kkasiiiar Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 http://www.facebook.com/event.php?eid=306135409400288&ref=notif¬if_t=event_invite Quote
kkasiiiar Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Asiu moge podac Twoj nr i maila? Asiu wez udzial w wydarzeniu to zrobie Ciebie administratorem zebys mogla odp na te pytania na fb. Quote
toyota Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Tak. Może nie pisać o tym kogucie i Sarze, żeby moja znajoma nie miała w razie czego kłopotów ? W sumie mieszka niedaleko od tych ludzi i jest samotna, a najbardziej to się boi o swoje zwierzaki. Quote
moskaliki Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Jeśli sprawa jest tak tragiczna, to chyba trzeba próbować zabrać sunię od tych ludzi jak najprędzej i jak nie ma teraz DT, to chociaż do hoteliku albo do na szybko zmontowanego kojca, a juto można wydzwaniać do oragnizacji pro zwierzęcych w kujawsko- pomorskim z prośbą o pomoc. Pewnie trzeba będzie wtedy zorganizować transport, ale sunia będzie uratowana. Nie myślałyście Panie o takim rozwiązaniu? Nawet klatka łapka byłaby rozwiązaniem- może mają w schronisku. Byleby sunię zabrać z dala od tych zwyrodnialców nim będzie za późno. Quote
MTD Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 na fb odezwało się kilka osób oferujących pomoc, dziewczyny, czuwacie tam?? Quote
toyota Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Jeszcze raz powtarzam, że psiaka nie trzeba odbierać interwencyjnie - ludzie sami chcą ją oddać. Ludzie na fb podają kontakt na policję i prokuraturę. Dziękuję, dobrze znam. Wydarzenie miało na celu znaleźć DT dla małej. Co ja mam zgłosić na policję ? Że w kojcu są gówna ? Tak wygląda w co drugim polskim gospodarstwie. O mordowaniu ślepych kotów i powieszeniu psa dowiedziała się znajoma z ich ust. Nie mamy na to żadnych dowodów. Quote
kkasiiiar Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Asiu ja w tej chwili wlasnie wyjezdzam bede na dogo we wtorek rano, napisze na facebooku zeby sie kontaktowali sie z Toba jesli maja jakakolwiek propozycje tymczasu. Mam nadzieje ze sie uda cos zalatwic, mocno trzymam za to kciuki, nie wiem czy bede caly czas pod telefonem ale postaram sie oddzwonic w razie co. Powodzenia Asiu! Quote
MTD Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 toyota napisał(a):Jeszcze raz powtarzam, że psiaka nie trzeba odbierać interwencyjnie - ludzie sami chcą ją oddać. Ludzie na fb podają kontakt na policję i prokuraturę. Dziękuję, dobrze znam. Wydarzenie miało na celu znaleźć DT dla małej. Co ja mam zgłosić na policję ? Że w kojcu są gówna ? Tak wygląda w co drugim polskim gospodarstwie. O mordowaniu ślepych kotów i powieszeniu psa dowiedziała się znajoma z ich ust. Nie mamy na to żadnych dowodów. Skoro nie trzeba jej interwencyjnie odbierać to tytuł wydarzenia jest za mocny i ludzie zaczęli siać panikę, jest chwytliwy ale ludzie się denerwują. Wydaje się, że ktoś tam oferował dom tymczasowy, padły jakieś konkrety? Quote
toyota Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 No cóż, ja się po fb nie poruszam, a kkasiiiar skopiowała po prostu tytuł z wątku. Jeśli nie znajdę DT dla tego psiaka, to go zlikwidują. Raz go już wywieźli i porzucili, ale wrócił do nich. To są ludzie, którzy niepotrzebne zwierzęta zabijają, sami o tym opowiadają, dla nich to normalka. Według mnie tytuł jest adekwatny do sytuacji. Na razie jeszcze nie padły konkretne propozycje DT. Quote
iwonamaj Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Udostępniłam wydarzenie, nie mam jak pomóc :(... Quote
MARCHEWA Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Może napiszcie do Malagos,ona często brała małe suczki na bdt. Quote
AgusiaP Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [quote name='MARCHEWA']Może napiszcie do Malagos,ona często brała małe suczki na bdt. Małgosia sama szuka DT dla dwóch psiaków ja zamieściłam na wątku Małgosi prośbę o pomoc dla tego biedactwa http://www.dogomania.pl/threads/216164-Bia%C5%82a-%C5%9Bliczna-sunia-i-jej-szczeniak-w-niebezpiecze%C5%84stwie-na-wsi!!/page6 Quote
Jasza Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Czy jeżeli sunia dostanie 300 PLN możecie zabrać ją szybko do hotelu lub DT? Quote
iwonamaj Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Jasza ma rację, cokolwiek, tu chodzi o życie :(... Quote
Jasza Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Idę do domu. Będę jutro. Napisałam do Toyoty...jeżeli ją zabierzecie, to Duniowe 300 PLN podarujemy....pomożemy. Pa. Quote
iwonamaj Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Nie spadaj maleńka, niech cię wszyscy widza... Quote
malagos Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Obserwuję watek i suczynkę, ale jeszcze nie znalazła domu stałego moja tymczasowiczka Tika, a w kolejce czeka Biała sunia z mojej wsi i obiecane dt dla którejś bidy z Korabiewic....... Quote
auraa Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 PODNOSZĘ MAŁĄ. Tylko to mogę. Dt mam zajęty. Quote
Jasza Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 I jak tam? Ktoś z FB się odezwał? Hotelik u Ania+Milva+Ulver bierzecie pod uwagę? Quote
AgusiaP Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Jasza napisał(a):Idę do domu. Będę jutro. Napisałam do Toyoty...jeżeli ją zabierzecie, to Duniowe 300 PLN podarujemy....pomożemy. Pa. Jejku to super:lol: Quote
Recommended Posts