MaDi Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Tola napisał(a):Był link na zamosjkim - wiele osób zagłosowało Każdy głos jest na wagę złota więc rozsyłam gdzie mogę. Dziękuję za oddane głosy. Quote
Angel Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 jestem i ja, w szkole postaram się zorganizować zbiórke karmy. Mogę także ruszyć z bazarkiem no i przydałoby się wyciągać szczeniaczki.. chociaż na domowy DT i szukać im DS. A suczki sterylizować- sa akcje sterylizacje suczek z terenów wiejskich! Trzeba działać.. Quote
Tola Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Skrajnie wychudzona Afra miała miała ropomacicze, a po sterylce powikłania - krwotok i zatrzmanie akcji serca:-( Sunia dzielnie walczy, chce zyć! Koszt pobytu w klinice to 1200 zł - zbieramy fundusze: zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/217631-Przyjaciele-są-jak-ciche-anioły...-Afra-walczy-Na-opłacenie-kliniki-do-26.11-do-22 Quote
markofix1 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 kolejna tragedia... zaraz wpłacę jakąs kasę na konto fundacji.... (krytykowanie właścicieli psów nic tu nie pomoże i nie ma się co tym nakręcać. czasem człowiek chce dobrze, ale nie zawsze sie to udaje) Quote
zadra Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Angel napisał(a):jestem i ja, w szkole postaram się zorganizować zbiórke karmy. Mogę także ruszyć z bazarkiem no i przydałoby się wyciągać szczeniaczki.. chociaż na domowy DT i szukać im DS. A suczki sterylizować- sa akcje sterylizacje suczek z terenów wiejskich! Trzeba działać.. Wielkie dzięki!!! Quote
Tola Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Doszły wpłaty: bakusiowa - 20 zł markofix1 - 50 zł Marta0731 i Piesia - 20 zł Bardzo dziękujemy. Quote
Żunia Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Został jeszcze jeden szczeniaczek do wyadoptowania. Quote
Pipi Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Przeczytalam caly watek. Ci ludzie, a wlasciwie pieski, maja ogromne szczescie, ze jestescie i tak bardzo im pomagacie. Gdyby nie pomoc z Waszej strony,, wiadomo,co byloby za kilka lat. Opiekunowie powinni wspolpracowac i robic wszystko bez zadnej łachy zebyscie byly z nimi jak najdluzej. Wielki szacunek i podziekowania ode mnie. Gminie, wielki uklon. U mnie nawet slyszec nie chieli o jakiejkolwiek pomocy. Quote
zadra Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Dzisiaj niestety znowu problemy.Kupiliśmy 60 kg suchej karmy.Wlaścicielka miała ją odebrać we wskazanym miejscu ok godz.13.Nie pojawiła się i była niedostępna pod telefonem.Sama zaproponowala odbiór,ponieważ była w Zamościu.Nasz szef czekał na nią godzinę.Odezwala się dopiero o 15-tej.Współpraca z tymi osobami jest bardzo trudna.Rozmawiałam z wetem.Dzisiaj o 10-tej miala dostarczyc kolejne dwie suczki na sterylizacją.Nie pojawiła się i nie zadzwoniła.Do tej pory zostały wysterylizowane cztery suczki.Wszystko kroczy bardzo powoli z powodu braku chęci współpracy.Postawa ludzi jest typowo roszczeniowa.W takiej sytuacji jutro pojedziemy dostarczyć karmę. Quote
sillann Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 ja pierdziele wlasciciele zachowuja sie jakby co ajmniej ktos im łaskę robil ze karme przywozi, psiaki sterylizuje...mam wrazenie ze oni maja to wszystko w nosie Quote
zadra Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 sillann napisał(a):ja pierdziele wlasciciele zachowuja sie jakby co ajmniej ktos im łaskę robil ze karme przywozi, psiaki sterylizuje...mam wrazenie ze oni maja to wszystko w nosie Trafiłaś w samo sedno. Quote
Agula99 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 CO za naród, pomaga się im, staje na głowie, a to ci jeszcze nie współpracuje, tak oni mają to gdzieś, a walnąć im karę, b czyja to wina??? Właścicieli!!! W końcu jak się ma zwierzę, to trzeba o nie zadbać, a nie zostawić samo sobie, ja bym im dała taką karę, że by się im odechciało!!!! Quote
agusiazet Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Opierdzielić ich zdrowo, postraszyć karami, jeśli nie będą współpracować, bo tak jak piszecie, żadnej łaski nie robią, to ich zasmarkany obowiązek. Uf, jak ja nie znoszę takich roszczeniowych ludzi!!! Quote
zadra Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Tak naprawdę to im zależy na oddaniu psów.Każda inna pomoc ma małe znaczenie. Quote
diana79 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 zadra napisał(a):Tak naprawdę to im zależy na oddaniu psów.Każda inna pomoc ma małe znaczenie. jasne, najłatwiej jest się pozbyć problemu... Quote
Agnieszka103 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Na wątek trafiłam z bazarku "kosteczkowego". Nie chcę, żeby mi "gdzieś się zapodział", więc zapisuję. Quote
zadra Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 W związku z tym,że kontakt z właścicielką jest utrudniony podjelismy decyzję .Od dzisiaj ona sama informuje nas o potrzebie zakupu karmy ,a odbierać ją będzie osobiście w umówionym miejscu w Zamościu.Kobieta jest tu czesto tylko ma problem z dotrzymaniem slowa.Przykładem utrudnionej wspólpracy są wypowiedziane dzisiaj przez nią słowa " mam inne obowiazki i nie mam czasu odbierać telefonów oraz jeżdzić po karmę".Zgodnie z podjetymi zobowiązaniami w dniu dzisiejszym zawieżliśmy 60kg suchej karmy. Pomagamy tez innym ludziom w podobnej sytuacji,jednak tam współpraca układa się zupełnie inaczej. http://www.dogomania.pl/threads/214391-Zabrana-ze-strasznych-warunków-Łatka-ma-wspaniały-dom-w-Lublinie-) Quote
Tola Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Miejscowosc, do której dowozona jest karma oddalona jest o ok 17 km - trudno jechac bez wczesniejszego umówienia się z włascicielką... No nic - będziemy kontynuowac pomoc psom w miare mozliwosci, bez wzgledu na postawę włascicieli. Z informacji od weta wynika, ze kolejne suczki nie zostały dowiezione na sterylkę - a tylko to jest gwarantem, ze nie bedzie kolejnych miotów i kolejnego psiego nieszczęscia. Wieczorem wrzuce fakture za karmę. Quote
sillann Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 wlasciciele powinni odpowiedziec za zaniedbania i znecanie sie nad zwierzetami... Quote
zadra Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Dzisiaj dotarła do nas karma od Madzik34. Bardzo dziekujemy!! Quote
Tola Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 [quote name='zadra']Dzisiaj dotarła do nas karma od Madzik34. Bardzo dziekujemy!! Ja również bardzo dziękuję:) Dzękujemy tez Collie za bazarek z kosteczkami:) http://www.dogomania.pl/threads/216955-ZAPRASZAMY-wszystkich-posiadaczy-serc-Psy-umierają-z-głodu-!-do-30.11 Wspaniały pomysł! Dzisiejsze wpłaty: Masza 44 - 5 zł aida - 100 zł Jaasmin - 20 zł danusia danusia -20 zł Grazia 60 - 20 zł MKK - 15 zł Aniłek2000 - 10 zł Bardzo dziękujemy! Quote
Recommended Posts