Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dunia "zrobiona" z ukrycia, gdyż bardzo boi się aparatu.

Zupełnie nie mam co pisać, bo to kompletnie bezproblemowy psiak ;).

Nie myślcie jednak, że Dunia tak sobie leży sama w ogrodzie. Jak tylko się zorientuje, że jestem w domu, to zaraz stoi pod drzwiami i domaga się, żeby ją wpuścić. Chodzi za mną jak cień. Tutaj wyjątkowo się oddaliła i położyła w "bezpiecznym" miejscu, gdyż miałam w rękach "straszny" aparat i robiłam foty psom.

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Toyota jak tam Dunieńka sie miewa ?.Czemu ona tak bardzo boi sie aparatu, ten strach nie wziął się z nikąd , a jak dogaduje sie z innymi psami ? Ta sunia wyglada mi na bardzo delikatną i wrażliwą, potrzeba jej duzo miziania i czułości aby sie otworzyła do człowieka. Wymiziaj Dunię od nas..Szczerze Wam kibicuję.

Posted

Moja Tajga- berneńczyk tez panicznie boi się aparatu :) Od urodzenia tak ma. Jest wychowywana całkowicie bezstresowo. Nigdy na nią nie podniosłam nawet głosu. Nie dość,że ja jestem spokojna z natury to Tajga jest od zawsze bardzo grzeczna, wiec nigdy nie wymagała karcenia. A jak widzi aparat to ucieka gdzie pieprz rośnie. Aparat zna od szczeniaka bo bardzo lubię robić zdjęcia i stale coś fotografuję, a to dziecko, drugiego pieska ,koty, i wszystko inne co się rusza i nie rusza :)

Posted

Jeśli chodzi o tę PA, którą miała zrobić Kinga, to wygląda to tak, że Pani przyznała się Kindze w rozmowie telefonicznej, że jej tato jest przeciwny posiadaniu psa. Pani uważa, że tata się przekona do psa, kota też nie chciał, ale postawiła go przed faktem dokonanym. Pani ma 26 l. i mieszka tylko z tatą.
Entuzjazm mi opadł jeszcze bardziej, bo odległość jest znaczna ok. 240 km w jedną stronę, więc co bedzie jeśli tato się nie przekona i Dunia mu się nie spodoba ?
Pani ma taki tryb pracy, że ma tylko jeden dzień w tygodniu wolny, więc gdybym przywiozła Dunię, to od razu na drugi dzień, sunia zostaje z tatą, który będzie miał focha.
Gdyby to było bliżej to podjęła bym ryzyko, a tak to sama nie wiem :(.

Posted

Uważam, że dobrze zrobiłaś. Dunia jest pieskiem wymagającym szczególnej troski i nie można ryzykować, że albo ją Pan polubi, albo nie. Odległość to jedno a zmiana domu dla psa to drugie. Dunie nie miała lekkiego życia. Ja ją ogłaszam. Cały czas czekamy aż znajdzie się człowiek, który ją bedzie akceptował i kochał od pierwszego dnia. Myślę, że znajdziemy takiego człowieka.
Może ktoś jeszcze zrobi Duni ogłoszenia?

Posted

Nie zaglądałam do Was bo bałam się że Dunieńka trafiła do ludzi którzy tak naprawdę nie wiedzą czy jej chcą.Toyota dobrą decyzję podjełaś że jej tam nie dałaś.Ona jest mało kłopotliwym i kochanym psiakiem, trzeba ją tylko poogłaszać i napewno znajdzie sie ktoś kto ją pokocha.Trzymam kciukasy za fajny domek dla dziewczynki !Uf !

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Żadnego telefonu.
Dunia coraz bardzie rozrabia i rozbisurmaniła się na dobre. Kiedyś nie oddalała się ode mnie na krok, teraz to ja muszę za nią biegać ;).

• 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Maju, dziękuję za zainteresowanie. Dunia ma się świetnie. Ostatnio bardzo mi się poprawiła sytuacja mieszkaniowa, mamy wreszcie własny ogrodzony teren i psiaki mogą korzystać do woli. Dunia akurat nie lubi być beze mnie na zewnątrz, więc przebywa głównie w domu.

Na widok apartu Dunia nadal ucieka, więc nie mogę się pochwalic jak jest jej u nas dobrze i jaka jest szczęśliwa ;):

A tu reszta moich psiaków, zdecydowanie bardziej wyluzowana :)

• 2 months later...
  • 3 months later...