właśnie idzie mi o obniżenie ekscytacji. Sedalin mam sprawdzony. Natomiast nigdy bym nie odważyła się podać mu relanium. Oba wymienione leki mogą wywołać reakcje paradoksalne - co zresztą jest cechą większości sedativ tak w stosunku do ludzi jak i do zwierząt.
Dziękuję także za podanie linku do ciekawej dyskusji na Krakvecie.
Pies przeżył! Przy włączonej głośnej muzyce i w moim towarzystwie. Następnym razem wypróbuje Valused. Jezeli nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi, a Sedalin będę miec w pogotowiu.
Niestety mój pies nie reaguje panicznym lękiem tylko na huk petard. On reaguje panicznym lękiem na wszystkie trzaski (nawet kija o kij). Przez 6 lat próbowałam go odczulić - bez skutku. Taki się zrobił gdy w drugim roku życia poddałam go kastracji. Zrobił się strachliwy i agresywny do psów, choć przedtem taki nie był. No cóz ... tak też ponoć bywa.

Posted

Witamy w nowym roku:) dziękujemy raz jeszcze za piękne życzenia:)
Pisze krótko bo nie mam internetu:( zmieniają mi cała linie i dopiero jutro bedą crosowac. Z telefonu pisanie to strasznie meczaca czynność;)
U nas bez zmian. Niunia cudna, pracujemy nad zdrowkim. Noc sylwestrową pieski jakoś przeżyły. Ramzes i prezes boja się strasznie, viki ujada jak nakrecona, reszta drużyny w normie:) malutka bez żadnych emocji do wystrzalow:) na szczęście.
Pozdrawiamy i napisze wiecej jak mi podlacza net:)

Posted

Kajka_72 napisał(a):

Pisze krótko bo nie mam internetu:( zmieniają mi cała linie i dopiero jutro bedą crosowac. Z telefonu pisanie to strasznie meczaca czynność;)

Kajka co Ty wypisujesz jak większość czasu na dogo pisze przez komórkę :-) Wcale nie jest tak źle :-)
Przytul ode mnie psiaki :-)

Posted

Iljova a no tak sobie wypisuje;) dalej uważam , ze ta moja tel "dotykowka" nadaje się do napisania kilku zdań , nie takich opowieści jakie ja tu tworze :) to nie na moja cierpliwość;) zbyt małe literki .

Posted

Kajka_72 napisał(a):
Iljova a no tak sobie wypisuje;) dalej uważam , ze ta moja tel "dotykowka" nadaje się do napisania kilku zdań , nie takich opowieści jakie ja tu tworze :) to nie na moja cierpliwość;) zbyt małe literki .

Ja też mam dotykowy, pisze naprawdę często długie teksty i nie narzekam, więc przestan narzekać i bierz się za pisanie żebyśmy miały co czytać ;-)

Posted

Witamy i dziękujemy za mizianka ( szczególnie ja;)). Laurka jest coraz bardziej nasza:) odstawia taka opere jak nas z rana widzi , ze cieszę się z nieposiadania w bliskiej odległości sąsiadów inaczej zapewne na "policję by zapodali" :) zarzut o znęcanie się nad czworonoznym stworzeniem jak nic by nam przypisali:) Malenka jest super . Oprócz tego, ze dzielnie znosi zabiegi, przepięknie obgryzla nam szafie w siłowni;) okazuje się, ze ratan bardzo na zabek się nadaje:) no cóż....szafka już swoje lata ma, nie ma znaczenia czy rozki są całe , czy lekko obszarpane;)
Laura Od wczoraj jest bardzo zainteresowana kotem. Prezes postanowil koniecznie ,przy kazdym spacerku suni sie lekko bezczelnie prezentowac:mad: normalnie chodzi przed nią i coś gada po swojemu , a mała prze w jego stronę cała siła:) ona jest ogromnie przyjacielska i ciekawska. Poza tym nie ma dnia bez ucalowania Ramzesa. To kumpel najlepszy przeciez ;)
Z lapkami "walczymy" . Od jutro sama bede robila prady. Wiem juz jak i gdzie przyklejac:) bardzo sie ciesze Bo koszty dojazu I samego zabiegu nie sa male.
Dziewczynka jest slodka, pieknie je i wciaz "zalatwia sie" na zewnatrz. Jutro szczepienia podstawowe i znowu powolutku do przodu:)
Edit
Ja dalej bez normalnego internet:( ale sie nastukalam z tego malego .......tego tam ...tel;);) cioteczki mam krociutki filmik jak Laura sobie radzi z chodzeniem ale to jak mi już podlacza net:) Iljova, qrcze tylko nie kaz mi go ladowac przez iphona bo się już załamie ;)
Sciskamy Was moooocno:)