Jump to content
Dogomania

Szczeniak na krowim łańcuchu, bez budy - dramat w DS u "chauwy" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gallegro']Rozmawiałem z kisiaraf i przesłałem jej link do wątku. Prawdopodobnie pokaże psiaka osobie zainteresowanej adopcją.
Najlepiej dla niego byłoby, gdyby od razu trafił do DS. Dobrze jednak, ze w razie czego mamy DT w odwodzie.
Jeśli chodzi o potencjalny DT, to transport oczywiście bierzemy na siebie.

Oooo! Trzymam kciuki za DS!!!

Posted

Odnośnie tolerowania innych psiaków - z całą pewnością jest przyzwyczajony do ich obecności na posesji.

Nie pamiętam czy o tym pisałem, ale mamy też plan "C", czyli taki mniej "inwazyjny" ;-)
Może uda nam się namówić kogoś mieszkającego daleko stąd, aby udał zainteresowanego przygarnięciem psiaka dla swoich dzieci, które przypadkiem go zobaczyły. Ponieważ jest na łańcuchu, pomyślał, że nie jest im "niezbędny". Nawet mógłby zaproponować odkupienie go za symboliczną flaszkę. Nawet, kiedy nie zgodziliby się na tę propozycję, po zniknięciu psiaka mogliby szukać wiatru w polu... Tylko skąd wziąć człeka z zacięciem aktorskim, coby nie wyłożył się już w pierwszym akcie ;-)
Może któraś z ciotek podejmie się tej, skąd inąd, oryginalnej misji?

Posted

Tobi, Tobiaszek... aż się łezka w oku kręci...
Tak miał na imię mój pierwszy psiak, który już od kilku lat biega po zielonych łąkach za TM...
Tak więc, jeśli pozwolicie, od tej chwili psiak nie jest już bezimienny ;-)

Posted

juliaikamil napisał(a):
pomysł fajny, ale co jak się nie zgodzą? chyba trzeba będzie od razu tej samej nocy go zabrać... chyba dobrze by było żeby "mama" poszła z jakimś dzieckiem, może jemu nie odmówią...;)

To Ty chcesz jeszcze biedne dzieci w ten... hmm... niecny proceder mieszać :razz:
A jak temu dziecku (rozumiem, że małemu) wytłumaczysz, że to tylko podpucha?
Uważam, że jak do piekła, to tylko dorosły :roll:

Z ostatniej chwili...
Otrzymałem info, że pani z okolicy Sosnowca jest zainteresowana Tobiaszkiem, ale...
W sobotę odbędzie się wizyta przedadopcyjna, gdyż w ostatniej rozmowie tel. wynikła pewna niepokojąca okoliczność, która wymaga sprawdzenia na gruncie. Czekamy zatem na pokontrolne wnioski.
Tak czy inaczej, DT cały czas czuwa ;-)

Teraz przyszedł mi do głowy pewien pomysł, na wypadek, gdyby DS okazał się coś nie halo.
Wyedytował bym fotki Tobiaszka, usuwając tło, łańcuch, obrożę itp. i tak "spreparowany" psiak mógłby szukać szczęścia np. na Alledrogo, lub innych portalach ogłoszeniowych, bez ryzyka, że ktoś go skojarzy z jego aktualnym miejscem pobytu. Myślę jednak, że trzeba się z tym wstrzymać do soboty.

Posted

gallegro napisał(a):
To Ty chcesz jeszcze biedne dzieci w ten... hmm... niecny proceder mieszać :razz:
A jak temu dziecku (rozumiem, że małemu) wytłumaczysz, że to tylko podpucha?
Uważam, że jak do piekła, to tylko dorosły :roll:

może i masz rację, na dzieciach się nie znam... ;)

Posted

Wszyscy tu wiemy, że dzieciak musi jak najszybciej trafić do domku.
Oczywiście idealnie byłoby gdyby to był od razu DS i pełen miłości. Dobrze jednak, że DT też jest w pogotowiu!
Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało! Inaczej pomóc nie mogę - za daleko.

Posted

O, a ja mieszkam na Rybiu ;) niedaleko :) Trzymam kciuki za malucha.

Pragnienie-Milosci napisał(a):
Będę na bieżąco zaglądać do tego tematu.
Mieszkam na Okęciu. Mam suczkę berneńczyka, mam nadzieję, że maluch lubi się z psami ;-)

Posted

ataK napisał(a):
Javena, z wątku Miśkowego się melduję... Trzymam kciuki za DS :)

Dzięki dziewczyny ,ze jesteście. co wiele pomysłów to nie jeden.:)

Posted

Zaglądam do malucha..
Jakieś pomysły się wykluły w międzyczasie?
Coś wiadomo?
Matko, do soboty to jeszcze cały jutrzejszy dzień...dobrze tylko tyle chociaż, że jest jeszcze ciepło...

Posted

W sumie mamy pewien pomysł, ale moglibyśmy go zrealizować dopiero w przyszłą środę.
TZ-ka, która jest umiarkowanie rozpoznawalna w okolicy, ucharakteryzowana na wiejska kobitę (zupełnie nie jej styl - na samą myśl nie mogę powstrzymać śmiechu ;-)), w długiej, falbaniastej spódnicy, przylizanych włosach, w czapce na głowie i okularach, udałaby się do "gniazda os".
Tutaj puściliśmy sobie wodzę fantazji i wymyśliliśmy taką oto historyjkę...
Nasz niepełnosprawny synek (typowa jazda po bandzie), który nie może chodzić, zobaczył kiedyś tego pieska przez płot i tak mu się spodobał, że od tamtej pory o niczym innym nie mówi, tylko że chce mieć takiego samego. Nie stać nas na kupienie bo mamy mało pieniędzy, ale pomyślałam, że może by Pan/Pani chciał go oddać, bo macie jeszcze kilka innych a my nie mamy żadnego. Niedługo będą urodziny małego (tutaj jedziemy po bandzie nr. 2 ;-)) i pomyślałam, że bardzo by się ucieszył - on jest taki biedny.
Wóz albo przewóz. Jeśli ta mistyfikacja nie zadziała, to już nie ma innej opcji, tylko pozostanie wariant "B".
Gdyby DT zwolnił się wcześniej, to i tak poczekalibyśmy te kilka dni - ponieważ TZ-ka jutro wyjeżdża, a ja w spódnicy będę podejrzanie wyglądać ;-).
Co sądzicie o tym pomyśle? Nie jest przekombinowany?

Posted

Weszłam dopiero na wątek i wybaczcie ale jestem pełna obaw. Gdybym była blisko pomogłabym.Wiem jedno , bo znam podobne sytuacje- psiaka trzeba "piorunem" zabrać.Sama ratowałam pieska, który jak zaczęłam o niego gospodarzy pytać - natychmiast stał się bezcenny a jak ich postraszyłam ,to zaraz zniknął:(( Na szczęście znalazłam go w innej wsi, tam w lesie go chcieli załatwić ale on uciekł :)) Sam sobie wybrał dom i zamieszkał u dobrych ludzi:) To był cwany , wsiowy psiaczek , miał kilka lat.Szczeniak to co innego.Jeśli możecie, to schowajcie go nawet w stodole i niech tam posiedzi te parę dni.Czas jest bardzo ważny,żeby nagle nie zniknął. Może ktoś z dogo , kto blisko mieszka podjechałby jak najszybciej i ponegocjował za tzw. flaszkę. Pomysł z dzieckiem dobry ale do środy daleko:( W ostateczności bym go.....:)) ( no któreś przykazanie zakazuje ale to w dobrej wierze:))