Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi:mam znowu swoj net ...nereszcie.
Cioteczki , "dojrzewalam" zeby wstawic Wam pewne zdjecia ale mysle, ze juz mozna :-)
Malutka powoli stara sie uzywac 3-ciej lapki , mam wielka nadzieje...czwarta tez uruchomimy.

Tak wygladala lapka Laury ( wczesniej Boni) po "udanej" operacji i po opuszczeniu lecznicy w Kaliszu :(

Nawet nie chce juz sobie wyobrazac jak strasznie sunia musiala cierpiec bez srodkow przeciwbolowych, sama i zamknieta w zaciasnej klatce :(

A tak wyglada ta sama lapka po opuszczeniu kliniki we Wroclawiu

wlasnie plytke , ktora dobrze widac na zdjeciu musimy wyciagnac -mysle 22 stycznia we wroclawiu..
Niestety ;( kolejna dluga podroz,kolejna narkoza, kolejne ciecie , kolejne szwy i kolejne koszty :(

Dzisiaj Laurka dostala druga ture srodkow na odrobaczenie mimo, ze robakow nie widac ...trzeba bylo podac. Mimo tego jest wesola i coraz bardziej dzielna. Pokaze Wam ja " na zywo" :-) zobaczycie jaki to slodziak :loveu: jeszcze biedny ale slodziak :-) Laduje filmik ale to trwa i trwa :(
przytulamy wszystkie Cioteczki, ktore przy nas sa :-) i wciaz za TO dziekujemy:loveu:

Posted

Laurka (Boni) była bardzo biedna, obolała i taka samotna...pierwsze zdjęcia suni były przerażające, te smutne oczy :(.
Jak dobrze, że trafiła do weta do Wrocka , a potem do psiego RAJU do Kajki&Brylanta :):):)
Mocno Was ściskamy i (nie)cierpliwie czekamy na filmik z brykającą sunieczką ;).
Kika i Czaki
PS. Trzebaby zrobić "reklamę" fachowcowi z Kalisza, żeby nie szkodził innym futerkom...

Posted

Ciociu Kocurek...wycalowane :evil_lol:
Kika dziekujemy bardzo:-) , a filmik sie laduje ...niby dwie min , a na youtube strasznie dlugo sie wgrywa....chyba adlatego, ze w HD, moglam zmniejszyc jakosc, pewnie byloby szybciej .

Posted

jak patrze na łapkę w wersji 1 to az mnie ciarki po plecach przechodzą:angryy: jak ona musiała cierpieć ból niesamowity, totalnie niestabilna łapina z rysujacymi po wszytskim wystającymi z kości pretami i jeszcze ten koniec pręta wbity prosto w same kolano , który dodatkowo poszarpał co było jeszcze zdrowe :-(
łapka 2 pieknie złożona i ustabilizowana :multi:, widać, że kosteczki pracują, pewnie dr będzie się upewniał czy jest zrost w RTG przed wyjęciem
biedne maleństwo:roll: nie wyobrażam sobie zatem rtg drugiej łapeczki:shake:
czekamy na filmik cierpliwie;)

Posted

tak czekamy na filmiczek:) Po tych zdjęciach, z tymi potwornymi śrubami znów szystko mi sie przypomniało, aż mnie ściska w gardle co oni z nia wyprawiali, znaleźli sobie królika doświadczalnego:( Ale na szczęście malutka juz nie cierpi i zasluzyla na takie wspaniale poslanko dla królowej jakie ma u Ciebie Kajko:)
Ściskam i caluję mocno to cudne sloneczko:*. Laura to specyficzny przypadek, jeżeli chodzi o ratowanie wszystkich psiaków do tej pory, i nigdy o niej nie zapomnę:)

Posted

Nie mogłam patrzec na to zdjęcie. To było spartaczone a nie złozone. No ,ale tak jest ,jak pies jest niczyj. Laurko ,wiem ,ze jeszcze bedziesz biegać.

Posted

Przepraszam, ze dopiero teraz ale troche czasu brakowalo wczesniej :oops:
Filmik nie jest oczywiscie super produkcja, bo w jednym reku smycz , w drugim aparat ale chodzi o to zebyscie zobaczyli cos , co jest prawie cudem :multi:
Specjalnie ja zmeczylam spacerkiem zeby dwie zdrowe lapki "mialy juz dosyc" i wtedy jest zmuszona dociazac tylna-operowana lapke i zlapalam moment gdzie malutka czasami podpiera sie swoja przednia i to opuszkami :multi: To dla mnie jest cud , bo jeszcze 3dni temu nie bylo o tym mowy. Rehabilitacja dziala i to jak :-)
Cioteczki, nie sluchajcie tego co do niej gadam :oops: tak bardzo infantylnie ale tylko w ten sposob moge ja "nakrecic" i ostatnie minuty spaceru Laurka chce chodzic . Jak nie nadaje jak durne radio to malutka kladzie sie , pokazuje brzusio i ma gdzies chodzenie, ktore jest dla niej konieczne :-) Ona najchetniej podskakuje na dwoch lapkach , a na to jej stanowczo nie pozwalam.

[video=youtube;mdaM7xOSRHE]http://www.youtube.com/watch?v=mdaM7xOSRHE&feature=youtu.be[/video]

Posted

A tu jeszcze pokaze Wam krociutki epizod "agresywnej" Laury jak atakuje babcie Sabinke:evil_lol: Przepraszam, ze to takie byle jakie ale niełatwo jest mi samej cokolwiek nakrecic majac smycz w reku, a brylant jak wraca jest juz ciemno :mad: Moze w sobote cos przyzwoitego uda nam sie zrobic:-) u nas cale stado ma parcie na szklo :diabloti: ale z Laurka to mozna tylko pojedynczo, bo ona jest szalona ...taki typowy szczylek :loveu:

[video=youtube;WiUEfZiyNH0]http://www.youtube.com/watch?v=WiUEfZiyNH0&feature=youtu.be[/video]

I jak? strasznie agresywna ta nasza Laurka, Loritka, Lornetka prawda ? ;)
a mialo byc tak strasznie :evil_lol:

Posted

"....chodź do mnie misiu...." i ogonek kręci kółeczka :multi::multi::multi:
prześliczny mądry pysiu :) ona szybciutko się uczy :loveu:

na drugim filmiku mina Sabinki jest bezbłędna :loveu::loveu::loveu: co za szczylka nam tu przyprowadzilaś fuj :)

Posted

Bros to prawda :-) Sabinka jest 100% brylantowa, wpatrzona w pana jak w obrazek, a Laurka jest cala moja , mimo, ze brylant sie z tym absolutnie nie zgadza :evil_lol: -tak jest. Mimo faktu, ze to ja robie "najgorsza" robote przy niej ...masowanie, smarowanie, prostowanie lapek, to chodzenie czasami troche na sile ...mimo tego sunia jak mnie widzi ostawia taki szal radosci, ze az musze ja "prostowac" :)
To pojetny, madry piesek. Jeszcze pare dni i pokazemy wyniki naszego szkolenia :)
Potrafi siad-zostan-waruj-noga-do mnie .....wszystko oczywiscie za smaczki, a do miski podchodzi wedle zwyczaju moich pieskow ....czyli na haslo ::oops: "smacznego" :evil_lol: Cos musimy robic zeby sie nie nudzic ;) to "sie" uczymy ;)
Babcia Sabinka jest kochana ...ma tyle cierpliwosci do malutkiej, i jest bardzo przyjazna :loveu:

Posted

Witaj Kajka ale sie popłakałam ale lubie takie łzy bo to z szczęscia jesteś wspaniała w każdym calu Laura już świata poza wami chyba nie widzi , ty ja tak mądrze kochasz szacun dla was wielki pzdr ;):):)

Posted

Kajciu zrobilas juz kawal dobrej roboty .Ta przemiana Laurki w tak krotkim czasie jest powalajaca .Podziwiam Cie za ogromna determinacje ,za to ze tyle czasu poswiecasz malutkiej i ze to odnosi pozadane efekty .Suncia przecudna ,madra i jestem pewna ,ze u Was ma szanse na calkowita pelnosprawnosc .Marzenko -jestes wielka .Filmiki ciesza oko i ucho

Posted

Az nie chce się wierzyć ,ze Laura zrobiła takie postępy. Kajka jesteś babką na 102 . Ps. Ja też do swojego mówie - [SIZE="1"]dobry chłopczyk-:):)

Posted

Jestem pod ogromnym wrażeniem!!! Laurka jest bardzo dzielna - Kajko dacie radę -mocno trzymamy .
Dlaczego na Sabinkę wołasz BABCIA? To śliczna , mądra sunia, pomoże Ci w wychowaniu szczylonki ;).
Przesyłam ogromne mizianko dla całego Stadka .
Kika i Czaki :)

Posted

Kajciu, filmiki suuuuper, Laurka cudna i wprost nie do poznania, postępy widać gołym okiem :multi::multi::multi:
Wyściskaj i wycałuj mordkę od cioci DONnki :loveu:
I nie wstydź się tego szczebiotania do Niuni ;)
Musiałabyś mnie posłuchać jak moja Maszeńka była mała :cool3:

Posted

Oj tam Cioteczki , dziekuje ale robie tyle ile trzeba:) Szczerze to boje sie o to, co powie dr po 22 stycznia . O tylna lapke sie nie martwie. Jest zrobiona przepieknie ale ta przednia to duzy znak zapytania. Chociaz mam wrazenie , ze prady i masaze pobudzily lekko nerwy ale te zrosty i przykurcz mnie martwi. Prostuje jej ta lapke tak jak moge, wmasowuje lek ale czy to przyniesie zadowalajace efekty? ...tego nie wiem. Obawiam sie , ze dr bedzie ja jednak lamal :( kolejna operacja ...Zobaczymy , mamy jeszcze ponad dwa tygodnie:) bardzo sie postaramy. Dalej bede nawijac jak "durne radio" by zmobilizowac mala do chodzenia :-)
Luna alez piekne kwiaty :-) dziekuje
Unixenko :evil_lol:szczegolnie ucho :oops:ale ja naprawde musze do niej jak do dziecka ...inaczej sie rozklada i koniec dreptania ;)
Javena ....u nas te psie to prawie same baby i zdarza mi sie do ramzesa powiedziec "dobra dziewczynka " :diabloti: ale wtedy brylant sie wqrza :evil_lol:
Kika nie wolam, a pisze o niej babcia ;)bo Sabinka to starsza i wyniszczona przez zycie sunia :shake: to taka spokojna, polegujaca sobie duzo- babcia :), a ze wyglada teraz slicznie to fakt. Nie zrzuce jej na karb wychowania suni bo Sabcia potrzebuje spokoju. Unika takich natarczywych szczylkow, Laury jest poki co -ciekawa :-)
Doneczko...wycalowana :-)