Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soko napisał(a):
Hm no to może żeby sobie skojarzyła siusianie, to jej w ogródku wystawić coś na styl kojca, gdzie będzie się załatwiać?

No tak, ale nie każdy ma ogródek ;).

Posted

wysoka_pieguska napisał(a):
Z załatwianiem się w domu nie przejdzie :(

Ja mam suczkę ze schronu, z boksu. W schronisku nie była wyprowadzana. Nigdy nie zrobiła niczego w domu. Wcześniej była na łańcuchu.Druga sunia znaleziona -bezdomna, dwa razy nabrudziła w pierwszy dzień. Ta mała sunia też wychodzi z tej budy i robi w kojcu , więc ma instynktowny nawyk.Nie słyszałam,żeby z dorosłymi psami był poważny problem w tej kwestii. Stare psiaki to co innego. Szczenięta też dłużej się uczą ale ja znam wiele takich sytuacji i pies chwytał zasady piorunem. Podobnie jak z legowiskiem.
Spytajcie Malagos , miała ostatnio Gapę z dworca PKP.
Ta sunieczka nie jest dzika, jest przestraszona ale nie dzika.
Ja mam dzikiego królika, trzy dni były potrzebne żeby nauczył się korzystać z kuwety. Królik jest niestety dużo mniej inteligentny od psa a mój jest dodatkowo dziki.

Posted

malagos napisał(a):
Moja tymczasowiczka Tika ma zaklepany dom stały, za 2 tyg. powinna pojechać. Wtedy mogę pomyśleć o wzięciu tej bidy.
Tylko czy nie za późno?..........

Ciocia, a u Ciebie jakie koszty ?

Sprawdziłam na mapie Maków Mazowiecki jeszcze nie aż tak daleko - ok. 200 km.

2 tygodnie to za długo, ale coś pomyślimy, żeby ją przechować.

We wtorek kkasiiiar wraca to pewnie ją weźmie, ale tylko do soboty, bo w sobotę przyjeżdżają 2 "koniki" - Aza i Grafit na bezpłatny tymczas do niej. Potem coś pomyślę na te kilka dni. Wzięłabym ją do łazienki, bo moje psy będą do niej się ciskać. Tylko, że w łazience mam kota, który nie lubi psów :roll:.
Brakuje mi pomieszczeń w domu !

Posted

Dziewczyny,mam panią zainteresowaną adopcją niewielkiej suczki,jakiś czas temu chciała adoptować Fridę z naszego schroniska,ale okazało się,że Frida goni koty,a warunkiem było,aby pies koty tolerował,bo jest w tym domku spokojna kicia,której nie chcą skrzywdzić.Pani jest z Warszawy i podałam jej numer do KŚ,żeby tam zapytali o psice koto-lubną,ale dzisiaj pani ponownie do mnie zadzwoniła mówiąc,że nie znalazła jeszcze psiaka,ponieważ zajmowali się koteczką,która niestety wyskoczyła im z okna,przeżyła ale miała połamane łapki,teraz jest już ok i pani na nowo podjęła poszukiwania suni.Mam jej jutro na maila podesłać naszą Rudzię,ale ona nie jest jeszcze sprawdzona na koty,mogę też wysłać jej ten wątek,może pani zechce uratować akurat tą sunię.Domek jest jeszcze do sprawdzenia,ale zgadza się na wizyty.

Posted

arabiansaneta napisał(a):
W świetle nowej ustawy same pogróżki nie są karalne, a na ich poprzednie wyczyny nie ma dowodów.

Dokładnie tak. Nawet jakby znajoma powtórzyła na policji, co opowiadała ta baba, to i tak ona by się wszystkiego wyparła. Słowo przeciwko słowu, nie ma dowodów.

Gówna w kojcu nie są karalne, ani pies na łańcuchu :(.

Właściwie to po odebraniu od niej małej suczki, mogłabym zgłosić do SM tego drugiego psiaka na łańcuchu. Podejrzeć jak przyjdą mrozy, czy ma wyścielone i zgłosić. Może dostałaby mandat. Ale boję się czy go wtedy nie zlikwiduje :( ?

Posted

Czy ci ludzie nie maja sumień ! Czy na tych wsiach mieszka taka bezduszna hołota!:-(
Boże, chciałabym doczekać czasów kiedy pies będzie przywilejem a nie rzeczą jak jest dotychczas .

Posted

toyota napisał(a):
Ciocia, a u Ciebie jakie koszty ?

Sprawdziłam na mapie Maków Mazowiecki jeszcze nie aż tak daleko - ok. 200 km.

2 tygodnie to za długo, ale coś pomyślimy, żeby ją przechować.

We wtorek kkasiiiar wraca to pewnie ją weźmie, ale tylko do soboty, bo w sobotę przyjeżdżają 2 "koniki" - Aza i Grafit na bezpłatny tymczas do niej. Potem coś pomyślę na te kilka dni. Wzięłabym ją do łazienki, bo moje psy będą do niej się ciskać. Tylko, że w łazience mam kota, który nie lubi psów :roll:.
Brakuje mi pomieszczeń w domu !

u mnie dom tymczasowy jest bezpłatny, oczywiscie mile widziane wpłaty na karmę i wieksze zabiegi weterynaryjne.

Posted

malagos napisał(a):
u mnie dom tymczasowy jest bezpłatny, oczywiscie mile widziane wpłaty na karmę i wieksze zabiegi weterynaryjne.

To rezerwuj miejsce koniecznie !

Posted

Zaglądam do małej...Ja tez wzięłam sunię, która była zawsze na dworze i z załatwianiem w mieszkaniu nie miałam problemu, podpatrywała wszystko u mojej pierwszej suni i uczyła się błyskawicznie...

Posted

Malagos, czy jesteś zdecydowana na 100% ? Czy to miejsce u Ciebie jest pewne i kiedy sunia mogłaby przyjechać ?

Ja ją odpchlę i odrobaczę, może uda się też ją zaszczepić przed wyjazdem.

Posted

Czyli Sunieczka idzie do Malagos na dt? To słuchajcie można zrobić jakiś bazarek dla małej zeby uzbierac na sterylkę i inne rzeczy.
A jak z Karma?A czy to będzie płatny tymczas?
Ahh Jak dobrze ze są jeszcze anioły na tym świecie .

Posted

DT u Malagos jest bezpłatny, ale potrzebujemy pieniądze na karmę i weta.

U malagos jest teraz tymczasowo Tika i musi jechać do DS, który już jest, ale niesprawdzony, więc nie ma 100 % pewności, że adopcja Tiki dojdzie do skutku.

Może zaczniemy zbierać już pieniądze na małą ? Jeśli nie Malagos, będziemy mieli ostatecznie na hotel.

Malagos, czy Ty zbierasz pieniądze na swoje tymczasy, na swoje konto ?

Posted

Jasza napisał(a):
Idę do domu.
Będę jutro.
Napisałam do Toyoty...jeżeli ją zabierzecie, to Duniowe 300 PLN podarujemy....pomożemy.
Pa.

TU Jasza proponowała pomoc finansową:lol:

Posted

kkasiiiar napisał(a):
Asiu czyli przywozisz Mala do mnie?

Zadzwonię jutro do Ciebie i ustalimy co i jak.

Właścicielka poinformowana, że zabieram psiaka.