Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj za TM odszedł Bugi {'}

945e017c0f622515gen.jpg

Był u nas prawie 3 lata, kochany staruszek trzymał się dzielnie niemal do samego końca. Dopiero tydzień temu zmogła go choroba, nerki odmówiły posłuszeństwa :(

Zasnął na swoim kocyku w domu.

Żegnaj piesku...

Posted

Już się robi:

-204 zł hotelowanie (21.02-09.03.2015)

-60 zł transport z Zamościa

-20 zł przejazdy do lecznicy (sterylizacja)

-9,50 zł kołnierz

-2,50 zł książeczka

-6 zł Fiprex

-7,50 zł odrobaczenie

-98 zł transport do DS

Razem: -407,50 zł

Pozostałość po hotelowaniu Nafty wynosi -407,50 zł.

Tutaj na rachunku od weta jest ujęty kołnierz i książeczka:

http://images70.fotosik.pl/671/bf25d8d983e3abc1gen.jpg

Murko wpłacam 120zł z tego bazarku :

http://www.dogomania.com/forum/topic/145731-bazarek-ubraniowy-z-trzema-wyj%C4%85tkami-do-7-marca-2015-godz2000/page-8

oraz 100zł od mojej sąsiadki,czyli w sumie 220zł (pozostaje do spłaty : 407,50zł - 220zł = 187,50zł)

Posted

Dzisiaj ze schroniska w Kruszewie (k. Ostrołęki) przyjechała do nas sympatyczna Bunia. Spędziła w schronisku 4 lata... w domu odnalazła się w ciągu paru minut :) Bunia zajęła zaszczytne miejsce stałe corgomaniaków :)

8b0ff446c34973bagen.jpg

0a3ed2dc5fb21befgen.jpg

05bce6d9c6c9bf53gen.jpg

Mam ogromną prośbę do Was; powstaje strona Hoteliku (głównie ze względu na psiaki do adopcji, bo dużo ludzi pyta o to gdzie można zobaczyć naszych podopiecznych, a nie każdy umie poruszać się po dogomanii), bardzo proszę o wszelkie uwagi, podpowiedzi itd. 

http://www.hotelumurki.c0.pl/

Posted

Ależ ona uśmiechnięta! : )

U mnie antywirus wykrył jakiegoś robala przy próbie wejścia na Waszą stronę : (

Poza tym super pomysł z tymi losowo wybranymi psiakami, jak i pogrupowaniem psiurów na kolory, wiek, płeć - ludzie zwykle są wybredni i zwracają na to uwagę. Trzeba tylko uważać z odnośnikami do Dogomanii - wiesz, jak zgłosi się nieodpowiedzialny domek, napiszesz na Dogo kilka niekoniecznie pochlebiających słów o potencjalnym domku i może to wpaść w niepowołane ręce - trzeba się mieć na baczności :)

Posted

Ależ ona uśmiechnięta! : )

U mnie antywirus wykrył jakiegoś robala przy próbie wejścia na Waszą stronę : (

Poza tym super pomysł z tymi losowo wybranymi psiakami, jak i pogrupowaniem psiurów na kolory, wiek, płeć - ludzie zwykle są wybredni i zwracają na to uwagę. Trzeba tylko uważać z odnośnikami do Dogomanii - wiesz, jak zgłosi się nieodpowiedzialny domek, napiszesz na Dogo kilka niekoniecznie pochlebiających słów o potencjalnym domku i może to wpaść w niepowołane ręce - trzeba się mieć na baczności :)

No w sumie masz rację. Chyba trzeba będzie pozostać przy krótkim info i paru fotkach.

Posted

Dzisiaj do DS pod Zamość pojechały dwie siostry: Muszka i Krawatka :) Tak się martwiłam o dom dla nich, a tu proszę znalazły wspólny :) Przed świętami suczki zostały wysterylizowane.

e1e82c714018327bgen.jpg

• Upvote 2
Posted

No w sumie masz rację. Chyba trzeba będzie pozostać przy krótkim info i paru fotkach.

Może wykorzystać teksty, które psiaki mają do ogłoszeń...?

Posted

Nie mam przekonania do FB... nie ogarniam tego portalu. Na razie walczymy ze stronką, zobaczymy co nam z tego wyjdzie...

Póki co dzięki ali123 :) mamy nowych lokatorów, jeszcze bezimiennych (jak ktoś ma pomysł to proszę śmiało :) ):

Sunia 8-miesięczna bardzo wesoła i energiczna, koczowała ok. 2 tygodnie w jednej z miejscowości pod Zamościem, prawdopodobnie ktoś ją wyrzucił:

4f0fa3da3f10e792gen.jpg

af1b7babd4c1ac50gen.jpg

f346244402f78b0bgen.jpg

Druga sunia ze Skierbieszowa (też niedaleko Zamościa), niedająca się złapać tzw. "dzika sunia", która od ok. roku koczowała w tamtej miejscowości. Udało się w końcu z sedalinem. Suczka była w zaawansowanej ciąży, już jest po sterylce aborcyjnej.

f303f49c3424bb7egen.jpg

Posted

To ja jeszcze dodam swoje:

Tajga, Gaja, Kamczatka - kudłata

Zoja - ruda

I niech ala123 wybiera :)

A u nas ruch jak w ulu;

Dzisiaj wybyły do swoich domków Doman oraz Aida :)

Doman wysiedział się u nas prawie 2 lata i ma za sobą jedną nieudaną adopcję. Teraz wydaje się, że trafił idealnie, adoptowali go emeryci, którzy parę dni temu stracili swojego ukochanego pieska podobnego do Domana. Doman ma ok. 7-8 lat, zamieszkał w domu z ogrodem w Lublinie.

e7e07a639502fcaegen.jpg

Aida była u nas dokładnie miesiąc :) Szczęściara zamieszkała w domu z ogrodem na peryferiach Lublina.

0525dd56a1b3bdd3gen.jpg

A dzisiaj jeszcze przyjedzie do nas nowy lokator.

Guest TyŚka
Posted

Jak fajnie, że Aida wybyła :)
I Doman - trzymam za nich kciuki.

Posted

Cudowne wieści :)

Zawsze ogromnie się cieszę, gdy Ogonek "w wieku" jest adoptowany przez ludzi też "w wieku" -

dla mnie to zawsze mądra decyzja. Powodzenia Doman :)

Aida jest zjawiskowo piękna i na pewno trafiła w zjawiskowe miejsce, powodzenia Sunieczko :)

W maju chyba będziemy jechali do Lublina i strasznie mnie kusi,

by zboczyć z trasy i zahaczyć o Wasz Dom ;)

Pozdrawiam :)