Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak.

Może nie pisać o tym kogucie i Sarze, żeby moja znajoma nie miała w razie czego kłopotów ? W sumie mieszka niedaleko od tych ludzi i jest samotna, a najbardziej to się boi o swoje zwierzaki.

Posted

Jeśli sprawa jest tak tragiczna, to chyba trzeba próbować zabrać sunię od tych ludzi jak najprędzej i jak nie ma teraz DT, to chociaż do hoteliku albo do na szybko zmontowanego kojca, a juto można wydzwaniać do oragnizacji pro zwierzęcych w kujawsko- pomorskim z prośbą o pomoc. Pewnie trzeba będzie wtedy zorganizować transport, ale sunia będzie uratowana. Nie myślałyście Panie o takim rozwiązaniu? Nawet klatka łapka byłaby rozwiązaniem- może mają w schronisku. Byleby sunię zabrać z dala od tych zwyrodnialców nim będzie za późno.

Posted

Jeszcze raz powtarzam, że psiaka nie trzeba odbierać interwencyjnie - ludzie sami chcą ją oddać.

Ludzie na fb podają kontakt na policję i prokuraturę. Dziękuję, dobrze znam.
Wydarzenie miało na celu znaleźć DT dla małej.

Co ja mam zgłosić na policję ? Że w kojcu są gówna ? Tak wygląda w co drugim polskim gospodarstwie. O mordowaniu ślepych kotów i powieszeniu psa dowiedziała się znajoma z ich ust. Nie mamy na to żadnych dowodów.

Posted

Asiu ja w tej chwili wlasnie wyjezdzam bede na dogo we wtorek rano, napisze na facebooku zeby sie kontaktowali sie z Toba jesli maja jakakolwiek propozycje tymczasu. Mam nadzieje ze sie uda cos zalatwic, mocno trzymam za to kciuki, nie wiem czy bede caly czas pod telefonem ale postaram sie oddzwonic w razie co. Powodzenia Asiu!

Posted

toyota napisał(a):
Jeszcze raz powtarzam, że psiaka nie trzeba odbierać interwencyjnie - ludzie sami chcą ją oddać.

Ludzie na fb podają kontakt na policję i prokuraturę. Dziękuję, dobrze znam.
Wydarzenie miało na celu znaleźć DT dla małej.

Co ja mam zgłosić na policję ? Że w kojcu są gówna ? Tak wygląda w co drugim polskim gospodarstwie. O mordowaniu ślepych kotów i powieszeniu psa dowiedziała się znajoma z ich ust. Nie mamy na to żadnych dowodów.

Skoro nie trzeba jej interwencyjnie odbierać to tytuł wydarzenia jest za mocny i ludzie zaczęli siać panikę, jest chwytliwy ale ludzie się denerwują.
Wydaje się, że ktoś tam oferował dom tymczasowy, padły jakieś konkrety?

Posted

No cóż, ja się po fb nie poruszam, a kkasiiiar skopiowała po prostu tytuł z wątku.

Jeśli nie znajdę DT dla tego psiaka, to go zlikwidują. Raz go już wywieźli i porzucili, ale wrócił do nich. To są ludzie, którzy niepotrzebne zwierzęta zabijają, sami o tym opowiadają, dla nich to normalka.
Według mnie tytuł jest adekwatny do sytuacji.

Na razie jeszcze nie padły konkretne propozycje DT.

Posted

Obserwuję watek i suczynkę, ale jeszcze nie znalazła domu stałego moja tymczasowiczka Tika, a w kolejce czeka Biała sunia z mojej wsi i obiecane dt dla którejś bidy z Korabiewic.......