Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 591
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przygotowuję się do ogłoszenia Rollfa, czytam wątek, przeglądam zdjęcia i krew mnie zalewa...

Wiesial, mam nadzieję, że krzywda, która wyrządziłyście Rolfowi, wróci do was!!!! Bedę się o to modlić i mysleć o tym tak długo, jak bedę pamiętała tego psa!!!

Żadne istnienie nie zasługuje na bezduszne traktowanie. Pobawiły się pieskiem i teraz, kiedy będa miały nową zabawkę, szurnęły do schronu.
Dla nich to tylko pies.

Życzę im wszystkiego najgorszego i niech to się spełni!

Posted

a takim go dzis zobaczylam.Łzy same płyneły.Poznal mnie.Moge go tylko przepraszac i szukac nowego domu.

Ewusku,widzialam ogloszenia ktore dawala wiesial-do pilnowania,na wieś: oddalaby go na łancuch,byle sie pozbyc-wiem,to.Uwazam,ze lancuch na wsi to dla niego gorsze,kazalam psa odwiezc do schroniska.

Posted

jest zdruzgotany.Nie wie,co sie dzieje,nie wie dlaczego zostal porzucony.Jest tak spiety,ze gdy wieczorem wyszlam z nim na teren schronu-nie chcial sie zalatwic nawet.

Guest Elżbieta481
Posted

Od początku śledzę watek i cieszyłam się,że psiak znalazł dom..Nie rozumiem ludzi..Tak się nie robi..Kurczę..Biedne psiasko..Przypominał mi się film,,Niepotrzebni mogą odejść..Ech,ludzie:shake::angryy::angryy:Film dot.ludzi,ale i to psiątko stało się niepotrzebne to won..
Elżbieta

Posted

Te zdjęcia mówią wszystko. Nie sposób nie płakać.
Wiolu, zapomniałas dodać, ze oczyściły las, będa miały gdzie spacerowac. Potwór zniknął...

Posted

Kurcze,,to okropne,,,,znam dobrze te zimne katy pawilonu,,,on zapewne sie zastanawia ,,co zmajstrowal ze musial wrocic do tego ponurego miejsca,,,,,,,,Tak mi go zal,,,,!!!!Nie bede osadzac ludzi,,,,,

Posted

Od niedawna jestem na dogo i czytam kolejne wątki. Dziś trafiłem tu i jestem wstrząśnięty...
dużo myśli słów i emocji się we mnie kotłuje...
do byłych opiekunek Rolfa:
wykonałyście dużo pracy, nauczyłyście psa, że to, co w schronisku było smakołykiem ma codziennie w misce, dałyście mu poduszki, pieszczoty, poczucie wolności, miłości i bezpieczeństwa.... tylko po co??? by mu to wszystko odebrać, zamienić na zimny,ciasny i samotny box?
przecież rok temu można było przewidzeć, że młodsza z was jest w takim wieku, że wcześniej czy później pojawi się dziecko... a może myślałyście, że pies pożyje rok albo dwa i kłopot z niechcianą zabawką sam się rozwiąże?

trzeba być ODPOWIEDZIALNYM i pamiętać, że pies to przyjemność i OBOWIĄZEK na 15-18 lat

wiesiu przypomnę twoje słowa z postu nr 281:

"wszyscy, którzy doprowadzają do sytuacji że psy lądują w schroniskach sami powinni się tam znaleźć:diabloti: "

zapraszam do schroniska, jakiś "przytulny" kącik zawsze się znajdzie...

Posted

Tylko po co, Ewusku?
Niech o nim zapomna,o tym niedobrym psie,co zawiodł oczekiwania,zajma sie soba,a my psem.
Psy powinny byc drogie,bardzo drogie,Gdyby Rolf kosztowal
3 tysiace,odanie go nie wchodziloby w rachube.Wtedy znalazlby sie czas i samozaparcie na prace z trenerem, cwiczenia spokojnego omijania psow.

Ide do niego,moze dzis sie wysika.

Posted

Metamorfoza Rolfa:

W schronisku w oczekiwaniu na DOM:

w "domu":

powrót do schronu:

Wiesiu, Olu - wydawalo nam sie, ze naprawde bedziecie wspaniala rodzina dla Rolfa... ale macie serca z kamienia !
Spojrzcie w jego oczy, zobaczcie jaka wyrzadzilyscie mu krzywde !
Zanim was poznal, bym w schronie usmiechniety, gdyby tam byl, bylby na swoj sposob szczesliwy... a teraz ?
Teraz zawalil sie caly jego swiat.

NIGDY w zyciu nie dalabym wam pod opieke ŻADNEGO psa...
Dane takich osob, powinyy byc rejestrowane i dostepne w kazdym schronisku i przytulisku, zeby mozna bylo uniknac takich sytuacji.

Boli mnie jeszcze fakt, ze chcialyscie pozbyc sie Rolfa jak zbednego przedmiotu, nie informujac dziewczyn, ktore go wam wyadoptowały.

Uwazam, ze dla ludzi postepujacych w taki sposob jak wy powinny byc kilkutysieczne kary i dozywotni zakaz posiadania zwierzat.

Czy jestescie w stanie spojrzec w te oczy :

Posted

Przylaczam sie calkowicie do tego, co napisalas! Takich ludzi, jak te dwie kobiety powinno sie pociagac do odpowiedzialnosci karnej! To wymyslony pretekst, zeby sie psa pozbyc - nic innego! Zycze im wlasnie tego, czego zyczyla im Akucha! Nienawidze takiego czegos. Ciekawe, czy swoje przyszle dziecko tez odda po jakims czasie do domu dziecka, jak nie spelni jej oczekiwan? To wszystko nie miesci sie po prostu w glowie. Wiadomo, ze na swiecie jest mnostwo podlosci, ale taka krzywde zrobic temu psiakowi - to szczyt wredoty i bezmyslnosci! Sama mam psa z Sopotu - suczke Fione. Mieszka z nami w Hamburgu - ani przez moment nie mielismy z nia zadnych kopotow. Wiadomo, ze w czasie spaceru nie wszystkie psy naleza do jej przyjaciol i ze na nie szczeka, szczeka tez na gosci - jesli ich nie zna i na poczatku jest do nich nieufna. Mruczy na kota, kiedy przechodzi za blisko jej poslania - to jej teren, ale to wszystko jest po prostu normalne!!!!!!
PODLOSC -to za slabe okreslenie tych pseudo-opiekunek!
Zycze Rolfikowi znalezienia ludzi, ktorzy przywroca mu poczucie bespieczenstwa a wszystkim dziewczynom, ktore sie o to staraja: powodzenia!
Pozdrowienia!
Ania:placz:

Posted

Ewusek napisał(a):

Wiesiu, Olu - wydawalo nam sie, ze naprawde bedziecie wspaniala rodzina dla Rolfa... ale macie serca z kamienia !
Spojrzcie w jego oczy, zobaczcie jaka wyrzadzilyscie mu krzywde !
Zanim was poznal, bym w schronie usmiechniety, gdyby tam byl, bylby na swoj sposob szczesliwy... a teraz ?
Teraz zawalil sie caly jego swiat.

NIGDY w zyciu nie dalabym wam pod opieke ŻADNEGO psa...
Dane takich osob, powinyy byc rejestrowane i dostepne w kazdym schronisku i przytulisku, zeby mozna bylo uniknac takich sytuacji.

Boli mnie jeszcze fakt, ze chcialyscie pozbyc sie Rolfa jak zbednego przedmiotu, nie informujac dziewczyn, ktore go wam wyadoptowały.

Uwazam, ze dla ludzi postepujacych w taki sposob jak wy powinny byc kilkutysieczne kary i dozywotni zakaz posiadania zwierzat.

akucha napisał(a):

Wiesial, mam nadzieję, że krzywda, która wyrządziłyście Rolfowi, wróci do was!!!! Bedę się o to modlić i mysleć o tym tak długo, jak bedę pamiętała tego psa!!!

Żadne istnienie nie zasługuje na bezduszne traktowanie. Pobawiły się pieskiem i teraz, kiedy będa miały nową zabawkę, szurnęły do schronu.
Dla nich to tylko pies.

Życzę im wszystkiego najgorszego i niech to się spełni!

Po obejrzeniu zdjęć jestem zdruzgotana.
Nie pozostaje nic innego jak przyłączyć się do słów koleżanek całym bolącym sercem.

Posted

Anna222 napisał(a):
Przylaczam sie calkowicie do tego, co napisalas! Takich ludzi, jak te dwie kobiety powinno sie pociagac do odpowiedzialnosci karnej! To wymyslony pretekst, zeby sie psa pozbyc - nic innego! Zycze im wlasnie tego, czego zyczyla im Akucha! Nienawidze takiego czegos. Ciekawe, czy swoje przyszle dziecko tez odda po jakims czasie do domu dziecka, jak nie spelni jej oczekiwan? To wszystko nie miesci sie po prostu w glowie. Wiadomo, ze na swiecie jest mnostwo podlosci, ale taka krzywde zrobic temu psiakowi - to szczyt wredoty i bezmyslnosci! Sama mam psa z Sopotu - suczke Fione. Mieszka z nami w Hamburgu - ani przez moment nie mielismy z nia zadnych kopotow. Wiadomo, ze w czasie spaceru nie wszystkie psy naleza do jej przyjaciol i ze na nie szczeka, szczeka tez na gosci - jesli ich nie zna i na poczatku jest do nich nieufna. Mruczy na kota, kiedy przechodzi za blisko jej poslania - to jej teren, ale to wszystko jest po prostu normalne!!!!!!
PODLOSC -to za slabe okreslenie tych pseudo-opiekunek!
Zycze Rolfikowi znalezienia ludzi, ktorzy przywroca mu poczucie bespieczenstwa a wszystkim dziewczynom, ktore sie o to staraja: powodzenia!
Pozdrowienia!
Ania:placz:

Anna222 popieram i do zyczen akuchy tez sie przylaczam, Noz sie w kieszeni otwiera....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...